Chci nastupovat na hrotu, říká odhodlaný Walcott

16.07.2011, 10:00
Aktuality
Pět let hrál v Arsenalu na křídle a svoji roli by chtěl nyní konečně změnit. Theo Walcott prohlásil, že chce mnohem více nastupovat na hrotu útoku a tvrdí, že je zde schopen nastřílet klidně dvacet branek za sezonu. Pro tu příští jich má v plánu minimálně patnáct...

Ke Gunners přišel Walcott v roce 2006 a od té doby nastupoval prakticky výhradně na pozici pravého křídelníka. Byl však často kritizován za nevyrovnanost svých výkonů.

Ve 22 letech je nicméně Walcott přesvědčen, že je schopen vést útok Arsenalu a věří, že se může definitivně posunout ze své pozice na kraji ofenzívy. Příklad si bere mladý Angličan z Thierryho Henryho, který se také z křídla vypracoval v jednoho z nejlepších útočníků světa.

"Přišel jsem jako útočník, takže chci hrát vepředu. Myslím si, že na křídle jsem toho už udělal dost," sdělil Walcott novinářům. "Myslím si, že mnoho lidí zapomíná, že nejsem křídlo. Vidím se jako útočník, ale kdybych byl na hrot postaven, budu si muset chvíli zvykat, protože jsem tam naposledy hrál před pěti lety," uvědomuje si rychlonohý štírek, že přizpůsobení se novému postu nemusí přijít okamžitě.

"Za Arsenal budu hrát kdekoliv, ale doufám, že mě fanoušci uvidí mnohem více uprostřed útoku," dodal Walcott, jenž loni sítě soupeřů zatěžkal 13 góly, ačkoliv velkou část sezony kvůli poraněnému kotníku promarodil. "Po tréninku jsem vždycky trénoval zakončení, letos chci nastřílet 15-20 gólů," prohlásil.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (439)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele