Chorý poprvé v reprezentaci: Nervózní jsem nebyl, vesměs všechny znám

13.11.2023, 21:30
Aktuality
Tomáš Chorý (© AFP)

Tomáš Chorý už několikrát figuroval mezi náhradníky, premiérovou pozvánku do české reprezentace ale dostal až nyní na závěrečné zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Polsku a s Moldavskem. Osmadvacetiletý útočník věří, že dorazil na sraz v dobré formě. Příliš nervózní nebyl, průvodce mu dělá klubový spoluhráč z Viktorie Plzeň brankář Jindřich Staněk. Chorý zároveň ve videorozhovoru pro média od FAČR doufal, že se dostane na trávník v utkání proti Moldavsku v Olomouci, kde se narodil.

"Žádné náznaky jsem neměl. Vždy jsem byl v náhradnících, říkal jsem si, že jednou to snad přijde. Jsem rád, že nominace přišla teď a doufám, že týmu budu moci co nejvíce pomoct," prohlásil Chorý.

Prošel mládežnickými reprezentacemi, ale na první pozvánku do národního A-týmu čekal až do 28 let. I vzhledem ke svým zkušenostem při příjezdu na premiérový sraz nervózní nebyl. "Vzal si mě pod křídla Jindra Staněk. Doufám, že mě tady ještě provede," řekl Chorý s úsměvem.

"Nervózní jsem ani nijak nebyl. Vesměs se všemi kluky se znám, jak z ligy, tak znám i ty ze zahraničí. Nešel jsem do neznámého prostředí. Ale myslím, že úplně všechno ze mě pořádně spadne až na hřišti," doplnil Chorý.

V posledních dvou soutěžních zápasech za Plzeň skóroval. "Doufám, že jsem přijel ve formě. Není to jen o těch gólech, chci týmu pomoci i jinak. Mými přednostmi, které mám. Doufám, že je využiju na 100 procent a bude to ku prospěchu," poznamenal Chorý.

Přál by si naskočit aspoň na pár minut v druhém listopadovém utkání v pondělí proti Moldavsku v Olomouci, odkud pochází. "Jedu domů. Určitě mě přijde podpořit rodina, samozřejmě manželka, která přijede z Plzně. Těším se na to. Doufám, že dostanu příležitost a na trávník vyběhnu," uvedl Chorý.

Věří, že mu pomohou zkušenosti z evropských pohárů. S Plzní si zahrál skupiny Ligy mistrů, kde vloni narazil i na Roberta Lewandowského, hlavní hvězdu polské reprezentace. "Evropské poháry by se k tomu trochu daly přirovnat. Bude to takové tempo, bude to rychlé, agresivní. Myslím, že rozhodne jedna dvě branky a já věřím, že je dáme my," řekl Chorý.

"Nachystám se na zápas jako na každý jiný. Samozřejmě specifické to bude v tom, že to bude v národním mužstvu. To je asi největší pocta pro fotbalistu. Věřím, že se na to dobře nachystám nejen já, ale celý tým a dotáhneme to do zdárného konce," doplnil.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
Y.N.W.A

...všem už jsem loket dal

Reagovat
Puskas

Znáte mě?

Znám vás.

A já vám říkám, že mě neznáte.

Reagovat
ratusek

„Já vám naposled říkám, že mne neznáte, vy osle. Máte nějaké bratry?“

„Poslušně hlásím, pane lajtnant, že mám jednoho.“

„To také bude ten váš bratr takové hovado, jako jste vy. Čímpak byl?“

Reagovat
Puskas

Profesor.

Reagovat
podnebný

Existuje reálné riziko, že Chorý bude po Chytilovi náš další vyloučený reprezentant. Často si agresivitu plete s úmyslem poškodit soupeře tak, aby rozhodčí neviděl, ale na rozdíl od Česka právě v Evropě to většinou vidí. Pak jeho výškové souboje ve vápně i góly budou na prt, protože oslabí náš celek místo aby boural obranu soupeře.

Jeho tělesné parametry se můžou hodit jen v české kaprlize.

Reagovat
Papra

to je hroznej blábol děláš jak kdyby se vysoký útočníci nikdy nikde kromě česka neprosadili

Reagovat
Salfovic

A proto nebyl nikdy vyloučen v evropských pohárech.

Reagovat
Kucka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele