Češky porazily Bělorusko 2:1 a v Lize národů i podruhé vyhrály

26.09.2023, 22:00
Aktuality

Češky vyhrály i druhé utkání premiérového ročníku Ligy národů. V "domácím" zápase v chorvatské Veliké Gorici porazily Bělorusko 2:1 a navázaly na páteční triumf 2:0 ve Slovinsku.

Svěřenkyně trenéra Karla Rady si v prvním poločase vypracovaly náskok po gólech Kateřiny Kotrčové a kapitánky Kláry Cahynové. Za Bělorusko, které kvůli sankcím za válku na Ukrajině nemohlo hrát na území České republiky, snížila v 55. minutě Viktorija Valjuková. Několik šancí na vyrovnání poté zneškodnila brankářka Olivie Lukášová.

Rada připustil, že jeho svěřenkyně proti velkému outsiderovi nepodaly ideální výkon. "Dnes to nebyl úplně náš zápas. Podobně jako proti Slovinsku jsme nechytili úvod utkání, nemohli jsme se úplně dostat do tempa. Pak se to ale zlepšilo, holky se zvedly a dokázali jsme vstřelit dvě branky. Druhý poločas nebyl z naší strany dobrý, dnes nám to prostě úplně nesedlo. Přesto jsme urvali tři body, a to je pro nás aktuálně to nejcennější," citoval Radu web FAČR.

České reprezentantky bez ztráty vedou čtvrtou skupinu v lize B, prostřední ze tří výkonnostních úrovní. Na konci října se dvakrát utkají s Bosnou a Hercegovinou. Ta je na druhém místě s dvoubodovou ztrátou.

Liga národů představuje začátek nového formátu kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2025 ve Švýcarsku. Soutěž rozhodne o složení jednotlivých lig před samotnou kvalifikací, jež se odehraje podobným systémem v příštím roce.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
monty25

Proti Slovinsku kromě prvních 10 minut byly holky lepší, dneska to byl nečekaně těžší zápas. První půle byla z naší strany povedená, ale po přestávce jako by nastoupily dva úplně jiné týmy. Bělorusky po standardce snížily a celou dobu byly aktivnější, vyrovnat se jim naštěstí nepodařilo.

Každopádně šest bodů po dvou zápasech byl cíl, bez šesti hráček základu to je o to cennější. Bosna navíc dneska remizovala se Slovinskem, takže nám zatím všechno hraje do karet.

Reagovat
Mass

Takže české zákony donutily české reprezentatky hrát domácí zápas v Chorvatsku?

Reagovat
monty25

Už loni v kvalifikaci MS hrály holky proti Bělorusku oba zápasy na neutrální půdě. Kvůli tomu jsem si Bělorusko do skupiny nepřál, protože místo tří domácích zápasů budeme hrát jenom dva.

Reagovat
John Obi Mikel

Sis mohl udělat dovolenou v Chorvatsku

Reagovat
monty25

Já chtěl dneska jet na pohár do Domažlic, ale od pondělka marodím.

Reagovat
Wazz Wazz

Bělorusko nemá co nastupovat do jakýchkoliv sportovních utkání dokud ten jejich fašounskej hajzl Lukašenko nebude viset

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Vinci

Reagovat
St. Pauli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele