ČEŠI ZDOLALI ARMÉNII

07.09.2005, 19:49
Aktuality
Reprezentanti České republiky splnili povinnost, když na olomouckém Andrově stadionu porazili Arménii 4:1. Hosté dlouho odolávali, góly začaly padat až po přestávce, a to hned tři za deset minut. Dvěma trefami se blýskl Jan Polák.

Trenér českého výběru, Karel Brückner, musel opět řešit problémy se zraněními, nastoupit nemohli Rosický, Čech, Bolf a Jankulovski. Kouč zvolil netradiční rozestaveni 3-5-2, obrannou řadu tvořili Grygera, Rozehnal a Ujfaluši, které ze středu pole doplňoval Galásek. Ofenzivnější úkoly v záloze měli Poborský, Polák, Heinz a Skácel, který nastoupil místo Šmicra. V útoku se pak objevila tradiční dvojice Koller, Baroš.

Česko - Arménie   4:1
Branky:  47. Marek Heinz, 52. Jan Polák, 58. Milan Baroš, 76. Jan Polák - 85. Ara Hakobyan

Češi začali hodně zostra a během deseti minut si vytvořili tři slibné šance, ale neuspěli Koller, Heinz, ani Baroš. Arméni poprvé zahrozili po patnácti minutách, kdy šli do brejku dva proti dvěma a jejich akci zastavil skvělým skluzem Ujfaluši.

Domácí pokračovali v mírném tlaku, ale jejich hra byla plná nepřesností a po půlhodině hry mohli prohrávat. Po chybě Galáska šel sám na bránu Arat Hakobjan a jen díky skvělému zákroku Jaromíra Blažka, který vyběhl před šestnáctku a soupeři vypíchl míč, zůstalo skóre nezměněno.

Krátce před přestávkou dobře zahrál přímý kop Karel Poborský, ale míč po teči jednoho z obránců branku těsně minul. Do druhé půle nastoupil místo Skácela Vladimír Šmicer a hned se uvedl, po své levé straně se dostal až do vápna, kde však zakončil střelou do nohou gólmana.

Češi svému soupeři, stejně jako na začátku zápasu, připravili drtivý tlak a ten už tentokrát přinesl úspěch. Uplynuly jen tři minuty, kdy se za šestnáctkou do míče opřel Marek Heinz a míč za přispění teče obránce skončil v síti - 1:0. Za čtyři minuty už to bylo 2:0. Z dálky tradičně napřáhl Jan Polák a hosté měli opět smůlu, míči do branky stejně jako v prvním případě pomohla teč.

Dvougólové vedení české fotbalisty uklidnilo, ale v tlaku nepolevili a v 58. minutě přidali další branku. Po Poborského rohu a hlavičce Kollera, kterou brankář Berezovskij vyrazil, se míč dostal k Milanu Barošovi a ten už s dorážkou neměl problémy - 3:0.

Útočník Aston Villy byl jako utržený z řetězu, třikrát upláchl svým strážcům, ale chyběl mu klid a přesnost v zakončení. A tak, když se jemu samotnému nedařilo skórovat, vybídl v 76. minutě spoluhráče. Tím byl Jan Polák a jeho rána z jednadvaceti metrů šla přesně k tyči - 4:0.

Češi měli další šance, hrálo stále jen na jednu branku, ale i tak dokázali Arméni dát čestný gól a trochu pokazit výsledek. Do rychlého protiútoku se po levé straně pustil Petrosjan, před brankou našel volného Arata Hakobjana a ten už svou druhou konfrontaci s Blažkem zvládl - 4:1.

Tabulka první kvalifikační skupiny už opět vypadá o něco lépe, Česká republika se dostala před Rumunsko. Na závěr nás však čekají velmi těžké zápasy, 8. října doma Nizozemsko a o čtyři dny později poslední utkání ve Finsku. K jistotě druhého místa potřebujeme alespoň dva body, ale abychom se vyhnuli baráži, bylo by nejlepší získat všech šest...

Autor: Petr Starý

Komentáře (23)

Přidat komentář
HOST*mahoney

Cesi su dobri, mi sme to dodrbali, mozno nas aj poskodil rozhodca (rakusani nas nemaju radi).. ale co uz s tym, hadam este mame nejaku sancu na historicky postup....

CESKOooo-SLOVENSKO do toho!!!

Reagovat
smazaný uživatel

skoda, ze sem nemel moznost to videt v TV ( to vite, par dni nez zacne skola ;)... Ale kdyz sem videl ty goly, takovy haluzy ( az na tu Polakuv 2. ), tak nevim, jak to bude vypadat proti Nizozemcum... BTW: jak hral Heinz? Jestli zase botu, tak uz neco omlatit Brucknerovi o hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda haluze,ale prý vyplynuly z velkého tlaku a spousty šancí.Těm kurvám z Novy by někdo měl ubrat kyslík,protože to co nám dnes udělali,to už je moc!!!

Reagovat
smazaný uživatel

k ty Nove, ehm: mam Galaxii, takze mi to bylo celkem jedno, ale stejne sem byl s pritelkyni, takze proste i kdyby to davalo 100 TV tak je mi to jedno Ale pri kvalite prenosu Novy je lepsi vypnout zvuk a pustit nejakou muziku I kdyz ted ty ku*vy zacinaj krast komentatory Galaxii, navic ji i koupili, takze buh s nami

Reagovat
Shevchenko

Big Brother ...

Reagovat
smazaný uživatel

njn, uz se "tesim" jak nam zrusej Primeru a udelaj serial "Fotbalovy stadion na kraji ulice"

Reagovat
HOST*yarda

V tom případě navrhuji svolat hromadnou akci a jít aspoň vytřískat Novákům okna Aneb kdos bez viny hoď po Nově kamenem. A pochybuju, že některý fanoušek nese vinu na mrvení sportovních přenosů ze strany Novy

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ale nejdriv musime udelat nejakej trenink, at je to pak akce "Tref si sveho Titelbacha" Nebo si pudeme stoupnout do Galaxie, at se tam "novaci" nedostanou Ted vazne: Jestli Nova zku*vi i posledni poradnou ceskou stanici, tak.....( tak s tim udelam ho*no no, akorat budu moct nadavat )

Reagovat
smazaný uživatel

No, jako kdybych sledoval dva zápasy...Na první poločas se nedalo koukat, skoro všichni mi přišli že nebyli ve své kůži, zvlášť Rozehnal, ten se zase divákům ,,ukázal,, No ale jak vystřídal v poločase Šmicer (neříkám, že to všechno bylo díky němu, i se Skácelem by se to asi vyvýjelo stejně)Skácela, jako kdyby spadl z našich tlak a byli uvolnění...Poborský lítal jak mohl a přece jen ukázal, že je velmi potřebným hráčem. Polák a vlastně i celej tým byl potom skvělej, ovšem ke konci si u mě Bruckner ¨zase trochu pohoršil tím, že poslal na hřiště tragéda Juna..Ale jinak jsem spokojenej a doufám že proti Finům a Holanďanům se přídá už Jankulovski a Rosický...

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodol gól v 46.min., to bol klinec pre Armenov, to je jasné, potom to už išlo.Takže o všetkom rozhodne Fínsko, lebo spoliehať sa na to, že porazíte Holandsko asi nepôjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale my hrajeme nejdřív doma s Nizozemskem a až potom ve Finsku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je už úplne naprd, lebo keď Holanďania u vás vyhrajú/ a ked budete hrať to, čo včera prvú polku tak je to beton/, tak budete pod tlakom jak hovado.A to pri vašej terajšej forme... Samozrejme Rumuni musia Fínov poraziť, ale to ja v tejto fáze vcelku reálne.

Reagovat
HOST*yarda

Já bych Finy proti Rumunům až tak nepodceňoval, stačila by nám remíza a bylo by vymalováno

Reagovat
smazaný uživatel

to hej, ale že je to už rozdiel?Predošlé roky suverénne postupy a teraz počítanie tesne pred koncom My Slováci sme na to už zvyknutí, my začíname počítať teóriu väčšinou už po 3.kole.Ale dúfam, že teraz to už tým lemplom vyjde...

Reagovat
smazaný uživatel

To se pleteš suverénní postupy byly vždycky jen na EURO.

Reagovat
smazaný uživatel

No dobre, ale myslím to globálne. Naznačujem, že ešte nedávno český mančaft bol považovaný za absolútnu špicu min. v Európe.Teraz už to vyzerá tak, že ste v kategórii"dá sa s nimi hrať", čo je o stupienok nižšie.Možno aj preto toľko kritizujete svojich, že si nemôžete zvyknúť, že séria 16 zápasov /alebo koľko to bolo/ bez prehry je hudba minulosti, pretože napriek kríze ste stále európska elita.

Reagovat
HOST*

dekujem

Reagovat
smazaný uživatel

Co to kecáš? Nebyli jsme od 90. roku na MS, tak jaképak zhoršení?

Reagovat
smazaný uživatel

Zhoršení v kvalite hry

Reagovat
smazaný uživatel

Pochopil jsem správně, že zpochybňuješ, že můžeme z dvojzápasu Holandsko doma, Finsko venku, udělat méně bodů než Rumuni ve Finsku Vážně smutné My samozřejmě myslíme na přímý postup, musíme udělat 6 bodů a čekat. Mimochodem dneska mi kamarád nabízel exkluzivni lístky na Holanďany na hlavní tribunu za 2 litry, být to v jiné situaci, tak neodmítnu, ale takhle mi to za to asi nestojí

Reagovat
smazaný uživatel

Možné je všetko.Ja vám samozrejme fandím, ale namodeluj si situáciu:

teraz máte +2 proti Rumunom.Ak vyhrajú Rumuni vo Fínsku a vy náhodou doma prehráte s Holanďanmi/čo sa môže stať/, tak budete mať -1 bod.No a pôjdete s týmto vedomím do Fínska.

Samosebou stačia vám dve remízy a idete do baráže.Ja myslím, že uvažovať pri terajších vašich výkonoch o prvom mieste je asi trochu odvážne..

Reagovat
smazaný uživatel

My nechceme 1.místo, to mají Holanďani jisté, ale přímý postup ze druhého. A Rumuny nepřeceňuj, ve Finsku asi nevyhrají.

Reagovat
Jarek252

Pokud by měl někdo zájem o toto utkání, tak ať se ozve na Janicek.Jaromir@seznam.cz. Natočeno z Galaxie-sport.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele