EDU O ARSENALU: ČAS PRO MLADÉ

28.07.2007, 17:11
Aktuality
Bývalý záložník Arsenalu Edu věří, že nastal čas pro mladou generaci mladých Gunners vytvořit vlastní éru. Brazilec byl členem kádru Arsenalu v dobách jeho největší slávy, fotbalistům londýnského týmu se tehdy říkalo "nepřemožitelní", když v sezoně 2003/2004 získali titul bez jediné porážky...

Edu poté opustil klub a odešel zadarmo do španělské Valencie, kde toho kvůli neustálým zraněním zatím moc nenahrál. Nyní, dva roky po jeho odchodu, se vrátil zpět do Londýna, kde se Los Ches účastní turnaje Emirates Cup.

Edu věří, že působivý Emirates Stadium je vhodné místo pro novou generaci hráčů Arsenalu. "Když jsem tu byl já, měli jsme tým s většími zkušenosti. My jsme tu měli tři nebo čtyři nejlepší hráče na světe, ty časy již jsou pryč," řekl Brazilec na tiskové konferenci a následně dodal: "Teď je tu další generace hráčů jako Cesc Fabragas či Gilberto Silva, a já doufám, že budou pokračovat ve velkých vítězstvích a získají pro Arsenal další velké trofeje. Na Highbury mám vzpomínky na velké momenty, zůstal tam velký kus historie Arsenalu – nyní je však nový stadion a noví hráči."

Edu byl součástí týmu, v němž figurovali takový hráči, jako Patrick Vieira, Thierry Henry, Dennis Bergkamp či Robert Pires. Jako poslední z jmenovaných fotbalistů odešel z Arsenalu v tomto přestupovém období Henry, jenž zamířil do Barcelony.

"Thierry je jedním z nejlepších útočníků na světě a v Londýně ho budou postrádat, ale doufám, že dokážou najít někoho, kdo může být na stejné výkonnostní úrovni jako Thierry. Budeme si muset počkat," dodal na závěr Edu.

Autor: Milan Kopal / goal.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
HOST*-Kopy-

Inter Milán - Valencia 0:2

Reagovat
HOST*villa

paráda

Reagovat
HOST*merengues

to je hezký, jenže za Inter hráli v základu např. Fatic, Filippini, Maaroufi či Bolzoni

Reagovat
HOST*-Kopy-

za nás hrál třeba Helguera nebo Gavilán

Reagovat
HOST*merengues

za vás 6-7 hráčů základu, za Inter 2, to je rozdíl jak kráva...

Reagovat
HOST*-Kopy-

2 ? to víc neee ?

Reagovat
HOST*Mista

trošku přidej

Reagovat
HOST*merengues

ach bože , Zlatan a Matrix, víc jich tam v základu nevidím... aby vás to tolik nedráždilo, tak si spíš spočítejte absence, Inter jich měl tak 15...

Reagovat
HOST*-Kopy-

Zajímavý, někdo napočítá 2 a někdo 7

Reagovat
HOST*merengues

Toldo (46' Julio Cesar); Filippini (46' Solari), Materazzi, Fatic, Maxwell; Figo (46' Dacourt), Maaroufi (46' Suazo), Bolzoni, Cesar (70' Jimenez); Ibrahimovic (34' Adriano), Cruz.

Maicon, J.Zanetti, Cordoba, Chivu, Cambiasso, Vieira, Stankovič, Crespo = 8

Reagovat
HOST*-Kopy-

Dva hráči jsou diskutabilní Věc názoru

ale dej me tomu prostě 2 nebo 4 hráči v základu to je jedno, byli jsme kompletnější prostě no

Reagovat
HOST*merengues

já myslím, že poměrně o dost kompletnější, ale už se v tom dál nemíním vrtat, což jsem teda nechtěl od začátku, jenže když se to holt někteří snažili zatloukat

Reagovat
HOST*-Kopy-

Taky hnedka všechno vyžvaníš

Reagovat
HOST*El_Cid

no to rozhodne vic. ja napocital tak 7 hracu, co bylo v zakladu a nebo slo aspon do druhy pulky a co by meli byt v zakladu a nebo jenom tesne mimo (a to sem samozrejme nepocital treba figa)

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře jim tak... Nemají nastoupit v takové sestavě, v jaké nastoupili... Přeci jen Valencie je kvalitní tým, tak to mohli pojmout jako kvalitní přípravný zápas... Ale zas na druhou stranu, proč nedat příležitost někomu jinému...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Jardel

Jo jo libovka

Reagovat
HOST*mysman

peníze nejsou vsechno:D

Reagovat
HOST*

Chelsea nesnáším doufám že tenhle rok spadne

Reagovat
smazaný uživatel

Krasa, krasa

Reagovat
HOST*Madridista

Je tak dal pane Mourinho, treba se Abramovic nasere a prestane do Chelsea cpat prachy horem spodem a oni krachnou kdyz budou muset dat Ballackovi jeho "zaslouzenou" tydenni vyplatu

Reagovat
smazaný uživatel

jo a gol dal sebo!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi strašně naivní.

Reagovat
HOST*1860

je mi lito, jak nekteri lide tady jsou zavistivi a neprejici..

Reagovat
HOST*ROB

Arsenal jestli udrží kádr, tím mám na mysli mladé talentované hráče, tak bude opravdu za pár let zase jeden z nejlepších klubů světa, potenciál na tu určitě má!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

ty vole co to tu meles nikdo se tu o tom nebavi...to je nejlepsi jak je vzdycky nejaka diskuze mezi lidma akej vocas a napise uplnou picovinu co nikoho nezajima

Reagovat
smazaný uživatel

Když tě něco nezajímá, tak to nečti a neblij tady ty keci! A taky se kurwa podepiš!!!

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

čas pro blbé

Reagovat
HOST*

čas pro blbé

Reagovat
HOST*

čas pro blbéééé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele