Dojatý Ferguson děkoval za společné roky v United

13.05.2013, 09:49
Aktuality
Manažer Alex Ferguson dovedl v posledním domácím utkání 27 let dlouhého angažmá v Manchesteru United svůj tým k vítězství 2:1 nad Swansea. Legendární manažer si vychutnal velké ovace a po utkání všem děkoval za léta společné práce.

Ferguson si před zápasem vychutnal potlesk obou týmů a rozhodčích ve špalíru a pozdravil také naplněné tribuny, které zaplavily červené vlajky s nápisem "Mistři".

Viditelně dojatý manažer v úvodu okolo lavičky rozdával podpisy, po utkání ze středového kruhu poděkoval všem fanouškům, hráčům i zaměstnancům klubu. "Měl jsem tu čest trénovat některé z nejlepších hráčů. Nepřipravil jsem si řeč, ale doufám, že se dostanu k jádru toho, co pro mě tento klub znamená," řekl.

"Můj konec na lavičce neznamená můj rozchod s klubem. Ale jeho zápasy už si teď budu užívat, místo abych při nich trpěl. Všechny ty góly v posledních minutách, obraty... Byly to krásné zážitky a děkuji vám za ně," dodal.

Ferguson později v rozhovoru pro Sky Sports přiznal, že jeho rozhodnutí skončit v něm už několik měsíců zrálo. "Definitivně jsem se rozhodl nejspíš o Vánocích. Věci se změnily, když zemřela sestra mé ženy. Je teď poněkud izolovaná a já jí dlužím spousty svého času," uvedl legendární trenér. "Bylo také důležité loučit se jako vítěz, to je v tomto klubu podstatné."

Autor: Radim Šantrůček / goal.com, čtk

Komentáře (416)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele