Del Piero přemýšlí o konci reprezentační kariéry

23.06.2008, 17:21
Aktuality
Alessandro Del Piero dřel, aby se probojoval do italského výběru pro Euro. Nakonec trenéra Donadoniho přesvědčil a do Švýcarska a Rakouska se podíval, turnaj však pro squadru azzurru skončil ve čtvrtfinále. Del Piero ví, že se blíží konec jeho reprezentační keriéry.

Čtvrtfinále proti Španělsku skončilo i po sto dvaceti minutách bezbrankovým výsledkem, na řadu proto přišly penalty. Jako pátý italský střelec byl určen právě Del Piero, k penaltě se už však nedostal. Naděje mistrů světa na postup do semifinále Eura zhasly ještě dřív.

"To zklamání a bolest jsou pořád stejné, nezáleží na tom, na kolikátém turnaji jste," smutnil po zápase útočník Juventusu. "Penalty jsou loterie a to je ten problém. Před dvěma roky jsme je vyhráli a teď jsme venku, proto se nemůžeme zlobit na (neúspěšné střelce) De Rossiho s Di Natalem."

Del Piero na Euro neměl jet, trenér Roberto Donadoni s ním původně nepočítal. V Serii A však nebylo lepšího střelce a kouč ho nakonec nemohl ignorovat. Turnaj se však Italům příliš nepovedl.

"Těžko teď říct, co se povedlo a co bylo špatně. Jediné, na čem záleží, je výsledek," ví nejlepší střelec historie Juventusu.

Vyřazením z Eura skončila reprezentační kariéra pro mnoho hvězd typu Kollera, Makeleleho, Thurama nebo van der Sara, je možné, že se k nim přidá i Del Piero. "Na mistrovství světa vede dlouhá cesta. Stále mám velkou chuť hrát za národní tým, ale nevím, co bude dál," dodal 33letý hráč.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

už běž a vem sebou i Toniho a Di natala

Reagovat
smazaný uživatel

Seš hňup.....Del Piero je dobrej

Reagovat
smazaný uživatel

Seš hňup.....Del Piero je dobrej

Reagovat
smazaný uživatel

Del Piero je dobrej Di natale taky a Toni patro mezi nej. utocniky sveta tak newim co tu meles

Reagovat
Slejdy

Reagovat
Sosi

Se blbě hraje, když mu trenér nevěřil... Ale Toni spíš zklamal...

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš nemile překvapil.

Reagovat
smazaný uživatel

jj přesne tak...je to velice težke gdyz ti trener neveri...Ale Tonimu se bohuzel nedarila jako v Bundeslize...

Reagovat
smazaný uživatel

Fandim talianum ,ale nasral mě Toni s tim polehavanim a Del piero to ma už za sebou ty nejlepši roky letošni sezona mu ještě vyšla ale jsou lepši hrači a mladši a Natale se tam nehodi

Reagovat
smazaný uživatel

jak rád bych viděl Alexe jásat, po vítězný penaltě v 5.sérii

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

no a spat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele