De Bruyne přestoupil do Chelsea, jaro ale stráví v Genku

31.01.2012, 11:26
Aktuality
Po Romelu Lukakovi a Thibautu Courtoisovi získala Chelsea dalšího belgického mladíka, z Genku za neoficiální částku 6,7 milionů liber koupila Kevina de Bruyna. Teprve dvacetiletý záložník ale bude do konce sezóny hrát ve svém dosavadním klubu...

Dvojnásobný belgický reprezentant se na Stamford Bridge dohodl na smlouvě do léta 2017, jak sdělil Genk. Racing ale bude minimálně na jaře moct jeho služeb nadále využívat, londýnský klub ho zde totiž ponechal na hostování do konce sezóny.

Příchod de Bruyna si totiž nevyžádal manažer André Villas-Boas, šlo o krok vedení Blues. ”Rozhodoval o tom klub, ale já o tom už nějakou dobu věděl. Je správným krokem ho koupit a já udělám vše, abych využil jeho potenciálu,” prohlásil portugalský stratég. ”Jsem manažer, který respektuje politiku klubu, jež se dívá do budoucnosti,” dodal.

De Bruyne na sebe upozornil v loňské sezóně, kdy pěti góly a šestnácti asistencemi pomohl Genku k historicky třetímu titulu v belgické nejvyšší soutěži. V tomto ročníku si díky tomu zahrál v Lize mistrů a to mimo jiné i proti Chelsea, která soupeře doma roznesla 5:0, ale na severovýchodě Belgie uhrála jen remízu 1:1.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (78)

Přidat komentář
F.Torres

slušná posila, ale dal bych ho na hostování i pro příští rok, at si zvykne na PL

Reagovat
Manik...

ještě belgičana Hazarda

Reagovat
smazaný uživatel

hloupy rozhodnuti, zrovna ted by mel nejvetsi sanci se prosadit, kdyz prijde v lete, tak prijde spolu s dalsima posilama a uz si nemusi vubec kopnout..

Reagovat
smazaný uživatel

Pocitam ze v lete odejde Drogba,Kalou,Bosingwa mozna Malouda nebo Mikel ani Torresuv odchod neni nerealny. Ja myslim ze to misto se najde. FFP uz plati takze necekej ze v lete Chelsea koupi treba 5 hotovych hracu.

Reagovat
vitasrp

Dost mozna bud hostovat jeste i pristi sezonu, je to stejny typ posily jako driv Alex nebo Courtois.. Zkratka nakup mladika s potencialem, ktery bude hostovat, a pokud se vyhraje, CFC si ho stahne (vpripade Alexe to byl velmi vydareny tah).. Pokud ne, tak se zase proda, ale zadna velka ztrata se na nem udelat neda..

Reagovat
smazaný uživatel

Je to proste kravina poslat ho hostovat i pristi sezonu. Belgicka liga neni shit a hral uz i LM nebo EL myslim, takze proc by se nemohl prosadit hned, ze jo. Kdyz zvazime jakou ma "konkurenci", tak bych rekl, ze by se prosadil mozna jeste ted na jare.

Reagovat
vitasrp

Neverim, ze by nejaky velky prinos mel uz na jare, hraci privedeni v zime se pul roku casto jen hledaji a maji problem s aklimatizaci se na ligu..

Jinak ja toho hrace neznam, videl jsem ho hrat jen 2x proti nam a nemuzu tak moc soudit, jak je dobry v soucasne dobe a jaky ma celkovy potencial.. Pripravu urcite zacne s CFC a pokud Boase zaujme, v tymu si ho necha, pokud ne, hostovani bude asi logickym vyustenim.. Na jeho

Miso treba privedem velkou rybu a on nutne potrebuje hrat, aby se dale vyvijel, k cemu by mel v nekterem jinem klubu v PL treba idealni podminky...

Reagovat
smazaný uživatel

Me jde o to, ze to misto v acku by urcite nasel. Na LW tam je pouze Mata, ktery stejne hraje podhrot ci se stahuje celkove do stredu. A Malouda? Ten snad odejde v lete. Pokud by prisla ta ryba jak rikas (napr: Hazard), tak je De Bruyne dvojka na tu pozici, coz by bylo logicke a zahral by si dost.

Reagovat
vitasrp

Jo, byl by dvojka, ale v pripade absence Hazarda (ktery by stejne asi patril k nejvytizenejsim hracum) bychom mohli prejit na 4-3-3 a hrat s Matou na kraji a De Bruyne by byl treba zase na lavce.. Pro nej je dulezity hrat, pokud manazer usoudi, ze vice casu dostane v jinem klubu nez v CFC, nemam proti tomu nic, protoze De Bruyne potrebuje zapasy, aby se dostal na neste vyssi uroven..

Reagovat
Godwinson

Teď by jich ale dostal dostatek, ideálnější scénář úvodu angažmá pro takového kluka by se psal těžko :) Je to škoda, věřil bych mu, že by napodobil Romea.

Reagovat
smazaný uživatel

No, jen at prijde poradna posila na ten post a ne nejake "lepidlo" jako Meireles vloni.

Reagovat
Mihi

Zaujímavý hráč za dobrú cenu. Nie je to síce Hazard, ale mohol by nás posunúť ďalej. Podľa tých štatistík to vyzerá, že je to dobrý nahrávač. Dal by som ho na krídlo a Matu stiahol do zálohy. To by mohlo znamenať slušnú produkciu gólových šancí. Už by to chcelo len útočníka, ktorý bude tieto šance premieňať. Dal by som Fernandovi šancu do konca sezóny. Ak mu to stále nepôjde, potom asi kúpiť nejakého útočníka.

Reagovat
Arbiter

Dobra cena, dobry kup vitej, Kevine a uzij si hostovacku

Reagovat
smazaný uživatel

skvěle,další hráč co zbytečné přestoupí do Chelsea! jalo by nestačilo že už zničili Lukaka

Reagovat
smazaný uživatel

Po sezoně odejde Torres i Drogba a bude hned místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle může nastat.Aby ses pak nedivil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Komu že ty fandíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, Lukaku má po kariéře. Proč takoví dementi jako jsi ty vůbec píšou na internet?

Reagovat
smazaný uživatel

Lukaku ma slusne naslapnuto, aby mel po skvele rozjete kariere

Reagovat
j_mrazik

Je mu do 20 let.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, už brzo mu bude 30 a kariera bude končit...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jo z velkého talentu je hráč který kope rezevru...páni to vypadá slibně jen tak dál Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že jde na hostovačku, měl by šanci si zahrát dost i u nás. Ale každopádně je dobře, že přijde, v létě můžeme pustit Maloudu a bude tam slušnej hráč jako první náhrada za Hazarda.

Reagovat
j_mrazik

Tak kdy už sakra přijde ta nákladná obměna kádru, jak jsme u Chelsea zvyklí? Tak trochu mě tímhle zklamali. Těšil jsem se jako malý kluk.

Reagovat
smazaný uživatel

nově přetvořený DM torres, skvělé křídlo Mata, Meireles, Lukaku, co víc chceš?

Reagovat
smazaný uživatel

??

Reagovat
j_mrazik

Tak bývalo zvykem, že každé přestupové období přicházelo mraky hráčů za neskutečný prachy. Čekal jsem, že když zestárl Lampard, odcházel Ballack a zranil se Essien, že Abra šáhne do šrajtofle. Zatím ale přišli za hubičku Sturridge a za velký prachy jenom Mata, Torres, Luiz, jo... vlastně to není zase tak málo, když to po sobě čtu.

Reagovat
smazaný uživatel

100 mega

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj se v lete prijde Hazard za 35M

Reagovat
papos182

*45

Reagovat
smazaný uživatel

*vubec nepride

Reagovat
smazaný uživatel

FFP

Reagovat
j_mrazik

Tohle si myslím, že bohatí majitelé nějak vyřeší. Prostě to nějak obejdou. Založí společnost, zasponzorujou stadion, nebo to udělají přes známé.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak podle toho co slibujou, by i tohle mělo být přísně sledováno (bez toho by to taky postrádalo jakýkoliv smysl). A věřím, že finančně fungující kluby budou vyvíjet nátlak, aby se to dodržovalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidime ja myslim ze si UEFA snad takhle nenecha srat na hlavu...Castecne se to bude asi obchazet , ale myslim ze FFP aspon trochu svuj ucel splni a treba prestupni castky a platy hracu ted na nekolik let zamrznou na konstatni castce. Protoze kdyby pokracoval tenhle rust platu tak to uz by bylo silene.

Jasne ze nevyradi treba nekolik spickovych klubu z poharu , ale nejaky sankce za to proste budou a kluby snad casem pochopi ze to je pro jejich dobro.

Reagovat
smazaný uživatel

viz níže. Přišlo 10 hráčů za poslední 2-3 roky, kdy nejstarší je Meireles, jinak je průměrný věk příchozích nějakých 23 let. A patří k oporám - Mata-Ramires-Sturridge jsou asi nejdůležitější hráči týmu, je koupená nová stoperská dvojice.

Reagovat
smazaný uživatel

Vem si příchody a odchody za poslední 2-3 roky. Odešli Carvalho, Alex, Zhirkov, Anelka, Ballack, Deco, Cole, Belletti - hráči, kterým bylo 30+ a sbírali starty v Atýmu neustále.

A přišli Mata (23), Torres (27), Cahill (26), Luiz(23), Oriol(20), Ramires (23), Sturridge (20), Lukaku(18), Meireles (28), De Bruyne (20).

Reagovat
j_mrazik

A taky jste šli ohromně dolů. Právě proto jsem čekal, že to Roman roztočí. Že se nebude chtít dívat na tu pomalou holomajznu.

Reagovat
smazaný uživatel

V zimě to roztáčet nemá moc smysl, to Roman už pochopil asi. Letos je cíl 4. místo, což by měl ubojovat i tenhle kádr a v létě se dokončí přestavba kádru.

Reagovat
smazaný uživatel

Odmyslet si Torrese a přimhouřit obě oči u Luizovy ceny, tak jsou to vynikající posily.

Reagovat
smazaný uživatel

+Curtois vlastně ještě, k tomu přiber akademii a dá se z toho složit nová jedenáctka.

Reagovat
kubys

Jo, ta vaše slavná akademie.

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

No jo ale zhodnotme si to :

Mata - super hrac asi nejpovedenejsi nakup.

Torres - flop desetileti , vetsi provar nez Sheva.

Cahill - brzo hodnotit.

Luiz - po slibnem zacatku uz je letosni sezona horsi , plat ma sice maly , ale prestupni castka byla velka.

Romeu - tohle/pristi leto si ho mozna stahne zpatky Barcelona takze nevim co si o nem myslet...

Ramires - povedeny nakup c.2 , ale taky levny rozhodne nebyl.

Sturridge - zatim se mu povedl u nas jeden podzim , navic ma smlouvu jen do 2013 , kdyz chtel v 19 letech 65 tisic kolik bude chtit ted ?Vubec neni nerealny ze neprodlouzi.

Lukaku - ten si ani nezahral.

Meireles - hraje dost , ale vsichni vime jak mu to jde.

De Bruyne - uvidime , ale jak znam Boase tak na nej sazet asi moc nebude kdyz to neni jeho nakup.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já to beru s pohledem do budoucna, těžko bude kupovat Roman ještě 10 hráčů, které by chtěl AVB.

Reagovat
smazaný uživatel

Pohled do budoucna vypada slusne , ale stejne nikdy neodhadnes jak se ktery hrac vyvine.

Kazdopadne tu generacni obmenu zvlada Chelsea jeste docela slusne.Ja sem pro to aby se v lete koupili tak 2 hraci ale opravdova spicka , takze Hazard a max jeste jeden k nemu , zbytek kadru doplnit tim co je k dispozici uz ted na hostovanich apod.

Reagovat
smazaný uživatel

To neodhadneš, ale každopádně já do toho vůbec nepočítám hráče na hostování, akademii apod. Čistě jen příchody. A pokud se bude muset přiškrtit přítok romanových peněz, tak je jasné, odkud se bude čerpat.

Reagovat
mesyas

nemá danny náhodoou 22? jinak když bereš "obměnu" mladíky co přišly za velké prachy a dalo by se říc trovnou zapadli do míst kde došlo k prodejí nebo odchodu tak pak jo no. pro mě to teda vůbec není žádná obměna hráči z rezervy si stejně nekopnou, lukaku přišel za velké peníze a taky si nekopne protože tu máme přece skvělého torrese a drogbiče, josh kterej je velkou nadějí jsme poslali pryč a mísoto toho raje meireles

Reagovat
mesyas

jo ještě jsme opoměl betranda kolem něj nění sice takovej rozruch ale taky je mladej a potřebuje hrát ten je rád když si sedne na lavičku místo otho aby dostal šanci místo mistra centrů bosingwa tak sedí vím že bude hrát jind eale to snad tolik nevadí když už staví floa do středu

Reagovat
smazaný uživatel

kde to ta belgie pořád bere.

Reagovat
partaS

systematická práce s mládeží, už to pochopili ve Švýcarsku, Belgii a dokonce i v Norsku, snad to brzo pochopí i u nás

Reagovat
smazaný uživatel

Hostovani na jare jeste pochopim, asi to byla podminka Genku, ale jestli ho poslou hostovat i na dalsi sezonu, tak jsou padli na hlavu.

Reagovat
smazaný uživatel

Moje řeč.Rád bych znal důvod tohoto kroku.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Fastest goal in premiership history Když jsem si náhodně hledal ten údaj, tak bych opravdu nečekal tohle jméno! Oh Ledley,Ledley...

Reagovat
Vasil

Jako vlastní? Nebo jak se King dostal k soupeřově bráně během prvních 10 sekund?

Reagovat
smazaný uživatel

Vypálil z 30 metrů... http://www.youtube.com/watch?v=dUfjPtPMA7Y 1:38

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál kdysi DM

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=MkRnyS17EFY

Pokud bude předvádět tohle i v Chelsea, tak proč ne

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl jsem ho hrát, těžko hodnotit podle videa, ale vypadá to že střelu má na hodně solidní úrovni

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak ale podle videa to se střelou z dálky vypadá trošku na nástupce Lampse Snad se chytí

Reagovat
Ferguson6

Prečo niekto kupuje trénerovi hráčov, ktorých vyslovene nechce?

Reagovat
smazaný uživatel

protoze je to trener a ne manazer

Reagovat
Arbiter

O kom mluvis?

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Godwinson

Ach, neměla být reakce.

Reagovat
smazaný uživatel

3 roky sme ho sledovali a jak rekl AVB, nejakou dobu o tom, ze ho chceme koupit vedel. Kdyby ho vylozene v tymu nechtel, tak si myslim, ze by si u vedeni dupnul a transfer prerusil.

Reagovat
SuperFrankie

Fajn posila to je v tom, že nalevo někdo potřeba je, ale vážně vážně se mi nelíbí,že si ho nevybral AVB.

Reagovat
vitasrp

Mne to ani nebadi, skauti CFC ho sledovali uz 3 roky, neni divu, ze tenhle prestup nevzesel primo z hlavy AVB.. Pritom to ale neznamena, ze by nemel hlavni slovo ohledne prestupu, protoze tohle je stejne akorat mladik, ktery u nas nejspise bude hrat az za rok a pul.. Ostatne stejna vec se udelala s Courtoisem a v minulosti s Alexem a jaky skvely tah to nakonec byl.. V dulezitych prestupech bude mit urcite hlavni slovo Boas - viz Mata, Meireles, pronasledovani Modrice atd... A ze mu klub privede do klubu par talentu, z kterych se mohou vyklubat vyborni hraci, na tom bych neco extra spatneho nevidel..

Reagovat
smazaný uživatel

+ s Cechem

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Maresma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mesyas

velká chyba chlape, udělal si stejnou chybu jako lukaku za chelsea si nikd ynekopneš pokud tam bude ten šášo AVB vlastně to bude jendo jakej trenér tam bude mladíci v chelsea nemají budoucnost

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá cena a kvalita

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele