CESC: JEDNOU SE VRÁTÍM DO KATALÁNSKA

01.03.2007, 18:33
Aktuality
Francesc Fabregas před sebou má podle všeho velkou kariéru. Už v devatenácti letech patří k základním stavebním kamenům Arsenalu, v němž ho čeká ještě několik sezón. Poté by se španělský reprezentant chtěl vrátit domů...

"Nevím, kde budu za dvě, tři nebo čtyři sezóny. Je mi 19. Jsem mladý a mám se stále hodně co učit. Pochopitelně jsem v Arsenalu velice spokojen, ale budoucnost předpovědět nedokážu," prohlásil záložník londýnského Arsenalu.

O Fabregase se již od loňského léta uchází Real Madrid, sám hráč však kontakt s tímto klubem popírá. Cesc už v devatenácti letech prošel dvěma evropskými velkokluby, do Arsenalu totiž přišel v roce 2003 z Barcelony a právě do Katalánska by se jednou rád vrátil.

"Moje přítelkyně je Katalánka a já očekávám, že svou kariéru zakončím právě v Katalánsku," myslí si Fabregas, jemuž na Emirates Stadium běží platný kontrakt až do léta roku 2014.

Fabregas pozorně sleduje výkony Barcelony a není vyloučeno, že si proti ní v nejbližší době zahraje. Oba týmy jsou stále ještě ve hře v Lize mistrů, ve čtvrtfinálových odvetách je ale čeká těžká práce. Arsenal si z Eindhovenu přivezl porážku 0:1, Barcelona zase doma nestačila na Liverpool.

"Bude to obtížné, jsem však přesvědčen, že Barcelona vyhraje. Mají velké hráče, kteří jsou schopní odčinit domácí porážku 1:2," věří Fabregas svému mateřskému klubu.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (79)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak možná do Espanyolu.

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Tento príspevok je predovšetkým malým zamyslením , jak niekto dokáže uvažovať.

Tlačou prebehla súpráva, že v lete bude Real usilovať prioritne o dvoch hráčov : Fabregas a C. Ronaldo. V prípade Portugalca záujem chápem, pretože ten sám už viackrát potvrdil, že Real je klubom, kde by chcel hrať. Nechápem však postoj prezidenta Calderona v prípade Fabregas.

Áno, je to skvelý hráč, chcel by som ho vidieť v našom mužstve, ale zároveň o tom pochybujem, či by som ho vzal. A to z toho dôvodu, ako sa na verejnosti správa. Jeho pôvod je známy, je to Katalánec, a to telom i dušou. Samozrjme, to neznamená, že nemôže hrať aj za náš klub, ale znamená to, že mu chýba niečo, čo musí mať každý Španiel, čo chce hrať za Real. Je to akési vnútorne presvedčenie, že práve Real je tým klubom v La lige, za ktorý som ochotný položiť život. A tu tvrdím, že Fabregas takto určite nerozmýšľa. Preto hovorím - Fabregas nie, a to jednoznačne, môže byť akokoľvek dobrý.

Tu by som spomenul jeden veľmi krásny rozhovor, ktorý som čítal v skoro bezvýznamnom periodiku. Bol to rozhovor s Michelom Salgadom, inak s obyčajným chlapcom alebo chlapom z Viga, ktorý sa vyjadroval ohľadom pôsobenia tam alebo tam. Keď človek tohto hráča pozná a prečítal tento rozhovor, o ktorom vôbec nepochybujem, že bol úprimný, tak pochopí, že toto je ten správny chlap pre Real a je to ten správny chlap, ktorý má tú vlastnosť, ktorá sa teraz moc nenosí - LOJÁLNOSŤ. Je to vlastnosť, ktorú má každý šéf rád a mal by si ju ceniť aj Calderon ako prezident. A toto Fabregas asi mať nebude.

Preto jednoznačne - nech si ide kam chce, je mi jedno.

P.S. : samozrejme, je možné, že tisk všetko " upraví " , ale v tomto prípade som si istý - neexistuje totiž Katalánac, ktorý by bol na 120% percent lojálny klubu Real Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

Milla je toho důkazem. Šasek jeden.

Reagovat
HOST*-Kopy-

rozumné

Reagovat
HOST*Heretic

Nesmysl...narodit se v Katalansku jeste neznamena byt fanaticky Katalanec. To je stejne jako by si tvrdil, ze kazdy Palestinec je sebevrazedny atentatnik

Reagovat
smazaný uživatel

No to je fakt to stejné.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zerat si ma zahnal fakt do úzkych To je príklad za všetky drobné...

Reagovat
smazaný uživatel

...teraz... vidíš, už neviem ani písať

Reagovat
smazaný uživatel

By mě zajímalo, zda Calderon přivede v létě někoho z tria Diego, Kaká, Fabregas nebo jiného hráče podobného zaměření pro úlohu, kde Real očividně zaostává. Co Caldéron nasliboval minule léto, nesplnil, uvidime...

Pro merengues by bylo nejoptimálnější, kdyby nakoupili stopery, ofenzivně zaměřeného středního záložníka a křídlo.

Casillas - Carlos, Alexis, Milito, Marcelo - Ribéry, Diarra (Gago), Diego, Reyes - Raúl (Variant je víc), Rvn

Reagovat
HOST*R9

Co to je??? myslím ta obrana???Ramos tam musí být...to tuším sis spletl Carlose místo Ramose viď?

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš... Samozřejmě Ramos tam patří.

Reagovat
HOST*R9

Jo tak to by šlo...i když bych to udělal jinak, ovšem byl bych proti mé zásadě co jsem si vytyčil a to že už nebudu psát žádné sestavy...

Reagovat
HOST*R9

Ale řeknu ti že 100%-ně souhlasím s čtyřmi posty co jsi uvedl...

Reagovat
HOST*R9

A dva ještě ani nemáme v týmu...

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by to tak bylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou, takovou sestavu by nevymyslel ani Klapzuba.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Poviem ti jedno - čoraz viac si myslím, že chyba je inde. Naši hráči sú dobrí futbalisti, všetci do jedného. To nemôže nikto povedať, že nie. Aj náš tréner je dobrý tréner, takisto nikto nemôže povedať, že nie. Takisto Pedja Mijatiovič nie je nejaký idiot, čo sa nevyzná vo futbale. Dokonca aj Calderon to môže jako špičkový manažér dobre zastrešovať. Takže kde je chyba? Ťažko presne povedať...

Ale bude to niekde tam, jak to už v živote chodí - všetko sedí a napriek tomu to nejde. Takže ja to začínam vidieť tam, že najprv treba vytvoriť prirodzenú pracovnú atmosféru a potom až naháňať hráčov. Dokonca si myslím, že keby sme v terajšej situácii kúpili hneď zajtra naraz Kaká, C. Ronaldo, Fabregas aj Ronaldinho k tomu, tak za dva týždne budú hrať presne tak isto naprd jak naši terajší hráči...

Reagovat
smazaný uživatel

Já vim, ale myslim to s Realem dobře.

Reagovat
HOST*R9

Jo, jo a ještě jednou jo...

Reagovat
smazaný uživatel

V Realu toho nefunguje až až, v hráčích to samozřejmě není. Diarra je perfektní fotbalista, ale výkony průměrné. Gago máš čas, ale zatím nic moc a takhle bychom mohli pokračovat donekonečna

Ano, ten problém je složitější.

Reagovat
smazaný uživatel

Real začně vyhrávat, až se přestane chovat tak nadutě, pořád si myslíte, jak jste nadevšemi. Hráči mají ten stejný pocit, Reyes, Robinho jsou zářnými případy. Mysleli si, že když se dostanou do Realu, dostanou se na vrchol, že budou v tom nejlepším klubu na světě a že vše půjde samo. Celkově si Real myslí, že bdue vyhrávat jen proto, že je Real, je to stejné jak s těmi Calderonovymi přestupy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, naprostý souhlas. Jenom dodám, že Calderon za nákup Cannavara a RVN vyhodil jen peníze oknem. Ne, že by RVN nějak propadl, ale jeho přínos pro tým a střelecká potence je prachbídná a už je to starý neperspektivní hráč. U Diarry, Higuaina, Gaga a Marcela ukáže čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Cannavara bych mu tolik nevyčítal, nebyl drahý a navíc to byl (možná ještě i bude) velmi kvalitní stoper.

Reagovat
smazaný uživatel

Pfff, kdy? V 33 už moc času není...

Reagovat
smazaný uživatel

Dvě sezóny si ještě v klidu odkope na dobré úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tragéd. Celou sezonu se nemůže dostat do formy. At si jde kopat "dobrou úroveň" zpátky do Itálie, tady akurát trapčí. Pokud odejde Capello, bude to podle mě i jeho konec.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi čekal, že bude tak tragický? Realu se dá vyčíst mnoho přestupů, ale Cannavaro podle mě mezi ně nepatří, bylo to těžko předvídatelné, že nejlepší hráč MS, navíc za nějakých 5 milionů eur, bude takhle tragický...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem to mohl čekat? To je pro mě překvapení asi jako pro všechny. Držitel zlatého míče je jedním z absolutně nejtragičtějích obránců v celé PD. Zvláště z jeho předvedené hry na MS jsem byl plný obav z toho, že Realu vyšel výborný kauf do obrany a naplní se mé nejčernější obavy v podobě "Capellova betonu". Je to naopak, tragéd Cannavaro spíše madridskou obranu oslabuje a ja bych nejradši, kdyby tam "vůdcoval" do 40.

Ale když se nato podívám z pohledu nezaujatého diváka, myslím si, že Real otevře oči a spolu s Capellem se bude zpět do Itálie pakovat i Cannavaro. Zlepšení je u něj v nedohlednu, jak pozoruju ty jeho úsměvy.

Reagovat
smazaný uživatel

Že se Real s těmi obránci z Itálie nepoučil.

Reagovat
smazaný uživatel

Já neříkám, že by neměl odejít, v tom souhlasím. Jenom se rozcházíme v tom, že já nekritizuji vedení Realu za nákup hráče, kterého bych jim také doporučoval. Jak už si řekl, takové výkony nemohl nikdo očekávat, proto bych vedení nekritizoval...

Reagovat
smazaný uživatel

Možná to stálo za zkoušku, ale zas takový šok to není. bylo zde leccos, co mluvilo proti němu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nekritizuju vedení. Jen píšu, že Calderón vyhodil (neúsmyslně) peníze oknem, když se tak dívám na jeho výkony.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Rpbolém je hlavně v tom, že je v Madridu na dovolené, nemá žádnou motivaci, naopak plno dojmů, že je nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Probém.

Reagovat
smazaný uživatel

Střelecká potence RvN je prachbídná? 32/18 A než budeš chtít tradičně dodat, že dá hattrick a pak 6 zápasů nic, tak bych zase já chtěl říct, že 6 gólů bylo vítězných a 2 remízové. Dal zhruba 37%!!! všech našich branek, sice jich nedáváme dost, ale ne zas tak málo.

Takže, kritiku na Ruuda beru, ale opravdu, ale opravdu ne na jeho produktivitu, zvlášť když se zejména kvůli neschopnosti záložníků ke střele kolikrát ani nedostane .

Reagovat
smazaný uživatel

Útočníci typu Ruuda se mi fakt nelíbí, navíc na něj není střelecké spolehnutí. Já si myslím, že se ve Španělsku nikdy nemůže prosadit naplno, je to hráč, který si stoupne do vápna a čeká na centrované míče, pro něj je ideální Anglie.

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň.

Opět připomenu statistiku Ruuda v lize:

0 3 0 0 0 0 1 0 0 4 0 0 0 0 1 0 0 0 1 0 0

V Lize Mistrů to je lepší.

Pro tým neudělá nic, je to chrt, goly dava "kdy se mu zachce" je neperspektivní...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně.

Reagovat
smazaný uživatel

příště můžeš připomenout i LM , dal víc gólů než ostatní útočníci dohromady, takže

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíte...

Reagovat
smazaný uživatel

Tím bych se moc nechlubil.

Reagovat
smazaný uživatel

nechlubil, ale je to argument, který nepřebiješ, jinými slovy pokud chceš kritizovat Ruuda, tak potom nevím, co bys nám pověděl o ostatních...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom bych ještě dodal: Že tam těch útočníků máte. Higuain přišel v zimě, Cassano nehraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo, Robinho, Raúl, Reyes, Cassano, Higuaín

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo - Už hráčem Realu taky není.

Robinho - Útočník? Za Capella skoro levý bek!

Reyes - Vždyt nastupuje v záloze pokud se nepletu.

A k těm zbývajicím dvěma jsem se už vyjádřil.

Je chyba Capella, že nastupuje většinou s jedním útočníkem.

Reagovat
smazaný uživatel

A z Raúla je taky záložník.

Reagovat
smazaný uživatel

a co se tady jako snažíš zamluvit? jestli ti to bude vyhovovat víc, tak fajn - dal víc gólů a rozhodl víc zápasů než ostatní of. hráči dohromady...a klidně si k tomu přičti i Gutiho, něco se ti tady snažím dokázat a ty začneš vykládat pohádky o tom, kdo vlastně útočník je a kdo ne, tak kde to jako jsme?

Reagovat
smazaný uživatel

To se samozřejmě od JEDINÉHO hrotového útočníka v sestavě očekává.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, takže vlastně splnil očekávání, když to dokázal

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli splnil očekávání, když v lize dává goly v každém pátém zápase, tak se tiše podřídím.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, pravda, mohl jich taky dávat dvakrát tolik a vyhrát Zlatou kopačku, jenže to by musel hrát aspoň za dva - jeden Ruud by podržel ten nakopnutý míč a druhý by si nabíhal do šance, jinak totiž žádný hráč Realu nebývá ve vápně soupeře moc k vidění...

Reagovat
smazaný uživatel

Odkdy se říká tvrdě pracujicím záložníkům Realu ofenzivní hráči? Za Capella pojem "ofenzivní hráči" neznám.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsme přemýšlel nad tím, které útočníky vlastně myslí.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw., Vazquezi, i na tobě to jde vidět. Kritizuješ, kritizuješ, ale i u tebe se ukazuje názbnak "sebeuspokojení", když Barca vyhraje LM a ty vzpomeneš, že jich mte více. To je přesně ono.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to teda vôbec neni presne ono. Keď niekto vyhrá 2x a niekto 9x, tak je to rozdiel. Navyše vy okolo toho nakecáte, jak keby ste sa dostali do neba Ale týmto smerom bych to nebral.

Môj dojem je trošku iný. Neni to nadutost, nadutí ste skôr vy - machri nad machrov, keď to ide a keď to nejde, tak rozhodca špatný, súper zákerný, slnko svietilo do očí, ešte že sa nevyhovárate, že lopta nebola dobre dofúkaná...

V Reale to bude v inom. Proste to nefunguje, ale nadutosť to neni.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, je to přesně o tom. My vyhráváme, my oslavujeme, tak to má být. Ale co to proboha předváděls ty? Koho to zajímá, že jste jich kdysi vyhráli devět??? (6 bezcenných btw). Nikoho, jenže tímhle se neuspokojuješ jen ty, ale podvědomě celý Real Madrid a pak to takhle dopadá.

A těch příkladů je více.

Jste na tom nejhůře v historii a merengues tady začne oslavovat první místo ve finančním žebříčků (paralela s Calderonovým machrováním ohledně tv smlouvy se přímo nabízí).

U přestupů taky. Přišel Cannavaro a na Real Madrid TV byl bez jakéhokoli respektu označen za nejlepšího "central" světa, což, i kdyby byla pravda (jakože se ukazuje že není), tak se to prostě nedělá. Někdo vás napolo odmítne a yarda hned říká, že byste ho ani nechtěli.

Vždyť je to úplně jasné, co vás potápí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak psal kdysi Jirka FCB: Pssst, neraď jim.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono jim to stejně nedojde.

Reagovat
smazaný uživatel

a to jsem měl nad tím žebříčkem brečet?

Reagovat
smazaný uživatel

A proč bys nad ním měl brečet?

Reagovat
smazaný uživatel

že mi vyčítáš ty dva smajly, nebo kolik jich bylo...

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to nebylo jen o smajlech...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Aha, sorry, byl to zase vazquez.

Reagovat
smazaný uživatel

to nic nemění na tom, že jsem z toho radost měl, je to Calderónův úspěch, stejně jako ta tv smlouva, řekl bych, že jemu se práce daří, výsledky a hra je zejména záležitost Mijatoviče a Capella

Reagovat
smazaný uživatel

Každý přece ví, že problém u vás není v penězích. Tak proč ti to dělá radost?

Reagovat
smazaný uživatel

je to zkrátka úspěch a mě to potěšilo, aspoň tak, že jsem tam dal ty dva smajly, ale radovat se z toho nějak víc by bylo opravdu k smíchu, proto jsem to taky neudělal...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako myslíš Fabregase? Tak toho bych fakt nechtěl a řekl jsem i proč... A tvoje tupé kecy o bezcennosti trofejí? K smíchu, vy jste své dvě LM vyhráli proti sračkózní Sampdorii a Arsenalu o deseti tak zalez, culo...

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušci dze samozřejmě nic neovlivní, ale je to jakýsi obraz.

Vy jste si totiž dlouhou dobu ani neuvědomovali, že jste v problémech. Vše to začalo tím, jak yarda "argumentoval" po prvním roce, že jste ztráceli jen 4 body a v Copa del Rey došli dál... Pak jste dokonce označili svůj tým před následující sezónou za lepší než byl ten Barcy...

Zaslepenost neuvěřitelná.

Reagovat
smazaný uživatel

Napřed jsem si přečetl jen pár příspěvků, teď už to mám pročtený celý a dobrovolně to vzdávám, to bych asi musel reagovat na každý zvlášť . Všichni slavní culés z této stránky totiž evidentně vědí, v čem je naše chyba, jen je škoda, že je řeší víc než svoje vlastní. Konec, jinak ráno nevstanu na štafetu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dobrou. Jen dodám, že jsem to možná s těmi vyhozenými penězi za RVN přehnal.

Ale jeho tragédnost v některých herních faktorech je do očí bijící. Má to určitě těžké na hrotu, ale ty pěti, šestí zápasové odmlky, to je něco neuvěřitelného. Golu dal hodně, to nepopírám, ale k čemu jsou Realu, když je to v 4-5 zápasech.

Pro tým by byl prospěšnější, kdyby měl vedle sebe stálého, rychlého hrota, ale nato bude muset za Capella zapomenout.

Reagovat
smazaný uživatel

my jsme kvalitního útočníka potřebovali, protože kdo má aspoň trošku rozum, tak musel vědět, že na Ronaldovi to stavět nemůžeme

já fakt nevím o nikom za 15 míčů, kdo by dával tolik gólů co Ruud, ještě možná i víc a k tomu SÁM bez pomoci zálohy dělal vítr v obraně

Reagovat
smazaný uživatel

my jsme kvalitního útočníka potřebovali, protože kdo má aspoň trošku rozum, tak musel vědět, že na Ronaldovi to stavět nemůžeme

já fakt nevím o nikom za 15 míčů, kdo by dával tolik gólů co Ruud, ještě možná i víc a k tomu SÁM bez pomoci zálohy dělal vítr v obraně

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jj, snaží se a bojuje(za ty prachy) kvalitu má ještě pořád a není zas takový chrt, cítím z něho chuť bojovat: ne za sebe, ale za REAL..

Reagovat
smazaný uživatel

Patnáct míčů nebylo podmínkou na získání útočníka, měli jste na to nabídnout víc, ale chtěli jste Ruuda. Ještě si moc dobře pamatuju, jak jste kritizovali Drogbu za nególovost a ty konkrétně si nám sem kopíroval Ruudovy střelecké statistiky s tím, že za útočníka hovoří góly a tudíž je Ruud lepší. Když jsme už u té ceny 15 míčů, tak za tuto částku by jste mohli mít například Kuijta, který sice zatím není v Liverpoolu kdovíjak gólový, ale o to více je pracovitý a navíc toho má ještě mnoho před sebou...

Reagovat
smazaný uživatel

neporovnávej hru útočníků v jiných týmech - co si jako myslíš, že by u nás Drogba nebo Kuyt dokázali? akorát by byli za blbce, ostatně jako každá naše posila...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele