Del Bosque mě nepotřebuje, štve Silvu

20.09.2011, 15:50
Aktuality
David Silva nepatří do základní sestavy španělské reprezentace, s čímž se hvězda Manchesteru City těžko smiřuje. Silva cítí, že je u trenéra Del Bosqeuho na druhé koleji po prohře se Švýcarskem. Kdyby hrál za Real či Barcelonu, tak by prý měl v týmu důležitější roli.

"Nemyslím si, že výkony v klubu mají vliv na to, jestli hrajete v reprezentaci. Už dlouho hraji na velmi vysoké úrovni, přesto jsem se do základní sestavy nedostal," říká ke své pozici Silva.

25letý ofenzivní hráč je mistrem světa i Evropy, k větší spokojenosti mu chybí větší důvěra Vicente Del Bosqueho. "Jsem šťastný, že jsem součástí našeho skvělého týmu, stejně tak ale mám pocit, že mě trenér ve skutečnosti nepotřebuje. Když jsme na mistrovství světa prohráli se Švýcarskem, byl jsem jediný, kdo pocítil důsledky. A to nebylo jedinkrát, kdy jsem byl oběť," prohlásil.

Silva loni v létě přestoupil z Valencie do Manchesteru City. Zajímali se o něj i oba španělští giganti Barcelona a Real Madrid. "Jestli by situace byla jiná, kdybych hrál za Real nebo Barcelonu? Abych byl upřímný, tak musím říct, že mám pocit, že by se mnou bylo zacházeno jinak, kdybych hrál za jeden z těchto dvou klubů," doplnil.

David Silva se ve španělském národním týmu poprvé objevil v listopadu 2006. Od té doby nasbíral padesát startů a vstřelil jedenáct branek.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (475)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele