Dánové jsou v osmifinále, Francie jede domů!

11.06.2002, 10:42
Aktuality
Dánové v rozhodujícím zápase skupiny A překvapivě porazili Francii 2:0 a rozhodli o svém postupu do osmifinále a také o tom, že obhájce titulu skončí ve skupině poslední, s jediným bodem a bez vstřeleného gólu se skóre 0:3. Francouzům nebylo nic platné ani to, že se uzdravil Zinedine Zidane a i když měli několik dobrých šancí, ani ve třetím zápase nedokázali překonat soupeřova brankáře. naopak Dánové vytěžili z minima maximum a dvěma góly si zajistili první místo ve skupině.

Pro Francii je to nejhorší umístění na MS od roku 1966, kdy na šampionátu v Anglii také vypadli v základní skupině. Navíc jsou Francouzi prvními obhájci titulu od roku 1966, kteří nepostoupili ze základní skupiny. Dánové jsou na závěrečném turnaji potřetí a také při v obou předchozích účastech postoupili ze skupiny. V Mexiku v roce 1986 skončili v osmifinále na kopačkách Španělů, před čtyřmi lety ve Francii se probojovali až do čtvrtfinále, kde prohráli s Brazílií.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1354)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele