Courtoisovi chyběly další góly. Snad toho nebudeme litovat, doufá

13.04.2023, 10:59
Aktuality
Thibaut Courtois (© AFP)

Real Madrid velmi dobře rozehrál čtvrtfinále Ligy mistrů, když nad Chelsea v domácím prostředí vyhrál 2:0, maximální spokojenost ale v jeho kádru nepanuje. Výtky má například brankář Thibaut Courtois, belgickému gólmanovi k radosti chyběl ještě minimálně jeden vstřelený gól navíc.

Navzdory vítězství 2:0, které zajistily dvěma góly Karim Benzema a střídající Marco Asensio, panovala v šatně Realu Madrid po středečním zápase mírně utlumená atmosféra. "Pokaždé, i když hrajete velký zápas, ve vás zůstane pocit, že jste mohli udělat víc a rozhodnout," řekl bývalý brankář Chelsea Courtois.

"Je to dobrý výsledek, ale štve nás, že jsme nedali třetí nebo dokonce čtvrtý gól. Doufám, že toho nebudeme příští týden litovat," dodal brankář, který v minulosti přišel do královského klubu právě ze Stamford Bridge.

Zatímco Real Madrid po většinu večera na stadionu Santiaga Bernabéua dominoval, i Chelsea měla své šance a Courtois byl krátce po Benzemově úvodní brance nucen skvělým zákrokem zabránit Raheemu Sterlingovi ve vyrovnání.

"Ze začátku zápasu hrozili z dobrých protiútoků. Ten zákrok, který jsem předvedl po našem gólu, byl velmi cenný," těšilo Belgičana.

Mnozí označili Courtoisův zákrok za klíčový moment duelu a podobně to viděla i jednička Bílého baletu. "Kdyby dali gól, mohlo nás to psychicky hodně srazit. Ten zákrok mě opravdu potěšil."

Podle jedničky belgické reprezentace musí Real k odvetě přistoupit, jako by bylo skóre vyrovnané. "Pokusíme se příští týden začít dobře. Naším cílem je vstřelit první gól a znovu vyhrát," řekl.

V případě postupu čeká na nejúspěšnější tým Ligy mistrů s největší pravděpodobností Manchester City, který v úvodním čtvrtfinálovém duelu doma porazil Bayern Mnichov 3:0.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
kilobyte

Tak měl něco pustit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele