Chile našlo nového trenéra, na vítěznou vlnu ho má vrátit Rueda

09.01.2018, 09:23
Aktuality
Novou výzvu před sebou má Reinaldo Rueda. Šedesátiletý trenér se rozhodl opustit Flamengo a kývnout na nabídku chilského svazu, aby převzal jeho národní tým. U toho po nezdaru v kvalifikaci o postup na mistrovství světa do Ruska skončil Juan Antonio Pizzi...

Chilané opanovali poslední dva ročníky Copa América, ve druhé polovině uplynulého kvalifikačního cyklu ovšem ztratili dech a v tabulce nakonec skončili až na nepostupovém šestém místě. O práci následně přišel Pizzi, jemuž začátkem ledna 2016 přepustil místo Jorge Sampaoli.

"Vzali jsme si nezbytně nutnou dobu na to, abychom našli nejvhodnějšího trenéra. Jedná se o kouče s mezinárodními zkušenostmi, který postoupil na mistrovství světa a má za sebou vynikající sportovní kariéru. Doufáme, že Reinaldo Rueda s týmem dosáhne velkých úspěchů a do týmu přinese zkušenosti," věří prezident chilského svazu Arturo Salah.

Rueda v minulosti vedl Honduras, Kolumbii a Ekvádor, v Chile si má ročně přijít na tři a půl milionu eur. Smlouva je platná do konce kvalifikace o postup na MS do Kataru a v případě úspěchu bude automaticky prodloužena.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fantozzi :D

Reagovat
smazaný uživatel

Já nechápu, proč Slavie, Sparta nebo Plzeň neposílá skauty do těhle zemí jako Chile, Kolumbie,Brazílie, Argentina.. Tam je hodně talentu, když člověk vidí, co dokáže obránce ve spodním týmu Brazliské ligy a hlavně si umí představit, že tam do 5 mega najde člověk 50 hráčů do 25 let, co budou v český lize hvězdu a budou mít nižší plat než Danny nebo Ben Chaim.

Reagovat
Pablos

hlavně tam neposílat ty naše skauty český ...tady by se ten skvěle vybroušený systém pokus omyl, mohl daleko víc prodražit a krásně nahrát zase při nějakém nezdaru na názory jak naše liga je specifická a takticky důkladná a že tito hráči nejsou tak takticky učenlivý a že je proto zbytečné, aby jsme se ubírali touto variantou a bla bla bla.

Takže za mě rozhodně tam nikoho od nás z Čech radši neposílat ale investovat do zahraničního Skauta orientovaného na tuto oblast a pak by to mohlo mít nějáký výsledek dobrý třeba... ale s našincema si jen tak na nějaké Porto, Ajax apod. hrát nemůžeme

Reagovat
VP85

Souhlaím s Tebou. Na druhou stranu to asi není tak jednoduché. Například platy hráčů v brazilské lize jsou hodně vysoké - a na naše poměry tedy drahé. Ale investice do mladého hráče by mohla být hodně zajímavá. FC Porto s tím má, myslím, skvělé zkušenosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak než platit starou hvězdu, tak platit zahraničnímu skautovi.. Vždy Sportovní, Hamburg atd atd přivadi hráče třeba za 2 Mega eur a ten hráč pak hraje Dobře, nenudí ti být jen brazilská liga, Argentina nebo Kolumbie tam seženeš nadějně hráče, kteří třeba nemají na to být hvězdou top klubu, ale můžu být třeba hvězdou Celty nebo Sotonu a přestupní stanice může být Slavie nebo Sparta

Reagovat
miguel bain

A kdo by se s nima asi tak bavil? Tady stačí když fotbalista umí pokud možno nepřetržitě běhat ve čtverci 10x10m na to nepotřebují skautovat Brazilii na to stačí sledovat Vlašim, Táborsko apod.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele