Chelsea nadále sází na mladé, z Atlética si vypůjčila Félixe

11.01.2023, 13:28
Aktuality

Chelsea se v uplynulých měsících vůbec nedaří a cestu z krize mají londýnskému klubu ukázat mladé posily. Tou nejnovější je João Félix, stále teprve třiadvacetiletý portugalský útočník přišel na hostování do konce sezony z madridského Atlética...

"Součástí kádru Chelsea pro zbytek sezony bude portugalský útočník João Félix, na Stamford Bridge bude hostovat z Atlética Madrid," oznámili Blues v oficiálním prohlášení.

Portugalský reprezentant v minulosti zářil v dresu Benfiky a španělský klub za něho neváhal zaplatit přes 120 milionů eur. Investice se mu nevyplatila, Félix se nedokázal adaptovat na herní styl týmu z hlavního města a v uplynulých měsících sílily spekulace o jeho možném odchodu.

Jednání Chelsea byla hodně rychlá, Félix začátkem tohoto týdne dorazil do Londýna a dnes se podrobil zdravotní prohlídce, po obědě pak byl představen jako nová posila. Vše by mělo vyjít na 9,5 milionu liber a součástí dohody není opce na přestup, Atlético naopak prodloužilo kontrakt do června 2027, dosavadní smlouva mezi ním a Félixem byla o dvanáct měsíců kratší.

"Chelsea je jedním z největších klubů na světě a doufám, že mu pomohu ke splnění cílů. Jsem velmi, velmi šťastný. Budu hrát na Stamford Bridge, jsem nadšený," prohlásil Félix.

Chelsea prohrála šest z posledních devíti soutěžních zápasů a Félix není první mladou lednovou posilou. Z norského Molde přišel dvacetiletý útočník David Datro Fofana, z Vasco da Gama brazilský záložník Andrey Santos a z AS Monaco obránce Benoît Badiashile.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (341)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele