Deulofeu nadále marodí s kolenem, k fotbalu se možná už nevrátí

23.02., 14:55
Aktuality
Gerard Deulofeu (© AFP)

Gerard Deulofeu za tři týdny oslaví třicáté narozeniny a už nyní je jisté, že ani tou dobou nebude mít nejlepší náladu. Útočník italského Udinese dlouhodobě laboruje s kolenem a sám počítá i s variantou, podle níž se na trávníky už nikdy nevrátí.

Deulofeu si koleno v minulosti poranil několikrát a naposledy se mu bolavé místo ozvalo loni v lednu, kdy se také podrobil operaci. Od té doby nehrál a jeho návrat je v nedohlednu.

"Už několik měsíců si uvědomuji, že bych se k fotbalu nemusel vůbec vrátit. Velmi dlouho nemohu dělat něco, co miluji, nehrál jsem více než rok. Těžko se o tom mluví, jsou to muka a ani si nedovedete představit, čím procházím," nechal se slyšet odchovanec Barcelony.

Ofenzivní Španěl během kariéry hrával za Watford, Barcelonu, AC Milán, Everton a Sevillu a do Udinese přišel v roce 2020. Za Bianconeri sehrál 68 zápasů, dal 18 branek a na dalších 14 trefách italského klubu se podílel přesnou finální přihrávkou. Loni v červenci mu byla prodloužena smlouva do léta 2026.

"Vyzkoušel jsem řadu způsobů léčby a nakonec přijal myšlenku, že se už nikdy nemusím zotavit. S kolenem mám problémy od roku 2020 a před několika roky jsem se dokázal uzdravit. Pak jsem se zranil podruhé, potřetí a nastaly komplikace. Mám dohodu s klubem a nemohu vám tak sdělit podrobnosti, mohu říct jen to, že je to utrpení. Snažím se, zároveň se ale začínám připravovat na to, co budu dělat po ukončení aktivní kariéry," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
pawels

Škoda těch zranění, in his prime nebyl úplně špatnej

Reagovat
smazaný uživatel

"Těžko se o tom mluví, jsou to muka a ani si nedovedete představit, čím procházím."

Reagovat
Zaschrona

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele