De Gea se rozloučil s fanoušky, po dvanácti letech opouští Manchester United

08.07.2023, 16:19
Aktuality

Manchester United bude mít po dlouhých dvanácti letech novou jedničku mezi tyčemi. Novou smlouvu koncem června nedostal David de Gea a končící kontrakt ani prodloužen nebude, dnes to potvrdil sám španělský gólman.

32letý De Gea přišel na Old Trafford v roce 2011 z Atlética Madrid a za Red Devils celkem odchytal 545 zápasů, s 181 čistými konty sebral letos v únoru klubový rekord Peteru Schmeichelovi. Se spoluhráči získal jeden mistrovský titul, jednou triumfoval v Evropské lize a FA Cupu a dvakrát se radoval z výhry v Ligovém poháru.

S postupem času se na jeho adresu začala snášet kritika a hodně dlouho se spekulovalo o tom, jak se vedení klubu postaví k tématu končící spolupráce. Definitivně rozhodnuto bylo dnes.

"Prostřednictvím této zprávy bych se rád rozloučil s fanoušky Manchesteru United," napsal na sociálních sítích.

"Rád bych vyjádřil svou maximální vděčnost a vděk za lásku, které se mi zde během dvanácti let dostávalo. Od chvíle, kdy mě můj drahý Sir Alex Ferguson přivedl do klubu, jsme toho dokázali hodně. Pokaždé, když jsem oblékl dres United, jsem cítil neskutečnou hrdost, reprezentoval jsem největší klub na světě a to se poštěstí jenom hrstce fotbalistů," pokračoval.

"Teď nadešel správný čas na novou výzvu. Manchester navždy zůstane v mém srdci, formoval mě celých dvanáct let a nikdy mě neopustí," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (349)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele