Dejagah bude dál reprezentovat Německo

17.10.2007, 12:10
Aktuality
Německý útočník s íránskými kořeny Ashkan Dejagah vyvolal v zemi našich západních sousedů pořádný rozruch, když s reprezentační jedenadvacítkou odmítl odcestovat do Izraele. Situace se nakonec uklidnila a Dejagah bude dál reprezentovat.

Proti jeho postoji se ohradily nejrůznější německé spolky a sdružení, které požadovaly hráčovo vyloučení z reprezentace. Německý svaz se proto s Dejagahem sešel, aby se vše ujasnilo a situace uklidnila.

Dejagah už dříve prohlásil, že do Izraele odmítl odcestovat kvůli rodičům, což ve Frankfurtu potvrdil i zástupcům německého fotbalového svazu. "Jasně deklaroval, že jeho požadavek nezúčastnit se zápasu v Izraeli neměl rasistický nebo antisemitistický podtón," prohlásil po schůzce prezident svazu Theo Zwanziger.

"Ujistil nás, že důvodem byly jeho íránské kořeny a dobré vztahy s rodinou," dodal Zwanziger. Jádro problému bylo v tom, že Írán dosud neuznal Izrael jako stát a vyzval své občany, aby do židovské země ani nejezdili. Dejagah tak nadále bude oblékat německý dres. "Diskriminace v jakékoliv podobě je mi cizí. Chci i nadále reprezentovat Německo," prohlásil útočník bundesligového Wolfsburgu.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Diskriminace mi je cizí..ale poslechnu největšího světového demagoga, rasistu a anti-humanistu na slovo.

Reagovat
HOST*Tomas

Co? On mu to prikazal Bush nebo snad Havel? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Havel?jsi trochu mimo ne?

Reagovat
HOST*Arne

musím říct, že jsem byl proti němu, ale tohle zdůvodnění je podle mě uspokojivý...

Reagovat
HOST*Mrazik

No tak to vůbec. To je hodně chabá výmluva. "UJISTIL NÁS, že důvodem byly íránské kořeny a dobré vztahy s rodinou.." To bije do očí jako blázen! Já bych ho hnal. A nebo bych nominoval nějakýho Němce s židovským původem. To by mne zajímalo, co by udělal. Nebo tam už Němci někoho takovýho mají? Já bych se tomu nedivil, Němci už jsou na fotbal líný...

Reagovat
HOST*wector

Nejhorší je, že oni vezmou do repre snad každého. Národní tým není klub, neměl by brát každého, kdo může pomoci. FIFA by s tím měla něco dělat, nějaké pravidlo aspoň o 3 generacích dozadu narozených a žijících na území daného státu. V Německu je to extrém, to už není národní tým, spíš národnostní.

Reagovat
HOST*Arne

Íránci neuznávají Izrael a doporučují, aby tam nejezdili

....já to beru. ale to, že německá repre je spíše mezinárodní, je věc druhá

Reagovat
HOST*Zeus

To tam měl jet a odpálit nějaké synagogy ? Já nechápu co je komu do toho, já bych tam taky v životě nepáchl a každýmu je do toho akorát tak ho*no

Reagovat
HOST*Vosahlo

Pekny kokot at tahne do Iranu

Reagovat
HOST*picus

at hraje za nas

Reagovat
HOST*kurva

hraj za nas

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele