Copa nezná svého nejlepšího hráče, Messi cenu odmítl

05.07.2015, 21:56
Aktuality
Luis Suárez se jako nejužitečnější hráč Copy Amériky 2011 svého následovníka nedočká. Lionel Messi ocenění odmítl převzít a nejdůležitější individuální kolonka tím pádem zeje prázdnotou. Ty další vyplňují nejlepší brankář Claudio Bravo nebo nová posila Interu Jeison Murillo coby nejlepší mladý hráč...

Stejně jako loni na mistrovství světa, i letos na Copa Américe se Lionelu Messimu mělo po prohraném finále dostat "ceny útěchy" pro nejlepšího hráče šampionátu. Tentokrát však argentinská hvězda, která si na turnaji připsala gól z penalty a tři asistence vrchem, takové ocenění nepřevzala.

Argentina tudíž na svého zástupce v roli nejužitečnějšího hráče Copy Amériky dál čeká stejně dlouho jako na zlaté medaile.

Roku 1993 byl takto oceněn brankář Sergio Goycochea, o dva roky před ním si tutéž cenu odnesl jeho krajan a záložník Leonardo Rodríguez.

Zbylé suvenýry se již podařilo zdárně předat. Zlatou rukavici pro nejlepšího brankáře šampionátu si tedy odnáší opora vítězů z Chile, Claudio Bravo. Gólman Barcelony na celém mistrovství kapituloval všehovšudy ve dvou zápasech, i když od Mexika ve skupině inkasoval rovnou tři branky.

Nejlepším mladým hráčem turnaje byl vyhlášen kolumbijský stoper Jeison Murillo. Třiadvacetiletá akvizice milánského Interu se předvedla zejména v duelu s Brazílií, kde zachytila neuvěřitelných sedm přihrávek soupeřů, podílela se na čistém kontu a nakonec schytala hlavičku od Neymara.

Jeison Murillo, který málem na Copu kvůli zranění vůbec necestoval, se rovněž výrazně zasadil o to, že Kolumbie jako jediný tým nedostala ani gól od překvapujícího Peru.

Právě bronzoví medailisté byli mimochodem obdarováni cenou Fair Play, ačkoliv nasbírali nejvíc žlutých karet ze všech a spáchali druhý největší počet faulů.

O zlatou kopačku letošního ročníku Copy Amériky se podělí dva čtyřgóloví střelci - Chilan Eduardo Vargas a José Paolo Guerrero z Peru.

Druhý jmenovaný se tím pádem stal prvním obhájcem tohoto prvenství od 20. let minulého století a řádění Uruguayce Pedra Petroneho. Eduardo Vargas se naproti tomu stal prvním takto úspěšným Chilanem od roku 1979.

Oficiální tým turnaje:

obrázek
Zdroj: ca2015.com


Autor: Tomáš Daníček / ca2015.com, twitter.com/Mister_Numbers

Komentáře (565)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele