Chovanec: Čeští trenéři jsou lepší než ti v zahraničí

23.10.2009, 13:16
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (182)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Má pravdu ten chlapec

Reagovat
Bakary3

Taky docela souhlasim, lepší teda ne, ale třeba Komňacký, Dovalil, Soukup, Plíšek, možná Uhrin, ..ty by byli vážený v cizině třeba mnohem víc..

Reagovat
honziss

Překvapil...

Reagovat
herbage

No jakožto trenér z ciziny jo

Reagovat
icecube

Stěma mladýma hráčema má ale pravdu,,,,

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty trenery nevim ale jinak s tim ostatnim souhlas!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je to pravda.. Čeští kouči v zahraničí měli vždycky nebývalý úspěch..

Reagovat
domingo

Kromě Straky :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to není kouč...

Reagovat
domingo

A co Zeman? jeho kariéru bych taky neoznačoval jako "nebývalý úspěch"...

Reagovat
smazaný uživatel

To snad nemyslíš vážně...

Reagovat
domingo

Za posledních 10 let vystřídal 8 klubů a nikde nevydržel déle než rok...neříkám 15 let zpátky v Laziu, ale momentálně je jeho kredit úplně někde jinde, nebo mi chceš říct, že ho odevšad vyhazujou proto, že je na ně moc pokrokovej? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, tím chci říct, že je už vyčpělej a jeho systém trochu zastaralej.. Ale říct o něm, že jeho kariéru nepovažuješ za nebývalý úspěch?

Reagovat
domingo

Podle mě je to jeden z nejpřeceňovanějších trenérů, k repre jsem ho nechtěl (a byl jsem tady asi jediný)... on nemá úspěchy, čerpá z pověsti dopingo-bijce a inovátora, ale to je všechno polovina 90.let..., tehdy měl úspěchy tuším s Foggií a s Laziem... jako v kontextu jiných českých trenérů se prosadil do podvědomí lidí mimořádně, to jo, ale v porovnání se světovou úrovní je to normální, vyčpělý, před xy lety inovativní trenér...

Reagovat
domingo

tím, že nemá úspěchy, chci říct, že ho asi sedmkrát vzali někde podle jména a nejpozději po sezóně letěl, to ti přijde jako mimořádný úspěch? i kdyby předtím vyhrál LM, tak posledních 10 let mu příliš shodilo kariéru...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby vzali Muhamada Aliho do ringu a ten by po první ráně skončil.. Řekl bys o něm, že jeho kariéra nebyla úctyhodná?

Reagovat
domingo

Jenže Zeman nedosáhl oproti Muhamadovi Alimu nic ani v dobách své slávy... ano, kdysi přišel s atraktivním stylem, pobláznil fanoušky, pár let se mu dařilo dělat výsledky. Prostě mi řpijde, že Zemanova glorifikace v ČR je naprosto přestřelená, tady ho všichni mají za pomalu lepšího trenéra než třeba Scolari...a ten posral jedno evropský angažmá a má za sebou titul z MS, Zeman nemá titul žádnej a těch angažmá posral asi deset

Reagovat
smazaný uživatel

Ve své době patřil k nejlepším trenérům SerieA.. S Laziem hrál nejhezčí fotbal, který toto mužstvo kdy hrálo.. Našel pro ně neobyčejné talenty. Měl s nimi myslím 2. a 3. místo.. Vyhrál PVP.. Pak nastoupil jako trenér ke konkurenčnímu AS

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já se nebavil o tom co dělá teď.. Chceš snad říct, že třeba Romário neměl nebývalou kariéru, protože teď už nehraje tak dobře jako hrával?? To snad né.. Zeman přišel do Itálie jako neskutečně inovativní kouč, který měl úspěchy a hlavně ho fanoušci milovali za předváděnou hru..

Reagovat
domingo

Romário dával góly do čtyřiceti... spíš si vem, kdyby se Baroš neprosadil v Galatasaray a ještě pár let pendloval z klubu do klubu, nikde nehrál nebo hrál blbě, všude by se ho zbavovali... a pak by v roce 2015 ukončil kariéru, označil bys ji za nebývalý úspěch proto, že někdy před 10 lety přišel do Liverpoolu jako neskutečně dravý talent, který se stal miláčkem médií a byl jednu dobu lepší než Owen?

Reagovat
smazaný uživatel

No jistě, že by i tak měl skvělou kariéru.. Koukni na jeho úspěchy

Reagovat
domingo

Mno, tahle situace je dementní, do roku 2015 se nejsme schopní přenést :) znovu opakuju, že "nebývalý úspěch" v rámci ostatních českých zahraničních štací možná, v rámci evropské, potažmo světové úrovně ani náhodou... nebo myslíš, že Italové doteď běhají po ulicích a říkají si "ten Zeman, to je naše velká zapomenutá legenda?" možná ve Foggii

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, v Laziu dodnes na něj určitě vzpomínají se slzami v očích..

Reagovat
domingo

Po něm tam byl Eriksson, kterej získal titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo byli Erikssonov hlavní hvězdy?

Reagovat
smazaný uživatel

*y

Reagovat
domingo

fakt myslíš, že na Zemana v Laziu vzpomínají stejně jako třeba na Skuhravýho v Janově?

Reagovat
smazaný uživatel

Jediné plus pro Skuhravého je, že si nepošramotil pověst v jiných klubech..

Reagovat
domingo

Což je podle mě dost významná věc... není to někdo, kdo by měl jednu dobu úspěchy a potom si ho ostatní deset let přehazovali jako horkej brambor.

Reagovat
smazaný uživatel

No a tím, že si někoho později přehazujou jakou horkej brambor znamená, že se mu předešlé úspěchy smažou?

Reagovat
domingo

To ne, ale zhorší se mu karma :))) (píšu seminárku do buddhismu, tak mě nenapadl lepší termín, ale chápeš).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně, já samozřrjmě uznám, že je už dlouho vyčpělý, ale jeho úspěchy jsou nezpochybnitelné.. Proto o něm dokážu hovořit jako o trenérovi, který ukázal, že čeští trenéři mají v zahraničí nebývalé úspěchy..

Reagovat
domingo

Mno, já si pod "nebývalými úspěchy" představuju něco trvalejšího než vyčerpat prvotní impuls a vyhořet... souhlasím s tím, že měl "výborný nápad", trvalé úspěchy už ne

Reagovat
Pipo123

ale Zeman sa vypracoval v zahraničí .. on robil 10-15 rokov trénera juniorky a rezervy až potom dostal šancu ako A-trener

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, navíc začínal jako trenér volejbalu, házené i plavání.. Je jasný, že zahraniční trenér nedostane nic zadarmo, pokud ještě nemá žádný úspěchy.

Reagovat
osobnostx

Zdeněk Zeman před několika lety pro tehdejší měsíčník Fotbal : Ne, český fotbal a sport mě nijak neovlivňuje, jsem Ital, ITALSKÝ TRENER ! "Když jsem přišel do Itálie a začal trénovat profesionálně volejbal, viděl jsem že prostředí a herní mentalita je přesně to podle mého myšlení."

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně.. Tím, že mi přijde myšlení Etiopanů stejný jako to moje a je mi sympatičtější, tak je ze mě Etiopskej číšník

Reagovat
domingo

Tak když se tam odstěhuješ a budeš čepovat pivo v Addis Abebě, budeš tam bydlet v krabici a budeš spokojenej, tak proč ně

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? No protože nejsem Etiopan.. To, že se mi tam ty lidi víc líběj a chci žít jejich styl života ještě neznamená, že jsem Etiopan..

Reagovat
domingo

Tak já především nechápu smysl národnostního dělení, podle mě je to jedna z nejstereotypnějších blbostí... ale ok, vezmeme-li v úvahu, že jsi (z nějakýho důvodu) hrdej Čech, tak je to irelevantní, protože se do té Etiopie stěhovat nebudeš. Když už se někam přestěhuješ, tím nemyslím, že tam pojedeš k moři, tak se předpokládá, že se ti tady asi bůhvíjak nelíbí... a když v té zemi budeš pár let, najdeš si kamarády, práci, naučíš se jazyk, tak co záleží na tom, že tvoji rodiče byli z jiné země?

Reagovat
smazaný uživatel

To, že stejně budeš Čech, co na tom nechápeš? Když tady vidíš černocha, který sem přijel studovat a nakonec tady zůstal.. Sice může v klidu říct, že se cítí jako Čech, ale nikdy jím nebude.. Národnostní dělení je naprosto v pořádku..

Reagovat
domingo

Proč je v pořádku? Národnost je imho (měla by být) soubor kulturních odkazů, mělo by to být něco, co nejde měřit nějakou škálou... pokud se na černocha v ČR díváš optikou "ty nejsi Čech", tak to není v pořádku... on má tu množinu kulturních odkazů jinde, neví, co to jsou frgále, zato umí tancovat hula hula... to je všem jasný, prostě se narodil jinde a vypadá jinak, teď žije tady, žije tady 10 let, hula hula zapomene, naučí se Ach synku, synku, najde si blonďatou holku, stane se manažerem nějaký firmy, udělá tu vejšku, ale pro tebe bude pořád nerovnocennej, protože není od pohledu správně českej Čech?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nerovnocenej?? To musí být člověk Čech, abych ho považoval za stejněprávnýho??? Třeba Gebre z Liberce už je spíše Čech, to je jasné, ale já psal o někom kdo jde do Prahy studovat v nějakých 19-ti letech.. Ten člověk bude u nás žít 70 let, ale stejně to nikdy nebude Čech.. Když přijde Čech do Německa, tak ho tam taky nepovažují za Němce ani za 50 let, stejně o něm povídají jako o tom Čechovi..

Reagovat
osobnostx

Osobní zkušenost se životem v zahraničí nemáš, to je vidět, podle předsudků a "všechnopravd" ....předpokládám nějaké maloměsto v Horní/Dolní.

Reagovat
domingo

Když tady ten člověk žije určitou dobu, osvojí si mentalitu, kulturu a návyky, tak má podle mě plný právo se označovat za Čecha. I když se narodil jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš, to je blbost. Když máš nějaký národ, tak musíš odněkud pocházet.. Těžko se z Araba někdy může stát Američan (i když vím, že to není národ).. Nemusíme chodit daleko, v takové Francii mají Arabové, kteří přišli do země v pubertě úplně jiné smýšlení o životě, než ten co se ve Francii už narodil.

Reagovat
domingo

Ty jsi hrozně stereotypní odněkud pocházet je přece něco jinýho, než se někým cítit. Pokud bereš národnost jako nějakou složku osobnosti, dojdeš logicky k tomu, že tvůj pohled na každou osobu je ovlivněnej tím, kde a komu se zrovna narodil. To mi přijde krátkozraký.

Reagovat
smazaný uživatel

To není pravda.. Můžeš se narodit v Laosu, vyrůstáš v Izraeli a celej život žiješ v Iráku, co potom jsi? Ne, tady jde o to, že osobnost člověka se z části dědí a z části vyvíjí podle toho v jakém prostředí vyrůstáš..

Reagovat
domingo

Dědí se podle genomu, na nějž nemá národnost žádný vliv, proboha

Reagovat
smazaný uživatel

Cože? Chceš říct, že ve vývoji člověka na něj nepůsobí vliv prostředí????

Reagovat
domingo

To je otázka, jestli uznáváš teorii, že člověk je tabula rasa co podle tebe může ovlivnit výchova... moje sestra k nám přišla z děcáku v sedmi letech, týden nepromluvila ani slovo, kradla, měla k našim vztah jako ve škole k učitelům, všem dělala naschvály, když jí koupili papouška, protože ho chtěla, tak ji hned přestal bavit a nedávala mu žrát (našim samozřejmě říkala, že jo, aby byla "ta hodná", a papoušek nakonec pošel)... teď je jí 18, má přítele, studuje, vyjadřuje se normálně. Její matka byla silná alkoholička a feťačka, ona pije minimálně a nikdy neměla ani trávu. Tak kde je ten vliv prostředí?

Strašně záleží na konkrétní osobnosti, na jejím EQ, na schopnosti analyzovat kulturní prostředí, vypořádat se s ním a začlenit se do něj... pokud tam nějakej vliv je, tak pochází z genetické výbavy rodičů (případně předků), a to nemá s nějakou národností nic společnýho. Může to ovlivnit sociální postavení rodičů, jejich světonázor, eventuálně kulturní odkaz jejich národa... ale ne národ samotnej. To prostě není žádná určující entita, to je čistě geograficko-kulturní fenomén, národnost není žádnej souhrnnej soubor znaků, který by se do dítěte obtiskly hned po narození... národnost je nějakej souhrn tradic, kterej můžou a nemusí nést rodiče, a ti jej můžou a nemusí tomu dítěti předat... mám známýho, kterej vychovává dítě anglicky už od kolíbky, mluví na něj anglicky, učí ho dělat na počítači... pochází z Moravy, ale to dítě nemá o nějaké moravské národní hrdosti ani ponětí, a i když se o ní časem dozví, nijak ho to neovlivní.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť si mi právě ukázal příklad, že právě to prostředí v němž je dítě vychováváno ho může skoro úplně změnit.. Kamarád sice zkouší nějakej dost divnej experiment, ale to neznamená, že na to dítě později nebudou přenášet vliv i jeho spolužáci, kamarádi, nepřátelé... To je právě ten souhrn, který dělá národnost toho člověka.. Tradice apod. Vždyť na to by ten člověk zdaleka nikdy nepřišel, pokdu by mu to nepředali rodiče, kamarádi a další různé vlivy..

Jenže tady jde o to, že se bavíme o člověku jehož psychický vývoj v dospělého člověka dávno skončil. Tím pádem se z něho stal příslušník určitého národu, nějaký člověk jehož tradice, chování, jazyk jsou české..

Reagovat
domingo

Ano, samozřejmě že ho může změnit (i když to je blbej termín, lepší by bylo "utvořit"). Jenom říkám, že to prostředí nedělá nějakej "národ", ale konkrétní lidé to dítě je v anglické škole, takže si škrtni rodinu a spolužáky.

S dospělýma imigrantama je to složitější, tam záleží na tom, jak jsou schopni se asimilovat, ale stojím si za tím, že pokud se jim to povede, převezmou kulturní tradice a jsou tak spokojení, tak jsou to pro mě Češi. Čistě technicky samozřejmě ne, jenže to je faktor, který je pro mě irelevantní...

Reagovat
smazaný uživatel

Bavíme se o Zdeňku Zemanovi.. Trenérovi, který odešel do zahraničí v nějakých 22-ti.. Může si říkat kdo chce, co chce, ale stejně je to Čech.. Sice ne jak poleno, ale rozhodně Čech. Všechny vlivy, které na něho působily byly české, rodiče Češi, škola česká.. Akorát, že jeho vývoj probíhal zrovna v době, která pro Čechy nebyla dvakrát příjemná a pro jeho mentalitu takřka neuzpůsobitelná..

Reagovat
domingo

Tak já měl celou dobu za to, že se bavíme o celým fenoménu. Zemanovu osobnost neznám, v době jeho úspěchů mě fotbal ještě nezajímal a Itálii nijak podrobně nesleduju, takže jsem neměl důvod si doplnit znalosti.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak od počátku šlo o Zemana a jeho výrok, že se cítí být Italem.. Pak už se to nějak rozjelo do závratných výšin..

Reagovat
domingo

Reagovat
herbage

Co to znamená, že psychický vývoj skončil? Jakože se dnešní 40-tník nedokáže naučit ovládat počítač nebo že se 70-letá babička nemůže naučit hrát na piáno? Jasně, nebudet druhej Rachmaninov, ale kočka leze dírou se hrát naučí

Reagovat
smazaný uživatel

Vývoj v dospělého člověka skončil....

Reagovat
herbage

A co to v praxi znamená?

Reagovat
smazaný uživatel

No to, že dospělý člověk již nemá možnost takového psychického růstu jako dítě.. V praxi to znamená, že co se naučíš v mládí ve stáří jako když najdeš. Samozřejmě se může stát, že se něco ještě naučíš, případně vylepšíš.. Ale už to není takové.

Reagovat
herbage

To ne, ale není nějaká ostrá hranice, že co se naučíš do 19ti to jako když ve staří najdeš a co už ve dvaceti, to do týdne zapomeneš A jestliže jsem přijedou v 19ti a prožijí zde zbytek života, nevidím jediný důvod, proč je nebrat jako Čechy, jestliže oni sami se tak cítí

Reagovat
smazaný uživatel

Cítit se můžou, to neznamená, že jimi jsou.. Pokud by měl více genových i přijatých vlastností jako Čech, tak by se o tom dalo trochu polemizovat, jenže to člověk, který má celou rodinu Etiopskou a vyrůstal tam do 19-ti nikdy mít nemůže..

Reagovat
domingo

co to jsou vlastnosti jako Čech? jako myslíš závist, alibismus, nepřejícnost?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba..

Reagovat
herbage

A kdo tyto vlasnosti nemá, měl by jít odevzdat občanku?

Reagovat
domingo

Jenže tohle jsou vlastnosti, za který z velké části může minulej režim...nic nedělám, nic nezkazím, kdo se má líp, je zákonitě svině...to nevidíš? to není žádná "českost od dávných věků"...

Reagovat
smazaný uživatel

No ve filmech pro pamětníky jsou páni Továrníci také ukazovaní jako lidé s primární nehezkou vlastností.. Hlupák, despota apod.

Reagovat
domingo

Nabízí se otázka: Projevuje-li se českost, tedy charakteristický znak české povahy, který je typický pro pravé Čechy, tím, že Češi jsou alibistické, nepřejícné, rasistické, zmanipulovatelné, násilnické potvory se sklony k anarchismu, řídící se podle hesla "kam vítr, tam plášť", tak proč být hrdý na to, že jsem Čech?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože tyto vlastnosti z nás individuálně dělají celkem úspěšné bytosti O to nejde, nikdo si nevybírá odkud chce pocházet..

Reagovat
domingo

"Z nás" koukám, že o tom, že žádná pevně daná integrita, žádné ideové jádro společné všem Čechům neexistuje a nikdy neexistovalo, tě nepřesvědčím...

Reagovat
smazaný uživatel

Ideové jádro.. To má v sobě akorát náboženství, rozhodně ne národnost..

Reagovat
domingo

Asi jsem to blbě formuloval. Prostě nějakej souhrn vlastností, kterej máš, když se narodíš jako Čech... to je prostě hovadina, nic takovýho neexistuje když se narodíš v Česku českým rodičům (a klidně můžou třeba poslouchat Landu), ti ve tvých pěti letech zemřou a vezme si tě babička v Německu, tak v tobě nezůstane naprosto nic "českého", kromě toho, co ti předali rodiče... nebudeš v sobě mít žádný charakterový základ společný všem Čechům, etabluješ se na jinou společnost, jazyk, kulturu, zvyky, pubertu prožiješ v Německu a to, že tvoji rodiče se mlátili do prsou, hulákali "Češi, Češi!" a počali tě pod sochou sv.Václava tě nijak neovlivní. Ty si budeš mechanicky uvědomovat, že jsi Čech, že ses tam narodil a že tam máš předky, můžeš k nim cítit úctu, můžeš tu zem mít rád, ale pokud v tom Německu (nebo třeba na Tahiti, to je jedno) vyrosteš a budeš tam vychováván v souladu s tamní kulturou, tak z tebe nevyroste přizdisráčský alibista jenom rpoto, že máš českou krev...

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně, protože za tu dobu na tebe působí jiný než český vliv.. Když ti bude 5 let a přestěhuješ se do tramtárie, tak z tebe jak vyrosteš opravdu pravděpodobně bude tramtárťan.. To chápu, proto vím, že je nějaká základní genetická výbava dělá nějakých 35-50%, to ostatní dělá výchova a ostatní vlivy, které na tebe působí..

Reagovat
domingo

A ta genetická výbava pochází od rodičů, jejich výbava zase od jejich rodičů atd. Národ, jako pouhopouhá množina kulturních odkazů, nemá s geny nic společného... má něco společného s výchovou. Koneckonců jsi to sám potvrdil - když tu budeš vyrůstat od 5 let, vyvinou se u tebe vlastnosti, které jsou pro společnost v ČR majoritní. Po rodičích můžeš sdělit charakterové dispozice, například alkoholismus...a ten se, stejně jako nic jiného, neváže na národnost nositele genů, ale na jeho psychický profil, který není národností determinován.

Reagovat
smazaný uživatel

Alkoholismus je charakterová dispozice? Jinak se mi zdá, že mluvíme pořád o tom samém a stejně se nedokážeme ani jeden přesvědčit..

Reagovat
domingo

Sklon k alkoholismu.

Já už to chtěl říct dřív, ale rád se hádám

Reagovat
smazaný uživatel

Sklon k alkoholismu se taky dá naučit vlivy, které na tebe působí.. To jenom přiživuje tu moji teorii..

Reagovat
domingo

Tak toho necháme?

Reagovat
smazaný uživatel

OK

Reagovat
herbage

Tak to bude Čech s Etiopskými kořeny. To neznamená, že musí své kořeny zapřít, ale proč by nemohl být Čech? Jasný že to není o tom, že ze Slovenska k nám přijede kamion plnej Mongolů, kteří neumí ani kváknout česky a že za týden práce u nás jsou Češi, ale pokud zde asimilují, proč ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To ale není Čech s Etiopskými kořeny.. To je Etiopan dlouhodobě žijící v Česku..

Reagovat
herbage

Tak napiš o tom knihu Tereza Boučková napsala Rok kohouta a hend z toho všichni dělají závěry, přitom je to pokus na na zanaedbatelném vzorku populace s tím "pokus" prováděli ve specifických podmínkách pomocí specifických metod. Z toho pak vznikají nejhorší rasové předsudky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Rok kohouta je precedentální, rasistická sračka. Jinak matka o tom knihu napsala, já se momentálně literárně vyčerpávám na komparativním přístupu k religiozitě u Geertze a Eliadeho a prokládám to Lynchovými filmy, takže moje osobnost je částečně vymazána a nejsem schopen produktivní tvorby

Reagovat
herbage

Jsem rád, že se s názorem na tu knížku shodnem. A to jsem ji ani nečetl, ale stačilo mi vidět autorku v televizi. Nejhorší je, že to bere 99% lidí jako fakt a seriózní vědecký poznatek

Reagovat
domingo

Boučková hlavně ví, jak svůj ideologický pohled populisticky zabalit do ublížené pózy. Žádnej div, že na to lidi skáčou

Reagovat
herbage

Já to třeba pozoruji na své matce. Ta tu knihu četla a vždy ráda opakuje taková ty klišé. Mně osobně dokáže nejvíce vytočit věta: "říkali to v televizi" nebo "psali to v časopisu". A nejhorší je, že stačí v těchto zdrojích napsat slovo vědec a hned to má u lidí váhu. Rošířený mýt třeba je, že ženy dokáží dělat více věcí najednou, zatímco chlap jen jednu. Docela zajímavý článek je o tom zde, včetně diskuse: http://someonecz.blogspot.com/2009/03/proc-muzi-lzou-zeny-placou-eine-kleine.html Jinak tohle je typ mýtu, který nikomu neškodí, ale ty co šíří Boučková zasévají rasovou nesnášenlivost mezi námi. Ono tvrditz, že romové jsou nepřevychovatelní hned vede k další otázce, kterou již boučková nevysloví ale každý si ji domyslí. jestliže rostou všichni pro šibenici, tak proč si problém neusnadnit a místo živit je v kriminálech je sterilizovat či rovnou povraždit. Hitler by skákal radostí v hrobě

Reagovat
smazaný uživatel

Chá, bych jí dohodil interview s moji matkou třeba v televizi, myslím, že by asi byla za pěknou kravku..

Reagovat
domingo

Já jsem to už někde psal - tři věci, který mě nejvíc rozčilujou:

"komunismus je stejný zlo jako fašismus"

"nejsem rasista, ale cigáni jsou všichni špinavá pakáž"

"zabiješ někdo, zabiju tě taky, ale pěkně pomalu, aby sis užil, jaký to je"

z těchhle tří mega mouder jsem dřív úplně pěnil, teď už si občas řeknu "ale co, lidi jsou debilní, tak je v tom necháme", ale kudla v kapse se mi zvedá pořád...

Reagovat
herbage

To ty první dvě taky nemusim, hlavně s tím rasismem je to pěkný paradox, to třetí nějak nechápu

Reagovat
domingo

má tam být "zabiješ někoho" stačí se kouknout na jakoukoliv diskusi pod jakýmkoliv článkem o jakékoliv vraždě... tam jsou ty paradoxy hned dva: a) lidi odmítají totalitní režim, ale horujou pro trest smrti, což je základní berlička totalitního režimu; b) lidi odmítají křesťanskou religiozitu, ale horujou pro "oko za oko, zub za zub", a právě tahle reciprocita je jedním ze základních filozofických stavebních kamenů Nového zákona. A to ještě neberu v úvahu klasické problémy jako kdo by si troufl zastávat funkci kata (musel by to být buď člověk imunní vůči utrpení, nebo sadista, ergo by sám o sobě byl nebezpečný), kdo by vyloučil justiční omyl (asi nějaká státní inkvizice) atd.

Reagovat
herbage

Já si to představit dokážu. Zkrátka udělá se gilotina, kde ostří uvolní nějaký na dálku ovladatelný mechanismus a v nějaké budce bude vycičený šimpanz, který když zmáčkne čudlík, tak dostane banán

Reagovat
domingo

Reagovat
herbage

Jinak kdžy šimpanz může dělaz presidenta, proč by nemohl dělat i kata?

http://www.youtube.com/watch?v=o-6I508m4Ps

Btw. dnes by to mohlo vyznít rasisticky

Reagovat
herbage

Jinak s trestem smrti bych v některých případech i souhlasil, jenže je zde těžké posoudit hranici, kdy ano a kdy ne, takže jsem spíše proti znovuzavedení, už jen kvůli možnosti justičního omylu. Nicméně je zřejmé, že do budoucna jsou současný právní systém, demokracie a další výdobytky moderní civilizace neudržitelné, takže s tím stejně uděláme pendrek

Reagovat
domingo

Trest smrti? Odsoudíš někoho za vraždu a zavraždíš ho? Tady prostě pomsta nemá místo, tohle je naprosto zásadní bod totalitní společnosti, neexistuje zneužitelnější precedens.

Reagovat
herbage

Jenže vem si, že ti nikdo znásilní ženu a pak chladnokrevně ubodá a rozhodně ti nepomůže, že strávi dvacet let za mřížemi, ale budeš chtít pomstu, byť si třeba řikáš, že ne, ale to jen proto, že se ti něco podobného nestalo. A pokud víš, že ho odsoudí na 30 let a půlku mu pak prominou, tak si řikáš, že je něco špatně. Vím, že to život tvé ženě nevrátí, ale chápeš, kam tím mířím. Samozřejmě tohle je smyšlený případ, 99% vražd je typově jiných, ale stává se to. Samozřejmě, autmobilovou nehodu posuzovat jako vraždu? Pokud zrovna nenabereš naschál chodce, že. A jak řikám, už jen kvůli zneužitelnosti s tím nesouhlasím, ale v nekterých případech bych nebyl proti

Reagovat
domingo

Tak oba máte s Godwinsonem stejnou připomínku, tak to napíšu sem: samozřejmě počítám s ekvivalentem doživotního vězení bez možnosti prominutí, pokud se neobjeví indicie poukazující na závažný justiční omyl. Neříkám, že je to zrovna tvůj případ, ale občas mi přijde, že lidi mění názory podle toho, jestli zrovna viděli Shawshank nebo Deliverance

Reagovat
herbage

Shawshank jsem poprvé viděl měsíc zpátky

Reagovat
Godwinson

Shawshank jsem viděl, to už je nějakej pátek, mimochodem skvělej film :)) jakej justiční omyl? když najdu v pokoji tatíčku s krvavým nožem v ruce a v posteli dvě podřezaný děti, tak proč bych mu nemohl dát trest smrti .. když jsme u toho, co mě neskutečně nadzvedlo, asi půl rok, rok zpátky, když byl v USA popravován snad 5ti násobný vrah, ochránci práv se neskutečně bouřili ( nevim už přesně jak přesně to bylo ), že snad dostal menší dávku do injekce a trpěl :) to sem měl rudo, hned bych toho ochránce položil na lůžko vedle něj ...

Reagovat
herbage

Tj. já nedávno četl vtip. Proč musí být injekční stříkačky pro trest smrti sterilní Ale nedávno jsme viděl kousek nějaké kriminálky, kdy vstříkli odsouzenůmu jed od těla, pak přišel v poslední vteřině telefon a pak jej ještě zachránili, ak možná proto

Reagovat
domingo

Řekněme, že je mi cizí každý davově hysterický witch hunt, každá touha po krvavé pomstě a lynči. I kdyby to byl maniakální vraždící pedofil.

Reagovat
Godwinson

ano, připodobnit Salem a "zasloužený" trest smrti, je chytré .. mě by jenom zajímalo, jestli, jak psal herbage, kdyby ti někdo znásilnil ženu, pak jí ubodal, pak znova znásilnil, pak zapálil a pak znova znásilnil, jestli bys tak napsal, jsem proti trestu smrti ... já si myslim, že tresty by se měly buď výrazně zpřísnit nebo dát dočasnou imunitu pozůstalým ...

Reagovat
herbage

Tak k dočasné imunitě pozůstalým, aby se vyřádili jak chtěli, to vážně ne

Reagovat
herbage

Docela by mě zajímalo, jak se znásilňuje zapálená žena. To už by musela být těžká duševní porucha. Navíc by tím jen přilákla pozornost

Reagovat
Godwinson

zajímalo by tě to? možná bys měl navštívit terapeuta dokud je čas ,-))

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Spíš by zajímalo mně, jak jsi na ot vůbec přišel. možná že tam nakonec půjdem spolu

Reagovat
Godwinson

tak nenechám tě v tom, to je jasné :)) popravdě, bylo to z nějakýho metalovýho vtipu ...

Reagovat
herbage

Kua, domingo, podívej na ten klip, co jsem psolal výše, to jsem nahrál pro tebe

http://www.youtube.com/watch?v=o-6I508m4Ps

Reagovat
domingo

Znám, znám...není to z Jak napálit pojišťovnu? :)

Reagovat
herbage

Jj. Kdyby to viděl Obama

Reagovat
domingo

Tak zrovna Simpsonovi jsou podle mě z obliga, Groening má kolem sebe takovou auru, že mu nikdo nic neřekne, pokud nepřekročí nějakou hranici...a on je dost inteligentní na to, aby to nedělal

Reagovat
herbage

Tak tohle je taky snad 10 let starý Jinak Groening a jeho tvůrčí tým jsou tak deset let za zenitem. Devátá série Simpsonů je tak jejich tvůrčí peak, pak to jde z kopce. Možná ještě desátá se drží na plató, spolu s jedenáctou

Reagovat
smazaný uživatel

.. a dvanáctou, trochu se drží i třináctá a čtrnáctá taky není špatná...

Reagovat
herbage

Ty jsem už neviděl, ale jednotlivé díly co jsem shlédl mi přišli trapné

Reagovat
domingo

Ještě dvanáctá série je špičková, potom dál už to je tak půl na půl...a někdy od půlky sedmnácté už je to vyloženě trapas... ale i ty nový díly simpsonů jsou pořád lepší než 80% všeho

Reagovat
herbage

To si děláš srandu, ne? Jesliže je to pak vyložený trapas a je to stále lepší než 80% všeho, tak zbytek je naprostý trapas? Porovnáváš je s čím, telenoveou?

Reagovat
domingo

Trapas v porovnání se staršíma Simpsonama, ale pořád na úrovni třeba Family Guye a rozhodně nad veledílama jako South Park nebo drtivé procenty amerických sitcomů

Reagovat
domingo

drtivým procentem

Reagovat
herbage

Kdyby s tím dávno sekli, mohli si zachovat tvář. Takhle se nemohu zbavit dojmu, že to už dělaj jen pro prachy, aniž by měli co říct

Reagovat
domingo

To jo, no.

Reagovat
Godwinson

jo!

Reagovat
domingo

http://maireadcz.blogspot.com/2008/03/metalistiprincezna-drak.html

tady toho je ještě víc :)) nejlepší je progressive :))

Reagovat
Godwinson

Nu-Metal není o moc slabší

Reagovat
herbage

One ... two ... three ... four ... DRAAAAAAK!!!

Reagovat
herbage

Jinak Hlavně Folk-Metal

Reagovat
domingo

No tak ho odstranit ze společnosti. Jaký by pro mě byl rozdíl mezi tím, jestli ho někde usmaží, nebo jestli ho zavřou do jedné místnosti a bude dostávat přes tlamu od bachařů, bez možnosti návratu?

Reagovat
herbage

To ano, ale v některých případech je dav hněvu spravedlivý a pokud se nepsravedlnost dostatečně nepotrestá, pak ztrácí lidé víru v právní systém. Asi jako když někomu půjčíš 100 000 korun, on je probendí a nevrátí ti je. On prachy nemá a už je nikdy neuvidíš, ale tím že ho alespoň za to zařou budeš mít lepší pocit, že byl potrestán, byť reálně vyšší šance je, že když si najde práci, že ti část z toho splatí, než když stráví zbytek života v lochu

Reagovat
Godwinson

no, tak kdybych někomu půjčil sto litrů a on mi je nevrátil, tak bych chtěl jeho hlavu vidět napíchlou na kůlu na náměstí :)) ne, máš pravdu, tady je to rozporuplný, na druhou stranu, když někomu půjčím prachy a on mi je nevrátí, pochybuju, že si půjde sednout :)) jinak první část tvého příspěvku, to je přesně ono, to vystihuje soudní systém u nás jako nic jiného :))

Reagovat
Godwinson

dyť ty první dvě jsou zrovna dobrý :) a to třetí, bez toho dodatku, je vlastně dobrý taky, starej Chammurapi už to věděl ...,)

Reagovat
domingo

Komunismus je stejný zlo jako fašismus?

Reagovat
Godwinson

ne, to ne ... spíš z mého pohledu, špatnej je pro mě fašismus stejně jako komunismus nebo feminismus ... ale je jasné co z těch tří je větší zlo :) jinak, ať nemusim reagovat dvakrát jak jouda ... trest smrti? fuj, jak já nesnášim pseudohumanisty, je jasné, že za brutální vraždy by měl trest smrti rozhodně ... tedy, víc se mi líbí, když bude vrah mrtvej než, když ho za pár let pustěj za dobrý chování ... teda teď aktuálně narážim zase na soudní systém u nás, jestli se tomu tak dá říkat ...

Reagovat
Tsigi

z myšlenkovýho pojetí ne

z praxe větší zlo

Reagovat
Godwinson

já si skoro myslim opak, z myšlenkovýho hlediska je větší zlo fašismus, z praxe na tom jsou velmi podobně ...

Reagovat
herbage

Největší Čech byl přeci Jára Cimrmann a taky to byl rodilý Rakušák I když on to byl spíše světoběžník

Reagovat
osobnostx

Když on sám se považuje za Itala a tvrdí o sobě že myslí a žije jako Ital, tak budu při vší uctě věřit spíše jemu než Tobě. Zjevně jsi nebyl schopen pochopit že uvozovky označují přímou řeč.Oatatně i sportovní vzdělání získal v Itálii na sportovní škole ISEF Palermo.

Reagovat
smazaný uživatel

To neznamená, že když se tak cítí, je to Ital.. Věř si čemu chceš, ale on se narodil v Podolí, jeho rodina byla jenom česká.. A propo.. Věř Zdeňku Zemanovi.. To je to nejlepší co můžeš udělat

Reagovat
osobnostx

Jeho Rodina nebyla jenom česká, čtvrtina jeho rodiny z otcovy strany žila v itálii už po desetiletí a vetšina z nich neuměla česky ani slovo. byly to příbuzní Čestmíra Vycpálka, jeho strýce který ho v Itálii protlačil. A vzhledem k té tvé teorii- Mehmet Sholl Turek, Lilian Thuram polynésan, Marcos Senna brazilec, Podolski Polák, Johnson z Liverpoolu Jamajčan, Zidane Alžířan apodobně. Já když jsem nevyrůstal v Česku, nejsem podle tebe Čech????

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jde o to, že i Čestmír Vycpálek internacionál Juventusu se vždycky prohlašoval za hrdého Čecha.. Podolski se do Německa přestěhoval, když mu byly 2 rokyi.. Se Sennou si snad děláš prdel, to už tam rovnou můžeš napsat Deca, nebo Pepého.. Thuram? Jak se jmenuje celým názvem Polynésie

Reagovat
osobnostx

Dobře, je z Guadaloupu, což je země s vlastním fotbalovým svazem...Ale mohl jsem napsat spoustu jiných Francouzů co jsou původem z Ghany nebo z Cote dˇvoire..to je jedno. A co třeba Viduka, je to Australan nebo Chorvat? Ibrahimovič je Švéd nebo Bosňák? Byl Ruud Gullit Surinamec? Eusebio Mosambičan?

Reagovat
smazaný uživatel

Je rozdíl mezi tím, někde vyrůstat a mezi tím někde vyrůst a pak se někam jinam přestěhovat.. Jiank říká ti něco slovo kolonializace?

Reagovat
osobnostx

Ano, ale nechápu co to s čím má společného. když pochází z bývalé kolonie tak to neplatí? Řekl bych že je menší rozdíl mezi Čechem a Italem než mezi třeba Francouzem a kýmkoliv pocházejícím z Afriky. A navíc...jestli se cítš jako Etiopan, tak to máš blízko k Italovi ,to byla na pár let také její kolonie....

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže ty jsi napsal lidi, kteří tu danou zemi reprezentují.. a to si Francie klidně může dovolit, brát hráče z jejích bývalých kolonií.. Když budeš mít rodiče Čechy, budeš vyrůstat v Čechách, tak na tom, že jsi Čech nezmění ani 60 let v nějaké jiné zemi kde se mu strašně líbí

Reagovat
osobnostx

Nejde o to že se mu tam líbí, jde o to že se s ní ztotožní...

Reagovat
osobnostx

Zkrátka souhlasím s Domingem a basta!

Reagovat
smazaný uživatel

Já se ztotožňuji s Jamajskou mentalitou, pokud nejde o gangy..

Reagovat
domingo

A nejlepší jsi ty, viď, ty mulo

Reagovat
smazaný uživatel

To je přesně to, o čem pan Chovanec mluví, ty moulo!

Reagovat
osobnostx

Ha, ha, ha !!! Kdyby pan Chovanec uměl cizí jazyky a četl si denodenně třeba co píšou v Anglii, tak by viděl co je to ostrá otázka, nátlak na odvolání a podobně....A třeba otázky do televizního rozhovoru jsou u nás naprosto servilní, každý týden se můžeme přesvědčit u sobotního souhrnu na ARD a to je prosím veřejnoprávní TV, žádný laciný bulvár...Je to mektal který jakoukoliv výtku bere jako osobní útok...

Reagovat
smazaný uživatel

proto Čeští trenéři trénují špičkové evropské týmy , jak tohle mohl někdo říct??, to fakt nechápu

Reagovat
Bakary3

Víš, on je rozdíl, když začneš trénovat v Anglii, Itálii... a postupně postupuješ, než když začneš trénovat jako třeba Bílek v Blšanech (nebo on byl snad ještě v Teplicích ).. Zkus se pak propracovat třeba do Evertonu

Reagovat
smazaný uživatel

to je silene kratkozrake

Reagovat
osobnostx

Je to věc jazyková. Například trrenérů z bývalé Jugoslávie je hodně, protože už tehdy mohli odcházet mladí do zahraničí a přispůsobili se, získali kontakty a styky, což je velmi důležité...V zahraničí uspělo i několik českých trenérů, kteří nejsou třeba u nás známí protože za komunismu emigrovali. viz. František Fadrhonc, jeden z autorů holandského zázraku s Crujffem, Repem a spol. zvaný totální fotbal. Rinus Michels už jenom slízl smetanu.

Reagovat
smazaný uživatel

chovance, timto jsi u me velmi stoupl. myslim, ze se slovem "lepsi" to mozna prehnal, protoze to se kvuli rozdilum ve vsem ostatnim proste merit neda, nicmene ma pravdu, a to ve vsem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mike.84

nemam rád když si někdo přečte pouze nadpisa podle toho píše komentař ale todle mě celkem dost pobavilo . ježíš to je tema asi jako kdo je lepší jestli messi nebo ronaldo.. neřek bych že čeští sou lepší.. všude sou dobří a špatní treneři.. ale mě přide že v čr treneři vštěpují POUZE edfenzivní a destruktivní styl už od mala .. evropa je daleko před námi a to částěčně i diky koučingu.. Na druhou stranu někde v afghanistanu muže byt nezaměstaný kouč který má vizi jako hiddink a v argentině třeba koučuje tým maradona který o tom ví ho***. a taky kdyby v česku byl nějaký hodně hodně dobrý kouč určitě by si ho větší evropský tým vyhledl jako v případě F.Terima M.Lucescu další mě nenapadli ..

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Zemanem máte pravdu ,svůj zenit má už za sebou a Chovanec s výchovou mládeže má taky pravdu.Konečně někdo dává ve Spartě šanci mladým ikdyž jich moc neni.Ale dneska je celkově ten fotbalo penězích

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem ma pravdu, ale ja ho proste nemam rad! Vyhraje v jednom zapase a uz se pomalu vidi jak mistr sveta, alespon me to tak prijde. Dyt Sparta pod jeho vedenim hraje hovno, vcera sme sice vyhrali, ale hrali sme spatne, totalne bez pohybu. Bude tu vykladat rozumy a ani neni schopnej hrace poradne namotivovat aby jezdili po prdeli... Kluz hrala a my sme dali dva goly, tak to vidim ja... Hraci staticky, dyt se vede dva nula tak se prece nebudeme zbytecne hejbat ze... To jak sme hrali v Recku- komedie, v Dansku taky hruza, o bilanci v lize ani nemluve. Dalsi vec je, jestli opravdu trenuje on nebo Hasek. Pepiku dyt ty si nesoudnej, ze si dycky spokojenej s hrou, protoze az na prvni polocas doma s PAO je to fakt bida. Ted odejde Hubnik a co budem delat potom? Suverene nejlepsi hrac Sparty. Sem zvedavej jak se kdyz takhle keca predvedeme v odvete v Kluzi, to zas bude beton co? Kdyby alespon z casti trenoval tak jak keca do medii, tak to by sme se vyhrejvali na prvnim miste a byla by to krasa. Tahle veta myslim hovori za vse. Kecy, kecy, kecy a skutek utek ...

Reagovat
Bakary3

Hodně pěkně zhodnocený Jinak já vidim ohromný plus pro Spartu v návratu Kucky, když Hoheneder aspoň z půlky nahradí Hubníka, tak to bude OK, ale nemít Sparta včera Kucku, tak by to bylo strašidelný..

Reagovat
smazaný uživatel

je mozny ze mame kvalitnejsi trenery ( i kdyz nejsem si moc jistej ) ale hidding je jedinecnej a s tima mladyma hracema taky nevim jestli je lepsi kdyz zustanou nez aby brzo odchazeli. koukejte na jarolma odesel brzo a tedka dela kapitana v hamburgu, plasil taky nemusel hrat kde tedka hraje. koukejte treba na strestika, zustal a kde tedka je. brno o nej nak nestalo tak ho pustili do sparty na hostovani, a jakej to byl talent proste z odchodama je to 50 na 50

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

50 na 50 to není spíš méně. Bych mohl na jednoho co se prosadil vyjmenovat 10 co se zahrabali

Reagovat
smazaný uživatel

plno mladej africanu a z jizni ameriky odchazej v mladi a dokazou uspet. tak proc by nemohli nasi. jde o mentalitu hracu. treba naky odejdou do skveliho zahranicniho mancaftu kde nebude hrat ale bude trenovat s tak dobrymy hraci, taky urcite to neni zas takovej propadak. treninkem se taky zvedne pak si uvedomy ze by chtel vlasne vice hrat tak se vrati domu a tam se stane hvezdou. myslim ze tym do kteryho se vratil z nej neudel hvezdu ale to ty zkusenosti ze zahranici priklad: hubnik

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bylo plno těch co se vrátili ze zahraničí a pak si nekopli pomalu ani tady.Je to individuální ,ale těch co se prosadili je furt málo ještě třeba Lukáš Zelenka a jen Plašil se prosadil v týmu kam přestoupil. Jarolím třeba musel odejít do Norimberku atd.takže když do ciziny tak aspoň do menšího klubu hezky krok za krokem.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: „Rapidně se zlepšuje stav Jirky Kladrubského, jehož příprava pomalu finišuje, prochází závěrečnou fází kondiční přípravy. Věřím, že se brzy vrátí v takovém stavu, aby se mohl co nejdříve zapojit do tréninku," přeje si Chovanec.

„Na postu defenzivního záložníka ale přetlak nebude. S Jirkou jsem počítal na jiný post, vždyť proto jsme přivedli Denise Kovbu - ne proto, že se ‚Kláda' zranil,"připomněl Chovanec.

Kam ho chce zase dat???snad ne nalevo misto pamice

Reagovat
Bakary3

Podle mě by to bylo nejlepší řešení

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba chce mít každý post zdvojenej..

Reagovat
Bakary3

No myslim, že by bylo lepší nekupovat Pamiče a dát tam Kladrubskýho, kterej tam navíc podle mě bude mnohem lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

To rozhodně ne.. Kladrubský s Kuckou do středu jako základ.. Pamič je výbornej.

Reagovat
smazaný uživatel

a pamice urcite koupit jirky je myslim na beku skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Pamic jako investice do budoucna dobrej.

Reagovat
Godwinson

kromě věty "Podle mě jsou trenéři tady v Čechách kvalitnější než ti v zahraničí." má pravdu :)

Reagovat
smazaný uživatel

určitě to je srovnatelný... rodí se vyjímeční fotbalisti, ale trenéři asi těžko... pochybuju že nějaký trenér z Anglie toho ví o taktice víc než trenér z Česka...

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec neví o tom zahraničí, naopak to bývá ještě horší, včetně těch médií . A víc cizinců v lize by taky nevadilo, má ji hrát 10 mančaftů, ne 16, takže úplně v klidu. Pokud se český mladík nedostane ani mezi těch příšerných 16, tak pardon...

Reagovat
centos

Však je taky každý Čech trenér, viz diskuse.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jj CHovanec má pravdu je toho důkazem i on je skvělěj trenér

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele