Curbishley již není trenérem West Hamu

03.09.2008, 16:44
Aktuality
Zaujalo nás
Londýnský West Ham United je momentálně bez manažera. Dosavadní kouč Alan Curbishley totiž dnes podal na svůj post rezignaci, kterou majitel klubu Bjorgolfur Gudmundsson posléze přijal...

Důvodem Curbishleyho odchodu je jeho rozčarovaní nad přestupní politikou klubu, z týmu Kladivářů totiž odešli v posledních dnech přestupního okénka Anton Ferdinand a George McCartney, což se teď již bývalému trenérovi United nelíbilo.

Klub se však na oficiálních stránkách snažil tyto odchody ospravedlinit, když vysvětlil, že byly pro tým dobré a byly založeny na dlouhodobých zájmech klubu.

"Přejeme Alanovi úspěch do budoucna. Seznam kandidátů je sepisován a nový manažer West Hamu bude v patřičnou dobu oznámen," stojí v oficiálním prohlášení klubu.

Padesátiletý Curbishley, který dříve jako trenér dlouhou dobu působil v Charltonu, koučoval West Ham necelé dva roky. Ve funkci byl od prosince 2006, kdy nahradil Alana Pardewa.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (148)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Skoda.....s 6-ti body ze 3 zápasů bych se aspon snazil si ho udrzet...... (MIMOCHODEM 1. KOMENTAR JOOOOOOOOOO POPRVE)

Reagovat
kubys

Hmm tak odcházejí nám hráči, nyní už i trenér, to je k pláči No ale k tomu ferdinadovi - nevím proč se to Curbisovi nelíbilo, Anton hrál v poslední době velké nic, ale odchod McCartneye nepochopím!!!

Reagovat
kubys

*Ferdinand

**Curbsovi

Za chyby se omlouvám

Reagovat
SqueeZy

Big saaaaam?

Reagovat
$dolar$

Taky me to napadlo

Reagovat
smazaný uživatel

1. volba...

Reagovat
smazaný uživatel

V té Anglii je teda maglajz...

Reagovat
honziss

Tak trochu jsem jeho odchod čekal. Alan mi nepřipadal jako vhodný kouč pro nás, nicméně fandil jsem mu. Jsem zvědav, kdo jej nahradí. Big Sam by možná nebyl špatná volba, hlavně doufám, že to bude Angličan. A k té naší přestupové politice. Odchod Ferdinanda se chápat dá. Musím uznat, že ačkoliv je to můj oblíbenec, tak jeho výkony adekvátní nebyly. Ale odchod George? Nechápu, kdo nám teď bude na levém beku hrát. Žádná adekvátní náhrada tam teď není. Navíc se mi nelíbil ani odchod Freddieho. To je jednoznačná ztráta. Pořád týmu měl co nabídnout. Go on Hammers!

Reagovat
SqueeZy

misto George by mel pravdepodobne hrat Hérita Ilunga, kterej prisel na hostovani z Toulouse

Reagovat
SqueeZy

pripadne Lucas Neil zustane nalevo jestli se mu tam bude darit dal a napravo bude hrat behrami...

Reagovat
honziss

Tak Neilla dát nalevo by byla největší hloupost. Behrami by za něj napravo sice zaskočil, ale Neill je celoživotní pravý obránce. Nemyslím si, že by stejně dobré výkony odevzdával i na druhé straně obrany. A o tom Ilungovi ani nevím, takže si sypu popel na hlavu. Kdy přišel a co je zač, nevíte?

Reagovat
SqueeZy

prisel na hostovani posledni den prestupaku. Vic o nem nevim, a myslim ze googlit umis sam...

Reagovat
honziss

Tak informace z googlu nebo wiki jsou příliš strohé. Tam se dovím na jakém hraje postu a za jaké týmy kdy hrál od svých útlých let. Myslel jsem spíš jestli někdo o něm neví, jak je kvalitní, jaké podával výkony atd.

Reagovat
SqueeZy

jestli tu nekdo sleduje Ligue 1 a Toulouse, urcite ti rad rekne. Neznam ho, takze tezko soudit

Reagovat
honziss

No to je horší. Fanda Ligue 1 by se tu našel, ale fanda Toulouse? No pokusím se o něm něco dopátrat. A koneckonců teď ho budu mít na očích ve West Hamu.

Reagovat
kubys

Nalevo bychom mohli vyzkoušet Widdowsona, v přípravě se jevil velice dobře, ale puštění Geroge je brutální chyba! Kor když je stále ještě zraněný Spector. Na jedné straně "šetření" je hezká věc, ale nemůžeme nechávat neobsazené posty, to takhle nejde!!!

Reagovat
kubys

Jinak nevím k čemu na hostování přišel Di Michele útočníků máme relativně dost a když už ne, tak se musíme pokusit vyzkoušet ty mladé kluky jako Jeffreyho a Stanislase - jen se podívejme na Searse, s tím to vyšlo nármně

Reagovat
honziss

Tak se Searsem to ještě nevyšlo náramně. On má talent to jo. Uvedl se velmi dobře v PL, ale pořád je to ještě jenom velký talent. Ještě potřebuje dospět.

Reagovat
kubys

Neříkám, že nepotřebuje, ale hraje velice dobře...ono by to chtělo, aby teď někdy zase dostal možnost hrát od začátku - je hodně běhavý, hodně se snaží a dokáže vybojovat spoustu míčů - připadá mi jako takový nový prototyp Rooneyho

Reagovat
honziss

Právě, že já bych na něj tak nespěchal. V útoku máme kvalitu dostatečnou. Stavěl bych teď možná jako takového žolíka, až v průběhu utkání. Aby se z něj velkého talentu nestal talent zmařený.

Reagovat
kubys

Každopádně na kraji obrany bych opravdu toho Widowsonna zkusil a uvidíme - je mi jasné, že nedokáže odehrát celý zápas, ale bylo by dobré vyzkoušet, jestli se dokáže vyrovnat s tlakem.

Reagovat
honziss

Vyzkoušet se může až v druhé půlce sezóny. Stejně tak jako Spence uprostřed nebo Harvey napravo. Teď na začátku ročníku mi to zkoušení mladé krve příliš nevoní. Ikdyž je fakt, že si nejsem jistý, jak to dopadne s tím levým bekem. Ilunga, nevím nevím.

Reagovat
kubys

Právě...vůbec nic o něm nevím, snad ale to byl dobrý tah, to uvidíme v průběhu sezony. A Spence asi nemá s Tomkinsem moc šancí na prosazení střed máme dobře zabraný, navíc až se vráti Spector, který může hrát i uprostřed bude to perfecto

Reagovat
honziss

Tak je pravda, že Tomkins se Spencem moc nadějí nemají, ale přesto si myslím, že z nich můžou být lepší stopeři než je momentálně Gabiddon, Collins a Davenport (tím neříkám, že jsou špatní). K Upsonovi by se nějaký mladík hodil. A o Spectorových kvalitách taky zatím příliš přesvědčen nejsem.

Reagovat
kubys

Tak podle mě je hlavně Spence zcela prvotřídní...do července jsem byl na stáži v Londýně a chodil jsem i na zápasy rezervy a akademie a Spence v obraně opravdu dominoval, je fakt, že chyby se čas od času nevyvaroval, ale viděl jsem 7 zápasů a udělal možná tak 3 chyby, avška žádnou hrubou - z toho kluka něco roste. Tomkins mi přijde trochu měně jistý, ale nebojím se toho, že by se neprosadil v budoucnu.

Reagovat
honziss

Taky si myslím, že Spence je o něco lepší než Tomkins. Ikdyž mi připadá, že klub teď víc prosazuje Tomkinse. Viz oficiální představení dresů pro letošní rok. Ty chyby se Jordanovi dají odpustit, je přeci jen pořád dost mladý a navíc hraje na důležitém postu. Každopádně pokud tihle dva opravdou dojdou tam, kam míří teď a neodejdou, tak se o naši stoperskou dvojíci do budoucna nebojím.

Reagovat
kubys

Hlavně udržet...to je cíl No. 1.

Reagovat
honziss

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

presne si to vystihol

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a ted ostoupí Keegan a půjde do WestHamu

Reagovat
Kapřík

Reagovat
honziss

Btw. Jen tak pro orientaci. Můžu se zeptat kolik je tady na EF fandů West Hamu?

Reagovat
honziss

Možná ne kolik, ale kdo jim tady fandí? Myslím tím opravdu fandí. Ne že klubem jejich srdce je Chelsea, Liverpool nebo Arsenal ale West Ham mají pouze rádi.

Reagovat
Liquid

Já fandím v Premier League 2 klubům, Chelsea a West Hamu. West Hamu původně fandil jen bratr, ale posléze sem si ho taky oblíbil, navíc tam začínaly ikony Chelsea John Terry, Frank Lampard a Joe Cole, kteří sou vedle Drogby i moji největší oblíbenci v Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

Zeby i John?

Reagovat
smazaný uživatel

Terry je odchovanec Chelsea

Reagovat
kubys

není - původně Leyton Orient, pak West Ham a až následně Chelsea, ale je fakt, že tam odešel už v dorosteneckém věku

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt? já jsem myslel že ve west hamu vůbec nehrál. Ani na wikipedii nic takovýho není. Nemáš nějakej "důkaz"?

Reagovat
honziss

JJ je to tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Reagovat
smazaný uživatel

tady sem mimochodem ted se chystam, že se pojedu podívat na kladiváře bud na bolton nebo arsenal..se těšim jak malej kluk

Reagovat
smazaný uživatel

tady je taky jeden kladivář

Reagovat
RC

je ho skoda velmi dobry trener!!!

Reagovat
smazaný uživatel

njn ja ho moc neznam mno

Reagovat
smazaný uživatel

Nic zajimavyho na nem neni, jen 15 let trenoval Charlton... tuctovy manager.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to teď myslíš ironicky, jinak jsi mě nas*** :)

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsem mel tu ironii napsat jasneji, abys nemusel jen doufat

Reagovat
hawk

tj, ale asi jsi predminulou sezonu nevidel ten konec ligy, na tu posledni desitku zapasu snad nikdy nezapomenu, zvlast na ten prohranej zapas se Spurs.

Reagovat
smazaný uživatel

Videl, videl sem i jeho pusobeni v Charltonu, ktery prvni rok bez nej sel okamzite o ligu niz a vazne ho obdivuju ... ale WHU zkazil.

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou Curbishley je velice dobrým trenérem!

Reagovat
hawk

Prijdu domu skocim sem a nestacim se divit. Skoda, Alan byl sympatak, doufam, ze se mu bude v budoucim pusobisti darit. Doufam, ze angazujou nekoho schopnyho, kdyby nam na konci zustala tahle pata pricka tak bych se nezlobil. Jinak se mu nedivim, protoze oproti lonsku to prestupovy obdobi byla bida. Navic odesli mi oblibenci AF BZ.

Reagovat
kubys

Můžeme být jen rádi, že Ferdinand odešel, podlě mě to vůbec nezvládal psychicky - jakmil začal být srovnávan s Riem, tak šly jeho výkony postupně dolů. Navíc stopery máme dostatečně kvalitní, stejně jako celý tým, teď doufat ještě v trochu štěstí a příští rok budeme v Evropě

Reagovat
hawk

tj, stesti bychom potrebovali, ta nase marodka je uz druhym rokem celkem unikat

Reagovat
kubys

Nejvíce mě vyděsilo když se proti Wiganu zase zranil Ashton...opravdu jsem doufal, aby to nebylo zase dlouhodobé jak je u něj zvykem, ale naštěstí mé hrůzné představy se nevyplnily. Chce to hlavně aby se kompletně dal dohromady Spector a Dyer, ale upřimně - na levou stranu potřebujeme nutně nekoho, ať už z vlastních zdrojů nebo koupit v zimě, do ní to snad bez pravověrného levého beka zvládnem

Reagovat
honziss

Dyera je škoda no. Ten už by se měl dát do kupy. Taky mám z každého jen sebemenšího zranění Deana hrůzu. Aby se mu nestalo to, co předloňskou sezonu, že si nekop do míče.

Reagovat
hawk

tjn, kdyby se zranil, tak ho nemame adekvatne kym nahradit.

Reagovat
kubys

Ashton je nový Shearer, jen to chce, aby zůstal stoprocentně zdravý tak 3-4 roky (nejlépe samozřejmě vždy, ale tohle je reálnější) a pak se budeme divit jak se budou velké kluby o něj přetahovat (bude to zároveň i špatné, protože pak ho asi neudržíme )

Reagovat
honziss

Jojo. Ashton je řekl bych náš nejlepší hráč. Jeho ztráta by byla opravdu citelná. Při vší úctě k Bellamymu, Colevi a mladíkům - ani jeden z nich nemá šanci ho nahradit. Já bych uvažoval o koupi nějakého útočníka (v zime nebo v létě. Líbil by se mi takový Kevin Doyle.

Reagovat
kubys

Bellamyho bych pustil akoupil přesně, buď Doyla nebo Moorea anebo bych zabrousil úplně někam jinam a měli bychom se pokusit získat Kaliniče z Hajduku (případně Slepičku, ač jsem Baníkovec uznávám, že má nehorázně dobrý výběr místa, jen je zbrklý jak blázen )

Reagovat
honziss

Tak Slepičku asi ne. Pochybuji, že by se dokázal prosadit v PL. Kevin Doyle = nejlepší volba.

Reagovat
kubys

Slepička byl trochu vtip, ale kdoví možná by nám vytřel zrak A myslíš opravdu, že potřebujeme další spíše silový typ do útoku?

Reagovat
honziss

No jde o to, že když se nedejbože něco stane Deanovi, tak ho prostě nikým nemáme šanci nahradit. A to by Doyle splňoval. Nemuseli by hrát nutně spolu. Nicméně myslím, že by si nevadili. Ashton je typ hráče, který dokáže nejden perfektně zavěsit, ale taky gól připravit. Doyle je, řekl bych, spíš zakončovatel.

Reagovat
kubys

To je dobrá úvaha, sám jsem zvědav, co udělají činitelé v zimě. Snesl bych odchod Bellamyho a příchod dvou útočníků - pro mě tedy jasná volba asi by byla Doyle a Kalinič, čímž bychom Ashtonovi a Coleovi trochu ulehčili. Ale hlavně zacelit díru nalevo...Neill byl vždycky nejlepší napravo a právě na tu stranu jsme ho kupovali, takže je velká škoda, že musí alternovat na jiném místě.

Reagovat
honziss

Bellamyho odchod by mi taky vůbec nevadil. Ona už byla chyba, když jsme ho kupovali od Liverpoolu. Ještě k tomu za takové hříšné peníze. Co je zač ten Kalinič? Už jsem o něm slyšel, ale vůbec ho neznám. Posila na levý bek je asi nejdůležitější pro zimní přestupní okénko. Neilla bych tam vůbec nenechal hrát. Je to prostě pravý bek jak poleno, tak proč by měl zacelovat díru jinde v sestavě. Á propos, že je to kapitán. Na tu levou obranu bych pouvažoval o Mattockovi. To je taky velký talent, ne že bych nevěřil Widdowsonovi, ale z Mattocka může vyrůst prvotřídní levý bek. Jinak by nebyl špatný ani takový Lee Naylor z Celticu.

Reagovat
kubys

Kalinič byl minulý rok nejlepší střelec 1. HNL v Chorvatsku, viděl jsem pár zápasů a musím říct, že prvotřídní šutér. A mě by se líbil třeba Capdevilla, i když to je asi nemožné jej přivést, jinak z anglických je pro mě jasná volba Wayne Bridge - ten kluk hrál podle mě vždy dobře, ale v CFC se neuvěřitelně zakopal

Reagovat
honziss

Tak to je pravda. Bridge by určitě nebyl špatný, ikdyž je otázka jestli ho CFC bude chtít pustit a jestli vůbec bude on sám chtít. Vlastně se docela divím, že u Chelsea ještě "hraje" (spíš lešti lavičku). Už nejméně 3 roky mohl hrát za nějaký jiný prvoligový celek, kde by s největší pravděpodobností byl jasnou jedničkou na jeho post. Kvalitativně na to určitě má. Tedy možná měl. Už jsem ho setsakramensky dlouho neviděl hrát.

Reagovat
kubys

Jsem ho viděl naposledy tak před rokem od té doby snad jen střídal a je to škoda, měli ho dát někam aspoň na hostování, aby neztratil výkoénnost, takhle třeba já vůbec nevím jak na tom je

Reagovat
honziss

Tak to jsem na tom stejně. Uvidíme v budoucnu no. Každopádně jsem fakt zvědavý, jestli v zimě nějaký ten levý bek k nám příjde. A taky jsem teď napjatý, kdo se ujme naší trenérské židle..

Reagovat
kubys

Harry Redknapp se vysere na rozdělanou práci v Portsmouthu a půjde k nám

Reagovat
honziss

No jo, ta ironie. Já bych to viděl spíš na toho Big Sama. Hlavně ať to je Angličan.

Reagovat
kubys

Jj byla by to asi nejlepší volba z těch, co jsou volní.

Reagovat
hawk

tj uz ted si na nej brousili zuby, nastesti ho udrzeli

Reagovat
honziss

Naštěstí ten zájem byl jen tak zběžný. Nic konkrétního.

Reagovat
smazaný uživatel

tak u nas je to podobne

Reagovat
kubys

Kdo jste vy? Doufám, že ne Man City, protože jinak to už máte ocheckované

Reagovat
smazaný uživatel

neboj,ja fandim arsenalu a z marodmi uz mame "iste" skusenosti( to slovo ku nam nejak nepatri)

Reagovat
kubys

No tak vy máte brutální marodku, to je fakt, ale dokážete se držet furt vysoko a máte kde brát z mladých hráčů I když musím uznat, že mě Wenger trochu s**e s tím, že kašle na anglány a bere furt Francouze atd.

Reagovat
smazaný uživatel

fans arsenalu to sere este avela viac,a ze mi mame skade brat mladochov? ved vy mate jednu z najlepsich ak nie najlepsiu akakdemiu v PL takze na to sa nestazuj,problem je skor tie talenty aj udrzat a vytvorit z nich silny celok,ktori ma ten klub v srdci,k comu mate urcite blizsie nez my

Reagovat
kubys

Sorry, špatně jsem to formuloval - Wenger se nebojí brát z mladých, což jinde vládne trochu konzervativní politika v tomhletom ohledu, ale třeba u vás takový Kerrea Gilbert nedostal nikdy šanci, což absolutně nechápu

Reagovat
honziss

Wenger se možná nebojí brát z mladých, ale uplatnění odchovanců Arsenalu v prvním týmu je dá se říct nulové. U nás si naopak myslím, že postupné zabudování talentovaných hráčů do "áčka" funguje dobře. A navíc Daniel má pravdu s tím, že máme jednu z nejlepších mládažnických akademií v celé Anglii. Já bych řekl, že je druhá nejlepší, hned po té od Man Utd.

Reagovat
smazaný uživatel

o tom som hovoril,ze vy dokazete zabudovat do timu vlastnych(!) odchovancov ,narozdiel od nas (a to je na plač,hlavne ked vidim kolko s nasich odchovancov sa dokazalo chtil v inych timoch PL,stacilo im dat sancu a cas viz. napriklad Upson)

Reagovat
smazaný uživatel

chytit*

Reagovat
honziss

No jo, Upson je toho zářným příkladem. Teď pilíř naší obrany. Další takový je napříkald Bentley. A takhle by se dalo hovořit dál a dál.

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda,ale stale ju moze dostat,odisiel len na hostovanie,aj ked aj to ma dost zaskocilo,kedze po odchode Hoyta nemame na pravu stranu obrany za Sagnu ziadnu nahradu a spoliehat sa ze sa nezrani je pri nasom stasti samovrazda

Reagovat
smazaný uživatel

No určitě škoda mělo by to být také na hráčích a ne vždy vyhodi vedeni trenera takovej Menchester či Arsenal jak dlouho už mají trenera a pořad se jim daří skvěle.

Reagovat
kubys

OK, ale to jsou velikostně hodně jiné kluby vůči WHUFC

Reagovat
honziss

Krom toho Alan skončil sám, vedení ho nevyhodilo. A navíc on sám je důkazem toho, že i v malém klubu lze trénovat spoustu let.

Reagovat
smazaný uživatel

u WHU mě to zas tak moc nepřekvapuje,mají sklony dělat taková podivná rozhodnutí...Ashton s Colem půjde hned po něm, oni prostě musejí prodat nebo pustit nejlepší hráče...tuhle sezonu to máme už Ljundberg, Ferdinand, McCartney....Velké Vejce si tam koupilo pro zábavu, aby mohl sledovat jaký cirkus tam z toho dělají.....ale pravníky umí obstarat slušné, to se WHU musí nechat

Reagovat
kubys

Ferdinand je velký hráč???

Reagovat
kubys

Vždyť ani nehrál v základu...navíc Curbs odstoupil sám!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem to četl, o Curbsovi jsem taky nic nepsal, i když v chápu jak to v kontextu s článkem mohlo vyznít...Ale proč myxslíš že odešel..? Právě kvůli tomuhle cirkusu, který znemožňuje jakoukoli koncepční práci...Oni zas pomažou do druhé ligy a nebude to dlouho trvat, ostatně už tam měli válet minulou sezonu...

Reagovat
kubys

Koncepční práce??? Vždyť ani Curbishley sám moc s Ferdinandem nepočítal, Ljungberg se rozhodl odejít už dávno, takže si myslím, že mu spíš vadil odchod McCartneye (nebo McCartnyho nevím jak to skloňovat)...jen si teď říkám, aby to nebyla stejná kachna jako o odchodu Keegana. A s tím, že pomažeme do The Championship, moc nepočítej, kádr máme neustále velice kvalitní

Reagovat
smazaný uživatel

V oné sezóně, na kterou tu narážím a ve které jste nemazali jen díky nepřítomnosti spravedlnosti, jste ten kádr měli dle mého soudu o něco lepší.....

Reagovat
kubys

Ano měli jsme tenkrát perfektní kádr, ale řekl bych, že tenkrát nebylo rozpoložení v mužstvu zrovna nejlepší...nepředpokládám, že bychom se letos měli starat o záchranu, spíš bychom mohli hrát na Intertoto (i když neruší se náhodou???)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

odchod Ferdinanda(predcenovany) a Ljunberga(stary za zenitom) ma nemrzi ale McCartneyho ano

Reagovat
smazaný uživatel

Ferdinand, ač možná přeceňovaný kvůli jménu, byl velmi použitelný hráč, alespoň se mi tak jevil. Ljundberg je za zenitem ale stále měl týmu jako WHU co dát... WHU prostě nemám rád, jedíná pozitivní věc je, že se nedali zblbnout zahraničními žoldáky a snaží se pracovat především s ostrovany, což je v dnešním anglickém fotbale velká ctnost. Právě kvůli tomu i přes některé nesympatie tento klub převážně nekritizuji....ale tohle je dost podstatná věc a když už jsem u toho

Reagovat
smazaný uživatel

ferdinand bol pouzitelny ale vela ´´zral´´

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Fajn, jak myslíš....ale proč se teda Curbs nasral tolik že odešel? Jenom kvůli McCartneymu?

Reagovat
smazaný uživatel

to ja nemozem vediet nevidim im do ´´kuchyne´´

Reagovat
honziss

Trochu mi to připadá, že nemáš o situaci ve WHU ani páru.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi to prosímtě vysvětli....

Reagovat
honziss

Napsat, že Cole s Ashtonem půjdou pryč hned za Alanem? Řekni mi jediný důvod, proč by tomu tak mělo být. Proč by museli prodávat nejlepší hráče? Nevidím jediný důvod. Tuhle sezónu to máme už Ljungberg, Ferdinand, McCartney, jsi napsal ty. Ferdinand mezi nejlepší rozhodně nepatřil. Fandil jsem mu, ale zůstal ve stínu svého bratra. Ljungbergův odchod mě mrzí, měl týmu stále co nabídnout, ale že by patřil ke klíčovým mužům sestavy, to ne. McCartneyho odchod mě mrzí nejvíc, ale to hlavně proto, že za něj není adekvátní náhrada. Taky nepatřil ke hvězdám klubu. Ale svoje si odved, to nepopírám. Pravníky umí obstarat slušně, jsi opět napsal ty. Je to asi to jediné co člověk, jenž se nezajímá o WHU vidí. Že v předloňské sezóně vybojovali záchranu v posledním kole, zvláštním způsobem a vyhráli soudní spor, čímž sestoupil Sheffield. Ale vysvětlovat vlastně už nic nemusím. Sám si přiznal že West Ham nemáš rád, čímž se vše vysvětluje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Cole a Ashton půjdou, jejich ambice a schopnosti u teď přesahují ambice a potenciál WHU. Možná né hned, ale řekl bych velmi brzy. Ale to jsou pouze spekulace, netvrdím, že se musí vyplnit

K té kauze - většina tehdejší fotbalové veřejnosti byla přesvědčená, že WHU by o body mělo přijít a po tom verdiktu a té "obrovské" pokutě zavládlo všeobecné překapení. Tu kauzu jsem sledoval dost pozorně, měl jsem pro to osobní důvody. Když vezmu v potaz poslední den ligy - a jako že to mám v paměti jako by to bylo včera a ještě dlouho budu mít - tak nemůžu jinak než soudit, že to bylo špinavé a když ne špinavé tak aspoň velice smradlavé....hlavně proto ta antipatie....

Reagovat
honziss

Jasně, to chápu. Někomu to smrdělo, někomu smrdí doteď, spousta lidí nesouhlasila s verdiktem. Spousta lidí nikdy neuvěří, že to bylo čisté. Ale realita je taková, že WHU v lize zůstal a hraje jí doteď, nutno dodat, že velmi důstojně, zatímco Sheffield se potácí v druhé lize (nevím jestli je potácí vhodný výraz, absolutně je nesleduju). A tak to prostě je. Ty díky této kauze cítíš vůči Hammers antipatie, já jim naopak začal fandit o to víc. Vždy jsou dvě strany. A to co jsi napsal, jednoznačně ukazuje, že je opravdu nemáš rád. Proto tady i diskutujem. Já s tím, co jsi napsal zásadně nesouhlasím a neztotžňuji se s tvým názorem absolutně v ničem.

Ashton a Cole jsou kvalitativně opravdu zdatní jedinci, ale proč by měli odcházet? Jenom proto, že jsou považováni za lepší než zbytek týmu? To by se pak všichni taková mohli nakumulovat do týmů B4 a ostatní týmy EPL by se mohly jít klouzat. Proč by z West Hamu nemohl vyrůst za pár let špičkový tým, který potáhnou svými brankami právě tito dva borci? Říkat, že odejdou jenom proto, že jsou lepší a mají vyšší ambice mi příjde absurdní.

Reagovat
fantomas

Řekl bych, že mu tento konflikt leží v žaludku zejména proto, že právě Blades fandí.

Reagovat
honziss

To jsem pochopil, když v tom byly osobní důvody.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč odejdou? Ze stejného důvodu, jako odešli všichni ostatní, WHU je prostě pustí a že z tohohle klubu vzešlo nemálo hvězd a povětšinou za slušné sumy. Prostě WHU to dělá, teď si přesně nepamatuju, ale kdo to byl minulý rok? Reo-Coker, Konchesky atd.? Proč nehraje Spector..? V případě, že je zraněný beru zpět, ale tohle je nebo alespoň byl velice talentovaný stoper a co jsem měl možnost vidět tak se mi velice líbil....O Ashtona ten zájem je a pokud příjde nabídka tak půjde a jsou to zájmy z větších klubl které se nebojí postavit balík na stůl a WHU ty hráče nikdy "za každou cenu" nedrželo. Ale což, třeba s novým manažerem příjde revoluce a třeba se i od WHU něčeho dočkáme, ale podle mého je to prostě nepravděpodobné

Ještě naposledy k té kauze - na tom, jak to bylo pochybné jsme se schodli, ale nelíbí se mi ta část o tom potácení se ve druhé lize. Jako příklad vezmu Charlton - Ten měl kádr podobný WHU a nikdo tam rozhodně nemyslel na sestup, ale holt se tam střetlo mnoho negativních vlivů a nešťastných náhod a pohroma byla na světě. Museli rozprodat tým a nakonec dopadli ještě hůř než ten Sheffield, kterému absolutně dojebal sezonu Robbo (bývalý manažer). Proč? Blades ten kádr jednoduše měli lepší, stačilo aby přišel správný manažer a za pár týdnů bylo z 16 místa málem playoff. Co zbylo Charltonu? Kádr absolutně bez potenciálu a potácející se ve středu tabulky a tuhle sezonu by to nemělo být jinak. Bude jim trvat ještě hodně dlouho než se z toho zmátoří. Na druhou stranu Blades mají kádr, který má reálné PL ambice. Proč to celé píšu? Protože chci říct, že pro WHU by ten sestup měl mnohonásobně tíživější dopad a oni to moc dobře věděli a vědí to stále, Championship není soutěž kterou lze proplout v pohodě a bez námahy (alespoň teď tomu tak tedy rozhodně není) a WHU s tím má velice nepříjemnou zkušenost, Řepka by mohl vyprávět. Prostě to rozhodnutí bylo typickým svezením vetšího na menším, vlastně Warnock to po své rezignaci sám vyjádřil nejlépe - "No co, je to přece jenom nějaký Sheffield United, lidé nad tím mávnou rukou a westhamská většina bude uspokojena a veškeré ač sebeoprávněněnjší nářky menšiny budou umlčeny a zapomenuty. Snad příjdou lepší časy...."

Reagovat
fantomas

Spector je zraněn.

Reagovat
honziss

No on Reo-Coker chtěl odejít sám. Vedení jej proto nedrželo. A na Koncheskyho přišla dobrá nabídka a tak ji vedení přijalo, ale Konchesky to není odchovanec, ani hráč který dělá ten rozdíl mezi remízou a vítězstvím. Jeho odchod chápu. A pokud jsi těmi hráči, kteří odešli myslel například J. Colea, Carricka, Defoea, Lamparda. Věz, že ne vždy tomu bylo proto, že byl dobrý, tak jej vedení chtělo zpeněžit. Cole, Defoe, Carrick prostě nechtěli hrát League Championship, tak odešli. Ale to je logické a děje se tak u každého klubu, kdyby West Ham onehdy nesestoupil, možná někteří z těch které jsem vyjmenoval teď válí za Hammers.

O kauze už jsme si řekli vše, co jsme chtěli, tak už o ní nebudu psát.

Reagovat
fantomas

Ještě před nedávnem prohlašoval, jak byl smířen s odchodem Ferdinanda, jak za něj mají několik náhrad, Že má v obraně přetlak a ted je spokojený, pak sice odešel McCartney ještě, ale kvuli tomu rezignace?

Reagovat
kubys

Pro mě to je taky záhada, určitě tam bude víc faktorů, ale odchod McCartneye byl asi poslední kapka a proto odchod, sám si to jinak neumím vysvětlit, protože prodej pro nás důležitého hráče bez přivedení adekvátní náhrady (nebo snad je ten Ilunga adekvátní, sám nevím ) je neomluvitelný.

Reagovat
fantomas

No dobrá, ale on se furt kasal, jak tam má Tomkinse a plnou kapsu dalších talentů na Ferdinandův post, takže tam to bylo ok. Ljunberg loni víc marodil než hrál, neni duvod vzteku. No a McCartney? Na hostování přišel na jeho post Ilunga, ještě bych si počkal, co se z něj vyklube. Ve Francii běhá hodně fotbalistů, o nichž se všeobecně neví, ale pak překvapí. Viz třeba Sagna, taky o něm málokdo slyšel před příchodem na Emirates a ted si podmanil celej Londýn. Lajnu nalevo umí brousit i Spector. McCartney zkrátka nebyl tak životně duležitý, aby musel Curbs prchat. Čuchám za tím ještě něco jinýho.

Reagovat
kubys

Na Ferdinandovo místo máme spoustu talentů, na McCartneyeho nikoliv až tedy na Spectora, ale u něho si přiznejme, že je to spíš pravý bek či stoper, než levý...ale jo, myslím si, že tam byly neshody s vedením a už zřejmě delší dobu.

Reagovat
fantomas

Toho Ilungu bych vubec neodepisoval. A se Spectorem na stopéra opravdu nepočítám, je to především krajní bek.

Reagovat
kubys

No uvidíme, možná ho budeme vzývat jako novou modlu

Reagovat
honziss

Pokud se chytne jako Sagna, tak bych se nezlobil a všechny pochybnosti bych ihned odvolal.

Reagovat
fantomas

No vidiš...já bych mu věřil. Jinak minulej zápas začal na levo kdo? Davenport?

A taky jsem se chtěl zeptat - spekulovalo se o Biličovi namísto Curbse, jsou náké žhavé novinky, zda je stále v užším okruhu kandidátů?

Reagovat
honziss

No já zápas s Wiganem bohužel nestihl, ale začal tam Neill pokud vím. A o tom Biličovi, nemyslím, že patří ke žhavým kandidátum. Tipuju, že to jsou pouze spekulace médií..

Reagovat
fantomas

A kdo je v tom okruhu, to ti teda je známo? Jinak Neilla je teda nalevo škoda, ten by to měl dirigovat ze středu.

Reagovat
honziss

Ze středu??? Neill je pravý bek jako poleno!! Střed je jasný Upson + Davenport, Gabbidon nebo Collins.

No vedení West Hamu žádné oficiální prohlášení nevydalo. Ale hovoří se na chatech o Big Samovi. Já v jeho příchod taky věřím. Jak psal kubys - nejlepší volba z volných manažerů.

Reagovat
fantomas

Ježiš, spletl jsem si ho s Upsonem. Fail.

Reagovat
honziss

Stane se.

Reagovat
fantomas

No, nemělo by.

Reagovat
honziss

Navíc byl prakticky od příchodu na Upton Park pod neustálým tlakem ze strany médií. Viz letošní kurz na to, že bude prvním odvolaným trenérem v Premier League.

Reagovat
fantomas

Jojo, ale ten kurz mě celkem šokoval. Nečekal jsem, že je na tom tak hrozně. Loni WHU srážela zejména marodka (tech 12 hráčů mimo jednu dobu bylo opravdu neuvěřitelných), jinak jsem přesvědčen, že bylo výš. Curbs zde odvedl dobrou práci, na to, pod jakým evidentně byl tlakem.

Reagovat
honziss

Taky si myslím, že jeho práce špatná nebyla. V té marodce jsme se pomalu blížili vám. Takový lazaret. Ale hold co se dá dělat. Doufám, že letos už takovou pekelnou smůlu na zranění mít nebudeme. Hlavně ať je zdravý Dean.

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by aspon přišel Di Canio, když už odešel Curbs..

Reagovat
honziss

To se nestane. Krom toho on by asi nebyl tak výtečný manažer jako to byl hráč. (Myslím tím, jeho fotbalové schopnosti).

Reagovat
fantomas

Blížili? Daleko překročili. Ani v "kvalitě" marodky jsme na tom nebyli asi huře. V jednu dobu se nám nikdy nesešli tři důležití hráči, kdežto u vás to furt byl Dyer-Bowyer-Freddie-Bellamy, plus se k nim točilo tak sedm šest hráčů z lavičky, popřípadě i ze základu. No nezáviděl jsem vám to.

Reagovat
fantomas

Reakce na honzisse výše.

Reagovat
honziss

Je pravda, že to slovo blížili jsem použil nevhodně. Přiznám se, že jsem mnohdy už ani nesledoval kdo vám vlastně chybí. Litoval jsem hlavně zranění Dyera, toho byla obrovská škoda. Navíc už zranění hned ve 2. kole. Freddie by se taky ukázal více, kdyby ho tolik nesužovala zranění.

Reagovat
fantomas

Já se zase těšil na Bowyeho, jestli ožije, nebo ne a nakonec sem ho v akci neviděl ani jednou. Totéž lze říct o Bellamym. Jinak u nás to bylo taky špatný, prumerně tak pět šest hráčů, ale byli to takoví ti Diabyové, Songové apod. takže to tolik nemrzelo. Nepočítaje Rosu samořejmě, toho byla škoda.

Reagovat
honziss

Nemůžu si pomoct, ale Bowyer si myslím už zdaleka není a nebude to co býval. A o Bellamym. Už jsem to tady jednou psal, už jeho nákup byla chyba. Navíc vysázet za něj takové peníze, ještě k tomu když byl pořád zraněný. Největší loňská chyba.

Reagovat
fantomas

To ano, ale byl jsem zvědav, jak se adaptuje. V Live se absolutně prosadil, tak jsem byl na něj zvědavej, jak si povede zase v menším klubu. Ale je to lazar no. U Bowyera si myslím totéž a ty zranění tomu jen napovídají. Bohužel.

Reagovat
honziss

Odchod Bellamyho by mi vůbec nevadil. A jak už jsem psal výše, uvítal bych místo něj Kevina Doylea.

Reagovat
kubys

Tak ale na druhou stranu Bowyer umí ostatní zkopat, tím vyrovnává naší nevýhodu oproti ostatním ohledně marodky

Reagovat
fantomas

Už dávno neni takový. Zklidnil se, i když je fakt, že za to dosavadní angažmá ve WHU na sebe výrazně upozornil jen párkrát a jedno z toho je jeho trošku kontroverzní vyloučení v zápase s Brums.

Reagovat
honziss

Hlavně parádní jsou jeho vztahy s Dyerem. Kvůli němu k nám dá se říct přišel a on se Dyer vydá za ním.

Reagovat
fantomas

Reagovat
honziss

Doufám, že si nebudou chtít vyřídit účty. Propána, ať už se Kieron vrátí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je velká škoda je to dobrej trener.Velká ztráta West Ham

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak vím, že to je trochu mimo mísu, ale Defoe mi opět potvrzuje, že je to lepší útočník jak Keane. Všichni říkají opak, ale jak jsem psal, když dostane hodně prostoru je to zabiják.

Reagovat
smazaný uživatel

*hodně příležitostí ke hrají, prostor mu stačí i malej.. Viz. jeho první gól v Evertonu.

Reagovat
smazaný uživatel

*ke hraní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele