Černou ovcí má být Ronaldinho

23.11.2007, 15:39
Aktuality
Zatímco nad vhodností Edmílsonových slov ohledně černé ovce panují spory, o konkrétní problémové osobě má většina fanoušků jasno. Nemá jí být nikdo jiný než brazilská superhvězda Ronaldinho, který v anketě katalánského deníku Sport obržel 55% všech hlasů. Osm procent dotázaných si přitom myslí, že Edmílson mluvil sám o sobě, zkušený záložník tak obsadil druhé místo o jedno procento před Rafaelem Márquezem.

Ronaldinho byl od počátku jasným favoritem, o jeho "zlatu" prakticky nebylo pochyb. Velký vliv na to má jednak rapidní pokles formy kdysi nejlepšího hráče světa a také neustálé spekulace novin ohledně jeho soukromého života, jenž má být plný večírků a noční zábavy.

Když pomineme hlasy pro Edmílsona, obdržené pravděpodobně z recese, je za Ronaldinhem se sedmi procenty Rafael Márquez. I on si za to z velké části může svými výkony na hřišti. Zatímco totiž ve veleúspěšné sezóně 2005/2006 patřil k nejlepším obráncům v Evropě, v ročníku následujícím dělal od počátku školácké chyby a i on se výrazně podepsal nad celkovým propadákem. Letos sice začal slušně, ovšem po návratu ze zranění má k jistotě opět daleko. Ani Márquezova obliba k nočním "tahům" není v Barceloně žádným tajemstvím.

Na dalších místech se umístili Samuel Eto’o s Frankem Rijkaardem, své tři procenta získali i Deco s Gudjohnsenem, možná lehce překvapí pouhá dvě procenta u kolonky "Thierry Henry".

Slova mistra světa z roku 2002 rozjela další vlnu spekulací a anket snad ve všech sportovních denících světa. Nejaktivnější pochopitelně byly ty z Barcelony a Madridu. Tak například tři čtvrtiny čtenářů již zmiňovaného Sportu stojí za Edmílsonem a je podle nich dobře, že se takto nahlas vyjádřil.

Podobnou podporu si bývalý hráč Lyonu drží i na konkurenčním "Mundo Deportivo", pouze 22% požaduje za jeho slova klubový trest. V madridském deníku Marca se čtenáři zaměřili spíše na osobní sympatie či antipatie, a tak si deset procent hlasů připsal obránce Oleguer, jenž je znám svým patriotismem ke Katalánsku, což se v Madridu příliš nenosí.

Trochu paradoxně se mezitím Edmílson už stihl svým spoluhráčům omluvit. Jak řekl Andrés Iniesta, na týmovém setkání, jehož se nezúčastnil Frank Rijkaard, Edmílson uznal, že by se tyto záležitosti měly řešit uvnitř kabiny. Trénink kvůli tomu začal se čtvrthodinovým zpožděním, avšak poté už se k celé záležitosti hráči nijak nevraceli.

Další vlnu polemiky vnesl až trenér Frank Rijkaard. Na tiskové konferenci totiž na rozdíl od některých svých svěřenců existenci černé ovce nepopřel: "Myslím si, že by se to mělo řešit v kabině. Tím ovšem netvrdím, že by Edmílson neměl pravdu," naznačil Rijkaard. "Hráči měli sezení, na něm si vše ujasnili. Mluvil jsem následně s kapitánem Carlesem Puyolem, abych se dozvěděl stanovisko kádru a poté jsme se s ostatními kouči shodli, že již není potřeba se k celé záležitosti nikterak vyjadřovat. Všichni teď chceme tvrdě pracovat na tom, abychom dosáhli sportovních úspěchů," uzavřel Rijkaard.

Podobná vyjádření jsou ovšem slyšet dnes a denně. Pokud chce katalánský velkoklub skutečně uspět, musí to začít projevovat na hřišti. A to nejen na Nou Campu...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tyhle ankety jsou úpně mimo realitu. Dle mě je na 99 % jistý, že myslel Ronaldinha, kdo je největší hvězda kdo bere nejvíc prachů, kdo vymetá bary, kdo hraje špatně, kdo natáčí reklamy atd. Nechápu, jak někdo mohl hlasovat pro Deca, Gudhjonsena, Marqueze nebo samotného Edmilsona. To je vyloženě k smíchu.

Stejně jako ta anketa o případném nástupci Rijkaarda! To v ní snad hlasovali především fanoušci Realu či Espaňolu, pač jinak si neumím představit, že by některý z fanoušků Barci, kteří jí fandí víc než jen jednu či dvě sezony přál za trenéra Mourinha či Capella!

Reagovat
smazaný uživatel

U Mourinha je to naprosto normální, ve španělských diskuzích se jeho jméno zmiňuje pořád.

Reagovat
smazaný uživatel

To ale píšou anticules

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, ta čísla jsou zpravidla znehodnocená díky fanouškům rivala.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to se lehce pozná. Když Barca vyhraje a deset procent lidí dá pětku, tak je to snad jasné. Podobně když teď někdo hlasoval pro Lionela Messiho.

Stejně tak každému (jak čtu diskuzi tak musím použít slovo "skoro") došlo, že volba Edmílsopna byla ironická.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to rád sleduju, ale někdy to fakt akorát naštve. Když se hlasuje pro nejlepšího možnýho brankáře pro Real a Casillas dostane 84%, tak je to naprostý znehodnocení celý ankety. Ač na rozdíl od jiných neříkám, že je bůh, tak bych u něho nějakých 95% čekal a chtěl bych znát přesný číslo, kterýho se ale bohužel "díky" některým nedočkám.

Ale abych neházel špínu jen na druhé, tak někdy taky zahlasuju v anketě, i když otázku nedokážu 100% přeložit. A co se týče Barcy, tak tam nehlasuju nikdy, akorát myslím jednou na Mundu, když se v létě ptali na správný složení útoku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak zněla otázka, že ti 84% přijde málo?

Většinou už je to ale udělané tak, že se neukazuje průměr (třeba u známek), ale konkrétně procenta u každé možnosti a podle toho se to dá celkem dobře vyčíst a odhadnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Real je zase o krocik blizsie k titulu...

Reagovat
smazaný uživatel

Média se na tom zase "intelektuálně" zabavila. To se ovšem dalo čekat. Já jsem sice nikdy nebyl v kabině Barcy, takže bych to vlastně ani neměl tvrdit, ale je snad jasný, že tou černou ovcí je Ronaldinho. Kdo jiný? Všechno je proti němu.

Chci aby odešel a taky chci, aby se všichni zainteresovaní přestali schovávat za ty diplomatický a nic neříkající kecy. Nic víc. Odvolávání Rijkaarda je totální nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle svět zaplavují stále nové a nové ankety, které jsou stále nesmyslnější a slouží hlavně k tomu aby novináři měli o čem psát.....viz italská anketa o nejhoršího fotbalistu, to je opravdu hodně stupidní....spíše to slouží jen pro šíření negativní atmosféry a ubližuje to hráčum. Ale různejm troubům to samozřejmě udělá radost

Reagovat
smazaný uživatel

je docela divný že většinou nejlepší fotbalisti brazílie skončí někde v baru (Ronaldo,Adriano,Ronaldinho,Robinho)

Reagovat
smazaný uživatel

To není divný, často používají fotbal na to, aby se dostali z chudoby, po splnění určitých cílů se na to vydlabou, dokud nenajdou nový cíl.

Reagovat
smazaný uživatel

zvláštní úvaha ....a co třeba Angličani, co začali chlastat a další a další....

Reagovat
Pharrell

ale Robinho uz ted tolik nechlasta narozdil od R10,R9 a Adriana.Robinho hraje ted v Realu vybornej fotbal,konecne patri mezi klicove osoby tohoto klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké překvapení.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

normálně já dneska jenom brečím..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

TO si vyhrabal až 23.11 2007?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, víš já nejsem až zas tak fotbalový maniak.

Reagovat
smazaný uživatel

MOZEK TYMU,KDO JE LEPSI NEZ ON,MALO KDO........

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele