Di Santo využil výstupní klauzule, z Werderu odešel do Schalke

25.07.2015, 20:31
Aktuality
O svého nejlepšího střelce z loňské sezony přišel Werder, z Brém totiž odchází argentinský útočník Franco Di Santo. Vedení německého klubu usilovalo o prodloužení smlouvy, 26letý fotbalista se ovšem rozhodl pro změnu prostředí a aktivoval výstupní klauzuli. O několik hodin později pak podepsal smlouvu se Schalke...

Di Santo měl smlouvu na poslední rok a Werder mu neúspěšně nabízel její prodloužení do června 2019 s ročním příjmem tři miliony eur.

"Franco Di Santo s okamžitou platností odchází z Werderu Brémy. Argentinec využil výstupní klauzule zakotvené v kontraktu a nadále není součástí týmu," stojí v prohlášení.

Di Santo v minulosti hrával za Chelsea, Blackburn a Wigan a ve Werderu strávil dvě sezony. Povedenější byla ta loňská, během níž nastřílel ve 26 bundesligových zápasech 13 branek.

Werder už před jihoamerickým fotbalistou opustil jiný útočník Davie Selke, jehož zlákala nabídka bohatého RB Lipsko.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (147)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak ono se neni cemu divit, hrac suprovej, a v Bremach zakopanej, tam se dalsich dvacet let nebude hrat dobry fotbal. Skoda ze upustili od toho co je par let zpatky delalo nejofenzivnejsim tymem na svete.

Reagovat
smazaný uživatel

Na jar hrali slušne, mali nakročené k rastu, ale keď si nechajú pustiť oboch útočníkov. Obaja tam vlastne ostať nechceli tak to vyzerá...takže neni asi jednoduché udržať hráčov v klube ktorí posledné roky nehral o vyššie pozície v tabuľke.

Ale ty máš asi na mysli upustenie od herného štýlu však?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, jejich fotbal tech nekolik sezon byl paradni, ted uz je to jiny. A pravda, asi tam byt nechteli, kdovi proc. Nebude to trvat dlouho a Bremy skonci v druhe lize

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi idiot, nejdříve se podívej alespoň jednou na jejich zápas. Žádná změna systému neproběhla, vše je jen o ekonomické stabilitě a sponzoringu. Takže drž hubu a nevyjadřuj se. Jdi na novinky, tam je tobě podobných spoustu.

Selke úplně zbytečný hráč, přehypovaný až běda. Ty góly, které vstřelil nikdy nebyly jím vypracované. Škoda Di Santa, moc mě to mrzí. A když už měl odejít, tak jsem čekal částku okolo 10 mil.€ Ale výkupka je výkupka.

Reagovat
smazaný uživatel

ja tech zapasu videl o dost vic nez ty, a idiot si ty kdyz si myslis ze hraji to stejne jak v dobe o ktere jsem mluvil

Reagovat
smazaný uživatel

A) jak můžeš vědět kolik jsem jich viděl?

B) ikdyby jsi jich viděl víc, není pro tebe výhoda. O větší jsi kretén, že si to myslíš to co říkáš

C) jaké rozdíly ve hře vidíš, alespoň jeden

D) Nic už nepiš, obrázek o tobě mají už všichni udělaný.

E) Nejlíp udeláš, když budeš držet hubu...alespoň tě už nikdo nebude kritizovat.

Reagovat
smazaný uživatel

a, jako profesionalni bookmaker a majitel sportovnich stranek vidim kazdy jejich zapas za poslednich x let

b, viz a, vyhodou to je, lepsi posouzeni, vetsi rozhled

c, markantni rozdil prechod do ataku, zakonceni, nasazeni.. to je vic nez jeden

d, nebudu uz nic psat

e, diskuse je pro vsechny, mam stejny pravo na nazor jako hnup tvyho kalibru, kritika mi nevadi, ta k tomu patri, zvlast pokud nejsem ovce jako ty

Reagovat
smazaný uživatel

nasazuješ tomu jednu korunu větší než druhou. Lidé, potažmo individia tvého ražení by snad ani práva mít neměli. Hele klidně si utíkej bookmakerovat, abys měl na nájem...se vždy musím zasmát, když se looseři dožadují nějakých práv

Reagovat
smazaný uživatel

nejsou argumenty, tak se rozjedou urazky.. chlapce, ty mi nesahas ani po paty, tak se probud,a podle sebe soudim tebe praktikuj ve skupine sobe blizkym, a ne u me

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to těžký, debila argumentem nepřesvědčíš, urážkou neurazíš...Na tebe je každej krátkej...a jak to, že tu píšeš ty své stupidity a nekoukáš na Bremy...zrušil bys sérii x let sledování BrBrém

Reagovat
smazaný uživatel

moudrejsi ustoupi, tudis se mej, cau

Reagovat
Adalberto.Littleoak

Reagovat
stas87

K bodu A-dost pochybujem ze sledujes kazdy nas zapas. Mozno vidis 5 minutovy zostrih ale ten ti nepovie vsetko ani zdaleka.Co sa tyka nas,myslim si ze si vymyslas.

Reagovat
smazaný uživatel

sleduju bramy nejen kvuli praci, muj kolega skalni fanousek,hodne se o tom bavime, nekolik zapasu zive jsme navstivili, ale to je jedno,ja tu nejsem proto abych nekoho presvedcoval

Reagovat
stas87

Ja som videl nazivo len jeden jediny zapas Werderu a to pri prehre 2:3 v Berline.Ja za sezonu vidim 32 zapasov priemerne.Tie dva co nevidim,som väcsinou na dovolenke.Ten ofenzivny futbal by sa hral nadalej,len by kvoli tomu musela byt dobra obrana.Teraz by som povedal,ze obrana je zapas od zapasu lepsia ale utok bude zaostavat.

Reagovat
JozkokozleJ

Vtedy to skoncilo 2:2, nie?

Reagovat
stas87

Nie nie,bolo to v decembri.Strasna zima,trpka prehra.Trafil sa vtedy myslim Hunt a mozno ze aj dal oba goly.Po tom zapase sme na fore riesili Pekarikove nedostatky.

Reagovat
JozkokozleJ

Aha, ja som myslel, ze si bol minuly rok v prvom kole; viem, ze tam bol Arne. Samozrejme, na tamten zapas a zdlhave rozoberanie Pekarika si pamätam

Reagovat
stas87

Arne tam bol minuly rok?Ja som v ten den cestoval z Moravy domov vlakom.On snad od toho zapasu tak zle potom uz nezahral.Nasa kritika bola ucinna.

Reagovat
Arne

Nebyl Ja uplynulou sezonu nebyl v Berline ani jednou

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

no Frings, no party

Reagovat
Robbie

on si myslí že má navíc po jedné dobré sezoně ? dyt je to neohrabaný kopyto

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle dnes smýšlí pomalu každý

Reagovat
Vasil

On to během podzimu zjistí. Mohl pravidělně hrát Bundesligu za 3 mega. Nevím jestli existuje tým, kde mu dají víc a zároveň bude jednička v útoku. MLS?

Reagovat
Rudnevs

Schalke uz vraj podpísal

Reagovat
Vasil

Jo, ti by ho mohli zaplatit líp Já vím že mu sebevědomí asi nechybí a Hunter už nedává v každým zápase gól, ale to ho chce posadit?

Reagovat
Rudnevs

Hunter je Velmi casto zraneny

Reagovat
REPLIKATOR

Přesně

Reagovat
nemanja

Reagovat
smazaný uživatel

To je vtip? Na 1.93 m je až neskutečně dynamický. Huntra nebude třeba posazovat. Ten se posadí sám kvůli zranění. Di Santo bude jasná jednička před Choupo-Motingem.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je slušný šok. Trošku viac k tej výstupnej klauzule by som chcel vedieť...či sa ako vyplatil sám, alebo našiel niekoho kto za neho zaplatí nejakú čiastku...

Reagovat
Robbie

stačilo když sem ho ještě viděl v Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Šašek

První sezóna ve které něco zahrál a už mu jsou Brémy málo.

Reagovat
Adalberto.Littleoak

zasranej žoldák, takové nepotřebujem

Reagovat
stas87

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
db18

Snad tam nedopadne jak Choupo... jinak transfermarkt uvádí jako výkupku 6 mil. €, jen jsem teď zvědavý na reakci Brém, ten odchod přišel docela pozdě a hráči jako Uth nebo Kachunga, o které by mohl být zájem, už jsou jinde... Tak uvidíme, jestli vezmou někoho z toho přetlaku, který je v RB (Poulsen?) nebo překvapí a vytáhnou někoho ze zahraničí (dost ale pochybuji, že už nikoho nepřivedou)

Reagovat
Rudnevs

Ja neviem ale Bremen chce spoliahat na mladych a setrit peniaze takze asi Ujah - Lorenzen

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle tajnůstkářství ve fotbale je už úchylný. Si pamatuju dobu, kdy kluby normálně sdělovaly přestupové ceny. Dnes už ani neřeknou kam hráč přestoupil. :D :D

Reagovat
stas87

Ktora stanica dava domace zapasy Hansy?

Reagovat
smazaný uživatel

maximalne nejaka regionalni a to spis sestrihy

Reagovat
db18

mdr, to ale dává v každém kole jeden vybraný zápas východního celku (a letos jich tam je fakt hodně ) dneska dávají Aue - Osnabrück.

https://twitter.com/SportimOsten/status/624209069306458113

(doporučuji také sledovat, o fotbale z DDR tam bývá dost informací.

Občas pak běží nějaký jiný zápas i tady: http://www.mdr.de/mediathek/livestreams/fernsehen/livestream-mdr-plus100.html

(ale zítra dávají Halle, tak je tu asi proto taky to samé co v TV )

Reagovat
stas87

Skoda,mam pusteny prenos na tejto stranke:

http://livestream.com/hansa-fanradio/events/4218634

Je to len radiovy prenos a moja nemcina tazko nestiha.Nejake väcsie stranky cez sezonu na zapasy 3.ligy su,nie?Chcem sledovat nasu rezervu.

Reagovat
db18

http://www.liga3-online.de a jejich twitter: https://twitter.com/liga3online a FB: https://www.facebook.com/liga3online.de?fref=ts

To je podle mne nejlepší stránka ohledně 3. ligy

Reagovat
smazaný uživatel

inak o 16:30 ide na MDR relácia Sport im Osten a budú sa tam venovať aj dnešnému zápasu vašej rezervy. Taktiež zostrihy 2.BL a 3.ligy pôjdu o 19:00 na ARD Das Erste.

Reagovat
smazaný uživatel

pozerám trošku do Aue na MDR a zapol som práve St.Pauli na nete

Reagovat
db18

btw. na Sport1 máš teď přátelák se Sevillou

Reagovat
stas87

Viem. Sak uz som bol nervozny trosku,ked tam boli formule ci co.

Reagovat
fantomas

Proč to proboha dělá tak pozdě?

Reagovat
Recoba Inter

Hloupý krok. Teď už měl raději zůstat a zksuit štěstí na přesrok, ale do palice mu nevidíme.

Reagovat
stas87

Jeho odchod sa dal cakat,ale nie tri tyzdne pred prvym zapasom.Prekvapilo by ma,ak by mu klub ci fanusikovia vobec povedali dakujem po tomto..Z timu,co by nemusel hrat len o zachranu je nakoniec len moj sen,ktory je momentalne v troskach.Ak mal niekto odist a ze by si to zasluzil,tak jedine Zlatko.Asi su viac okamzite peniaze a vidina poharovej europy ako spokojny spoluhraci a fanusici.Casom by aj tak odisiel,to bolo jasne.

Co chceme teraz robit s utokom?Obaja utocnici prec,mame Ujaha a musime dufat v okamzity progres Lorenzena.Peniaze budu ale Eichin bude pod tlakom toho,ze utocnika musi priviest.A kluby co by chceli predat,vedia ze peniaze mame.Keby koncom juna povedal,ze neprijme vylepsenu ponuku zmluvy,bolo by viac casu. Takto sme na tom takmer rovnako ako pristav.Namiesto toho,aby sme im nadalej utekali a potvrdili,ze futbal vieme robit lepsie,sme teraz asi narovnako s nimi.

Reagovat
Rudnevs

Nemusí nikoho kupovať ved Ujah - Lorenzen a ako náhradu nejakého ďalšieho mladíka ved taká je ta dlhodobá koncepcia Werderu aby stavali na mladých

Reagovat
stas87

Nemozes postavit utok na dvojke Ujah-Lorenzen.To ako mame nalozit zodpovednost na Lorenzena? Ja si prajem utocnika,co ma tak 26-28 rokov a vedla neho prave Ujaha.Ta dlhodoba koncepcia samozrejme rata aj s predajmi.Tie predaje ale maju prist vo vhodny okamih a najepsie,ked je rozjednana nahrada za predaneho hraca.Tato situacia je tomu na kilometre daleko.Ten casovy tlak bude teraz maximalny,bojim sa nejakeho unahleneho tahu a ten utocnik,co pride,nezaziari.

Reagovat
Rudnevs

No tak zodpovednosť by bola na Ujahovi a Lorenzen by sa priúčal ale aj tak by mohol niekto prist a keďže je to takto časovo zle tak nevidím nic lepsie ako podpísať Pizzara mozno nebude zapadatdo koncepcie a nebude prinos pre budúcnost ale je to osvedčený strelec z čuchom na goly a ma k Werderu citový vzťah ( aj jed to aj k Bayernu )

Reagovat
stas87

Postavit utok na Ujahovi..k tomu v zivote nedojde.Ujah sa ma stale co ucit a ja pochybujem,ze on niekedy potiahne nas utok ci utok ineho timu.Trosku sa obavam toho,ze skusime Valdeza.Nic proti nemu nemam,len sa bojim ze odohra par zapasov a zrani sa na pol roka.Kludne by som skusil nejaku hostovacku.

Reagovat
Rudnevs

O Valdeza sa neobavaj ten ma velmi blizko k prestupu do Darmstadtu pre mna by bol ideál ten Pizzaro aspon na rok kym nezozeniete nieco mladšie a podobne dobre a mohli by ste skúsiť mladeho Poulsena alebo z 2. Ligy Terrodeho alebo Henningsa

Reagovat
smazaný uživatel

Henningsa určite, nechápem, že ho ešte nikto z BL nekúpil

Reagovat
smazaný uživatel

ale to sa fakt nevie kto ho vykúpil? čo to je za komédia

Reagovat
Rudnevs

Na TM píšu ze Schalke a aj všade inde len este nespravil prehliadku

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu čemu je schalke bude sedět magor

Reagovat
Rudnevs

Choupo hrá skôr z krídla, a Hunter je furt zraneny a uz je stary

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke potrebuje strikera jako sul, vzdyt ma jen Huntelaara v podstate. Dobry nakup

Reagovat
smazaný uživatel

už v zime ho potrebovali viac ako všetky ostatné tímy snáď v celom Nemecku neprekvapí ma ak ho priviedli oni....

Reagovat
smazaný uživatel

Vsude uz je to jako jasna vec, dokonce i na wikipedii. Ja vim ze tam muze psat kazdy ale stejne.

Reagovat
smazaný uživatel

pristav

Reagovat
smazaný uživatel

sleduj spíš fotbal

Reagovat
db18

Eichin se nechal slyšet, že celé jednání bylo férové a nemají mu nic za zlé.

Reagovat
stas87

Tak potom svoje rozhodnutie opustit klub malo prist skorej.Ak ma Eichin nahradu,tak kloboucek.Ak do poslednej chvile veril ze podpise a nema v ruke nic,tak je to spatne a som zvedavy co bude robit.

Reagovat
db18

Pablo Osvaldo je volný Ale nejvíc bych očekával, že se pokusíte znovu získat Pizzu.

Reagovat
stas87

Boze,uz ma unavuju tieto vyhasnute mena z Talianska.Pizza...chcem niekoho mladsieho.

Reagovat
db18

...tak Eichin už začal nadávat. Ale jde to spíše na adresu jeho agenta, protože měli domluvu, že se o případném jednání dozví včas, nakonec to ale bylo docela narychlo.

Reagovat
stas87

Sak ja som tusil,ze tie tri mega euro boli z nasej strany maximalna ponuka a ze viac dat nemozme.Mohli sme hrat vyssie uz tuto sezonu,nerealne to nebolo.V takej situacii a po tom co Franco sam prehlasil,je tazke hladat za neho nahradu,ked mu ponuknes vylepsenu zmluvu.Dufam,ze si toto uz postrazime a ten kto bude chciet odist ci nepredlzit zmluvu,tak spravi minimalne mesiac pred startom ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepíše se tam že ho někdo koupil jen že ON aktivoval výstupní klauzuli...to se jako koupil sám?

Reagovat
smazaný uživatel

to zní jako kdyby byl otrok a vyplacel se na svobodu

Reagovat
stas87

Felix. Garcia. Vidim ho dneska prvykrat,velmi prijemne prekvapenie.Rocnik 96 ale posobi velmi dobre.

Reagovat
stas87

Felix. Garcia. Vidim ho dneska prvykrat,velmi prijemne prekvapenie.Rocnik 96 ale posobi velmi dobre.

Reagovat
stas87

Slusna akcia.Zatial sme maximalne efektivny.A Bartels s Ujahom si dobre rozumeju.

Reagovat
smazaný uživatel

pratelak nemuzes brat vazne ale,to bys mohl vedet

Reagovat
stas87

A uz dost.Pride ti,ze tu Werder vychvalujem tak moc,,ze si myslim ze budu hrat o titul?

Reagovat
smazaný uživatel

Stasi, on je bookmaker, on to ví určitě líp

Reagovat
smazaný uživatel

a ty nevim o co se snazis? ale prijde mi ze ti trosku lezim v zaludku co kamos?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ty mi neležíš nikde...nesahám ti ani po paty

Reagovat
stas87

Reakcia od nej uplne od veci.A dnesny zapas je druhy,co som z letnej pripravy videl.Co vravis na Garciu?Mna prijemne prekvapuje.Daleko sebavedomejsi ako Sternberg.

Reagovat
smazaný uživatel

ktery byl prvni? se Zbrojovkou?

Reagovat
stas87

Hej a to len od 65.minuty.

Reagovat
smazaný uživatel

Sternberg se mi líbí v ofenzívě, ale vzadu je slabý...Ulises se mi jeví daleko komplexněji...jinak dnešní výsledek není příliš objektivní...vzadu je to znovu děravé. Vestergaard a Wiedwald drží, hrozně jsem si oblíbil Bartelse. Doufám, že se zlepší Hajrovic a půjde do základu, ikdyž to co teď provedl Bude hrát na stoperu s Vesterem Lukimya nebo Gálvez?

Reagovat
stas87

Nema vyvazene obe herne cinnosti,dozadu sa nevyhne pozicnej chybe ci nedorazu v suboji.V tomto je Garcia dalej.Ak mas tieto veci zmaknute,zmizne neistota a veris si aj smerom dopredu.Ja verim,ze to v sebe Sternberg ma,len potrebuje doveru a pravidelne hrat.Ked nie v BL,tak za rezervu 3.ligu.Aj ta mu da dost.

Bartels je pre mna z tych timov od 10.miesta nizsie najlepsia posila minulu sezonu.Najvacsie prekvapenie od nas.Co ma na nom najviac dostava je jeho fyzicka.Obeha toho strasne,len by mohol zlepsit produktivitu.

Lukimya-Vestergaard.Galvez sa nevyhol zavahaniam a pre Skripnika je prvorade,aby stoper hral jednoduchy futbal a nevymyslal.Assani siel hore a zasluzi si byt stoperom v zakldnej zostave.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě překvapilo, kolik dal Lukimya gólů v přípravě Dařilo se mu náramně. Silově na tom výborně. Lepším fotbalistou je Gálvez, ale při rozehrávce ne nevyhne chybám. Wiedwald mě přesvědčuje, že kvality má. Rozhodně horší než Wolf už nikdo být ani nemůže. Otázka je, kdy se vrátí Bargfrede a jak se letos bude dařit Bartelsovi s Ujahem. Je mi záhadou, jestli vedení přivede ještě někoho přece jen, Bartels není klasický hroťák, Ujah v Brémách zatím neprověřený a třetí forvard Lorenzen...jinak o nikom nevím

Reagovat
stas87

Ja si myslim,ze Skripnik uprednostni silovych stoperov ako mat jedneho siloveho a jedneho technickeho.Ta zaloha si uz dokaze tu predfinalnu fazu slusne pripravit a kolmice budu chodit na Ujaha s Bartelsom.Taky z toho mam zatial dojem.To je jedna varianta,ak pride este utocnik,bude zalezat aky to bude typ.Ujah je pomerne rychly a s Bartelsom im to dneska islo.Len ma nenapada,koho budeme chciet a kto bude vlastne este dostupny.U Wiedwalda dnes bolo vidiet,ze nepanikari.Tie vyehy zlvadol dobre,nesiel naslepo ani do jednej lopty.Aj to nam moze pomoct.

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava: Wiedwald

Gebre - Lukimya - Vestergaard - U. Garcia

Bargfrede (Kroos)

Fritz - Junuzovic

Öztunali ?

Ujah - Bartels

Asi takhle?

Reagovat
stas87

Obrana asi takto,naskocit este moze Santi namiesto Ulisesa.

Bargfrede spolocne s Clemensom,pred nimi Zlatko.na jednom kridle Bartels,na druhom asi Öztunali,Eggestein ci Hajrovic,na hrotu Ujah.To je jedna zvariant,otazka je,ci pride este utocnik.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, Garcia s Garciou na LB, plus Sternberg...Takže myslíš 4-2-3-1? Ani nevím, jaké rozestavení bylo dneska proti Seville

Reagovat
stas87

No,u nas sa skusalo v poslednom case aj 4-3-1-2,4-1-4-1 aj 4-2-3-1..takze tazko povedat.Zalezat bude aj od supera,ci hra vysoko a napada rozohravku alebo je zalieznuty a caka s cim prideme my.Dneska podla rozostavenia 4-4-2 ale to sa pocas hry casto menilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to častokrát viděl 4-1-2-1-2...a ještě jsem zvědavý co s Obraniakem a Eliu, prý najisto nezůstanou...Elia nejspíš zůstane v Southamptonu, ale v poslední době situace ohledně něho utichla.

Reagovat
stas87

Obraniak odisiel na hostovacku s opciou do Turecka a ten klub ju myslim vyuzil.Elia ma u nas zavrete dvere,ak by sa vratil,okamzite ho ponukneme..ten nezaujem je obojstranny.

Reagovat
smazaný uživatel

Pár viet k výkonu Sevilly vo včerajšom zápase? Výsledkom môže klamať ale vyzerá presvedčivo pre vás.

Reagovat
db18

Pěkný, že konečně nějaký německý celek přehrává Španěly. (Valencia - Bayern nepočítám)

Reagovat
smazaný uživatel

cim to asi tak bude, ze

Reagovat
smazaný uživatel

A kam jde?

Reagovat
smazaný uživatel

podle mych kontaktu do Gelsenkirchenu, nicmene jeste je moznost jednoho francouzskeho tymu

Reagovat
smazaný uživatel

kontaktů...Píší o tom skoro všechny německé noviny...Schalke

Reagovat
Posledni Kovboj

to je kokot

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
pepi.nho

Podepsáno Schalke do roku 2019 oficialne

Reagovat
JozkokozleJ

Pozeram, ze sa po odchode di Santa vynorili spekulacie o spojeni Werder - Ibisevic.

Reagovat
stas87

Ozivovat jeho karieru je velky risk.Velmi ma mrzi trebars Modeste,ten by mi ku nam pasoval perfektne.Mozno skusime este znovu presvedcit Rapid a Berica.

Reagovat
JozkokozleJ

Suhlasim, investovat do labilneho Ibisevica by bol risk.

Di Santo neskorym rozhodnutim dostal Werder do zlozitej situacie. Nedavno v obecnej rovine o tomto rozpraval Völler, ze aj s ohladom na zisky z TV prav a s tym suvisejucou financnou dominanciou anglickych klubov, musia mat vzdy pripraveny zalozny plan; pretoze neodmietnutelna ponuka z Anglicka moze prist v poslednych dnoch prestupoveho obdobia... A potom to uz je dominovy efekt.

Reagovat
stas87

Werder si tieto problemy s odchodom/predlzenim zmluvy vyziera v poslednej dobe casto.Ci uz islo o Hunta,Pizzara,Junuzovica ci teraz di Santa.Dokazem pochopit agenta,co chce vyjednat co najlepsie podmienky pre klienta.Ak ale klub predlozi dost dobru ponuku a caka,ze ju druha strana prijme s vdacnostou,tak nie je problem.Je zlozite rokovat s agentom a hracom a popritom hladat nahradu v pripade,ze hrac nepodpise.

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko uvěřit, že Selke odešel za víc peněz než Di Santo Ale zpětně řečeno, v posledních měsících Di Santo vadl a přišlo mi, že začal hrát víc a víc na sebe a začal sólovat a škudlit to pro sebe.

Trochu sleduju oficiální kanál Werderu na YT a Di Santo se jevil jako srandista, který stmeloval celou kabinu A pak podepsal 04, nejvíc mě mrzí ty optimistický prohlášení ohledně prodlužování smluv klíčových hráčů a většinou to skončilo vždy odchodem, krom Zlatka

Reagovat
stas87

Tahal to posledne styri zapasy,dovtedy hral timovo..mozno uz vtedy zvazoval moznost,ze odide.Mohol a aj mal si uvedomit,ze po predaji Selkeho je nas utok oslabeny a ak odide aj on,sme vo srackach.Taka je realita,ak dnes pride Gladbach,Bayer alebo Schalke,polozi na stol trebars 6 ci 8 mega,je väcsinou rozhodnuto.Hraca nalakaju na poharovu europu a plat..a hrac kyvne.Az po podpise si uvedomi,akych ma konkurentov a kolko si zahra.

Zlatko je v time dlho,vybudoval si poziciu v time aj u fanusikov.Od neho som cakal odchod,odviedol si svoje a prezil si svoje tiez.

Premyslal som nad EL..ak by sa podarilo do nej kvalifikovat,odisiel by len Selke a prisiel by aspon jeden hrac navyse,mozno dvaja.To riziko hrania skupin EL,do toho Pokal a BL.Zamavalo to v minulosti s Freiburgom aj Frankfurtom.Toho som sa bal a postup do EL nechcel.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak Frankfurt bol este po navrate do 1.BL v procese stabilizacie a Freiburg presiel pred EL sezonou obmenou kostry muzstva, navyse je to mensi klub, ktory proste zväcsa o zachranu hraje. Mozmo sa len dohadovat, co by prinieslo, kebyze Werder hraje EL; trebars by di Santo ostal a situacii v klube by to pomohlo.

Asi uz stavku Werder vs. Hertha neberies?

Reagovat
stas87

Ak by Di Santo ostal,tak ano. Co tak,ze Werder bude mat manko na Herthu maximalne 6 bodov?

Mozno by sme vypadli uz v predkole. Potom by bol odchod Di Santa pochopitelny.

Reagovat
JozkokozleJ

Ja na stavke urcite netrvam. Motivaciou by mi bolo akurat, keby si tvrdil, ze Werder skonci vyssie, nez Hertha. Popravde, Werder momentalne vnimam ako velmi horuceho kandidata na tvrdy boj o zostup. Esteze su tam novacikovia, tym neverim vobec.

Reagovat
stas87

Za tym by som si stal,ak by tento clanok vobec nevysiel. Dneska tam boli dobre veci ako aj zavahania.Seville chybalo mozno az pät hracov ale vyhra potesila.Cakam,ze Stocker s Beerensom budu hrat ovela lepsie ako minulu sezonu a Hertha by o zachranu hrat nemusela a pridala by k tomu atraktivnejsi hru.

Reagovat
JozkokozleJ

Tento rok o Herthy jednoznacne ocakavam, ze uz to nebude boj o zachranu a tiez konecne bude aj o nieco atraktivnejsia hra. Neznamou ohladom toho druheho je Dardai. Doteraz jeho ulohou bolo zbierat body bez ohladu na atraktivitu hry. Teraz sa od neho bude ocakavat aj nadstavba. Sam som zvedavy, ale vnimam to tak, ze teoreticke predpoklady stoja na strane Herthy.

Reagovat
stas87

Aj mna by zaujimalo,aky herny styl Dardai zvoli,Proti silnejsim chapem stavku na obranu a destrukciu.Proti kvalitativne rovnakym superom cakam väcsiu podporu ofenzivy.Ta hra by s Hosogaiom a Daridom mohla byt vyvazena smerom dozadu aj s tou nadstavbou od stredakov.Otazka je,co predvedie Kalou a Schieber.Ten utocnik je naprosta nutnost,ak to bude ako minuly rok,Hertha sa vyssie neposune.

Reagovat
smazaný uživatel

Ibisevice prosím ne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pravda. TM.de spekuluje o Ibiševičovi, Bericovi, Pizzarovi a M. Konatém...osobně bych bral Berice.

Reagovat
stas87

Jedine Beric.Lenze ten nema skusenosti s BL..a je mlady.Z pohladu veku a skusenosti by ideal bol Ibisevic.Ten este moze mat pred sebou tak tri sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Beric má 24, dle mého ideální věk. Ibisevice tak před 5-6 lety, teď už ne. Jak nakládal s penaltami, je to sobec s labilní mentalitou (jak řekl JozkokozleJ) a Pizzara už vůbec...udělal pro nás až až, ale čas nejde zastavit.

Reagovat
stas87

Lenze Beric aj Ujah maju obaja 24 rokov.To je fajn ale v time,co bude mat dost mozno zasa problemy so zachranou,je to prilis neskusene.Ak by to boli bombardaci s potencialom +15 golov,tak by som to prekusol.Fakt si prajem 28rocneho utocnika co uz ma skusenosti.Di Santo ma 26 rokov ale pochodil toho uz dost a skusenosti ma.

Reagovat
smazaný uživatel

Chci být trochu větší optimista ohledně umístění, takový klidný střed tabulky není vůbec nereálný a v koutku duše pomýšlím na EL. Uvidíme, jak bude šlapat defenziva, snad to nebudou zase příděly gólů a především doufám, že nám konečně začnou vycházet začátky zápasů...protože si skoro nepamatuji, že bysme po 20 minutách neprohrávali o gól, o dva Snad to bude Ujahovi lepit, snad nepřijdou zranění klíčových hráčů, viz Zlatko, Vestergaard, Bartels, Gebre, Fritz a koneckonců i Ujah.

Reagovat
stas87

Kludny stred tabulky by bol mozny s kvalitnou dvojkou vpredu.V defenzive to moze skripat,casom ale cakam ze sa to da do poriadku.Viktor bol obranca a myslim ze sa na to v priprave sam snazil vylepsit.Klucom je zdravy DM a obaja IV.V tychto priestoroch potrebujeme maximalnu istotu a zohratost.To je alfa a omega vsetkeho.Zaloha produktivna je a sance si vytvori.Mozno sa to nebude niekomu zdat ale ja osobne povazujem za klucoveho hraca Fritza.Jednu dobu podaval strasne vykony a ja by som ho predal.no dvihol sa az neuveritelnym sposobom a spolu so Zlatkom je to motor nasej zalohy.

Reagovat
JozkokozleJ

A preco Pizarra nie? Ak by to bolo ekonomicky unosne a Claudio prijal ulhou, ze sa nebude cely utok tocit okolo neho, nevidim v tom jedinu nevyhodu. Priniesol by do utoku klud, skusenosti, suboje v superovej sestnastke a vzor pr mladych utocnikov.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíše na to koukám z pohledu zásluh a myslím, že pro nás odvedl spoustu. Chtěl bych, aby Werder nakupoval hráče s potenciálem, i s ohledem na budoucnost. Myslím, že čas Pizzara u nás vypršel a chci si ho pamatovat jako legenda a totálního snipera, ne jako pohasínajícího hráče, na kterého se budu čertit, když se mu něco nepovede...zabijácký instinkt nikdy neztratí, ale rychlost a psychika 37. hráče je už někde jinde než mají mladé pušky. Navíc Pizzaro prohlásil, že už se na Weser Stadion nevrátí. Dle mého to chce čistou mladou a houževnatou krev.

Reagovat
JozkokozleJ

Pizarra som skor vnimal ako riesenie z nudze (po neskorom odchode di Santa) a predovsetkym s vedomim, ze prichadza s do inej pozicie, nez v akej bol, ked odchadzal. Samozrejme, keby bol na dosah hotovy utocnik, radsej uprednostnit toho, ale momentane za situacie, kedy v utoku Werderu "strasi" iba Ujah s Lorenzenom, by bol Pizarro s upravenou ulohoul urcite prinosom.

Reagovat
smazaný uživatel

Claudio je napriek veku stále veľmi dobrý, verím, že jednu sezónu na vysokej úrovni by ešte dal...

Reagovat
db18

Problém by ale mohl být v platu, protože Werderu by se moc nevyplatilo dát půlku di Santa za jednu sezonu Pizarra

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je chyba vedení. O tom, že má Di Santo zaječí úmysli se mluvillo od konce minulé sezóny a vedení prostě mělo pracovat na vylepšené smlouvě, nebo si prostě najít náhradu. Ani jedno neudělali. Tak ať se ničemu nediví a opět boj o záchranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlas, ale napríklad ako Voller spomínal a ďalší, tu je problém čo sa týka anglických klubov, ktoré nakupujú v Deadline Day resp posledné prestupové dni ako drbnutí a dajú neodmietnuteľnú ponuku, ktorú menšie nemecké kluby musia prijať a už nestihnú nájsť náhradu. Čiže mohol prísť Leicester v Deadline Day a položiť na stôl 10 mil.€ a keď má výkupku tak je Werder bezmocný. Musia podľa mňa premýšľať dopredu a buď priniesť hráča za cenu toho, že bude kvalita sedieť aj na lavičke ten polrok, alebo ako spomínaš vylepšiť zmluvu, najlepšie zrušiť výkupku, s čím ale nemusia súhlasiť často hráči....ono to určite neni tak jednoduché jak si myslíme my na EF

Reagovat
Werkrider

Jop.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohlo jít prostě o smlouvu, kde by se výkupka navýšila na 12-15 třeba nebo se úplně zrušila a Brémy by v případě adekvátní nabídky umožnili, aby Di Santo mohl jít. Docela férová nabídka na obě strany. Samozřejmě v praxi asi těžko k vidění.

Reagovat
db18

di Santo od Werderu lepší nabídku dostat nemohl - a byli domluvení tak, že se o tom Werder v případě jednání o odchodu včas dozví... a klub, který je finančně v nelehké situaci nemůže koupit hráče s tím, že možná prodá di Santa...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, že si nemohli dovolit koupit dalšího, ale přinejhorším měli mít vytipované hráče, kteří jsou dostupní a mohou ho nahradit. V tom lepším případě si měli udělat jasno, když Di Santo nechtěl zůstat, tak ho střelit a najít adekvátní náhradu. Osobně bych volil na začátku přestupáku Guidettiho

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže kdo tvrdí, že náhradu nemají? Myslím si, že Eichin s tím alespoň trochu počítal. Přece pokud je nastavená výkupka na 6 mil.€ za takového hráče, je nevyhnutelné poohlížet se po alternativě. Alespoň doufám, že Eichin není tak natvrdlý, aby tu situaci tak podcenil. Navíc na povrch prosákly informace, že Betis Sevilla se zajímá o Hajrovice Snad to celé nerozprodáme.

Reagovat
smazaný uživatel

No já ještě neslyšel, že by se o někom spekulovalo, spíš mi příjde, že to zkusí z vlastních zdrojů zalepit

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě nebudeme brát někoho z juniorky. Na klasického hroťáka máme Ujaha, dvojka Lorenzen a už nikoho. A to je slabota. Z béčka na Bundesligu nikdo nemá a z juniorky také ne. Při zranění Ujaha je Lorenzen zkrátka málo. Naštěstí se v útoku chytl skvělý Bartels, který by měl tvořit útočný pár s Ujahem, přestože je to spíš AM.

A co se týče spekulací, tak do útoky se mluví o Ibisevicovi a Bericovi, do zálohy Andres Tello a N. Stark na DM

Reagovat
smazaný uživatel

Mi to příjde hrozně málo, od Brém mám každý rok velké očekávání. Už od dob kdy tam válel Klose a Diego. Chápu, že finanční situace je jaká je, ale tohle mi příjde na bundesligu málo

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že pořádný sponzoring je tentam, ikdyž Wiesenhof do toho sype dost. Zkrátka ekonomická situace je alfa a omega fotbalu, viz Valencia před dvěma roky a dnes...Werder to vždycky uhrál srdcem, bojovností...v posledních letech se už nespoléháme na individuální kvality, ale na týmovou bojovnost a soudržnost

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, cesta je teraz vychovať alebo "vyrobiť" zopár kvalitných hráčov, ktorí pôjdu priamo do špičkových klubov a vyťažiť z nich veľké peniaze. Selke mohol ísť budúce leto za dvojnásobok niekde inde, Di Santo ani nehovorím. Mám na mysli hlavne kluby z PL, ktoré sa s tým nehrajú a prepália ceny. Proste by to mali kluby v BL viac zneužívať.

Werder mi je odkedy mám možnosť pravidelne sledovať BL veľmi sympatický klub. Bolo by fajne vidieť vás opäť na vyšších pozíciach...

Reagovat
stas87

U Selkeho nie je vobec iste,ze ak by ostal,casom by siel von za dvojnasobok.Pockajme si na to,ako bude hrat v Leipzigu.Werder pred par rokmi drasticky znizil rozpocet,zacal viac platit dlzoby.To je fajn,ale to v konkurencii klubov,co tieto problemy nemali,nevyhoda.Zober si len Okazakiho a Mainz.V zime ho nepustili a spravili vyborne.To iste mohlo byt aj s Di Santom.Kludne by som ho predal v zime,bolo by pol roka casu na to,kupit nahradnika.Nie vzdy tieto last-minute ponuky prinesu vyhodu timu,co predava.Eichin ho pustit nechcel,lebo vedel ze hraca podobnej kvality za tak kratky cas nedotiahne.Takze skor cakam niekoho,ako je Beric.Mladsi hrac,co sa musi chytit hned od zaciatu.A to je spatne,nemozme cakat a dufat ze to bude terno.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. Nevím, jestli bychom vyždímali ze Selkeho víc. Pravda, góly dával (5 myslím), ale to bylo tak všechno. Mezihra bídná, celkem neohrabaný, techhnika s balónem nic moc. Na druhou stranu, dát v 19-20 letech pět gólů asi ukazuje nějaké kvality. Těžko říci takhle brzy.

Ohledně Di Santa, doufal jsem, že prodlouží smlouvu, když jsme mu nabídli 3 mil.€ ročně. Netušil jsem, že má výkupku a už vůbec, že je nastavená tak nízko...ale přicházel jako FA, takže to chápu...Kdyby odešel v zimě, určitě bychom dostali daleko více penízů...ale ta výkupka no.

Pročítal jsem noviny a německé teletexty a nejpravděpodobněji se jeví Pizzaro společně s Vedadem

Reagovat
smazaný uživatel

Letošní přestupák Werderu:

Odchody: Selke - 8 mil.€

Di Santo - 6 mil.€

Petersen - 2.8 mil.€

Strebinger - 0.5 mil.€

Caldirola - hostovačka (pár drobných)

Příchody: Ujah - 4.5 mil.€

U. Garcia - pár drobných

Resume: +12.5 mil.€ Co s tím provedeme?

Reagovat
Rudnevs

Uliss Garcia a Felix Wiedwald boli zdarma

Reagovat
smazaný uživatel

Ok já počítal tak 0.5 mil.€

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele