Coleman bude jednat o nové smlouvě

12.10.2015, 13:33
Aktuality
Chris Coleman měl podle smlouvy skončit na lavičce reprezentace Walesu příští léto, o novém kontraktu přitom odmítl jednat po dobu kvalifikace. Ta ovšem skončila pro tým kolem Garetha Balea úžasně a oslavovaný trenér je samozřejmě ochotný své působení prodloužit.

Alespoň podle jeho slov se zdá, že nejde jen o lehké nabytí jisté práce. "Doufám, že se dohodneme. Není to o mé smlouvě, ale o struktuře, která posune Wales dopředu. Musíme tlačit na práci s mládeží, to je jediná cesta. Nemůžeme teď odpočívat až do mistrovství Evropy. Máme přemýšlet nad tím, jak zopakovat letošní úspěch, musíme se kvalifikovat na světový šampionát 2018," mluví sebevědomě teprve 45letý trenér.

Tomu měla původně skončit smlouvat po posledním zápase kvalifikace s Andorrou, jak už je ovšem zvykem, v kontraktu nechyběla klauzule o automatickém prodloužení v případě postupu. Vše ale mohlo skončit ještě o mnoho let dříve, to když se Walesu nevydařil vstup do bojů o místo na loňském mundialu a po domácí porážce s Belgií odjížděl ze Srbska s výpraskem 6:1. Jak moc blízko byl vlastnímu podání výpovědi prozradil až před zápasem v Bosně, kde ani porážka nezabránila propuknutí velšskému veselí.

Reprezentace s drakem na hrudi nebude mít v noci na dvanáctého prosince lehké spaní, při losování skupin finálového turnaje totiž nebudou zrovna v nejlepším koši. Žebříček UEFA, podle kterého budou týmy nasazeny, ji v červnu přisuzoval až 25. pozici, na což má však Coleman výmluvnou odpověď - jeho svěřenci prohráli za poslední dva roky jen dva soutěžní zápasy.

"Bude to úžasný turnaj, je to pro nás důvod užít si to a vyniknout. Nemá smysl se probojovat někam, kde nic neuděláte. Potvrdíme, že jsme tam nejeli zbytečně a patříme tam. Máme k tomu dobrý tým, bude to skvělý zážitek," neskrýval nadšené emoce z postupu mužstva, které si Euro zahraje prvně v historii.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
C-M@ster

Vypadá trochu jak Sandy Cohen z O.C.

Reagovat
SunFells

To by to obočí musel mít třikrát vyšší.

Reagovat
C-M@ster

Krom obočí ale jo...

Reagovat
rel7

Ted může jen doufat ze se mu Bale pred eurem nezrani

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kvooca

"Tym okolo G. Bale"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele