DESCHAMPS CHCE PŘÍMÝ POSTUP

12.12.2006, 11:39
Aktuality
Juventus úspěšně bojuje s nástrahami Serie B a míří za postupem zpět mezi elitu, trenér Didier Deschamps však varuje před hrozbou případného playoff. To hrozí třetímu týmu v tabulce, pokud nebude mít dostatečný náskok.

Italská druhá nejvyšší soutěž má zvláštní pravidla, co se postupu týče. První dva postupují automaticky, třetí také, ale jen v případě, že má na čtvrtého minimálně desetibodový náskok. Pokud nemá, následuje playoff, jehož se účastní týmy z třetího až šestého místa.

Juventus už dávno smazal bodový odečet a soutěží zatím prochází jako nůž máslem, ani jednou neprohrál a po sobotní výhře nad Veronou se dostal do čela. Dá se však očekávat vyrovnaný boj, šestý Janov ztrácí jen tři body.

Deschamps by se prvního místa nejraději pevně držel a už ho nepustil. "O postupu do Serie A se bude rozhodovat v červnu, rád bych jej měl jistý už po posledním kole. Musíme se vyhnout playoff, abychom mohli lépe plánovat do budoucna," říká francouzský kouč.

Stará Dáma má podle jeho slov tři hlavní soupeře v boji o postup: "Janov a Neapol nemají žádné problémy a pak je tu Bologna, poslední z těch velkých týmů, s nímž jsme ještě nehráli." Dobrou pozici mají po patnácti kolech ještě Piacenza (jen bod za Juventusem) a Rimini (dva body).

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*

Zbytečný starosti Juventus je o třídu lepší než ostatní týmy.

Reagovat
smazaný uživatel

ted možná, ale každý tým chytne v prubehu sezony krizi, u juve bude záležet jak bude dlouhá, když bude dlouhá mužou zase v tabulce klesnout.... řekl bych že ted je težký hodnotit jestli postoupí v klidu nebo ne...

Reagovat
smazaný uživatel

mnoo, ted bych rekl ze se boji pravem, bo ma dulezity hrace zraneny i nedved nebude nejakej patek hrat, takze nasledujicich par utkani je vyzva pro sazkare...

Reagovat
smazaný uživatel

to je teda vyzva na juventus se vubec nevyplati sazet jsou na nej smesne podhodnoceny kurzy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele