ČESKO PORAZILO BELGII

07.02.2007, 22:42
Komentáře a souhrny
Ćeská reprezentace v přátelském utkání uspěla v Belgii, veze si výhru 2:0. První branku dal už v úvodních minutách Koller, ve druhé půli pečetil Kulič. Náš celek podal přesvědčivý výkon hlavně v defenzivní činnosti a do roku 2007 vstoupil určitě správnou nohou.

V úvodních minutách byli aktivnější hostující fotbalisté, Jan Polák zatáhl míč po levé straně a svým nebezpečným centrem hledal Kollera, zadáci belgické reprezentace však tentokrát útočníka Monaka uhlídali. V šesté minutě se ale Koller nemýlil, po rohovém kopu se dokázal prosadit v pokutovém území a levačkou překonal brankáře Belgie Stijnena. Domácí celek mohl zanedlouho srovnat, Čech však skvělým zákrokem Pieroniho šanci zneškodnil. V 15. minutě si Belgičané vypracovali další dobrou příležitost, po centru Daerdena nedoskočil v pokutovém území Rozehnal, avšak zaskočený Martenes mířil hlavou z malého vápna hodně nepřesně.

Kolem třicáté minuty opět přišly světlejší momenty českého týmu. Po pohledné kombinaci po ose Baroš – Rosický – Ujfaluši se míč dostal k posledně jmenovanému, který na hranici šestnáctky vyslal nebezpečnou střelu a nadělal Stinjenovi dost starostí. O chvíli později přetáhl Jankulovski centr na Sionka, který pravačkou našel Kollera, ten však svou hlavičkou v dobré přiležitosti na Stinjena nevyzrál.

Závěr prvního poločasu patřil Belgičanům. Po zaváhání Jiránka se míč dostal k Pieronimu, aktivní útočník domácích zachytil míč na hranici pokutového území a vyslal umístěnou střelu k tyči, brankář Čech ale bravurním zákrokem míč vytáhl na roh. Nebezpečný Pieroni byl zanedlouho opět v akci, po centru z pravé strany se elegantní patičkou pokusil překvapit Čecha, muž s helmou však byl na správném místě.

První dějství zápasu tak skončilo mírným vedením české reprezentace, domácí celek však byl nejméně srovnatelným soupeřem... Do druhé půle přichystal trenér Bruckner změny. Tomáš Rosický přepustil místo na trávníku debutantovi Danielu Pudilovi, Tomáš Kováč vyběhl na trávník místo Davida Rozehnala a Jaroslav Plašil nahradil Libora Sionka.

Ve svém živlu se v 52. minutě ocitl Milan Baroš, ukázal svoji rychlost, ale se střelou váhal a nakonec jej obránci Belgie zpacifikovali. Byla to poslední akce útočníka Lyonu, který v 56. minutě přenechal místo na hřišti Marku Kuličovi. V následujících minutách bylo k vidění hodně nepřesností, trávník byl minutu od minuty v horším stavu. Jan Koller mohl přidat v 67. minutě druhou branku, ale mířil těsně vedle belgické svatyně.

Druhé branky se česká reprezentace dočkala v 75. minutě, rychlonohý Kulič dostal přesný pas od svého bývalého kolegy z klubu Marka Matějovského a po diskutabilní (ne)ofsajdové přihrávce střelou pod břevno rozšířil svou reprezentační statistiku o druhou branku, poprvé se trefil v utkání proti San Marinu. Aktivní Kulič byl také u vyloučení Anthony Vanden Borreho, ten totiž zastavil samostatný únik čerstvé posily Sparty jen za cenu faulu. V 87. minutě se na hřiště dostal také David Lafata, který střídal autora první branky Jana Kollera. O dvě minuty později se mohl z třetí branky radovat Jaroslav Plašil, jenže jeho povedený volej obránce Belgie zblokoval.


Belgie - Česko 0:2 (0:1)

Branky: 6. Koller, 75. Kulič.

Žluté karty: 74. Daerden - 71. Kováč.
Červená karta: 86. Vanden Borre

Belgie: Stijnen (68. Vandenbussche) - Hoefkens (46. Vanden Borre), Van Buyten, Van den Heyden (46. Van Damme), Vermaelen (35. Simons), Martens (73. Vendenbergh), Mudingayi, Daerden, Defour, Fellaini, Pieroni (61. Dembelé).

Česko: P. Čech - Ujfaluši, Jiránek, Rozehnal (46. Kováč), Jankulovski, Sionko (46. Plašil), Galásek (68. Matějovský), Rosický (46. Pudil), Polák, Baroš (56. Kulič), Koller (87. Lafata).

Rozhodčí: Granat - Szymanik, Sadczuk (všichni Polsko).

Autor: David Kubáň / eurofotbal.cz

Komentáře (27)

Přidat komentář
Shevchenko

ten Van Damme byl drsnej ...

Reagovat
Shevchenko

San Marino [1 - 2] Ireland

49' [0 - 1] K. Kilbane

86' [1 - 1] M. Marani

90' [1 - 2] S. Ireland

Škóóóda

Reagovat
smazaný uživatel

My to Euro stejně vyhrajem!

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*sterda

Reagovat
HOST*sterda

Kulda! Jen mě štve, že už to je rudej ...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?

Něco mi říká, že máme po letech zase jednu vydařenou posilu

Reagovat
HOST*-Kopy-

5:42 bejt na PC

Jinak Kulda je zrádce... FKMB

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Pudil se ukazal ve velice dobrem svetle! To me trochu prekvapilo ale je dobre ze Bruckner zkousi nove hrace akorat nechapu co tam dela ten Plasil, uz odehral dost zapasu za repre. a jeste nic neukazal nema tam zatm co delat!!

Reagovat
HOST*sterda

Plašil tragédie, Bary ještě horší, Kulda super, Čechíno tradičně super, střed obrany děravý, Rosa průměr, Polák je nerozehraný, ale makal, Galásek hodně slušný, Pudil super, Matějovský slušný, má skvělou rozehrávku - bude se ještě hodit, Sionko zbrklý, Dino klasika.

Reagovat
HOST*

Plašila a Rozehnala bych z reprezentace vyhnal...

Reagovat
HOST*ajax

rozehnal je good ale zdenda proste tu obranu spevni protoze ma skolu z ajaxu

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

píšete tu, že hrál třeba zrovna Plašil špatně.. náhodou zas tak špatně nehrál, viděl bych ho na lepší průměr! někdo je tu zaslepen! ..

Moje hodnocení:(1-10)

Čech - Pieroni vs Čech, i tak by se dal nazvat středeční zápas. Krásné estetické zákroky, lahoda pro oči! ---9,5

Jankulovski - trošku nepřesné přihrávky, které zaváňely potenciálním nebezpečím, ale ve druhém poločase se zlepšil.. průměr ---6

Rozehnal - slabší, špatně se doplňpval s Jiránkem, ale v současné době lepších obránců nemáme. ---3,5

Jiránek - je na tom skvěle silově, docela se mi líbil, avšak neodpusil si ležérnost v bránění Pieroniho. ---4

Ujfaluši - skvělý, vynikající pravý obránce, moc se mi líbil, neměl problémy s míčm, aktivní, drzý. ---8

Galásek - tvrdý, neviditelný, ale typ jako Makelele je pořád k nezaplacení, ještě nám hodně pomůže! ---7,5

Rosický - slušný, takový dostačující, skromný výkon. v takovém zápase jsem s ním absolutně spokojen! ---5,5

Polák - míč mu očividně překážel, kazil jak se dalo, ale bojoval, a i vymýšlel. Fandím mu aby se zase rozehrál, dřímá v něm neskutečný potenciál. ---5,5

Sionko - neviditelný, ale zas na druhou stranu už ví jak zahrát, pěkně dělal prostor Ujfimu, dá se, dá se.. ---5

Koller - důrazný, silný, král, hrál s chutí, semtam zkazil přihrávku, ale jinak opravdu klasika! ---7,5

Baroš - dobrý, párkrát byl v hezké střelecké příležitosti, zbytečně přihrával, cítil jsem však pokoru, Lyonské prostředí mu pomohlo, velký rozdíl, snažil se kombinovat, i když se nemohl individuálně prosadit ---5

Kováč - skvělý, tvrdý, vyhrával spousty soubojů, vynikající alternativa do středu obrany ---8

Plašil - zkušeně podržel míč, rozehrál, vybojoval, ano není vůbec nebezpečný, ale hrál s klidem, i když si někdy ukopl míč.. kritika sterdy neoprávněná, Plašil záhrál lehce lepší průměr

--- 5,5

Matějovský - typ, který nemáme, CM hodí se naň, pohyblivý, snaživý s hezkou mezihrou ---7

Pudil - na můj vkus hrál až moc opatrně, klidně se mohl po levé straně pouštět do kliček, zasekával až moc, ale jsem rád, že tam je, snažil se, bez respektu, tak to má být! ---6,5

Kulič - trošku jsem byl překvapený, hrál skvěle! dělal obraně obrovské problémy, navíc si proti síle vypomáhal chytrostí! hodně mě zaráží, že jsme o něm pochybovali ---9

Lafata - ani jsem ho pořádně nezaregistroval

Šok - vzhled Van den Borreho , i když jsem ho už párkrát viděl hrát, tak mě vždycky udiví..

Hřiště - na poli jsem ještě nikdy nehrál, reprezentanti jo!

Soupeř - slušný Pieroni (střela patou přes hlavu , hezké)

jinak slabota, kvalitou se nám opravdu nemohli rovnat..

Reagovat
RMCF

Jenom poznámka k hodnocení stoperů, Rozehnal nezahral určitě hůř než Jiránek, přes pravou stranu středu(přes Jiránka) šla většina nebezpečných akcí...Místo Jiránka bych tam rád viděl Kováče s Rozehnalem

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Ano máš pravdu, ale prostě u Rozehnala už mám předefinovaný určitý standard, který v tom zápase, si myslím, nepředvedl.. toť můj názor, můžeme se lišit v názorech, ale hlavně že si rozumíme!

Reagovat
HOST*sterda

Když už dáváš někomu ve stoperské dvojici menší body, měl by to být Jiránek, nicméně já bych dal oběma za 4. Baroš byl hrozný, totálně zkazil několik protiútoků, nebyl vůbec nebezpečný, finální fázi řeší neprosto tragicky - moje známka je 3,5. K Plašilovi: Krajní záložník je na hřišt NEJEN od toho, aby bránil, ale také (hlavně) od toho, aby útočil a vymyslel něco směrem dopředu a toho Plašil DLOUHODOBĚ není schopen, tudíž nemá v reprezentaci co dělat, ale přimhouřím oko (vzhledem k bídě na krajích zálohy) a na lavičce ho ještě snesu, ale nic víc, ten hráč momentálně (snad jenom momentálně, ale pochybuju) na víc nemá, bohužel je to tak. Jsem jeho stálým kritikem a dokud mě nepřesvědčí o opaku, budu ho kritizovat pořád a říkej si, co chceš... Matějovskému trochu chybí rychlost na prvních metrech i celkově, proti těžším soupeřům to bude dost znát (jestli teda bude hrát). Ale rozehrávku má výbornou, hodně mu přeju, aby se v nominaci udržel, dokáže dávat finální přihrávky do jasných šancí, takových hráčů se u nás moc nevidí, snad jenom Rosa. To je asi vše, co jsem chtěl sdělit.

Reagovat
HOST*sterda

Ještě k Pudilovi: Zahrál dobře, má hodně dobré centry, narozdíl od Plašila umí nejen dozadu, ale i dopředu. Jeho ostré centry by navíc měly vyhovovat Dinovi, který by se po nich mohl dostávat do šancí ze vzduchu a vzhledem k tomu, že asi nikdo jiný mu tam takové míče není schopný dát, zaslouží si Pudil další šanci.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ano máš pravdu s tím, že Plašil je bídný dopředu, ale klidně tam může zahrát, jelikož dobře vytvářel prostor po Ujfiho.. ano je to bída, ale za předpokladu, že výběr na kraj zálohy je u nás hodně omezený, tak moc lepších hráčů tam nezahraje.. .. Baroš nebyl hrozný jak píšeš! Náhodou sice se těžko prosazoval, ale furt je to super parťák ke Kollerovi! A důležitý hráč! sice ho v poslední době vůbec nemusím, dokonce mě tu někdo pořádně sjel, za to, že jsem o něm napsal, že je to blbeček.. ale on prostě furt má co nabídnout! Bude jenom lepší, si myslím, horší už to být nemůže..

Však taky jo, já Pudila upřednostňuju, může jenom růst! Taky se mi líbí, ale ještě bude chvíli trvat než fotbalově dospěje! Co až přijdou ti těžší soupeři?! jak říkáš. Potřebuje se ještě vyhrát, beru ho spíš jako naději než plnohodnotného hráče základu repre!

Reagovat
HOST*sterda

Barošovi chybí dřívější tah na bránu a to je na jeho hře hrozně moc znát. Jestliže máme šanci jít do rychlého protiútoku, on běží s míčem (ani nesprintuje) k vápnu, tam se bojí udělat kličku obránci, zbaběle to zasekne a přihrává do prostorů, které jsou v rámci možností soupeřem vykryté, tak to je podle mě špatně, na tom není co chválit. Měl by být drzejší, beru že mu to nejde, ale musí to zkoušet, jinak tam je na nic...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

spíš mi připadá, že je na něm znát prozativší Lyonské působení, snaží se víc kombinovat, a některé přihrávky měly oči.. zapojil se i do složitějjších kombinací, což mu dříve nešlo, samozřejmě utrpěl jeho tah na bránu, nemá dřívější sebevědomí.. A teď mi napiš koho tam jako chceš dát?!

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

btw. jsem zvědav co s tebe vyleze..

Reagovat
HOST*sterda

Kuliče, Baroše až kolem 60. minuty.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím co řešíš, Plašil patřil k nejhorším, je to tragéd.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
smazaný uživatel

Přečti si dnešní Sport, konkrétně se podívej na konec sloupku Luhového, to vyjadřuje i můj názor.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Luhový je jenom břitký tlučhuba..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele