Dostal Rijkaard ultimátum?

18.09.2007, 17:44
Aktuality
Zajímavou informaci dnes přinesla katalánská televizní stanice TV3, která ve svém pravidelném zpravodajství oznámila, že trenér Barcelony Frank Rijkaard dostal od vedení klubu v čele s Joanem Laportou ultimátum, aby nejpozději do sedmého října začal jeho tým dosahovat takových výsledků, jaké se před sezónou očekávaly.

FC Barcelona prožila loni neúspěšnou sezónu, a tak se v létě udělalo vše proto, aby se opět vrátila na trůn pro vítěze španělské ligy, kterou ovládla v letech 2005 a 2006. Do Ciudad Condal dorazili hned čtyři drazí hráči v čele se superhvězdou Thierry Henrym a v hlavním městě Katalánska panoval velký optimismus. Jenže uběhla tři kola a vše je jinak. Barca hned ve dvou z nich jen remizovala 0:0 a herní projev je pro klub jejího formátu skoro ostudou.

V katalánském deníku Sport proběhla anketa, v níž měli čtenáři označit hlavní důvody neúspěchů. Přes čtyřicet procent viní Franka Rijkaarda a na jeho hlavu se i jinde snáší značná vlna kritiky. Nizozemský kouč podle mnoha fanoušků není schopen zvládat velké množství hvězd, které pak nepracují naplno, jeho strategie je prý navíc již velmi dobře známa a po odchodu bývalého asistenta Henka Ten Cateho údajně není schopný svůj tým správně připravit.

Něco podobného si možná myslí i prezident Joan Laporta. Podle TV3 má Rijkaard čas do sedmého října, aby se předvedená hra i výsledky radikálně zlepšily. Právě na začátku nadcházejícího měsíce hraje Barcelona s Atléticem Madrid a jelikož poté následuje reprezentační přestávka, zápas s Los Colchoneros má být tím posledním, kde může bývalý kouč nizozemské reprezentace celou situaci zvrátit.

Pokud by se tyto informace skutečně potvrdily, bylo by to vůbec poprvé, co by se Rijkaard ocitl na tak tenkém ledě. I ve své první sezóně, kdy Barca prožívala obrovskou krizi, za ním totiž Laporta pořád pevně stál a jakékoli řeči o změně na trenérské lavičce odmítal.

A nástupce? Laporta by se určitě pokusil znovu přemluvit Johana Cruijffa, jeho dlouholetého poradce, který návrat v roce 2003 odmítl a doporučil právě Rijkaarda... V úvahu připadají i další jména, mezi nimi například již zmiňovaný Henk Ten Cate či Ronald Koeman, barcelonský hrdina z Wembley.

Autor: Petr Kilian / sport.es

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten Cate by byl ideál .

Reagovat
HOST*

Rijkaard je super trener Barca by mu mela dat cas mozna by pomoh novej asistent ale je taky mozny ze uz Barce nema co dat

Reagovat
smazaný uživatel

Každý má právo vybrat si svou slabou chvilku,mělo by to tak platit i ve fotbale.

Reagovat
HOST*

měl by do barcelony jít trénovat Chovanec

Reagovat
smazaný uživatel

Rovnou Bílek se Sieglem, ne?

Reagovat
HOST*M11

a co repka :)

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Puyola, pochopitelně... Ježiši to by bylo

Reagovat
HOST*BACA

ultimátum by mal dostat HENRY, velká hviezda nehrá nic

Reagovat
Mr.Jindros

Henry už má nejlepší roky bohužel za sebou. Arsenal ho chytře prodal, dokud za něj mohl utržit větší sumu. Pořád má kvalitu, ale nikdy už to nebude ten HENRY.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vím tak 2003 za ním nestál ani tak Laporta, jako spíš právě Cruyff, Laporta sám by ho asi vyhodil.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmysl. Vyhodit ho chtěl Sandro.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ne, viděl jsem dokument a tam bylo jasně vidět, že přes všechny tlaky od fandů, novinářů ... za ním Laporta stál

Reagovat
smazaný uživatel

nech ide trénovať Laporta

Reagovat
HOST*cat killer

Už je to tady už je to tady

Reagovat
HOST*

hoši z katalánska,prej ten sport.ředitel barcy ten Birgistán nebo jak se ten šulin jmenuje,tak prej má větší slovo než laporta a Xiki nemá rád Ronaldinha,tak asi půjde zpátky do PSG,kde byl ještě hvězda.Nemám rád katalánce

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Ted je to na hráčích,aby podrželi svýho trenéra,kvality maj ašaš

Reagovat
HOST*Knedlík

a ted dvojzapas s Loynem to se jim ot jeste vice posere

Reagovat
Xavi

Já Frankovi věřím a doufám, že to bude takový barcelonský Ferguson. Líbí se mi jeho styl hry, pohled na fotbal a hlavně přístup, je to člověk co už něco dokázal a nemá zapotřebí hrát nějaké divadlo. Nato jak je mladý by se od něj starší mohli učit.

Reagovat
HOST*Zkurvení kataláneci

seru na frankieho,je to magor.Je to bubák co spadl z věvte a fergusona nemůžu ani cítit

Reagovat
HOST*M11

ze ti vubec stoji za to sem psat...

Reagovat
HOST*RONALDINHO

BARCELONA MA NA TO ABY HRALA NAJKRAJSI FOTBAL NA TEJTO PLANETE

Reagovat
sansiro

Doufám, že přijde Vlasta Petržela.

Reagovat
HOST*PUYOL

A to myslim na poste trenera.Aj ked pod rijkaardovym vedenim hrame pekny futbal,pretoze uz to je opozerane a hrame stale to iste.Viz.Chelsea ma rovnaky problem.

Nedokaze hracov motivovat..

Asi naj.trener je Benitez a Wenger,dokazu promptne reagovat,menit styl a hraju dobry futbal..

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych asi též byl za toho Wengera. Ale to bysme asi po jeho příchodu promptně prodali polovinu hvězd ... Ale co - kdyby to pomohlo týmu ...

Wenger by se do Barcy hodil i tím, že hodně pracuje s mladejma a těch tady je fůra, takže by se vyřádil. Ale trochu mě odrazuje absence úspěchů Wengerova Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Prošli revolucí.

Reagovat
HOST*Cristiano Ronaldo

Frank je dobrej trener...ted je trochu krize ale ja mu verim...a myslim ze by byla skoda ho vyhazovat.

Reagovat
HOST*ital

Tady píšete nesmysly o Petrželovi,Bílkovi,Chovancovi, ale zapomněli jste na toho,který by ty šípkové Růženky uměl probudit Myslím,že podobný typ teď potřebuje Barcelona.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten probouzí růženky v ČB

Jinak můj názor je, že ve Španělsku v top klubech nemůže asi nikdy být někdo tak dlouho jako Ferguson či Wenger.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele