Dostávali vysoký plat, ale nehráli: Hazard, Mariano a Jones si hledají nová angažmá

15.06.2023, 10:46
Aktuality

Po sezoně 2022/23 je jasné, že řada známých hráčů, kteří se ve svých předchozích působištích nedokázali prosadit a jejichž kariéra nabrala velmi špatný směr, si budou hledat nová angažmá. O které fotbalisty se jedná?

Mariano Díaz

Dominikánský útočník vyhrál s Realem Madrid více trofejí, než nastřílel gólů. Celkově byl součástí týmu, který zvedl nad hlavu třináct trofejí, včetně tří vítězství v La Lize a dvou v Lize mistrů. Během této doby dokázal v dresu Realu nastřílet pouze 12 branek, což je daleko menší počet, než se od něj očekávalo.

Do klubu přišel ještě jako dorostenec. Postupně se propracoval do "A" týmu a v sezoně 2016/17 byl jeho pevnou součástí. Kvůli malému hernímu vytížení odešel do Lyonu, kde zazářil 18 ligovými góly, a vrátil se zpět, jenže se nedokázal prosadit. Nejvíce toho v Madridu odehrál v sezoně 2020/21, kdy nastoupil do 22 zápasů, ve kterých vstřelil však pouze jeden gól.

Nejpamátnějším momentem pro fanoušky Realu navždy zůstane, když přišel v prodloužení do zápasu s Barcelonou a okamžitě vstřelil gól na 2:0. V současné chvíli je nepravděpodobnější Marianův odchod do Saúdské Arábie.

Mariano Díaz toho v Realu moc nenahrál. (©Livesport)

Mariano se narodil ve Španělsku, ale díky své matce mohl reprezentovat Dominikánskou republiku. Nastoupil za ni však pouze jednou a vstřelil gól proti Haiti. Již 29letý útočník odchází ze Santiago Bernabéu po vypršení smlouvy zadarmo.

Samotný hráč byl dlouho přebytečným a mnohokrát ho Real Madrid chtěl prodat, ale Mariano několikrát odmítl odejít. Jako by mu vyhovovalo dostávat pět milionů eur ročně a v podstatě nic nedělat.

Phil Jones

V roce 2011 ho jako velký talent přivedl do Manchesteru United legendární Sir Alex Ferguson. Označil ho za hráče s obrovským potenciálem stát se lídrem týmu, ale jeho odkaz bude pro mnoho fanoušků zcela jiný. Především kvůli zdravotním problémům, které výrazně ovlivnily jeho působení na hřišti.

Ty začaly už v sezoně 2012/13, kdy měl Jones nejprve problémy se zády a poté podstoupil operaci kolena. V červenci 2015 podepsal novou čtyřletou smlouvu a v únoru 2019 se opakoval ten samý scénář, nad čímž už mnozí opravdu nevěřícně kroutili hlavou.

Phil Jones stihl za United odehrát 229 utkání. (©Livesport)

Od začátku sezony 2019/20 do konce té nedávno skončené nastoupil jen do 13 zápasů, v této sezoně nehrál vůbec. Naposledy se na hřišti objevil 2. května 2022 proti Brentfordu, a to také na pouhých šestnáct minut. Celý zápas odehrál naposledy v lednu 2022 proti Wolves.

O lepší kariéru stopera připravily velké zdravotní problémy. Přesto v letech 2011 až 2018 odehrál za anglickou reprezentaci úctyhodných 27 zápasů. Dostal se do nominace na Euro 2012, mistrovství světa 2014 a dokonce i na mistrovství světa 2018.

Phil Jones měl velké množství zranění. (©Livesport)

Arthur Melo

Pro velký fotbal si ho vychovalo Gremio, kde si ho následně všimla Barcelona, jenže jeho kariéra nenabrala správný směr. Na Camp Nou rozhodně nemohli být spokojeni, že za Arthura zaplatili téměř 40 milionů eur. Brazilec se nestal takovou oporou, jakou si vedení klubu představovalo, a nic se na tom nezměnilo ani po jeho přestupu do Juventusu.

Arthur zamířil v poslední den loňského letního přestupového období na roční hostování s opcí do Liverpoolu, což dopadlo katastrofálně. Za celý rok odehrál pouze jeden jediný zápas, a i tehdy byl na hřišti jen třináct minut při prohře 1:4 s Neapolí.

Měl problémy s kondicí i se zraněními, přičemž vše začalo v Juventusu. Arthurova budoucnost zůstává velmi nejasná, protože o něj už nestojí ani turínský celek.

Arthurovo hostování v Liverpoolu ovlivnila řada zranění. (©Livesport)

Eden Hazard

Ideální přestup, který dával velký smysl. Real Madrid získal jednoho z nejlepších hráčů světa, ale zranění zcela zničila pověst belgického génia, který nyní zvažuje konec kariéry. Během čtyř let toho více promarodil, než kolik toho odehrál, a rok před koncem smlouvy se nakonec s Realem Madrid dohodl na jejím předčasném ukončení.

Vše začalo v listopadu 2019, když se poprvé zranil v utkání proti PSG, a pak už se to jen všechno nabalovalo. Šlo především o kotník, ale měl problémy i s kolenem, se kterým musel na operaci. Počet Hazardových zranění se už asi ani nedá spočítat. Několikrát se stalo, že se zranil hned po návratu. Přestože byl v týmu, odehrál za čtyři roky pouze 54 ligových zápasů, přičemž do nich většinou vstupoval z pozice střídajícího hráče.

Hazard toho za Real moc neodehrál. (©Livesport)

Celkem vstřelil za Real Madrid jen sedm gólů a paradoxně si ani jednou nezahrál El Clásico, přitom se jich za tu dobu odehrálo spousta. Belgičan má ve své sbírce šest velkých trofejí, včetně dvou vítězství v La Lize nebo jednoho úspěchu v Lize mistrů.

Poslední výčet zranění Hazarda. (©Livesport)

Autor: Livesport.cz

Komentáře (107)

Přidat komentář
Csaplárova past

Hazard ... mladší fanoušci dnes ani neví, kdo to je. Před pár lety nejlepší hráč spolu s CR7, Messim, Neymarem a Mbappém ...

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Kluivert9

Poslední sezónu v Chelsea byl neskutečnej.

Reagovat
kilobyte

Jako kdyby po přestupu do Realu rovnou ukončil kariéru.

Reagovat
Csaplárova past

Toho viděli hrát snad jen skalní fans Realu, kteří sledují každý zápas ...

Reagovat
insane

Docela mě překvapovalo, že i přes minimální herní vytížení a degradující fyzičku se dokázal ukázat v docela pozitivnim světle vždycky, když hrál za belgickej nároďák.

Reagovat
LFC182

no to už bude taky nějakej patek kdy hral dobře za repre...

Reagovat
Al Capone

Hazarda je strasna skoda, mel na to byt lidrem.

Reagovat
vceradnesazitra

Jones je legenda MU

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
vilp

Hazard operaci kolena nikdy neměl, ne?

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Na Hazarda jsem se těšil jako na málo koho, v Chelsea byl šílený Škoda, škoda

Reagovat
Manik...

Jak na CR7

Reagovat
Salfovic

To spíš v Realu.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Šílený myšleny samozřejmě v dobrém slova smyslu, jakože šíleně jinde.. asi jsem to špatně podal

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Salfovic

Mně to bylo jasné, ale v jiných případech by už to tak jasné být nemuselo.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Seydou Doumbia

Mariano byl u nás top, škoda že potom neměl další kariérní ambice a stačilo mu sedět na lávce a vyhrávat trofeje...ale tak i toto je hezký život, proč by se dřel, když není důvod

Reagovat
Langi

Mariano byl v Lyonu výborný a za mě, měl prostě zůstat delší dobu, jako Depay a mohl mít kariéru uplně super...místo toho se po jedné sezóně jako rychlokvaška vrátil do Realu, kde měl nesmyslnou konkurenci...

Reagovat
kilobyte

Největší dřina je na tréninku, kde se ulejvat nemohl. Zápasy jsou spíše za odměnu.

Reagovat
Langi

tak ono to tak bylo...odcházel z Lyonu jako dvacetigólový střelec v nejlepší formě a letech...první sezónu si moc nekopl přes Benzemu a Viniciuse a pak ještě přišel Rodrygo...nehrál, forma šla dolů ale ve finále stejně tu 5letou smlouvu dodržel a radši seděl na tribuně...

Reagovat
Nichego01

U toho Hazarda šlo u toho rozvázání smlouvy z jeho strany čistě o gentlemanský gesto? Vzhledem k tomu, že zvažuje konec kariéry, tak mohl ještě rok marodit a mít to pěkně zaplaceno. Ale nejspíš nechtěl, aby na něj fanoušci Realu vzpomínali ještě hůř.

Reagovat
shitcool

Dostal kompenzaci prý 10 mil EUR za rozvázání

Reagovat
Nichego01

Aha... :-D

Reagovat
Talker

Tak kolik byl jeho plat, 20-25? Takže ani ne půlku?

Reagovat
shitcool

jj, je to tak

Reagovat
ACSMan

Takže gentlemanský gesto

Reagovat
Pablos

Hráč Realu a do repre Dominikánské rep. se dostal jednou, taky dobrý

Reagovat
VersaceChain

tak nechce za ne hrat, moc se nedivim

Reagovat
Pablos

aha, já myslel, že tam mají taky svého Šilhavýho

Reagovat
VersaceChain

Odehral jeden zapas pred 10 lety a ukoncil karieru, protoze doufal, ze se dostane do Spanelske repre.

Ale uprimne se nedivim, ta kvalita tam bude na hovno, a nekde litat po svete o kazde repre pauze abys hral proti domorodcum, ty podminky (hotel atd) taky asi nebudou na top urovni...

Reagovat
QooBo

Tak ini hraci zvladaju cestovat a tiez nie je taka hviezda aby odmietal kvoli nekvalite spoluhracov. Skor si myslim, ze nema vztah k tej krajine/repre, zaroven cakal na start za Spanielov a nechcel si to "pokazit" nejakym oficialnym zapasom za Dominikansku.

Reagovat
Pablos

Jo jasný chápu no... možná kdyby se tam narodil přímo, měl by k tomu větší vztah.

Reagovat
smazaný uživatel

Dominikánská republika je 151. ve FIFA rankingu (aktuálně, ale před těma 10 lety na tom asi nebyla o moc jinak) a hraje proti Barbadosu, Kubě nebo Portoriku, který jsou na tom podobně. I kdyby nedoufal ve španělskou repre, tak hrát tyhle zápasy by bylo, jako kdyby si hráč 1. ligy občas odskočil zahrát okresní přebor.

Reagovat
Kucka

Ale třeba to teď po třicítce zase hecne, španělská repre už asi stejně nevyjde, a na rozehrání se proti slabým soupeřům by mu to mohlo přijít vhod.

Reagovat
QooBo

Ich historicky najlepsi strelec dal za repre 24 golov, to by este mohol stihnut prekonat

Reagovat
Aldist

Na druhou stranu, kolik hráčů může říct, že pokaždé co nastoupili za repre, tak dali gól?

Reagovat
Pablos

Chytil měl ukončit repre kariéru hned po tom hattricku

Reagovat
janinho

jednu dobu to drzal filip sebinho ked narubal neviem ci nie v premiere v repre 3g malte

Reagovat
VersaceChain

Mariano uz ma 29

Reagovat
Kluivert9

Jones teprve 31 Čekal jsem, že mu je tak 35.

Reagovat
Pablos

A co Láďa Krejčí st. taky už rozvázal ?

Reagovat
81Tomas

Tomu skoncila ne?

Reagovat
Pablos

jo 30.6. už koukám

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tak český článek na stejné téma by taky nebyl od věci...bohužel Láďa by byl dost vysoko

Reagovat
M0rb1D4S

Bylo by super, kdyby třeba dostal Hazard ještě šanci v Lille. Je smutné, jak se s ním v Realu vlekla zranění. U nás po něm šli soupeři cíleně a nepamatuju se, že by někdy marodil déle než pár zápasů.

Reagovat
Talker

On spíš asi nebude chtít... Vzhledem k jeho přístupu k jídlu, treninkům a celkově asi i metabolismu to prostě nedává smysl.

Reagovat
M0rb1D4S

Já vím. Jen by to bylo hezké zakončení kariéry

Reagovat
fff

Tak Hazard sa myslim niekde aj davnejsie sam vyjadril, ze on skratka nema ten drive ako napr. Ronaldo a kopa dalsich hracov, ze chce a chce byt najlepsi a makat kvoli tomu. On si chce zahrat a vdaka tomu neskutocnemu talentu mu to dlho stacilo.

Vzhladom na tento jeho pristup to ako dopadol vlastne ani nie je vobec prekvapive.

Reagovat
janinho

tak prist po vysnenom prestupe na predsezonnu pripravu vyzraty s tusim 7/8 kg nadvahy si nedovoli nikto kto to ma v hlave ako tak v poriadku. real z teba urobi najdrahsieho hraca v historii klubu tak si myslim ze by sa patrilo si odopriet par big macov...

Reagovat
AlevsakNevadi

ale to je chyba Spanielska, ze maju paellu a jedia neskoro vecer.. legendarny rozhovor

Reagovat
Neutron

a v Anglicku to bola tiez ich chyba skrz ranajky asi

Reagovat
janinho

https://www.youtube.com/watch?v=ea4D7L35O2k

toto by eden dal za pol hodiny a este by obzeral nejaky zakusok

Reagovat
Neutron

tvl

Reagovat
janinho

wat? idem to googlit

Reagovat
Neutron

aj mna by to zaujimalo

Reagovat
ernyyyy

Přicházel takhle i na přípravu Chelsea. A pak to dohnal. Několikrát řekl, že má prostě jídlo moc rad

Reagovat
janinho

to je jak keby som prisiel do roboty so zbytkovymi 2 promile a povedal ze do obeda vytriezviem, takze pohoda mozno v starom klube ti to mozu tolerovat, ale prides do noveho, nevies jazyk, zohravas sa s timom, prisposobujes sa novemu stylu, novemu trenerovi... to sa tazko da ked pred sebou vlacis bachor so 7/8 kilami navyse. akoze klobuk dole ze voci nemu perez hned na zaciatku nevyvodil nejake dosledky. ja by som mu ten jeho plat okamzite zosekal aby zistil kde je sever.

Reagovat
Unai

Jones, Maguire, McFred, Welbeck, Lingard, Weghorst

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard - čistě talentový hráč, kterého řezníci v nejvyšších ligách Francie a pak Anglie okopávali už od 16 let, jeden z nejvíc faulovaných hráčů už před odchodem do Realu, i díky stylu hry, těsného držení míče a obcházení protihráčů.

Kariéru začal dříve, než je běžné, dříve ji ukončí. Pořád je na tom lépe než Van Basten, nebo Batigol, který ani už moc netrénoval, jen aby si splnil sen o Scudettu a dneska je rád, že chodí.

Reagovat
formic81

jj lepsi nez Van Basten, kterej mel 3 zlaty mice do 28 narozenin...

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
patas92

Reagovat
hornito

Reagovat
Salfovic

Tak myslel zdravotně.

Reagovat
Mishko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vybral sis z toho půlku pravdy, o které jsem vůbec nemluvil, na což máš intepretačně plné právo, a samozřejmě máš pravdu, že fotbalově a oceněními lepší, ale já jsem pouze myslel "lepší" ve smyslu, že si zahrál na vrcholu déle. Ne že byl lepším hráčem.

Nemyslím si, že by to z té věty úplně nešlo vyčíst, ale budiž.

Reagovat
Neutron

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Mönchengladbach

Mariano 13 trofejí za 12 gólů, naprostý antiKane. Měl by teď jít do Tottáče a Kane naopak do Realu.

Hazard zase neguje názory, že top hráč z La Ligy v Premier League shoří, protože je moc tvrdá a bude stále zraněný. On dokázal přesný opak.

Reagovat
Mönchengladbach

...u Jonese bych si zase tipnul, že dávno skončil, protože je mu dnes tak čtyřicet.

A Arthur byl k smíchu snad vždycky, přesto má neskutečné CV.

Reagovat
king23

Kdo to tvrdil, že top hráč La Ligy v Premier league shoří? Vždyť je to ve skutečnosti pravý opak - David Silva, Agüero, Varane.... snad možná ten Di Maria se tak nechytil, ale ani to bych neoznačil za to, že "shořel".

Reagovat
Mönchengladbach

Třeba u Messiho jsem to tu četl několikrát, že by ho v PL hned někdo "vzal přes párky", strávil většinu času na marodce a proto by tam neměl čísla jako v LL. A protiargumenty byla obvykle jeho čísla proti anglickým týmům v LM.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Rothbard

Torres, Ozil, Odegaard

Reagovat
Kinky7

Yaya Toure, Rodri....

Reagovat
Tolstobik

Ach Jonesy, v jeho prvni sezone jsem myslel, ze z nej bude novej Vidic.....skoda ho, kazdopadne posledni prodlouzeni uz byla chyba...

Reagovat
verv

Jako by mu vyhovovalo dostávat pět milionů eur ročně a v podstatě nic nedělat.

Protože profesionální fotbalista kromě hraní zápasů nedělá vůbec nic

Reagovat
Frank Lampard 8

Lavička se sama nezahřeje.

Reagovat
r.mrazik

prodlouzeni Jonese od Oleho,navic za takovou raketu,to byl majstrštyk

Reagovat
hodoňa

Jediná Oleho chybička.

Reagovat
r.mrazik

no..ehm..

par by se jich naslo...jeste treba Harry

a treba Beek byl uplne sileny prestup

Reagovat
hodoňa

Však já si dělal srandu. Jenže třeba Van De Beek byl v Holandsku super, kdo měl vědět že takhle půjde dolů…

Harry, to jsou vyhozené peníze…

Reagovat
r.mrazik

Beek byl úplně mimo nákup.

Navíc vypadá, že nebyl ani Oleho, však ho moc nestavel ani on

Reagovat
vodka

byl oleho, osobne ho presvedcil, aby sel do MU a ne do Realu

Reagovat
vodka

on ale taky trpi na to, jakym stylem hrajem

Reagovat
r.mrazik

tomu uz neverim, Ole, Ralf, Eth, hostovani...nikde se nechytl,ta kvalita tam neni

Reagovat
vodka

za mě je to tak, jako já jsem čekal, že se taky předvede o dost víc, hlavně teda, že by mu mohla sedět pozice box to box hráče, ale na to vypadá, že je pro PL moc měkký a na AM nemá šanci. Třeba v Dormundu (a i třeba v herním stylu Brightonu) by ale byl skvělý.

Reagovat
r.mrazik

teoreticky ano

ja jsem dost zaujaty,protoze jsem mu moc neveril odzacatku a po tech vykonech je u me ztraceny :))

jinak koukam,ze posledni sezonu ajaxu mu minutaz i zapasy klesly...(a tedy nevim,jestli nebyl zraneny)

Reagovat
r.mrazik

a to,ze vzal zpatky princeznu

Reagovat
Tommy$

To taky nikdo nemohl vědět, ze princezně totálně mrdne v hlavě.

Reagovat
Salfovic

Spíš ani neměl možnost to zarazit.

Reagovat
r.mrazik

mrdlalo mu uz predtim

Reagovat
Mato178178

Kolko bral plat pred a po predlzeni?

Reagovat
r.mrazik

nekde pisou 75 tisic tydne

the sun ma 110 tisic tydne,ale to muze byt se vsemi bonusy ("He's claimed to have been earning £59k a week during his first four years at the Theatre of Dreams, before penning a new £74k deal in 2015 and moving up to £110k three years later."

Reagovat
Salfovic

Podle mě všechno ideální posily pro Chelsea.

Reagovat
r.mrazik

https://www.youtube.com/watch?v=Wii0CAoysqs&ab_channel=BTSport

Aguero 10 let v anglii a umi akorat Im happy...

Reagovat
wyqinac

je to smutne, ze tohle byly dve 7 v Realu a pokracovatele Raula a Ronalda..

Reagovat
Rothbard

Reagovat
Gazdo

Tak nas pokracovatel Dinha a Messiho je tiez taky vselijaky

Reagovat
Ingimir

"Celkem vstřelil za Real Madrid jen sedm gólů a paradoxně si ani jednou nezahrál El Clásico, přitom se jich za tu dobu odehrálo spousta."

to snád bude aj rekord v počte zápasov za Real alebo Barcelonu, bez toho aby aspon jeden bol El Clasico, nie?

Reagovat
Rothbard

Reagovat
zasranej malíř

Eden byl hrozná raketa v Chelsea, strašně jsem se na něj v Realu těšil, bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo

Reagovat
Pablos

S tím jak sebral Lafatovi postupovej gól mě ale nasral.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele