CELTIC KUPUJE JAROŠÍKA

19.06.2006, 17:08
Aktuality
Jiří Jarošík, fotbalista který se nevešel do českého kádru pro Mistrovství světa má konečně jasno o své fotbalové budoucnosti. Birmingham sestoupil a v blonďatém záložníkovi se shlédl Gordon Strachan, kouč Celticu Glasgow.

Český hráč měl doposud platnou smlouvu v Chelsea, v jejím kádru se ale neprosadil a tak odešel do hostování do Birminghamu. Ten letos opustil Premier league, zájem Chelsea o playera byl minimální, návrat do Ruska, kde měli některé kluby eminentní zájem se zase příliš nezamlouval Jarošíkovi.

Celtic tak hráče vyfoukl dalším zájemcům, mezi nimiž byli další anglické kluby, německé, ruské, ale údajně například i španělská Osasuna Pamplona. Jarošík byl měl v sestavě nahradit kariéru končícího Roye Keana. Český reprezentant po přestupu nešetřil nadšeným rozhovorem, který otiskly i oficiální stránky klubu.

V týmu skotského mistra by se navíc mohl potkat s Michalem Kadlecem o něhož klub projevuje zájem již delší. V ostře sledovaném městském derby s Rangers by se navíc mohl na trávníku střetnout s Liborem Sionkem. Může se těšit i na boje v Lize Mistrů.

28-letý hráč podepsal smlouvu na tři roky s roční opcí. Cena byla stanovena na 1 až 2 miliony liber. Ve své kariéře zatím prošel Spartou Praha, CSKA Moskva, Chelsea a Birmingham. Za národní tým nastoupil ve 23 zápasech.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (20)

Přidat komentář
Shevchenko

Myslím, že bude v základu a bude hodně dobrý a bude (snad) se Skácelem na ME 2008

Reagovat
smazaný uživatel

a Pitákem

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží jak ten se chytne v Slazburku, ale když ho chce i Matthäus, tak by to jít mohlo a celkem to vypadá, že se tam díky prachům rodí něco velkýho. Záloha Piták - Polák ( Jarošík ) - Rosický - Skácel by mohla na Euru něco uhrát. Horší to bude s útokem, jestli s tim praští i Koller, tak je to špatný - v zahraničí nic, doma nic a Necid s Pekhartem budou leda na další MS ( a to by ještě muselo jít všechno extrémně dobře ).

Reagovat
smazaný uživatel

Matušovič, Papadopulos, Svěrkoš..... snadn někdo z nich vylétne, nějaké nové talenty se také objeví

Reagovat
Shevchenko

Matušovič je sice mladej, ale myslím, že nejlepší rok už měl za sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co třeba Trojan? Už docela dlouho čekám, že se prosadí na výsluní českého fotbalu, možná to přijde...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si ještě hodně počkáš...a stejně se nikdy nedočkáš.. ten bez zranění neodehraje ani 3 měsíc ev kuse, takže na to bych rovnou zapomenul..

Reagovat
smazaný uživatel

Až budu někdy potřebovat něco vědět, tak se tě zeptám, protože vidím, že ty víš všechno nejlíp. Ale hlavně když ti to udělalo radost...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mě řekni, kolik např. v posledních 3 až 4 sezonách odehrál zápasů, jsem hodně zvědavý na to číslo..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi to asi nepochopil, psal jsem, že se budu ptát já tebe a ne naopak. Pokud čekáš, že tě tu budu o něčem přesvědčovat, tak ani ne... Mně se nelíbí tvoje tvrzení, že se stejně nikdy nedočkám. Byl sice často zraněný, z toho ale nemůžeš vyvodit žádný jistý závěr, co se bude dít v dalších letech. Jestli jsi na ten počet jeho startů fakt tak zvědavý, tak si to určitě zjistíš. A je dobře, že tě neopouští dobrá nálada a já ti to upřímně přeju

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem se tě ptal z toho důvodu, že si řekl, že už docela dlouho čekáš, kdy už se prosadí na výsluní českého fotbalu..Jestli si to z toho nepochopil, tak já za to nemůžu, ale podle mě se na výsluní nedostane někdo, kdo je každou chvíli zraněný, talent už skoro promrhaný zraněními a který v nějakých 23 letech absolvoval několik operací s kolenem atd..

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych na příštím Euru viděl čtveřici útočníků Koller, Baroš, Svěrkoš, Zb. Pospěch.. V záloze Piták(Jarolím)-Polák(Sivok)-Rosický-Skácel(Plašil, i když ho přímo nesnáším, raději bych už tam viděl třeba i KObylíka..), obrana Grygera(R.Hubník), Rozehnal(Kováč), Ujfaluši(Latka), Jankulovski(Kadlec), je možné i posunutí Jankula na levou zálohu,l kde nás dlouhodobě tlačí bota..Do brány trojice Čech, Laštůvka, Blažek nebo KInský..

Reagovat
smazaný uživatel

Proč pořád Blažek s Kinským? Blažek poslední dva roky klesá a obzvlášť loni to byla hrozná bída. Do budoucna navíc oba nepoužitelní, takže jednička Čech, dvojka Laštůvka ( i když vytlačil Pletikosu a jde na něj samá chvála, brzo by se mohl stát klidně i jedničkou, takže pozor! ) a na trojku nějaký mládí, třeba Lejsala, nebo solidní jistotu, např. M. Čech.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se to možná nezdá, ale Kinský je pouze o rok starší než Mára Čech.

Reagovat
smazaný uživatel

M.Čech už není nejmladší, toho Bruckner podle mě povolávat nebude..Uvidíme, jak na tom bude Lejsal, ten by nemusel být špatný..Každopádně se asi všichni shodneme na dvojici ČEch, Laštůvka, která je velmi kvalitní..Třetí brankář je otázka, ale ten tam stejně pojede buď jako mladý sbírat zkušenosti, anebo "tužit" partu, takže jeho výkony nebudou nejdůležitější..Viděl bych to na Kinského..

Reagovat
HOST*PEPAN

Vincente, ty ses asi ostravskej chachar, ze?

Ja zas vidim budoucnost v Holendovi a Blazkovi a podle toho asi poznas, odkud jsem ja

Reagovat
HOST*

Jo a kdyz nekdo zacne delat hvezdu ze Sivoka, tak se mi otvira kudla v kapse. Doufam, ze uz ho Sparta za poradnej balik proda, aby odpadla Brucknerovi povinnost ho brat do repre. Nelibil se mi nikdy a to se jen velmi tezko zmeni

Reagovat
HOST*cortez

k tomu není, co dodat, jako bych slyšel sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlépe za Junem do Turecka

Reagovat
smazaný uživatel

Už tady plánujeme sestavu na příští Euro, ale možná ještě budeme rádi, když se tam vůbec probojujeme. Minimálně 3 dosavadní opory skončí a všichni víme, jaké jsme měli problémy v kvalifikaci, když někdo nemohl hrát... Navíc ještě není ani jisté, že bude pokračovat Brückner a to by znamenalo ještě větší změny v naší hře. Přesto věřím, že za 2 roky bude zase Česko žít fotbalem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele