Deco si přeje hrát pod Mourinhem

29.12.2007, 10:31
Aktuality
Portugalský záložník Barcelony Deco znovu prohlásil, že by se v jednom týmu rád sešel s Josem Mourinhem. Ten je nyní bez angažmá a podle nejrůznějších spekulací by mohl právě v Barceloně nahradit Franka Rijkaarda.

Deco hrál pod Mourinhem v Portu. Portugalský klub tehdy vyhrál všechno, co se dalo, včetně triumfu v Lize mistrů i Poháru UEFA. Deco nyní působí v Barceloně, která neprožívá nejlepší období. Týmu se nedaří podle představ a mluví se o odvolání kouče Rijkaarda.

Mezi jeho možnými nástupci zaznívá také jméno Mourinha, což by nebylo proti mysli Decovi, který by rád pod ním znovu pracoval. "Je těžké o tom mluvit, protože respektuji našeho současného kouče," říká Deco. "Ale Mourinho je trenér, od kterého jsem se toho mnoho naučil. Během dvou sezón jsme dokázali vyhrát úplně všechno."

"Samozřejmě, pracovat s ním znovu jednoho dne by bylo fantastické. Nevím, jestli to bude příští sezónu, ale rád bych se toho dočkal," přiznává portugalský reprezentant. "Jsem si jistý, že by ho fanoušci přijali skvěle. Byli by šťastní, stejně jako já."

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (68)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevím, kde bere Deco tu jistotu, že fanoušci by Mourinha přijali skvěle. Já si myslím, že by ho ukamenovali.

A ať se klidně s Mourinhem setká v jednom mužstvu, ale až poté, co z Barci odejde, což by klidně mohlo být na konci sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

podle me se murýňo do barcy nehodi,barca hraje ofenzivni fotbal a ma k tomu uspusobenej tým.A ted by prisel pan arogantni a chtel by hrat jeho oblibenej beton a k tomu by musel menit hrace.at Rijkaard zustane,a Deco by si mel dat na tyhle prohlaseni pozor pride mi ze to neni fer vuci Rijkaardovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. Mourinha nesnáším a doufám, že nikdy do Barci nepřijde. Ale nemyslím si, že by případně v Barce praktikoval beton. To by musel vyměnit půlku týmu a k tomu nejsou prostředky a vedení by to nepovolilo. Ale určitě by nehrál tak ofenzivně.

Já jen doufám, že Laporta není jako vedení Realu a tudíž když už výměna trenéra, tak za někoho, kdo upřednostňuje ofenzivní fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Mozno mate pravdu,mozno mourinho nepatri k vyznavacom nejakeho ofenzivneho futbalu ale mam 3 dovody preco by bol mourinho pre barcu lepsi ako rijkaard po 1.Rijkaard je posraty trener,boji sa davat hviezdy na lavicku a ma uplen blbe striedania,kdez to jose bol prave v striedaniach super. po 2.ja som tiez dlhodoby fanda barcy ale to co v sucasnosti predvadza barca pod frankom nie je ofenzivny ale totalne nudny futbal ano drzanie lopty nad 60% a co z toho?vsetkemeu chyba pohyb a mourinho trenoval v anglicku taze ten pohyb by tam dal a po 3.mourinho ma autoritu a je znamy svojou disciplinou co barca strasne potrebuje.Mourinho come on!Visca El Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

Já si nemyslím, že Frank se bojí posadit hvězdy na lavičku, ale je tlačen aby ty hvězdy hráli. A tomu tlaku podlehl i Mourinho v Chelsea!

Barca taky dřív pod Frankem předváděla rychlý fotbal a Frank má i autoritu! Takže ty tvoje důvody jsou mimo.

Reagovat
eder

Kde ste přišli na termín "Mourinhův oblíbený beton". S Portem hrál pohledný útočný a kreativní fotbal. V Chelsea byl pod tlakem a nedostal prostor k tomu, aby plně realizoval svoje představy. I do sestavy mu shora zasahovali (viz Ševčenko) atd. Hráče si nemohl vybírat a zkuste hrát s hráči typu Terryho, Boulahrouze, Makeleleho, Essiena, Mikela atd. pohledný atraktivní fotbal á la Barca nebo Arsenal. Přitom hráči i fanoušci v CHFC jej milovali a dodnes se s jeho odchodem nevyrovnali. Je to skvělý trenér a jeho chvíle ještě přijde.

Reagovat
smazaný uživatel

tak se koukni jak hraje grantuv tým a jak hral murynuv.

Grantovci hrajou mnohem utocnejs,a zrovna Essien je univarzal kterej umi hrat i technicky...

A fans ho milovali protoze jim vyhral 2 ze 3 titulu v bohaé historii CSKA Chelsea...

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřeháněj, ankety mluví celkem jasně.

Reagovat
smazaný uživatel

podle anket se nedá dělat fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý postřeh. Ale já reagoval na něco úplně jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

na to že jakmile odejde rijkaard,tak ze podle anket pride Mourinho?

Reagovat
smazaný uživatel

"Já si myslím, že by ho ukamenovali."

To vůbec není pravda a je to jen přání jakuba19.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Ankety??? A kdo v nich hlasuje. Co si mám myslet o anketách kde vyhraje Mourinho (u něj dějme tomu) a druhý skončí Capello. Neveřím, že by si fanoušci přáli Capella! V těch anketách nehlasují jen fanoušci Barci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nějakou vypovídající hodnotu mají, ty si opravdu tak naivní a myslíš si, že by fanoušci poslali Mourinha do prdele?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že s takovou slávou by se to nesetkalo. Samo, že kdyby hned od úvodu měl výsledky a předvedená hra by byla jako dřív, tak by to utichlo. V opačném případě by to schytal.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je moc to je moc , do novin kecá wo100sest ale když je pak na hřišti tak to stojí za jedno velký prd .. doufám že se s nim rozloučíme co nejdříve , ono nebude vůbec na škodu pročistit tam ty partičky v týmu ..

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
eder

Jasně, zbavte se svých nejlepších hráčů - Deca, Ronaldinha a třeba Henryho. Není nad uznalé a vděčné fanoušky...

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepších hráčů ? tak kde je Valdes , Puyol , Samuel , Iniesta a další ? že zrovna jmenuješ tydle tři to nepobírám :DD že by jenom podle jména ?

Reagovat
eder

Ale ne, reaguji na ohlasy z poslední doby. Ti volají po odchodu Ronaldinha a Deca, kteří fanoušky v minulosti "namlsali" a po jedné ne zrovna povedené sezoně (u Deca navíc díky zraněním) je vše zapomenuto. Henryho v Barceloně dosud nepřijali.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhodit Deca, kterému se nepovedl jeden zápas, je vážně výborný nápad.

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava Barci je bez Deca na papíře dobrá, ale na hřišti naprosto marná. To, že Deco je jeden z klíčových hráčů nemůžeš popřít. To, že mezi ně patří i Puyol, Eto, nebo Iniesta nepopírám, ale Valdés? Ten ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho by mi v Barce nevadil, to by byla záruka úspěchů. Akorát ten Deco by u toho nemusel bejt, toho vážně nemusim. Že by Barca hrála s Mourinhem defenzivní fotbal je samozřejmě nesmysl. To nejdůležitější, co teď Barca potřebuje, je taktika. Ta totiž Rijkaardovi nic neřiká. To neúčelný bago na půlce už moc často na soupeře nezabírá (hlavně na menších hřištích venku) a jeho neschopnost reagovat na vývoj zápasu je do očí bijící.

Reagovat
smazaný uživatel

Záruka úspěchů? Jak si na to přišel? Mourinho narozdíl od Franka LM během působení v Chelsea nevyhrál a titulů mají stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Zato vyhrál Lm i UEFU s daleko slabším týmem Porta.

Reagovat
smazaný uživatel

V tu dobu hráli v Portu skvělý fotbalisté, kteří dnes válí ve velkoklubech. A stálo při nich všechno štěstí. Já netvrdím, že je špatný trenér, ale do Barci se nehodí. To by musel změnit hry a o tom pochybuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho rozhodně zárukou úspěchu je. Kde působil, tam ho vynášeli do nebes. V Portu dva tituly, UEFA, Liga mistrů, portugalský superpohár...Chelsea dva tituly, dva ligové poháry, FA Cup, Carling cup... A argumentovat štěštím? K úspěchu ho potřebuje každý klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Vloudila se chybka. Carling cup = ligový pohár.

Reagovat
smazaný uživatel

Tím štěstím jsem myslel vítězství Porta v LM. Ano měl úspěchy a Frank je neměl? Měl a může je opět mít.

A proč Mourinha? Proč zrovna jeho. Capello, Lippy, Houlier jsou taky volní a taky jsou zárukou úspěchu, ne? Jsou trenéři, který se stylem hry do Barci nehodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Capello uz je anglican.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo sorry, ale ještě donedávna nebyl a přesto jeho jméno nepadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Může je opět mít? Když se podívám na stagnující výkony, tak to by se musel stát zázrak, abychom je opět měli. Je zajímavé, že Ronaldinha takto neobhajuješ (ten totiž taky úspěchy měl a nikde není psáno, že je mít nebude). U Franka je poslední dobou hodně špatných věcí, které by neměly být přehlíženy...

Ale kolik lidí, tolik chutí. Já jsem třeba typ člověka, který chce vidět silnou Barcu (to ti snad nemusím definovat, co všechno za tím stojí) a Mourinho by ji vrátit do starých dobrých kolejí dokázal.

Reagovat
smazaný uživatel

Mozno by Mourinho dokazal. Ja ho ale nechcem.

Ked Chelsea musela hrat do plnych, tak mali obrovske problemy. Ich jednotvarny utocny futbal zacinajuci a konciaci pri nakopavanych loptach na Drogbu mi po chuti naozaj nie su. Zaroven sa u nich objavoval problem, ze ked vypadol niekto z kostry Terry, Lampard, Drogba, tak vykony isli radikalne dole, ako keby mal Mourinho jednu futbalovu predstavu a nedokazal improvizovant.

Videl si Chelsea niekedy vykombinovat superovu obranu ? Ja ano, ale malokedy. Prave to by mala priorita v Barcelone, nato su tam typolicky stavani hraci...to treba z nich dostat...on nato podla mna nema.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych dal Rijkaardovi čas do konce sezony. A pak to řešil. Neśpěch by znamenal odchod a i si myslím, že on by odešel sám.

Ronaldinha takto neobhajuju, ale nelze srovnávat hráče a trenéra. Navíc si myslím, že Frank dělá co může, když to Ronaldinho na to sere.

A co se nástupce týče, já nevím koho, ale vím koho ne a první na seznamu koho ne je Mourinho! On by možná opět udělal z Barci silný tým, ale za jakou cenu? Toť otázka, ale dle jeho minulých působení by se na to nedalo koukat. Výsledky by možná byli, ale těžko říct, jestli lepší o tolik lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

A k comu Rijkaard potrebuje cas ? Problemy boli uz v minulej sezone. Mal cele prestupove obdobie a celu letnu pripravu na ich vyriesenie a nevyriesil ich.

Reagovat
smazaný uživatel

On nepotřebuje čas. Prostě se uvidí na konci. Jsme druzí, v Lm postupujem a v poháru taky.

Reagovat
smazaný uživatel

A posledny rok a pol ti na uvidenie nestacilo ?

Ja by som ho menil hned, aby novy trener mal aspon pol rok na spoznania kadra(pristup hracov), pripadnu zmenu systemu, suhru, a i na zaklade toho kupu novych posil.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby takto postupoval ManU, Arsenal či ACM tak by Ferguson, Wenger ani Ancelotti tam tak dlouho netrénovali. Skončili by po pár rocích.

Reagovat
smazaný uživatel

A co dokazal Wenger ? Jeho cestou sa rozhodne uberat nechcem. Ancelotti ? Mozno tak v Lige Majstrov. V domacej lige to je bieda...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi moc zmlsaný. Nemůžem vyhrávat pořád. Já netvrdím, že jsem s tou situací spokojen, ale neberu to jako krizi, která se musí nutně řešit odchodem trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nie som zmlsany, ja vidim potencial, ktory moze tim mat.

Zatial co u Arsenalu ide o to, aby mladici dospeli. U nas by sme mali bojovat o titul neustale.

Reagovat
smazaný uživatel

No dyť mi bojujem vždycky, ale né vždy to musí vyjít, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusi, zalezi na dovodoch.

Reagovat
smazaný uživatel

O to je smutnější, že dělá co může...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč smutnější? Nikdo není bezchybný. Já myslím, že dvě druhá místa, dva tituly a vítězství v LM je za 4 roky skvělý. Tato sezona ještě neskončila. Já netvrdím, že vše co dělá je skvělý, a že s tím souhlasím, ale nikdo nevyhrává pořád. Teď procházíme menší krizí, ale není to nic vážného, co by se nedalo zvládnout. A jak už jsem psal výš, kdyby takto postupovali jiné týmy, tak by se trenéři měnili jak na běžícím páse.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, taky bych to řešil až po sezoně.

Reagovat
smazaný uživatel

Deco snad zůstane Mnohem lepším řešením by byl odchod Franka, minimálně by měl přijít jiný asistent trenéra.

Reagovat
eder

Mourinho je lepší trenér než Rijkaard, o tom není pochyb. Rijkaard dosud těžil z hráčského potenciálu, který převzal, ale nemá schopnost tým posunout dál. Myslím, že naopak Mourinho umí individuálním přístupem vytěžit z hráče ještě více.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráč takých kvalít ako je Deco by mal vystupovať viac profesionálnejšie-aj keď Barca nie je moj najobľúbenejší klub,ale priznávam, že momentálne patrí medzi mužstvá,ktoré hrajú najkrajší fotbal,preto si myslím, že Rijkaard je v Barce človek na správnom mieste

Reagovat
eder

Už to není takové jako před dvěma lety, došlo k určité stagnaci. I výsledky jsou slabší. Situace volá po změně.

Reagovat
smazaný uživatel

Deco len nepriamo ziada o to, co chcem i ja. Zmenu trenera, i ked na mene sa nezhodneme.

Reagovat
smazaný uživatel

koho si prejes ty?

Reagovat
smazaný uživatel

Valverade + Paco

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to beriem tak, ze Paco je vysokokvalifikovany odbornik na fyzicku pripravu, ktory si potrpi na disciplinu a profesionalny pristup k futbalu. Valveradeho Espanyol hra takticky kvalitny futbal, ktoremu naviac nesmrdi kombinacia.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jen opravuju jeho příjmení. Nicméně, kdy ho chceš? Teď má v Espanyolu rozdělanou výbornou práci a pochybuju, že by se mu chtělo už v zimě. Ale v létě by to šlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Chcem ho hned.

Reagovat
smazaný uživatel

Do takových věcí nemá co mluvit (stejně jako ty ).

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáte někdo prosím foto, ehm "nového" Puyola?

Reagovat
smazaný uživatel

fcbnews.com/skinhead-puyol/

Reagovat
smazaný uživatel

dík, není to zas tak hrozný...

Reagovat
smazaný uživatel

Puyol ale ostříhaný není.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Sportu to bylo už včera, nevím jestli to tam je ještě ted.

Reagovat
smazaný uživatel

Deco v posledni dobe moc mluvi a skutek utek.

Reagovat
smazaný uživatel

Chce to změnu....Rijkaard jen alibisticky mlží, že Ronaldinho se dostává do formy, jenže se do ní dostává už dva roky...Deco se dost snižuje tim, že vykládá do novin tyhle kecy, ale ono by to tu změnu chtělo...Nového asistenta i trenéra, klidně i Mourinha. Jestli si myslíte, že by Barca pod Mourinhem hrála defenzivní fotbal, tak jste podle mně na omylu, s tímhle týmem hrát defenzivně nemůže....

Reagovat
smazaný uživatel

A proč hrál s Chelsea nezáživný fotbal, když mohl mít na koho si ukázal a že ofenzivních hráčů v týmu spoustu měl? Hrál účelově, ale to není styl Barci!

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl úlet. Pro Barču by to byla další rána. Ten se tam nehodí. To by fanoušci nestrávili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele