Do brazilské reprezentace se vrací Paulinho, chybí trio z PSG

22.08.2016, 18:18
Aktuality
První brazilská nominace pro kvalifikační zápasy o MS 2018 nového trenéra Titeho s sebou přinesla i pár překvapení. Do reprezentace se například vrací bývalý koučův svěřenec z Corinthians Paulinho, ale i několik dalších Titeho oblíbenců z klubové úrovně. Místo naopak nevybylo na tři krajánky z PSG nebo liverpoolského Roberta Firmina...

Do 23členného výběru se vtěsnalo hned sedm opor zlatého olympijského výběru včetně tří starších hráčů Neymara, Renata Augusta a brankáře Wevertona, ale i mladých hvězd Gabigola a Gabriela Jesuse. Z tradičních tahounů zůstalo na ocet pouze další ofenzivní eso Luan.

"Geromel, Luan, Elias, Fernandinho byli vynecháni kvůli malým detailům. Nominace se budou lišit právě na základě takových maličkostí," vysvětloval po oznámení seznamu svých vyvolených trenér Tite.

V koučově nominaci je hned několik borců, kteří pod ním zářili na brazilské klubové scéně. V Internacionalu to byli záložník Giuliano (dnes Zenit) a křídelník Taison (dnes Šachtar), v Corinthians potom Fágner a zmíněný Paulinho, jenž utvářel kostru vítězů Copa Libertadores 2012.

Paulinho je teď jedním ze tří v Číně hrajících Brazilců, kteří si našli své místo mezi seniorskými reprezentanty. Tite v uplynulých dnech na východ Asie vyslal svého syna, aby se mu speciálně na Paulinha s Gilem (Shandong Luneng) osobně podíval.

Naopak legionáři z Paris Saint-Germain až na Marquinhose ostrouhali. Ve výběru schází David Luiz, Lucas Moura i zkušený Thiago Silva, který pravděpodobně není v ideální kondici

"Hráči, kteří nemají fyzičku na to odehrát v plné délce dva devadesátiminutové zápasy, nebyli jmenováni. To ale neznamená, že nejsou dostatečně dobří," reagoval Tite zřejmě právě na skutečnost, že opomenul bývalého kapitána národního týmu.

Kdo po Neymarovi převezme kapitánskou pásku, to bylo pro novináře také velké téma nedávných hodin, a Tite prozatím naznačil alespoň úmysl využít postupně více hráčů. "Jasnými kandidáty" na účast na takové rotaci by potom dle trenérových slov byli Dani Alves, Miranda a Neymar.

"Brazilský olympijský tým útočil se šesti hráči s tím, že to občas bylo hráčů pět nebo sedm. Moje ofenzíva bude stejně početná," poodkryl závěrem své strategické úmysly 55letý lodivod, kterého v čele Kanárků čeká soutěžní premiéra už 1. září proti Ekvádoru.

Kompletní brazilská nominace na Ekvádor a Kolumbii:

Brankáři: Alisson (AS Řím), Marcelo Grohe (Grêmio), Weverton (Atlético Paranaense);

Krajní obránci: Daniel Alves (Juventus), Fágner (Corinthians), Filipe Luís (Atlético de Madrid), Marcelo (Real Madrid);

Stopeři: Gil (Shandong Luneng), Marquinhos (PSG), Miranda (Inter Milán), Rodrigo Caio (São Paulo);

Záložníci: Casemiro (Real Madrid), Giuliano (Zenit), Rafael Carioca (Atlético Mineiro), Paulinho (Guangzhou Evergrande), Lucas Lima (Santos), Renato Augusto (Beijing Guoan), Philippe Coutinho (Liverpool), Willian (Chelsea);

Útočníci: Neymar (Barcelona), Gabriel Barbosa (Santos), Gabriel Jesus (Palmeiras/Manchester City), Taison (Šachtar).

Autor: Tomáš Daníček / globo.globoesporte.com

Komentáře (48)

Přidat komentář
smazaný uživatel

legenda

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

z tých mien nejde strach no

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde, nie je to bohvieaká kvalita,čo sa naplno prejavuje v tomto kvalifikačnom cykle. Ale myslím že ich nový tréner pozdvihne, uvidí sa

Reagovat
smazaný uživatel

Banda neandrtálců proč tu o nich píšete

Reagovat
Murtago

neandrtálci byli bílí

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho týmu nejde strach.

Reagovat
smazaný uživatel

z jejich teamu nejde strach hodne let :D

Reagovat
patas92

Z toho týmu jde strach

Reagovat
papanegra

rasisto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tite je dobrý tréner. Snáď selesao dovedie na mundial do Ruska!

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho týmu jde strach z poloviny...útok super a nakope všem prdel ale co ta záloha a brána? To je snad nějaká divize?

Reagovat
Dr. Admess

Alves, Miranda, Marquinhos, Marcelo je divize? Průser bude záloha (a velkej).

Reagovat
fantomas

Však o obraně nepíše.

Reagovat
Dr. Admess

Aha, můj fail. Pak pravda.

Reagovat
patas92

Hodil by se jim tam nějaký držák do zálohy, no, jinak mi to nepřijde špatné

Reagovat
smazaný uživatel

Alves, Miranda nejsou taky už žádný mladíci. Oni to prostě posrali už po Olympiádě v Londýně kdy zapomněli zakomponovat mladíky a ti to zase posrali že nešli do Evropy.

Reagovat
smazaný uživatel

už si ani nepamatuju kdy měla brazílie poŕadnýho brankaře.

Reagovat
Atlético de Madrid

Diego Alvés je boží

Reagovat
Atlético de Madrid

Kdyz to vezmu nejak papirove, tak Brazile ma potencial poskladat rozhodne jednu z peti nejsilnejsich sestav na svete, podle me ma lepsi hrace jen Spanelsko, Nemecko a Argentina. Vlastne maj krome nejakyho super rozehravace a hrotovyho utocnika uplne vsechno, ale ani jedno pri vhodny taktice tolik nepotrebujou. Nicmene je tam obrovskej problem s tim, ze takhle nejak to nikdy nepostavej. Tem hracum strasne kolisa forma, ted kazdej kouc se tuhle rozhada s jednim, tu s druhym...

Diego Alvés - Dani Alvés, Thiago Silva, Marquinhos, Marcelo - Casemiro, Fernandinho - Douglas Costa, Coutinho, Willian - Neymar

Reagovat
smazaný uživatel

chybí tam Ganso a Damiao

Reagovat
Atlético de Madrid

Napsal jsem 11 podle me aktualne nejlepsich brazilcu. A radsi proste beru ty z evropskych soutezi, protoze z domaci ligy fakt malokdo za ty posledni roky dokazal v repre oslnit..pokud se chteji pomerovat s nejlepsimi, kteri hraji v Evrope, tak musi sazet hlavne na hrace z Evropy imho.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Ganso "hraje" v Evropě. Otázkou zůstává, jak moc mu to půjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

s tímhle můžou úplně v pohodě drtit kohokoliv na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sokar

problém nastáva v momente ked niekto z nich vypadne pre zranenie, karty alebo pre tebou vypísané dôvody. Na tak veľkú futbalovú krajinu akou Brazilia je, má až žalostne málo hráčov úplnej svetovej špičky

a taktiež si nemyslím že by v systéme 4-2-3-1 dokázal Neymar zahrať hroťáka, tam od odchodu dua Ronaldo-Rivaldo nemajú nikoho kto by sa im čoby len priblížil. Tá repre upadá rok čo rok pomalými krokmi od MS2002, síce vždy majú nejaké individuality, ktoré to tam držia na ako takej úrovni, ale nedokážu poskladať vyrovnaný konkurencieschopný tým

Reagovat
patas92

Teď na OH tu hru bez hroťáka zvládli docela v pohodě

Reagovat
Atlético de Madrid

jj, ja bych nejradsi videl nejake 4-6-0, bez hrotoveho utocnika proste :))

Reagovat
B3n

Sestava celkem ok, ale bez Oscara ?

Reagovat
Atlético de Madrid

Jo, protoze Coutinho je diky svoji aktualni forme podle me vyuzitelnejsi. Ale to je v zasade jedno, stejne tak by tam mohl hrat Lucas Moura nebo Alex Teixeira nebo dalsi ofenzivni super hraci. Jde mi prave o to, ze tam ten material je, jen se musi dobre vyuzivat.

Reagovat
B3n

Právě, musí se dobře využívat. To, podle mě, sestava brazilské repre bez Oscara, není. V tom, co jsi napsal za sestavu, bych se ho nebál použít klidně i místo Fernandinha, nehrát proti nějakýmu Německu apod. Proti takhle silným týmům je pro mě Oscar volba č. 1 na podhrot, protože to kvantum práce, co tam odvádí směřem do defenzivy, nevidíš každej den. Ale zase je jasný, že se nemůžou spolíhat, že odehraje každej zápas, takže samozřejmě je třeba zkoušet i sestavy bez něj. No, v ideálním případě je pro mě pořád starter.

Reagovat
Atlético de Madrid

Ja jsem velky fanousek Oscara a treba v predminule sezony bych ho urcite postavil na to misto. Ale ted (byt jsem toho zase tolik nevidel) mi prijde, ze hodne odesel a Coutinho naopak extremne sel nahoru. Ma jednu z nejlepsich kolmic co jsem v soucasnem fotbale videl, tohle zase zadny jiny brazilec nenabizi.

Reagovat
B3n

Já si ho taky strašně oblíbil, není moc takovejch hráčů, typologicky, jako Oscar.

Coutinha úplně tolik neprožívám, ale to bude asi klubem. Nicméně jeho kvality uznávám a jsou nepopíratelný. Výbornej hráč. Ideálně je zapracovat do sestavy oba, no.

Reagovat
papanegra

To zas bude průser..

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam pořád vymýšlí za krávoviny? Místo toho aby sestavili konkurence schopný tým tak udělají tudle nominačku...

Reagovat
elChe

Co to je za hnus? To je kvalita teda

Reagovat
Alons0
Reagovat
Murtago

Reagovat
smetos
Reagovat
Hunt

A Firmino nejede jako proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Renato Augusto dobrá mumie, si jej pamatuji z Goalissima

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne nechapu na jakym postu ma bejt udajne svetovej...

Reagovat
dextroza_m

Nás by asi dali, ale jinak to není bůhví co...

Reagovat
fukoman

Tahle nominace by měla být i na MS 2018

Ideální sestava:

Weverton-Dani Alves,Marquinhos,Rodrigo Caio,Filipe Luís-Casemiro,Paulinho-Neymar,Renato Augusto,Gabriel Jesus-Gabriel Barbosa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele