DEPORTIVO PŘEHRÁLO JUVENTUS

26.02.2004, 00:06
Aktuality
Stadion Riazor v La Coruni byl dějištěm prvního zápasu osmifinále Ligy mistrů mezi dvěma velkokluby - místním Deportivem a hostujícím Juventusem. O výsledku nakonec rozhodla akce ze 37. minuty, v níž se po zaváhání Thurama trefil k protější tyči útočník Alberto Luque.

Pod vedením francouzského rozhodčího Veissiereho nastoupily oba celky v takřka nejsilnějším možném složení. Marcellu Lippimu chyběli pouze Tudor a Maresca. Trenér "staré dámy" však již mohl počítat s Davidem Trezeguetem, který se na poslední chvíli zotavil po zranění. Na domácí straně visel otazník nad útočníkem Waltrem Pandianim, ale i uruguayský fotbalista byl k zápasu připraven.

Soupeři se velice dobře znají. V posledních letech se spolu totiž v pohárové Evropě střetli hned šestkrát a jejich bilance byla do středy vzácně vyrovnaná - jednou se z vítězství radovali fotbalisté španělského klubu, jednou jejich soupeř a zbylé čtyři duely skončily nerozhodně.

Deportivo a Juventus si letos podobně stojí v domácích soutěžích. Shodně totiž se ztrátou šesti bodů na prvního okupují třetí příčku - před La Coruňou jsou vedoucí Real Madrid a druhá Valencia. Týmu Pavla Nedvěda zase chybí půltucet bodů na AC Milán, za nímž je druhý AS Řím.

La Coruňa neinkasovala v Lize mistrů před domácím publikem již 483 minut. Posledním týmem, který na Riazoru pokořil obranu Deportiva, byl právě Juventus.

Do utkání vstoupili lépe domácí a první šanci si vypracovali již ve 4. minutě. Po Legrottaglieho zaváhání v rozehrávce se k míči dostal Diego Tristan. Hostující fotbalista nakonec svou chybu napravil, ale při obranném zákroku zahrál v pokutovém území rukou, což rozhodčí Veissiere přehlédl. Podobná situace však byla o něco později vidět i na druhé straně. Po souboji s Trezeguetem zahrál na zemi rukou Andrade, jenomže i tentokrát zůstala píšťalka rozhodčího němá. Juventus působil celý zápas hodně rozpačitým dojmem a v ofenzivní fázi chyběla myšlenka. Jedinou výjimkou byla 31. minuta, kdy se po Nedvědově vysunutí řítil sám na Molinu Del Piero. Italský reprezentant se snažil domácího brankáře přehodit, ten však jeho šanci skvělým zákrokem zmařil. Rozhodující okamžik celého zápasu přišel v 37. minutě. Thuram nejprve zariskoval v rozehrávce a míč se následně dostal na pravou stranu ke Scalonimu, který jej poslal do šestnáctky. Francouzský obránce poté při pokusu odhlavičkovat centr z vápna podklouzl, "kulatý nesmysl" se dostal k Luquemu, a ten střelou bez přípravy k protější tyči překonal Buffona - 1:0.

Marcello Lippi musel o přestávce sáhnout k jedné změně a nezcela uzdraveného Trezegueta nahradil Miccolim. Problémy se zraněními měly pro hosty ještě pokračování po změně stran, protože v 56. minutě vystřídal Montera Birindelli. V 64. minutě se na hřiště dostal také Conte a okamžitě se mohl zapsat do střelecké listiny. Po Miccoliho centru se však od něho míč odrazil těsně vedle pravé Molinovi tyče. V největší příležitosti drhé půle se v 65. minutě ocitl Miccoli. Po Tacchinardiho pasu běžel sám na brankáře, ale dopadl ještě hůře, než v půli první Del Piero. Pojistit domácí vedení mohl o chvíli později Victor, ale proti jeho pokusu levačkou se zaskvěl Buffon. V 80. minutě vypálil z trestného kopu nebezpečně nad Buffonovu bránu Sergio. Ve zbytku utkání se již nic podstatného nestalo, a fotbalisté Deportiva si tak přivezou do turínské odvety jednobrankový náskok.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
antimadrista

Joooo super! Trapák Nedvěd si ani neškrt.

Reagovat
HOST*Borec

Drž hubu ty kreténe Nedvěd je borec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele