Český fotbal zažil nejhorší pohárový ročník od sezony 2009/10

12.12.2014, 14:58
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (62)

Přidat komentář
dextroza_m

Každý rok není posvícení.. Příští už to bude lepší, věřím Plzni, Spartě i Jablonci

Reagovat
Rišan

To jsi tedy vzácný optimista. Jak můžeš Spartě po třech selháních a koneckonců i Plzni po hanebném domácím debaklu věřit? Tak snad budeme doufat v Jablonec.Jinak po letošním ročníku jsou všechny úvahy o 12. místě směšné, ba hloupé. Dokud se u nás zásadněji nezmění financování a vedení aspoň klubů-pohárových kandidátů (odstrašujícím příkladem je Liberec!) nemůžeme čekat v pohárech žádné zázraky. Protože úspěchy Plzně, ev. posledně Liberce takovými zázraky opravdu byly.

Reagovat
PJ

To je tak trochu nesmysl, ne? Sparta selhala, Plzeň JEDNOU selhala, a už jim nebudeme věřit a budeme doufat v Jablonec? V ten Jablonec, kterej dostal 8:1 od průměrnýho Betisu? V koho budeme doufat za pár let, v Budějovice nebo Hradec, protože všichni ostatní už v pohárech byli a jednou selhali?

Reagovat
goodbay

Vypadnuti Sparty byla uz jen takova tresnicka na dortu. I kdyby postoupila, tak by se pridal max bod a to by se jeste museli hodne snazit.

Reagovat
Liquid

tak není se čemu divit, a bude ještě hůře, když budeme mít o další tým v EL víc a tak dělit získané body 5

Reagovat
johnik

Příští rok to chce zamakat a bez keců 3 týmy do základních skupin

Reagovat
Pokahontas

Nekecáme,makáme!...že by Andrej Babiš?

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě to uděláme

Reagovat
Furia Ceca

Liga mistrů UEFA? Prostě ji vyhrajeme.

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nakonec skončej všechny tři týmy v bistru

Reagovat
cepinzcegamy

prd, rozdá se pár koblih a je to doma

Reagovat
johnik

Netahej sem ty sráče z parlamentu

Reagovat
smazaný uživatel

Mať taký neuspešny rok :D

Reagovat
meno

Teď jsi mi připomněl Poláka: Bodaj by sme aj my mali takých Kokotov.

Reagovat
Y.Cabaye

Jako vždy hate na Spartu, ale že tři další kluby totálně projeli předkola už nikdo nepamatuje.

Reagovat
Feind

meli nejlepsi pozici a zazdili to+ted bern. proste sparta ty klicove zapasy nezvlada, to je fakt

Reagovat
Spalovač šancí

sparta měla být v LM, to jsou 4 body, s kterými se do koeficientu počítalo, mínus

Reagovat
smazaný uživatel

S tímhle se nemuže počítat..

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PJ

No, ale uhrála by ve skupině tři výhry a jednu remízu, jako v EL? Záleželo by na losu, ale asi dost těžko a klidně by taky i v LM mohla do koeficientu přidat míň, než přidala v EL...

Reagovat
Rišan

Píše se PROJELY vole, ale negramotných je asi víc sparťanských fandů. Jinak kdysi jsem Spartě fandil (ale to už je tak 50 let), k té nynější jsem už dávno ztratil důvěru. Jediné její plus je, že si opatřila miliardáře, který do ní každoročně cpe prachy- výsledek je ovšem na evropské scéně mizerný, a ta domácí ligová mne opravdu nedojímá.

Reagovat
Feind

pristi rok to plzen se spartou snad tak nezbabrou, ze meli oba zkraje vypadek formy je smula, navic to ted sparta pohrbila jeste v bernu. a ikdyz je pelta kokot, tak jablonec snad aspon taky neco prida a uhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně bude záležet na losu..

Reagovat
Spalovač šancí

Hlavně ne Švédi

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec ty země co začínají na "š" jsou nějaký blbý

Reagovat
Feind

hlavně šparta :D

Reagovat
cepinzcegamy

my to zase umíme s týmama na "š". Šachťar, Šeriff...

Reagovat
smazaný uživatel

šparta :)

Reagovat
smazaný uživatel

Nestraš..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

wut?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že ani tenhle ročník nebyl pro náš fotbal nejhorší, příští bude lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Můj příspěvek o šíření poplašných zpráv jak vidím smazán v zájmu FC koeficient

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že si nejde přidat koeficient jako oblíbený tým

Reagovat
smazaný uživatel

jn

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že už jsem to tady psal...

Reagovat
smazaný uživatel

jo tak tos byl ty :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gryphonheart

Řešit body nebo obecně koeficient je pitomost. Stejně tady není a nebude 4-5 kvalitních týmů, aby se ta pozice dlouhodobě udržela. Přští rok MB ani Jabko v pohárech nic neuhrají a jsme opět tam, kde jsme byli letos..

Reagovat
Atlético de Madrid

Pro fotbalově malou a chudou zemi jako ČR je ten koeficient podstatnej z hlediska účasti více týmů v Evropě. I když tam něco uhraje jen jeden nebo dva týmy, už jen za kvalifikaci do soutěže je hodně peněz. A čím víc týmů na ty peníze dosáhne, tím líp, protože pak můžou investovat do akademie, do stadionů, do novejch hráčů (pokud budou domácí, tak ty peníze může využít jinej klub...). A za LM je víc než za EL. Přijde mi uhozený fandit nějakýmu týmu jenom kvůli tomu, že nahrává koeficient, ale samotný navyšování koeficientu určitě neni pitomost.

Reagovat
vinetou

Reagovat
vanGomm

No a kdyby se naše liga snížila na 12,nebo na 10 týmů,tak čím méně týmů,tak tím víc peněz pro ně.Vždy je lepší se dělit 10 než 16.Navíc by pak šla liga kvalitou nahoru a to by byla lepší průprava,pro ty potencionální týmy co by nás v pohárové Evropě reprezentovaly.

Reagovat
smazaný uživatel

Sice nejsem zastánce snížení počtu týmů, ale kdyby k tomu mělo dojít, považoval bych za dobré nepřidávat vzájemné zápasy (2x za sezónu stačí) a v uvolněných termínech hrát mezinárodní přáteláky. Jednak by hoši nebyli vyjukaní z cizích hráčů, dále by byla větší šance zkoušet hráče z lavičky. Otázka je, jestli by to mělo návštěvnost a sledovanost. Po vypadnutí z LM či EL mezinárodní konkurence končí. Týmy, které se do Evropy nedostanou si mezinárodní konfrontaci neužijí kromě přípravy prakticky vůbec.

Reagovat
PJ

To je nesmysl, s kym by ty přáteláky hráli? To by se musely termíny uvolnit v celý Evropě, navíc si přičti náklady na cestování a pořád by to byly jen přáteláky, nemyslim si, že by hráčům daly víc, než domácí soutěžní zápasy.

Reagovat
vanGomm

Já už jsem to tu psal,že by té naší ize po všech stránkách prospělo zeštíhlení buď na 10,nebo 12 týmů.Při 10 by se hrálo 4x tj.36 kol.Při 12 týmech 2x11 tedy 22 kol a pak ligu rozdělit 1-6 o titul a poháry 7-12 o sestup (2týmy) tj.dalších 10 kol (2x5) dohromady tedy 32 kol.Možná,že tohle by bylo pro fanoušky zřejmě atraktivnější než to s 10 týmy.Těch sučastných 16 mě příjde na naše poměry opravdu moc.Vždyť my máme v lize pouze o dva týmy méně,než má bundesliga!! Což je oproti nám nsrounatelný kolos.Je to ale věc názoru.

Reagovat
Rišan

Konečně rozumnější řeč, ale my jsme chudá země hlavně proto, že je tu neúnosně moc zlodějů a parazitů - to je potřeba změnit!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PJ

Nojono.. Stejně tu LM nikdy nevyhrajou, EL taky ne, nejlepší by bylo poháry vůbec nehrát...

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za odkaz.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože není prostě vůle ten fotbal posunout někam dopředu. 25 let po revoluci a stále je fotbal pod vlivem docela úzké skupiny, která z něho akorát těží pro sebe, přínos pro veřejný zájem nula. Samozřejmě není to jediný problém českého fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

K cemu furt naky koeficienty, pro ty cochtany tady?

Reagovat
vanGomm

Po posvícení bývá víme co.A my to posvícení měli dvě sezóny,takže matematicky budou zřejmě min.tři následující sezony slabší.Jednu už jsme si odkroutili letos.Což se dalo ovšem čekat.No a jelikož budeme mít v příštím ročníku v pohárech 5 účastníků (Pyrhovo vítězství),tak se dá čekat další propadák.Je to něco podobné,jako koloběh vody v přírodě.

Reagovat
vanGomm

Jak můžem konkurovat Evropě,když nám ti naši nejlepší hráči posilují cizí kluby?No a proč se po ročním angažmá vrací ti co o ně přestane být v cizině zajem?Je jasné-nemají na to.Pokud se nám přesto povede tu a tam tam nějaký ten úspěch zaznamenat je to dílem náhody a shodou štastných okolností.To je realita

Reagovat
Rišan

O kom vlastně mluvíš? Podíváš-li se na Řeky, kteří jsou před námi a jejichž těžká hospodářská krize se začíná projevovat i na klubech tak proč bychom se jim nemohli vyrovnat? Turků je sedmkrát víc a jsou bohatší, ale v klubech jim to teď taky moc nejde. No a Švýcaři mají na evropské úrovni jen Basel, druhý Curych jsme už dokázali vyřadit a na Bern bychom NORMÁLNĚ (podobně jako na Malmo či Hacken) měli také stačit! Třeba Chorvatů je ještě míň než nás, zásobují velké kluby opravdu prvotřídními hráči a ejhle v klubech se konečně začínají zvedat. Bohatší Holanďané zásobují přední evropské týmy ještě víc, jejich kluby sice vypadly z první pětky, ale jsou stále aspoň devátí. Konečně i chudí Bulhaři mají teď jeden klub, který neudělá ostudu ani v LM. Prostě v odchodu nejlepších hráčů nebo v tom, že na Evropu prostě nemáme to není. Při kompetentním vedení klubů je možné hráče rovnocenně nahrazovat (jak to vidíme třeba v Plzni) ať už z domácích zdrojů či cizinci. Opakuji, kdyby se v celé zemi dobře hospodařilo, tolik nekradlo a neparazitovalo, museli bychom dosáhnout i na to kýžené 12. místo. Nesmí se ovšem přitom myslet jen na prachy. To ovšem platí pro všechny obory, nejen pro fotbal.

Reagovat
Rišan

To je přesně ono, když typický český blbec všechno přepočítává jen na prachy, tak to dopadá stejně jako ve Spartě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele