DRNOVICE OPOUŠTĚJÍ PRVNÍ LIGU

14.06.2005, 20:24
Aktuality
Fotbalisté Drnovic se po návratu mezi elitu nejen zachránili, ale uhráli velmi příjemné osmé místo. Přesto si příští rok ligu nezahrají. Dlouhotrvající finanční potíže si vybraly svou daň, klub nedostal profesionální licenci.

Z naší fotbalové prvoligové mapy tak mizí jedna ze dvou vesnic. A vypadá to, že nezamíří pouze o patro níž, ale rovnou o dvě, až do třetí ligy. Bez profesionální licence není možné hrát ani druhou nejvyšší soutěž, ale Drnovice mohou o druholigovou licenci, pro níž platí mírnější kritéria, požádat do pátečního odpoledne.

Proti zamítnutí profesionální licence se nejprve drnovičtí odvolali, ale poté co, nesehnali žádného silného partnera, který by jim zajistil jisté finanční zázemí, tak svoji námitku stáhli. A klub, ve kterém se stále aktivně angažuje jeho ikona, bývalá štika mezi fotbalovými šíbry a muž znající všemožné fotbalové i nefotbalové metody Jan Gottwald, se bude velmi pravděpodobně hrabat zpět na výsluní opět až z třetiligového bahna. Dvakrát se mu už povedlo probojovat do první ligy, podaří se to Drnovicím i tentokrát?

Prázdné místo v první lize nejspíše zaplní Plzeň, která měla sice zálusk na postup, ale skončila na třetím, tedy prvním nepostupovém místě. Proto tedy bude svazem logicky oslovena jako první a její činovníci se dali slyšet, že případnému administrativnímu postupu se rozhodně nijak bránit nebudou.

Úplně vyloučena není ale není ani ta možnost, že se prvoligovým celkem stane někdo úplně jiný. Taková situace by nastala, pokud by Drnovice uplatnily poměrně nově vzniklé pravidlo a na prodeji soutěže se dohodli s nějakým z druholigových týmů. Na to už však moc času Moravané nemají, protože by museli do středy 15. června předložit na stůl celý zpracovaný finální prodej, což by se muselo upéct takřka přes noc.

Zatím jistými nováčky v nejvyšší soutěži jsou Most, se sparťanskými veterány Sieglem a Novotným a silnou uhelnou společností v zádech a překvapení druholigové sezóny z Jihlavy. Nad tou ale stále visí malý otazník, protože se spekuluje, zda se Jihlava dokáže po finanční stránce na první ligu dostatečně připravit anebo jestli ji někomu pro nadcházející sezónu přenechá.

Autor: Pavel Ryšavý

Komentáře (22)

Přidat komentář
HOST*derek

Tak super, Drnovice už v lize nejsou, ještě ať vypadnou Blšany a budu spokojenej člověk... Vesnice ven!

Reagovat
HOST*Shevchenko

Sparta ven!

Reagovat
HOST*

Ostrava ven!!!

Reagovat
HOST*

pche, ten svaz sou fakt **** hlavne ze chcou klubum pomahat, vesnice at vypadnou ale ne touto cestou! to je vazne hnus, doufam ze se opet proderou do prvni ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel se stalo

Reagovat
HOST*azulgrano

Jsem zvědavý na Jihlavu, a Plzeň? Zase bude bojovat o záchranu a nakonec spadne. Takové týmy které opakovaně postupují do ligy a většinou po roce zase padají (viz Plzeň), těm bych už zakázal postup sportovně na to nemají, akorát ta korupce je tam vždycky dotlačí

(kdože byl v Plzni sport.manažer, Šetrle, nemýlím se? To hovoří za vše)

Reagovat
smazaný uživatel

To,že by Drnovice nestihli cez noc pripraviť nejaký projekt-ak by bolo s kým-tak o to bych sa nebál.Skôr sa mi nepáči to pravidlo,že kto má prachy si kúpi prvú ligu a pritom môže hrať aj okresný prebor.Toto má byť krok proti korupcii????!!!Tí vaši"generáli" sú fakt trafení.

Inak súhlasím,že klub,ktorý chce hrať ligu,musí byť finančne zdravý-to je jasné.

Reagovat
Xavi

Celý náš fotbal mi připomíná začarovaný kruh, ze kterého zatím nevidím ani to světýlko na konci

Reagovat
Mr.Jindros

Kruh nemá konec.

Reagovat
Xavi

no jo

Reagovat
HOST*

Tak to byla trefa

Reagovat
HOST*bla

Xavi, ty jsi teda mudrc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Peter22

Chtelo by to Ceske Budejovice spis nez Plzen misto tech Drnovic. Ale to asi nepujde...

Reagovat
Xavi

Já bych přál 1.ligu Opavě

Reagovat
HOST*

VIKTORIA PLZEŇ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*Zdenka

Je mi jen líto těch hráčů,co si vybojovali první ligu,ne těch co se tam nakoupili za drahé peníze,ale ty co si ji vybojovali a pak jich vyhodili,teď jim budou dobří.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že nastal pravý čas, aby se nám naše slavná liga začala zeštíhlovat. Sportovně na ni má tak max. 10 týmů a finančně možná 14. Abychom se za rok nedočkali toho, že kromě Budějic ligu všichni odmítnou a z čfl za podpory Panenky a půlky Prahy postoupí Bohemka

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka koupila 2.ligu od Xaverova

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda

Reagovat
Strojmír

Žádná škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo,velká

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele