Debaty okolo Rangers a Celticu pokračují

17.05.2002, 12:44
Aktuality
Už dlouho se debatuje o tom, jestli dva nejlepší skotské kluby, glasgowské duo Rangers a Celtic, vystoupí ze skotské Premier League a připojí se do anglické první divize. Proti jakýmkoli změnám se jasně vyslovila UEFA. Její předseda Gerhard Aigner řekl: "Doufám, že si oba kluby uvědomí, že nemůžeme kvůli jedné maličkosti změnit celou strukturu, máme 52 asociací, které by to mohlo ovlivnit. Chápeme pocity klubů, ale oni ví, že uspořádání, které tady je už sto let, nelze jen tak ze dne na den změnit."

Hlasování klubů první divize dopadlo zcela přesvědčivě ve prospěch přesunu. Ze 24 klubů je 17 pro, jen tři proti a čtyři se k otázce nevyjádřily. Geoffrey Richmond, prezident finanční krizí zmítaného Bradfordu, je přesvědčen, že by změna prospěla nejen Celticu a Rangers, ale hlavně ostatním prvodivizním klubům. Příchod skotských gigantů by totiž divizi hodně zatraktivnil a přinesl by tak všem klubům více peněz z televizních práv.

Jak to nakonec dopadne, to nikdo neví. Pro jsou pochopitelně Celtic a Rangers a většina anglických prvodivizních klubů, proti jsou naopak ostatní skotské kluby, UEFA a i samotná organizace, do které by dva kluby přišly - anglická Football League.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele