Dunga povede brazilské fotbalisty i na olympiádě

02.11.2007, 19:16
Aktuality
Brazílie má mnoho titulů, ale jeden jí chybí - ještě nikdy nezískala ulaté olympijské medaile. O to by se měl tým ze země pětinásobných mistrů světa pokusit za rok v Pekingu a důvěru vést tým na turnaji pod pěti kruhy dostal Carlos Dunga, trenér seniorské reprezentace.

"Jsem šťastný, že jsem dostal druhou možnost, abych reprezentoval znovu svou vlast," prohlásil Dunga, čtyřiačtyřicetiletý bývalý vynikající záložník. Jako hráč měl k olympijskému zlatu blízko v roce 1984, na hrách v Los Angeles byl členem stříbrného týmu.

Pro Olmypiádu bude muset Dunga poskládat jiný tým, než ten, se kterým bude hrát kvalifikaci o MS 2010, na Hrách totiž smí startovat pouze hráči do 23 let, doplnění o tři starší. Dunga tak bude moci povolat i hvězdy jako Ronaldinha nebo Kaká, o tom však trenér zatím mlčí.

Olympijské zlato je pro brazilský fotbal dlouhým a zatím nesplněným snem. Kromě roku 1984 získali kanárci stříbro ještě před 19 lety v Soulu a bronz v Atlantě 1996. V Aténách před třemi lety dokonce chyběli.

Autor: Petr Starý / ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*

tak to ma byt

Reagovat
HOST*josi

jj je to moc dobrej trener a ješte lepši player ....je to spravny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele