CHILSKÝ TALENT MATIAS FERNANDEZ

03.04.2007, 20:36
Aktuality
Kdyby se Vás někdo zeptal na jméno alespoň jednoho chilského fotbalisty, asi je velmi těžko byste mu odpověděli. Ti, co se o fotbal zajímají, by nejspíš jako první napadl Mark Gonzalez, následovat by mohli Bravo nebo Jimenez. Jenže ani jeden není hráčem světové extratřídy. To by se během několika let mělo změnit...

...protože na scénu světového fotbalu vstupuje Matias Fernandez. Tenhle mladý záložník si už podmanil celou Jižní Ameriku a teď se v dresu Villarrealu pokusí dobýt také Evropu.

Fernandez se narodil v argentinském velkoměstě Buenos Aires. Jeho matka je z Argentiny, otec pochází z Chile. Když byly Matiasovi pouhé čtyři roky, tak se celá rodina přestěhovala za otcem do Chile. Jeho kariéra měla bleskový vzestup. Už v jedenácti letech si ho všimli skauti nejslavnějšího chilského klubu Colo Colo, z jehož A tým nastoupil již v osmnácti letech a stal se jeho nejlepším střelcem. Toho si nemohly nevšimnout evropské týmy, jako třeba Real Madrid nebo Chelsea. Nakonec odešel do letos průměrného španělského Villarealu.

Na Fernandezovu adresu pějí všchni jenom samou chválu. "Matias je zkrátka jedním z nejtalentovanějších hráčů, které jsem kdy viděl," prohlásil například komentátor stanice Fox Sports a expert na jihoamerický fotbal Walter Grazian. Ve Villarealu všichni doufají, že je Fernandez vynese opět mezi elitu. Stálé místo v základní sestavě si bude muset vybojovat, hodně mu ale pomohl zimní odchod dirigenta hry Juana Riquelmeho, jehož roli má mladý Fernandez převzít. V současnosti má na svém kontě dvanáct zápasů, ale gólově se zatím neprosadil. I přesto dokazuje, že se ve Španělsku fotbalově neztratil a neztratí.

Matias se na angažmá v Evropě těšil už hodně dlouho. "Colo-Colo navždy zůstane v mém srdci. Vyhrál jsem tam dva tituly, stal se nejlepším střelcem, takže teď mohu s klidným svědomím jít dál."

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*VincentBlanquinegro

snad už má základ jistej, je to borec

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý hráč.

Reagovat
HOST*-Kopy-

výbornej...

Reagovat
HOST*Jiří Štádler

Opravdu, velmi talentovaný, řekl bych, že ještě více než kdysi třeba právě Riquelme, Tevez, nebo třeba Robinho. Dotáhne to daleko. Počítám, že do pěti let bude patřit k nejlepším fotbalistům v Evropě.. A jakože tomu i trochu rozumim a Matiho znam moc dobře už z působení v Colo Colo..

Reagovat
HOST*RMCF

A co je pro něho velká výhoda,že zvolil cestu do evropy přes menší klub...

Reagovat
HOST*Lédlis

ty jeho kličky a všechno je to proste typek nejjjj... je fajn kluk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele