Češky odstartují ve Slovinsku první ročník Ligy národů

21.09.2023, 16:10
Aktuality

Pátečním utkáním ve Slovinsku odstartují české fotbalistky premiérový ročník Ligy národů. Svěřenkyně trenéra Karla Rady se ve čtvrté skupině v lize B, prostřední ze tří výkonnostních úrovní, utkají ještě s Běloruskem a Bosnou a Hercegovinou.

"Na start Ligy národů se moc těším. Je to pro nás zase něco nového, budeme hrát důležité zápasy a věřím tomu, že to zvládneme. Pro úspěch v Lize národů musíme udělat všechno. Aktuální cíl je získat z úvodních dvou zápasů šest bodů a pak uvidíme, jak to bude dál," citoval web Fotbalové asociace ČR kapitánku Kláru Cahynovou.

V úterý se Češky představí v chorvatské Veliké Gorici v "domácím" utkání proti Bělorusku, které kvůli sankcím za válku na Ukrajině nemůže hrát v Česku. Radův výběr se kvůli zranění musí obejít bez zraněné záložnice Chelsea Kateřiny Svitkové.

Liga národů představuje začátek nového formátu kvalifikace o postup na mistrovství Evropy v roce 2025, které bude hostit Švýcarsko. Soutěž rozhodne o složení jednotlivých lig před samotnou kvalifikací, jež se odehraje podobným systémem v příštím roce.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
monty25

Už jsem chtěl nadávat, že ten zítřejší zápas ve Slovinsku nebude nikde k vidění, ale dneska ho ČT zařadila do programu.

Bude to dost možná klíčový zápas pro postup do Ligy A, protože Slovinsko je ve skupině náš nejtěžší soupeř. Špatná zpráva je, že nám ze zdravotních důvodů chybí šest hráček standardní základní sestavy (Svitková, K. Dubcová, Szewieczková, Krejčiříková, Necidová, Bertholdová). Věřím ale, že se s tím holky poperou a třeba ty ostatní chytnou šanci za pačesy. Ve slovinském týmu byly taky nějaké problémy, dva týdny zpátky vyhodili kontroverzního trenéra Jarce. Ze slovinských hráček si musíme dát největší pozor na Laru Prašnikar z Frankfurtu, která se nedávno trefila v kvalifikaci Ligy mistryň proti Slovácku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele