Čekání na Mbappého? Číslo devět zůstává v Realu Madrid stále volné

24.06.2023, 11:40
Aktuality
Kylian Mbappé (© AFP)

Romantické chvíle ve městě nad Seinou jsou zřejmě dávno pryč. Od chvíle, kdy Kylian Mbappé (24) překvapil vedení PSG informací, že neprodlouží v klubu smlouvu, začaly se rojit spekulace třeba i o jeho možném letním odchodu. Pokud by někam měl francouzský forvard zamířit, má to být podle mnoha zdrojů adresa nejprestižnější: Real Madrid.

V Parku princů mají problém. Velký projekt se třemi fotbalovými superhvězdami je v troskách. Lionel Messi se vydal na Floridu, aby Davidovi Beckhamovi pomohl nastartovat Inter Miami. Brazilec Neymar se od února neobjevil na hřišti a fanoušci mu dost důrazně dávají najevo, že už o něj nestojí. Posledním z ofenzivních es, které tradičnímu pařížskému klubu pomalu dává sbohem, je Kylian Mbappé.

Zpráva o Mbappého odmítnutí prodloužení smlouvy byla signálem i pro samotné PSG. Pokud se hvězdy, která měla větší vliv než samotný Messi, nezbaví nejpozději v zimě, odejde příští léto zadarmo. Částka 180 milionů euro (přes 4 miliardy korun), za kterou přicházel v roce 2017 z Monaka, by se stala jednou z nejpromarněnějších transakcí ve fotbalové historii.

Čert vem pět ligových titulů nebo šest dalších domácích pohárových trofejí, u kterých rychlý útočník asistoval. Katarští majitelé chtěli hlavně trofej z Ligy mistrů a k té se tým přiblížil jen jedinkrát, když v roce 2020 PSG prohrálo finále s Bayernem.

Je zřejmé, že je třeba konat. A pokud francouzského útočníka lze dobře prodat, tak je třeba jednat s těmi nejbohatšími a nejambicióznějšími. Real Madrid tyto dvě charakteristiky splňuje, navíc o Mbappého už kdysi stál.

Před pár dny se připojil k Bílému baletu Joselu, při vší úctě k němu je to ale stále jen plán B. A rozhodně není náhoda, že číslo 9, které nosil Karim Benzema, zatím zůstává neobsazené.

"Řekl bych, že Kylian Mbappé přestoupí do Realu Madrid už toto léto," nechal se slyšet respektovaný novinář José Felix Diaz z deníku Marca.

Peníze v pokladně jsou

Je také třeba zmínit rozpočet Realu. Podle zdrojů ESPN vykazovaly loňské účty aktiva ve výši 425 milionů eur. Benzema, Marco Asensio, Eden Hazard a Mariano Diaz, se kterými se už nepočítá, do klubové pokladny příliš peněz nedodali. Kromě Hazarda, jehož cena dramaticky klesla, všichni odchází po skončení kontraktu zadarmo.

Letos v létě se naopak už jeden tučný transfer směrem do Realu uskutečnil, 103 milionů eur stál Jude Bellingham, který si vybral Zidanovo číslo 5. Přišel i zmíněný Joselu, křídelník Brahim Diaz se vrátil z hostování v AC Milán a levý obránce Fran Garcia stál jen 5 milionů eur. Další nákup se tak zcela jistě chystá.

Kdo je nyní hlavním cílem? Pokud se do hry dostává Mbappé, možná už nebude takový zájem o Harryho Kanea. Rovnice je to jednoduchá. Angličan, navzdory své stabilní formě a využitelnosti i na pozicích pod hrotem, je o pět let starší.

Důležitější ale zřejmě stejně budou obchodní vztahy. Mbappého sága totiž daleko přesahuje sportovní rovinu. Francouzský inside web PSG Community referuje o tom, že pro prezidenta Realu Florentina Péreze jsou důležitější vazby na katarské šejky, než na anglického byznysmana Daniela Levyho, který vlastní Tottenham Hotspur. Mbappého přesun do Realu by tak měl dávat logiku i z toho důvodu, aby Pérez udržel dobré vztahy s katarským emírem Tamimem Al-Tháním, který PSG vlastní. Částka, se kterou by měl přijít na trh, by měla přesáhnout 200 milionů euro.

Zatímco Real má na výběr, další vývoj v pařížském klubu se dá těžko předpokládat. PSG bude znovu skládat tým. Kromě rozpadu útočného supertria už odešel Sergio Ramos, mluví se i o možném odchodu Marca Verrattiho, ačkoli to není tak dávno, co prodlužoval kontrakt do roku 2026. Italský záložník ale neprožil nejpovedenější sezonu a Les Parisiens prý zvažují jeho prodej.

Volný je stále také trenérský post, ač už se pracuje na tom, aby se na něm místo Christopha Galtiera objevil Luis Enrique. A kdo by měl nahradit Mbappého? Hlavním cílem se zřejmě stane Victor Osimhen, který Neapoli vystřílel svými góly italské Scudetto.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Rambousek

Komentáře (36)

Přidat komentář
samoyed

>Benzema, Marco Asensio, Eden Hazard a Mariano Diaz, se kterými se už nepočítá, do klubové pokladny příliš peněz nedodali. Kromě Hazarda, jehož cena dramaticky klesla, všichni odchází po skončení kontraktu zadarmo.

No a hrali asi zadarmo zejo? Na platech se uz jen za Benzemu a Hazarda uvolnilo neskutecne mnoho prostoru.

Reagovat
Ladas321

Pokud Mbappe zůstane v PSG tak dostane věrnostní bonus cca 100 mega a příští léto dalších 100 mega jako podpis bonus od Madridu. Mbappe by byl blázen kdyby teď přestoupil.

Reagovat
ttopi

A ten rok? Pokud v PSG být už nechce, tak by to bylo utrpení. Nesmíš se na to dívat jen přes peníze.

Reagovat
-R2D2-

Zase pres 5 miliard za dva roky, plus zbytek…

Reagovat
Kinky7

myslim ze zrovna Darth Mbappemu uz muze byt miliarda sem ci tam u prdele

Reagovat
Ladas321

Tak určitě

Reagovat
-R2D2-

No, jestli se se na to díváš optikou FO s platem klidně i nadprůměrně vydělávajícího zaměstnance – budiž. Jinak to teda roli hraje a samozřejmě ne malou. Mít jednu navíc p. Beckham, určitě by se Sua podepsal i s jednou nohou…

Reagovat
Kinky7

tak beru to tak ze z jeho pohledu je to sportovni hledisko za 4 miliardy ci nesportovni za 5 takze asi fuk uz...

Reagovat
Ladas321

Jaké utrpení? Pískot fanoušků by se za ty prachy dal vydržet. Kdyby ho PSG odstavilo od týmu, tak by byli ještě větší idioti, protože by mu platili za nic, takže to nehrozí.

Reagovat
Pablos

Vytřískávat z tohohle furt články a témata... to je hustý Já jsem na to už nějákej alergickej ...ale lidi to zajímá asi no

Reagovat
schuby

asi tě to taky zajímá když si to rozkliknul

Reagovat
Pablos

abych tohle napsal, páč mám času na psaní dost v práci.... ale nepřečetl jsem ani řádku

Reagovat
Kejza

plně ti rozumím.. každopádně každým komentem ten zájem ospravedlňujem

Reagovat
Pablos

o komenty jim asi tady už ani nejde, když udělali takovou změnu EF... spíš to kliknutí a to jsme klikli no, já vím

Reagovat
Salfovic

Teda takhle se před ním plazit, to je víc ponižující, než kdyby se jim Messi po výhře FCB vysral doprostřed trávníku.

Reagovat
Unai

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
PtákOhnívák

No, jak se píše na konci. Bude velmi zajímavé, co se bude s PSG dít nadále.

Doufám, že se konečně chytí za nos a začnou to budovat trošku rozumně. Né jen kupovat hvězdy. Jako s jich možnostmi a s tím faktem, jak fantasticky fungují po Francii akademie, nechápu, že tam v tuhle chvíli nemají už další alespon 3-4 mega talenty co jen čekají až si Mbappé zbalí kufry...

Třeba tomu dají pár sezón a postupně si tam vypracují kvalitní, mladý mužstvo co bude moct znovu zaútočit na LM.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ono tu kostru už dávno mohli mít, stačilo by dát šanci a nezbavit se hráčů jako Maignan, M.Diaby, Coman, Nkunku, Guendouzi, F.Mendy a další...ale dobře jím tak, mají co zaseli

Reagovat
MarcoBanco

Xavi Simons.. Aj ked nanho maju tušim velmi nizku sätnú vykupku

Reagovat
Seydou Doumbia

Otázka zda on sám by chtěl opět bojovat v týmu, kde mu nedali šanci a on musel odejít za větším herním vytížením jinam. PSG není stavěno na dlouhodobou práci s mladými hráči, potřebují úspěch ted hned a taky proto ten projekt tak vypadá, jediný kdo se propracoval z akademie do prvního týmu byl asi jen Kimpembe a Rabio

Reagovat
MarcoBanco

Pravda avšak v momentálnej situacii kedy im v útoku dokopy nikdo neostal, mal by velku šancu na zaklad.. Ale nerad by som ho tam videl

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Eichel

Mohol zostať v Barcelone, tam by tú príležitosť dostal.

Reagovat
Seydou Doumbia

Proč vlastně tehda utekl?

Reagovat
Eichel

Ak si správne pamatám tak mu proste končil kontrakt a PSG nás preplatilo. V tej dobe nemala Barca a PSG dobré vzťahy skrz Verattiho, ktorého Barca chcela dohodnut za chrbtom PSG a Neymarom, ktorý ešte chvíľu pred prestupom do PSG podpisoval nový kontrakt a tváril sa, že chce zostať a s tým PSG sú to len rumoury. No a v tom čase ako lepšie ukážeš svoju dominanciu ako keď pretiahneš najviac hajpovaného mladíka z akadémie.. ono to bolo také zvláštne, on bol hajpovaný strašne dlho ale potom ako odišiel do PSG tak sa hovorilo, že z časti kvoli imidžu a sociálnym sieťam a tak a že reálne sú v La Masii talentovanejší borci, ale ktovie, či to len nebola zášť. Každopádne ak sioi správne pamatám, odchádzal kvôli prachom, veď je to vidieť aj v tom, že reálny priestor dostal až teraz, keď zvolil odchod z PSG a stále uvažuje, či sa tam vrátiť. Blbé rozhodnutie. V Barce by ten priestor dostal, tam sa milujú aj menej šikovní hráči ak sú z La masie. Ale teraz sa rozhodol s tým odchodom z PSG správne a očividne sa znova nakopne. Taký Moriba odišiel tiež pre prachy a ten vyzerá, že je chudák hotový... a to bol "nuevo Pogba".. ale tak aj starý Pogba je už asi hotový

Reagovat
Seydou Doumbia

Díky za info. Někdy to je těžký. Zůstat tam kde je velká konkurence, nebo jít tam kde máš větší šanci jako v případě Moriby? A někteří mladí hráči jsou nevděční a utíkají pryč, tak mi to přišlo právě u toho Simonse u vás. Škoda ho, ale tak v PSV se mu dařilo, snad neudělá zase nějaký špatný krok, je mladý a za mě by tam měl zůstat.

Reagovat
Eichel

Ono s Moribom to bolo čisto o peniazoch, on už dostával minúty v Áčku a dosť si ho hýčkali, ale skrátka sa nevedeli dohodnúť na predĺžení kontraktu a Laporta v jednom momente povedal, že buď prijme ponuku klubu alebo odíde ale viac nedajú.. a on sa po dlhšom čase rozhodol radšej pre odchod. A to ho dosť veľa ľudí vrátane trénera presviedčalo nech zostane a dostane minúty.. nakoniec dopadol ako dopadol no.. Uvidíme čo Simons, ten odchod do PSV dával logiku a byť ním porozprávam sa s Luchom a vrátim sa len ak budem mať garantovaný priestor a jasne mi vysvetlí, kde budem hrať a ako často.

Reagovat
Seydou Doumbia

vidím to poodobně

Reagovat
-R2D2-

Tak. Že přednost dostal Puig a ne Simons mi dodnes hlava nebere… cítím, že se za pár let vrátî.

Reagovat
romeo351

Oni tam ty talenty mají, ale prodají je do 20m v 17ti letech

Reagovat
Allianz_Arena

Určitě skvělý hráč, jeden z nejlepších, ale...Momentálně na světě neexistuje fotbalista, který by si zasloužil tolik povyku a ústupků. Nejlepší tým se dá naprosto v klidu postavit bez tohoto hráče. Pro PSG už tohle dávno nemá smysl. Kluby ochotné letos zaplatit takovou částku by zase musely být padlé na hlavu. Bude to tedy zajímavé.

Reagovat
Salfovic

Navíc ještě jeho nejsilnější pozice je ta, na které září junior.

Reagovat
sensei25

Nebudte naivny pane boze.Real ho nekupi.Ich platova politika by bola automaticky v kybli.Uz vidim Pereza ako mu da 40-50mega za sezonu.A to neratam 150pre psg a 100podpisovy bonus.Nato Real nema.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele