Cocu rezignoval na pozici trenéra Vitesse. Tým potřeboval změnu, zdůvodnil svůj krok

15.11.2023, 12:24
Aktuality
Philip Cocu (© AFP)

Nového trenéra bude během reprezentační přestávky hledat vedení Vitesse. Na lavičce nizozemského klubu končí Phillip Cocu, někdejší reprezentant svou rezignací reaguje na špatné výsledky a výkony týmu.

Vitesse letos vyhrálo jenom tři soutěžní zápasy a v polovině listopadu stále čeká na triumf před vlastními fanoušky. Naposledy před nimi padlo s Heerenveemem, v tabulce Eredivisie je i díky tomu na posledním místě.

"Cítil jsem, že tým potřebuje změnu, proto jsem se rozhodl odstoupit," sdělil někdejší záložník.

"Týmové zájmy mají koneckonců vždycky přednost před těmi individuálními. Udělali jsme vše, co bylo v našich silách, abychom situaci otočili, ale nestačilo to. Klubu, zaměstnancům a fanouškům přeji jenom to nejlepší," rozloučil se Cocu.

53letý Cocu za sebou má úspěšnou hráčskou kariéru, během níž oblékal dresy Alkmaaru, Vitesse, PSV Eindhoven, Barcelony a Al Jaziry. Jako trenér vedl PSV, Fenerbahce a Derby County, pro Vitesse pracoval od loňského září.

Autor: Tomáš Pavlík / vitesse.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
Rudnevs

Toto bol jednu dobu velky hype, ale potom siel do Fenerbahce a cely nejak zhasol.

Reagovat
Aldeano

Bohužel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele