Diarra přestoupí z Realu Madrid do Monaka

27.01.2011, 22:54
Aktuality
Mahamadou Diarra už brzy ukončí své působení v Realu Madrid. Královský klub je domluven na přestupu 29letého záložníka s Monakem, Diarra už pouze musí ve francouzském klubu úspěšně projít lékařskou prohlídkou.

Malijský reprezentant byl v Realu na druhé koleji, letos odehrál v lize pouhých třiadvacet minut. Zájem o něho měla Malaga, jeho služby si ale zajistilo Monaco.

Real Madrid dnes večer na svém webu oznámil, že je s Monakem dohodnutý na přestupu svého záložníka. Zatím nejsou známy žádné podrobnosti o odstupném či o délce hráčovy nové smlouvy.

Diarra přišel do Realu Madrid z Lyonu v létě 26 milionů eur, velká očekávání ale nedokázal naplnit. Nejvíce si zahrál hned v první sezoně, poté se z něj stal náhradník. Diarru přibrzdilo i vážné zranění kolena.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (102)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Díky bohu o zbytečného záložníka mín.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

odesel podle me jeden s tech lepsich co byl na tom postu... raci bych pustil lasse a khediru na neho si nemuzu porad zvyknout:-) no snad uz se konecne rozehraje Fernando... spolecne s xabim by byli podle me nejlepsi volba pro stred

Reagovat
smazaný uživatel

Před zraněním byl evropská špička. Momentálně je každý DZ v týmu bílého baletu lepší než on. A Real nemá potřebu čekat na to, jestli se Momo po dvou letech rozehraje (mají na ten post dost alternativ) a za druhé se potřebují někoho zbavit, protože se do pětadvacítky musí vejít Adebayor.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ani ne

Reagovat
smazaný uživatel

Managmentu Realu. 26 mega vyhozeno jen tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pospech11

po přestupu byl momo jedním z nejlepších hráčů realu a kdyby se nezranil, tak teď nejsou v Realu ani Lass ani Khedira. Netvrdil bych že byly ty prachy zrovna vyhozené oknem.

Reagovat
smazaný uživatel

jde tu o 800 milionů Kč. Pochop to.

Reagovat
pospech11

myslím si že kaká stal víc a odehrál toho míň

Reagovat
smazaný uživatel

Kaká má ale jméno. Jen ze sponzorů, za prodej dresů ty prachy dostanou zpátky. Ale kdo si koupí dres nějakýho Diarry?

Reagovat
pospech11

tak když to bereš podle prodanosti dresů, ale podle výkonů se zatím líp představil Momo, navíc stál tak moc protože v lyonu byl hvězda, takže se nediv je to jak kdyby teď přišel do Realu Toulalan.

Reagovat
Ed_Hazard

momo bol po prestupe jednym z najdolezitejsich hracov, makal za cely tym ako kedysi makelele, akurat toto zase tak premrsteny nakup nebol

Reagovat
smazaný uživatel

jak nějaký Diarra ? to si fanoušek ?

Reagovat
SqueeZy

taky jeho čas teprve přijde

Reagovat
smazaný uživatel

ale kaká vzbudil i marketingovou mánii, prostě se více méně zaplatil sám, ať už reklamou a propagováním klubu, tak případnými prodeji jeho dresů prostě přišel jako uplná hvězda. Zato Diarra se opravdu sám nezaplatí, není to nějaká hvězda a ani nikdy nebyla prostě mu jen vyšlo angažmá v OL tak si ho stáhnul Real, ani nevím kdo si ho tam tenkrát kupoval, ale vím jedno nemůžeš srovnávat hráče který tam nejsou stejně dlouho, Diarra tam je o nějaký ten pátek navíc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Každý prestup nemôže vyjsť.

Reagovat
smazaný uživatel

Robben,Van der Vaart, Sneijder. Podívej se jakou mají cenu ted a za kolik je střelil Real.

Reagovat
alcantara

vy ste neboli v pozicii, aby ste mohli pytat za tych hracov horibilne sumy, ale robben prestupil za slusnu ciastku, ak si dobre spominam.

Reagovat
smazaný uživatel

Však ne. Ale podívej se jaký podávají výkony. Dokazuje to jen jak trapný je vedení Realu.

Reagovat
pospech11

ne dokazuje to jen to že prostě přišli a odešli, v realu hráli dobře, ale museli uvolnit místo jiným, ale takhle to na SB chodí hodně dlouhou dobu.

Reagovat
alcantara

robben hral v madride vyborne, sneijder vraj hraje v taliansku aktualnu sezonu tusku. vy tie mena potrebujete, aj za cenu, ze nie kazdy prestup vyjde, s tym sa ako fanusik madridu musis zmierit.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Sneijder má strašně nevyrovnané výkony. Robben je sice skvělý, ale kolik toho odehraje?

Reagovat
smazaný uživatel

mam rad robbena ale kolko toho odohra...5 zapasov a na mesiac sa zrani..stale ma problemy takze to bol dobry obchod..sneijder hral poslednu sezonu u nas o nicom vobec sa mu nedarilo a uvidime teraz ako sa mu bude darit ked nehra pod mourinhom a vaart toho je skoda ale u nas by aj tak nedostaval tolko sanci ako teraz pretoze by musel hrat kaka...skoda je to vyborny hrac a co sa tyka diarru ten hral vyborne pod capellom úrvy 2 sezonu mal dobre pametam si ich spolu s gagom hrali vyborne ale zial prislo zranenie kolena a uz to nebol ten momo ako pred tym ale inak pre mna vyborny futbalista

Reagovat
vocasisko

vyhozeno 26 mega? ach jde vidět že si pouze jedna z těch rychlokvašek, co se k Realu přidala po super příchodech Ronalda a Kakáče, Momo byl skvělý DM, dokud se v sezóně 2008/09 nezranil a pak už pod Pellem kterej si přivedl svoje koně moc nezahrál a pod Mouem, kterej si přivedl dle mě průměrnýho Khediru vůbec nezahrál, přitom bych řekl, že je Momo kvalitnější jak Khedira. Každopádně v Realu odehrál 2 a půl sezóny ve kterých real získal 2 tituly a Momo tvořil základní kámen zálohy.

Snad bude dostávat v novém působišti větší příležitosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Khedira hraje letos líp jak Xabi Alonso. A o rychlokvaškách bych mi tu moc nemluvil. Za poslední 2 roky tu těch rádoby Culés nějak přibylo.

Reagovat
vocasisko

copak fanoušci se poznají podle toho jak dlouho píšou na Eurofotbalu? já píšu na Eurofotbal zhruba půl roku a fandím Barce minimálně 5 let. Sice máš pravdu, že glory hunteru Barcelony je taky hodně, ale nemůžeš říct, že počet fanoušku Realu po příchodu Ronalda a Kakáče taky rapidně nestoupl.

Reagovat
smazaný uživatel

Já začal Realu fandit kvůli Raúlovi a Ikerovi.

Reagovat
vocasisko

v tom případě si musel zažít časy Moma a tak nechápu proč si ho nazval zbytečným

Reagovat
pospech11

neřekl ale kdy začal fandit Realu kvůli těm dvěma jestli při začátcích kariéry nebo třeba minulou sezonu

Reagovat
vocasisko

no pravda, dostal si mě

Reagovat
smazaný uživatel

26 mil byla na tu dobu docela velká suma. Za ty peníze čekám že hráč vydrží hrát pár sezon. No patří mu dík za to co pro Real udělal ale moje srdce si výkonama nezískal.

Reagovat
RMCF

tak to rozhodně ne, neříkám že Khedira hraje špatně,a le líp než Xabi rozhodně ne, má sice zápasy s hodně získanými míči, ale pořád mě to přijde nemastný neslaný, proti fyzicky zdatnejm soupeřům ztrácí svou hlavní výhodu a je to slabší.

Reagovat
alcantara

ked ho ale zrovnam s lassom, tak si myslim, ze je to extratrieda

Reagovat
RMCF

tak proti současnými Lassovi jo...

Reagovat
smazaný uživatel

Prej lip jak Alonso

Reagovat
smazaný uživatel

Radsi sleduj zapasy Realu a potom tu mudruj. Xabi je katastrofalni.

Reagovat
smazaný uživatel

pravda je ta, že s Khedirou mi ta záloha připadá kompaktnější. Za prvé. A zadruhé - Alonso měl poslední mače hluchý období.

Takže - sleduj fotbal a nekřeň se všemu, co kde kdo napíše.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Ano, poslední utkání mu nevyšly, ale říct, že letos hraje Khedira lépe, se mi zdá jako hloupost.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Xabi má určitě na víc, než letos předvádí, ale i tak jsou jeho výkony někde úplně jinde než u Khediry. Hlavně bych od něj čekal v situacích, kdy vedou například o gól, do konce nějakých 20-30 minut, že dokáže zklidnit situaci, podržet balon atd., prostě toho soupeře trochu psychicky nalomit. A oni přitom pokračují v pro tuto chvíli nesmyslném hurá fotbalu. Úplně nejhorší to bylo v Getafe. To by měl být Xabiho úkol.

Khedira mi přijde takticky nevyzrálý, proti silnějším soupeřům propadá, ty slabší dokáže přetlačit.

Reagovat
Kokesh

Úplně někde jinde? On nemá ty stejný úkoly co Khedira a nikdy je mít nebude, vždycky bude v tom zápase víc vidět a tedy i víc probírán. Několik zápasů měl nebál bych se říct otřesných - neskutečně kazí a to i ty nejjednodušší příhrávky na pár metrů. Schopnost přenést balón ze středu do stran se od něho vidí jen málokdy...přitom on má být vůdce celé zálohy, stažený rozehrávač. To, že má navíc nikoho nezajímá, když nehraje ani z poloviny tak jak má...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak já myslím, že Xabi je v Realu čistokrevný DM. Je jasný, že má jiné úkoly než Khedira. Ale ve velkých zápasech bylo vidět, že Khedira (zatím( vůbec takticky nestíhá a nechává tam odkrytého spoustu prostoru. Navíc by mě zajímala jeho statistika ztracených míčů, v tom už je horší snad jen Lass, který u toho fotbalu nemůže přemýšlet ani chvíli, jinak si jeho výkony nedokážu vysvětlit...

Reagovat
smazaný uživatel

Mrkni se na odehráné minuty všech soutěží v letošní sezóně. Chudák toho moc nenaodpočíval a ještě k tomu hraje v záloze. Moc mu také nepřidá, že jeho kolegové ze střední zálohy se velmi často střídají a jsou typově i hodně odlišní. Sám z vlastní zkušenosti vím, co to je hrát každou chvilku ve středu zálohy s někým jiným. Pořád je, co se týká doby, kdy přišel, hlavní pilíř zálohy a bez něj to moc nešlape.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tomu samozřejmě rozumím, těch minut má opravdu dost. A co se týče těch mých výhrad k jeho řízení hry, tak za tím si stojím. I když se mu tam točí různí spoluhráči, tak právě on by měl diktovat tempo, má na to herní inteligenci i kvality. Ale taky je pravda, že když tam k sobě dostane takového Lasse, který je za 10 minut dostat schopný dostat žlutou a pak už nemůže hrát svoji hru, tak je to fakt těžké.

Jinak ještě mimo téma. Zdá se mi, že jste na Mourinhovy poměry dost nedisciplinovaní, těch karet máte opravdu dost a to si vzhledem ke kvalitě lavičky nemůžete dovolit.

Reagovat
smazaný uživatel

A Khedira je zvláštní hráč, na začátku sezony jsem mu nemohl přijít na kloub, ale čas ukazuje, že bez něj se záloha vždy bortí a je daleko zranitelnější, než s ním.

Reagovat
RMCF

Ono je to taky dáno těma alternativama...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jeho výkony jsou lehce nadprůměrné. Navíc je v klubu teprve půlrok, ještě bude mít čas ukázat, jestli na to má. Daleko většími zklamáními jsou Pedro Leon a Canales. Ten první mi k vám vůbec nesedí typově (není přímočarý, pořád roztahuje hru a hlavně stráví 90% času v prostoru u lajny, odkud nikdo nikdy nemůže být nebezpečný pro branku soupeře). Od Canalese jsem i přes jeho věk čekal mnohem víc a co jsem měl možnost vidět, tak to bylo opravdu velké trápení.

Reagovat
smazaný uživatel

Prej lip jak Alonso

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Víceméně

Reagovat
smazaný uživatel

Mommo rozhodně nebyl zkaženej přestup, moc dobře si vzpomínám na titul pod Capellem, kde byl jeden z pilířů. rok na to pod Schusterem taky nebyl vůbec špatnej, jak už píší kolegové nade mnou, po zranění odešel nadobro a zpět už se nedostal.

Reagovat
smazaný uživatel

Když tohle dokážeš napsat, tak si nezasloužíš takovej nick. Mahamadou byl pro Real velmi důležitý!

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se nad tim zamyslis, tak ten palec dolu si zaslouzi toto vedeni? Jestli jo, tak co melo s nim toto vedeni delat? Urcite nesel za draho, ale on by ho za velke penize ted nikod nekoupil.

Reagovat
smazaný uživatel

hm je videt ze fakt vis hovno mamadou diara vyhral realu madrid titul protoze dal gol v poslednim zapase takze jako ze investice to byla zbytecna je fakt mimo a za to co odvedl by si jen zaslouzil od fans podekovat

Reagovat
Robbie

jsem fanda Realu ale managment je pekně na hovno i když jsem rád za Ronaldo pod Calderonem kde hráli v týmu takový lamy jako Faubert a atd už nebyl Real ale jinak ty drahé nákupy pekně štvou kdyby radši dali peníze do akademie než aby cpali do zbytečných hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

Akademie Realu je kvalitní, ti "kluci" ale svou šanci dostanou málokdy a doplácí na široký nakoupený kádr Realu...takže je kvalitní, ale prodokuje hráče jiným týmům

Reagovat
Tigerinho

Faubert ani nehrál :)

Reagovat
Yanek

Sympatickej hráč, fandím mu

Reagovat
rufus

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Ed_Hazard

Momo dakujeme za tvrdu pracicku medzi zalohou a obranou a hlavne za titul v sezone 2006/2007 nikdy sa nestazoval a vzdy odohral to svoje vela stastia v Monaku

Reagovat
rufus

Hala Momo!

Reagovat
homeles8

.cz

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Nelze nalézt vzdálený server

Reagovat
j_mrazik

Tak běž blíž.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

''Problém vyřešen!''

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto očekávaný krok. Divím se, že se vrací ale do Francie a nejde do Malagy. Momo po zranění neměl šanci naskočit do "rozjetého vlaku". Na jeho pozici tam byli/jsou Gago,Lass,Xabi,Khedira a tam prostě tu šanci nemá. On po zranění dostal pár příležitostí na hřišti, ale pokaždé byl jeden z nejslabších. Potřebuje se chytnout někde v menším týmu, na který není takový tlak jako na Real Madrid.

Před zraněním byl ale špička, jeden z těch, kteří to mužstvo drželi a pomohli mu za titulem. Za to mu patří díky.

Reagovat
domingo

No mezi těma vychrtlýma puberťákama uprostřed monacké zálohy se bude vyjímat

Reagovat
Gazza.8

neúspšné působení? ...vždyť v prvních dvou sezonách měl 2 tituly...až po těžkým zranění to šlo od desíti k pěti, jinak byl lepší než Lass a Khedira dohromady

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím :)

Reagovat
alcantara

inak toure stal 8 mega a diarra 26 skoda, ze uz dlhsie sa nam nepodaril podobne lacny prestup neznameho hraca, ktory sa vypracuje v spicku, snad ten affelay...

Reagovat
RMCF

Toure nebyl neznámej, ale je pravde že hodně výhodnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Mezi přestupem Diarry do Realu a Toureho do Barcelony je naprosto odlišný a srovnání částek není moc na místě. Toure přestupoval jako "neznámý hráč", zatímco Diarra měl už v Evropě jméno. A ta částka je trochu nadnesená, ale přestupoval do Realu a tam každý klub ví, že tu cenu může nadsadit, protože Real ty prachy má.

Reagovat
smazaný uživatel

...je to jako srovnání nákupu Zlatana za 75(nebo kolik ten útočný sloup stál) a Higuina za 13mil....

Reagovat
j_mrazik

A hlavně Diarra šel z Lyonu.

Reagovat
alcantara

na to som chcel upozornit, ze sa stal svojho casu rovnako uzitocnym a nenahraditelnym hracom pre barcu ako bol diarra pre madrid aj napriek tomu, ze cena bola znacne nizsia, v urcitych atributoch, ako napriklad technika, diarru dokonca predcil, pricom v case prestupu vedela o diarrovi cela europa, nejakeho toureho z monaca nepoznal takmer nikto.

Reagovat
smazaný uživatel

ale bez mice a pozicni hru v te dobe na moma nikdo nemel;-)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tom případě nechápu vůbec smysl tvého příspěvku, je naprosto zcestný a zbytečný. To, že známí hráči přestupují za vyšší částky než ti neznámí je snad naprosto normální a děje se to všude. Bez ohledu na to, že mohou mít během pár let stejnou kvalitu. Prostě platíš "za jméno" a za to, od kterého klubu hráče kupuješ.

Reagovat
alcantara

barcelona v tu dobu vraj tiez chcela diarru, ktory bol medialnou hviezdickou, ale nakoniec vystuchala neznameho hraca za smiesnu sumu, ktory jej poskytol neocenitelne sluzby. vybrny scouting barcelony, na tom som chcel upozornit, ze sa nepustila do natahovania sa s aulasom, ktoreho vysledkom by bola premrstena ciastka, ale nasla si za par drobnych hraca, ktory urcite pasoval do barcelnskeho systemu lepsie, ako by bol pasoval diarra.

Reagovat
joshua

Prej vyborny skauting , tenkrat jeden z nejlepsich hracu L1 a on to byl neznamy hrac, nemam slov. Kup si prosim te kapky na ospalky, jsi trochu zaslepeny..

Reagovat
alcantara

aha, takze toure bol v tu dobu vlastne hrac cislo jedna na zozname potencialnych posil mnohych poprednych klubov, ktoreho poznala cela europa, aj preto stal neuveritelnych 8 MILINOV EUR

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak Diarra prestupoval do Realu v roku 2006 a tuto sezonu to barcelona tahala este s Mottom a Edmilsonom a preto asi aj prehrala titul. Toure prisiel az v roku 2007 po roku v Monacu kde prisiel rok pred tym z Olympiakosu. Tak o com to hovoris, ze Barcelona si radsej vybrala Toureho miesto Diarru?

Reagovat
alcantara

najskor to bude v tom, ze hrac, o ktoreho je zaujem sa sleduje dlhodobo, nie iba v ramci prestupoveho obdobia, co je na tom nepochopitelne?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Pajska pro pejska

Reagovat
Robbie

jsem zvědavý jak to dopadne z Mourinhem pač si z Valdanem nepadli do oka a pochybuju že taková legenda odejde Karanka by mohl být dobrý trenér

Reagovat
smazaný uživatel

Dakujem za velky podiel na titule v hned prvej sezone.Skoda,ze sa vazne zranil,bol nenahraditelny,ale potom popri zraneni ho jeho menovec predcil.Nech sa dari.A tie reci,ze to boli vyhodene peniaze si nechajte na inokedy...

Reagovat
Kokesh

Konečně bude fuč, na Primeru nemá ani náhodou. Tenhle odchod už ale mohl být klidně minulou sezónu...

Reagovat
smazaný uživatel

ach jaj...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gracias Momo por todo, sobre todo por la Liga contra Mallorca. Suerte adonde vayas

Reagovat
Darren Fletcher

ja som realu fandil za cias mijatovica a v 98 som tak nejak presedlal na united

(mala to byt reakcia ale nefunguje mi klik)

predrag, predrag...chybaju mi stare casy druhej polovice 90´s

Reagovat
smazaný uživatel

jedna z najväčších opôr v sezónach 6/7 a 7/8...DM svetového formátu. Lenže potom prišlo zranenie a do starej formy sa už asi nikdy nevráti...teda aspoň nie v Madride, kde bol asi len do počtu posledné 2 sezóny...Gracías Momo!

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapi, kdo je to ten Didác Villa ? vůbec ho neznám a má jít k nám do AC, mohli by jste mi dát nějaké obecné info ? dík

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Dídac Vilà Konkrétně toho o něm moc nevím, můžu ti dát jenom takový to základní info, který sis asi zjistil.

Reagovat
smazaný uživatel

No před týdnem jsem ho ani neznal, dozvěděl jsem se, že je je celkem rychlý, technický, slušna postava, jinak španěl, LB

Reagovat
Carlos Juan Pablo

No, to je tak to, co o něm vím i já. Jinak za kolik bude? By měl být levný, tipuju kolem 1€.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

+ je ještě relativně mladý, myslím 21 (22?)

Reagovat
smazaný uživatel

1? tak to je asi teda fakt super hráč, kdyby šel za tolik...no píše se něco do 4 mega a nevíš jak si vedl v podzmní časti sezóny ? Vím že Espaňol měl celkem fazónu

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z mých nejoblýbenějších hráčů Realu skělý DM gracías Momo

Reagovat
SqueeZy

"nejoblýbenějších" tak to je i na mě moc

Reagovat
smazaný uživatel

100 PRE REAL MADRID!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele