Chci jet na olympiádu, trvá na svém Messi

25.06.2008, 08:51
Aktuality
Argentina staví pro srpnové Olympijské hry v Pekingu velmi silný tým, jehož jediným cílem bude obhájit zlaté medaile z Atén. Do Číny se chce podívat i útočník Barcelony Lionel Messi, který hodlá Argentinu reprezentovat i přes odmítavý postoj klubu.

Na olympijském turnaji v Aténách před čtyřmi roky Argentina nedala žádnému soupeři šanci. Nedostala jediný gól a ve finále si poradila s Paraguayí.

Tým byl složen kromě mladíků také ze zkušených hráčů jako jsou Roberto Ayala nebo Gabriele Heinze, vedle nich potvrzovala své kvality mladší generace zastoupená Javierem Mascheranem, Lucho Gonzalezem, Javierem Saviolou a nejlepším střelcem turnaje Carlosem Tevezem.

I letos by měl být argentinský tým plný velkých jmen. Zájem znovu reprezentovat projevili Tevez s Mascheranem, do Číny se také chtějí podívat Sergio Aguero, Fernando Gago, Gonzalo Higuain a také Lionel Messi.

Jenže Messi je klíčovou postavou Barcelony, kterou v době konání olympiády čeká třetí předkolo Ligy mistrů. Klub se proto staví k útočníkově účasti na Hrách odmítavě.

"Chci na Olympijských hrách být, ať se děje cokoliv," stojí si za svým Messi. "Nicméně pravda je taková, že nevím, jak všechno vyřešíme, ale nepochybuji o tom, že tam budu."

"Od olympiády čekám opravdu hodně. Jsem rád, že se k týmu chce připojit Sergio Aguero. Už se těším, až si s ním v útoku zahraji," dodal Messi.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podle me je Messi nejlepsim hracem na svete a pujde jeste nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Leo ma na to aby bol najlepsi ale neni ... ak mu daju zdravotne problemy konecne pokoj a odohra celu sezonu ....

Nech ho pustia ked tam tak velmi chce ist,aj tak sa da cakat ze Barcelona postupi do hlavnej fazy LM..to si neviem velmi predstavit ...

Inak ak pojdu vsetci ti co maju tak Argentina bude inak naslapana

Reagovat
smazaný uživatel

všichni nemůžou,mám pocit,že jen 3 nad 23 let

Reagovat
smazaný uživatel

OT: To 666:

Jestli ses opravdu rozhodci, tak bys mel vedet, proc se na Damkovou kasle...

docela me mrzi, ze sem prosvihl ten rozhovor...

Reagovat
smazaný uživatel

Sice bych ho raději viděl hrát předkolo LM, ale když tam tak chce, tak ať jede no Nechápu ale, proč se z toho dělá takový drama.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, no. Pravda je někde uprostřed. Chápu ho, že chce jet, ale chápu Barcu, že ho chce mít k dispozici v předkole LM + nechtějí riskovat zranění, na který je Leo velmi náchylný. Nechci, aby se opakovala situace z loňskýho roku ale v opačným gardu. Tendy Eto´o většinu podzimu marodil, těsně před Africa Cupem se uzdravil a, aniž by Barce pomohl, odjel na šampionát a Barca z něj měla zase hovno. Teď by se mohlo stát, že se Leo zraní a za barcelonský peníze zase proleží celej podzim ve špitálu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Lea je mi líto.. Patří k hráčům jako např. Tomáš Rosický, kteří nikdy nedosáhnou vrcholu svého obrovského potenciálu vinou neskutečné náchylnosti ke zraněním všeho druhu.. Tipuju, že promarodí opět minimálně 1/3 sezóny. Ale olympiádu bych mu přál, Barca si bez něj určitě poradí..

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu proc chce na omlympiadu? Asi jen aby mel dalsi medajli... vzdyt olympiada je ve svete fotbalu nic to neni jak v hokeji...

Reagovat
smazaný uživatel

Zamysli se nad sebou, olympiada je vrchol pro kazdeho..

Reagovat
Xavi

To že náš svaz na Olympiádu vždycky kašlal, neznamená, že ve světě na ni kašlou. Hlavně v Argentině to žerou dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Olympiada je naprosto druhorady turnaj! Jezdi tam jen mladici aby se ukazali... vrcholny fotbalovy sampionat je MS a EURO (a dalsi kontinentalni turnaje)!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale ovlivněno špatně nastavenými pravidly, že se ji mohou účastnit jen hráči U23 + 3 nad.. Ale kdo by nechtěl mít doma medajli z Olympiády..?

Reagovat
Xavi

Olympiádu sleduje celý svět, to se o Africkém poháru, ME a Copa América říct nedá.

Reagovat
cerwi

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal na olympiádě nesleduje skoro nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

To že ho nesleduješ ty, neznamená že ho nesleduje skoro nikdo.....

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ani nevim kdo minulou Olympiadu vyhral...sice je urcite super hrat na Olypiade,byt v Olympijskem tymu,ale moc lidi to urcite sledovat nebude

Reagovat
smazaný uživatel

"Argentina staví pro srpnové Olympijské hry v Pekingu velmi silný tým, jehož jediným cílem bude obhájit zlaté medaile z Atén"

chtělo by to aspoň pořádně číst článek

Reagovat
smazaný uživatel

nejdřív si přečti článek a potom komentuj

Reagovat
smazaný uživatel

Olympiadu nesleduje takze nema ani zajem o ni cist ne? na tom neni nic spatnyho...

Reagovat
smazaný uživatel

Když olympiádu nesleduje a nemá o ní zájem, ale má zájem komentovat článek o olympiádě, tak by si ten článek měl nejdřív přečíst. A nebo nereagovat vůbec, když ho to tak nezajímá....

Reagovat
smazaný uživatel

jj presneDr.Kyslik ma pravdu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Minulý finále olympiády ARG - PAR sem sledoval znamená to, že sem něco špatnýho nebo že mě fotbal baví

Reagovat
-Kopy-

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele