Čech volá po zavedení videa, Ferguson se bojí dalších chyb

01.05.2011, 21:40
Aktuality
Hodně napínavé a dramatické duely byly o víkendu k vidění v Premier League. A co víc, po výhře Chelsea a prohře Manchesteru United je opět zcela otevřen boj o ligový titul. Nicméně ani jeden zápas se neobešel bez kontroverzí. Petr Čech po bitvě s Tottenhamem volá po zavedení videa, Sir Alex Ferguson se zase bojí, aby sudí neovlivnili i následující klíčový duel...

Chelsea v sobotu večer na Stamford Bridge přivítala Tottenham a věděla, že musí bezpodmínečně vyhrát, pokud chce stále držet naději v titul. To se nakonec Blues povedlo, Tottenham porazili 2:1. Jenže pravděpodobně ani jeden gól domácích neměl platit.

Na parádní úvodní trefu Sandra nejprve odpověděl Lampard. Jeho střela ze střední vzdálenosti propadla Gomesovi mezi nohama a brazilský gólman míč musel vytahovat až z brankové čáry a ačkoliv jí míč pravděpodobně celým objemem nepřekročil, hlavní arbitr Andre Marriner po konzultaci s asistentem odpískal gól. Druhá branka Chelsea zase podle všeho padla z ofsajdu. Hráči Tottenhamu se po utkání právem na rozhodčí zlobili.

Také Petr Čech po zápase připustil, že góly Chelsea v londýnském derby neměly platit a veřejně se přimlouvá za to, aby i ve fotbale sudí mohli použít video podobě jako třeba jejich hokejoví kolegové. "Já už si asi pět let klepu na hlavu, proč se pořád odkládá zavedení videa? Proč v takhle důležitých zápasech není možnost, aby se čtvrtý rozhodčí podíval na pět vteřin na video a bylo to vyřešené? Pak by se nemuselo deset minut diskutovat. Je to pro mě fakt nepochopitelné," uvedl dnes Čech na svých internetových stránkách.

Čech z chyb neviní ani samotné arbitry, podle něj někdy při současné rychlé hře ani nemají šanci rozhodnout správně. "Nemůžeme chtít po rozhodčím, aby byl v každém případě přesný. Míč při střele Lamparda nepřešel brankovou čáru celým objemem, gól tedy platit neměl. Ale asistent v tu chvíli hlídal ofsajdovou lajnu, stál úplně jinde a z toho jeho úhlu to vypadalo jako gól. I druhá naše branka byla sporná, i když tady to tak jasné rozhodně nebylo," řekl Čech, který se však rozhodčích zastal a dodal, že nechápe vedení Mezinárodní fotbalové federace FIFA v čele s jejím šéfem Seppem Blatterem, který není příznivcem videa pro posuzování sporných situací.

"Každý rok se řada takových sporných věcí řeší a výsledkem je to, že přidali dva rozhodčí v Lize mistrů. Stejně to ale vůbec nic nevyřešilo. Jsou věci, které prostě lidské oko vidět nemůže," prohlásil Čech.

Přesto měl společně se svými spoluhráči z vítězství radost a netrpělivě čekal na nedělní duel Arsenalu s Manchesterem United. Ten nakonec skončil z pohledu Chelsea jak nejlépe mohl. Gunners porazili Rudé Ďábly 1:0 a ztráta Blues na první místo se ztenčila na tři body.

Ani duelu na Emirates Stadium se ale nevyhnula kontroverzní rozhodnutí. Arsenal chtěl v prvním poločase penaltu po evidentní ruce Vidiče, United zase sudímu spílali za to, že v závěru neodpískal pokutový kop po zákroku Clichyho na Owena. Píšťalka sudího Chrise Foye zůstala pokaždé němá, a tak se mohou v Anglii příští týden těšit na velkou bitvu o titul. V ní Manchester United na Old Trafford přivítá Chelsea a nemůže si dovolit znovu zaváhat. Sir Alex Ferguson se ovšem bojí, aby klíčový duel neovlivnily další chyby sudích.

"Je to příliš velký zápas, aby v něm došlo k mylným rozhodnutím," prohlásil po dnešní prohře Ferguson, který byl přesvědčen, že Clichy fauloval. "Vlastně se ta rozhodnutí vyvážila, nicméně si myslím, že Vidičovu ruku bylo těžké vidět. Na druhé straně ale Clichy věděl, že fauloval. Vždyť ještě ve strachu zvedal ruce."

"Chelsea tím dostala obrovskou příležitost. Tak to je, když se dějí podobná rozhodnutí. Jedno takové už Chelsea dostala loni na Old Trafford, a proto se trochu obávám," dodal Ferguson, který má se svým mužstvem na čele tabulky už jen tříbodový náskok a pokud prohraje, bude se rozhodovat až ve zbývajících dvou duelech.

Autor: Ondřej Holzman / ČTK, soccerway.com, skysports.com

Komentáře (327)

Přidat komentář
SuperFrankie

Ferguson by se do tohodle opravdu neměl motat po tom co dělají rozhodčí vůči United...

Reagovat
Devil

Ba naopak,uz bylo dost nespravedlnosti.Je 21 stoleti a moznosti takovych rozmeru,ze uz vcera bylo pozde s tim neco udelat.

Reagovat
Arbiter

"Vlastně se ta rozhodnutí vyvážila, nicméně si myslím, že Vidičovu ruku bylo těžké vidět...."

funny

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom smiesne

Reagovat
Arbiter

treba to, ze carovy stal primo naproti Vidicovi? :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Feguson ma pravdu...bylo to hodne tezke videt protoze Vidic prakticky nezmenil smer letu mice. takze si rozhodci myslel ze ho to tesne minulo. tech zaberu v televizi ukazovali hodne a snad jen na jednom byla videt velmi mirna zmena smeru mice po dotyku Vidice...tim nerikam ze to penalta byt nemela, jen ze chapu ze to rozhodci nevidel

Reagovat
vitasrp

Rozhodčí právě tu teč viděl, nařídil roh, o to směšnější je, že se neodvážil odmávat penaltu.. Vyřešil to naprosto nejhůř, jak mohl..

Reagovat
smazaný uživatel

tec videl, no opticky a v tej rychlosti to jasne vyzeralo na hru hlavou

Reagovat
Arbiter

tohle je kec, protoze Vida mel tu ruku vedle hlavy a z postaveni rozhodciho to muselo byt dost dobre videt. A nebo je slepy, coz je jeste horsi

Reagovat
smazaný uživatel

kec nekec, ja nemam pohlad rozhodcu, ty nemas pohlad rozhodcu ,no predpokladam ze aj pre neho to nebolo jednoznacne, pretoze lopta takmer nezmenila smer a rychlost...v opacnom pripade by fukol penaltu, co sa nestalo...proste nejednoznacna situacia, neviem co mam k tomu viac dodat

Reagovat
SunFells

Tam byl celkem pěkný záběr přímo z pozice pomezního

Reagovat
smazaný uživatel

Víš co je na tom směšné? Co třeba to že neposuzuje faul podle toho jestli byl, ale podle toho jestli byl vidět. Směšný je celý Manchester a on tomu velí.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde v tej Arbitrovej citacii je rec o nejakom posudzovani faulu kolega?

Reagovat
smazaný uživatel

nicméně si myslím, že Vidičovu ruku bylo těžké vidět. Na druhé straně ale Clichy věděl, že fauloval.

Reagovat
smazaný uživatel

nechci video

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

bez něj je to větší sranda, to je fakt

Reagovat
Yanek

Já nevim co na tom každý vidí, do fotbalu video vůbec nepatří...

Reagovat
vodka

dřív do fotbalu zase nepatřily míče z umělých hmot, nepatřila tam střídání atd...

Reagovat
SuperFrankie

Reagovat
Yanek

Tohle se dá pochopit, ale video...?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
panca

je zajimavy, ze tady pak prvni kricis, jak rozhodci piskaj

Reagovat
Yanek

Tak video se snad bude týkat sporných gólů, ne?

Reagovat
panca

asi jo a tobe by nevadilo, kdyby ac vyhralo neregulenim golem? Ja bych dal video i na simulace a fauly v pokutovym uzemi

Reagovat
SuperFrankie

To zase ne to by se to kouskovalo moc jen na ty sporný goly.

Reagovat
SuperFrankie

Pak by se totiž muselo přesně stanovit a vymezit co by byla penalta a to si myslím není v praxi možné.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SuperFrankie

Pak by se totiž muselo přesně stanovit a vymezit co by byla penalta a to si myslím není v praxi možné.

Reagovat
panca

kdyz nejakej di maria tam skace jako do bazena, tak mu rozhodci rekne dive, da mu zlutou a penalta nebude. Urcite by se usetrilo vic casu nez kdyz se tam hadaj

Reagovat
Yanek

Jj, tak to už vidim jak v poslední minutě finále LM spornej moment v pokutovym území a rozhodčí jakože stopnou hru a jdou to posoudit podle opakovanýho záběru. To už neni fotbal..

A nevadilo, ani kdyby bylo neregulérním gólem poškozeno.

Reagovat
SuperFrankie

Ono to to video chce,ale aby se to nezneužívalo a používalo jen v nejjzašších možnostech.

Reagovat
panca

no a? Ma sluchatko v uchu a do par sekund mu rozhodci od vieda rekne, ze to byla simulace a penalta neni. Otazka 20 sekund a usetri se 2 minuty hadani a bude se vic hrat.

Reagovat
Yanek

Tak potom budou zas kecy, jak byl podplacenej ten, co šéfuje tomu videu. Nene, tohle už prostě do fotbalu nepatří a zavádět to kvůli tomu, že si to doba žádá... co bude za 10 let, bude se hrát fotbal na vznášedlech?

Reagovat
SuperFrankie

Pravda,ale tak aspoň ty čárový rozhodčí to je rozumná nenásilná varianta.

Reagovat
Yanek

Jako ti, co sou za brankou? Jo, s tím souhlasim...

Reagovat
SuperFrankie

Jo jo ty. To video by se zneužilo asi s tím máš pravdu.

Reagovat
terry

Jenže tam jsou očividně na hovno.

Reagovat
SuperFrankie

Oni tam byli na Stamford Bridge? Já nekoukal.

Jinak myslím si,že tahle situace by se asi nevyřešila ani videem poku by nebylo umístěno přímo v brance.

Reagovat
terry

Brankoví sudí jsou jen v evropských pohárech.

Reagovat
SuperFrankie

Tak to je otázka jak by to vypadalo,když by ted byli na Stamfordu.

Reagovat
terry

Dost možná stejně. U ofsajdu by určitě nepomohli a u toho gólu spíš podlehli tlaku a pískli gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, v hokeji si taky stěžujou, že videorozhodčí jsou podplacený.

Reagovat
panca

zase prehanis! Podivej se na hokej a nikdo si na to nestezuje prave naopak!

Reagovat
Yanek

Právě proto, že hokej. Fotbal a hokej se nemůžou vůbec prolínat, sou to uplně odlišené sporty...

Reagovat
panca

ja ti to pripomenu az nekdo zarizne ac a budes tu radit

Reagovat
Yanek

Však já nadávám na některé kokoty rozhodčí v Itálii, kteří nemají cit pro hru a pískají podivně. Ale rači 100x je, nežvideo.

Reagovat
homeles8

proč?

Reagovat
Yanek

Co proč? Prostě chci normální fotbal a né do toho srát vynálezy 21. století. Ať je to třeba na úkor úspěchu AC.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi ale takovy idiot, jakeho uz jsem dlouhou dobu nevidel... Fakt tvle, bez se zahrabat, treba se prohrabes o 100 let zpatky a bude vse tak, jak by sis to pral...

Reagovat
Yanek

To mě ale upřímně mrzí, že tvůj tým byl poškozen...

Reagovat
Yanek

A ty označení si nech pro svého staršího brášku, ten ti za to aspoň právem nadělí...

Reagovat
panca

tomuhle nerozumim vedet, ze jde vyhrat podvodem, treba i nechtenym a mit z toho radost

Reagovat
Yanek

To samý se může stát i naopak.

Reagovat
panca

mne vadi obe varianty! Pak se clovek tesi na zapas a znechuti mi to vymyslena penalta nebo takovejhle gol negol

Reagovat
Yanek

Mně to třeba neznechutí, to je prostě fotbal a sporné situace k tomu patří, bez toho by to byla nuda.

Reagovat
panca

nebyla!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, je to prostě dost smutný, jestli na konci ligy bude mít Cheslea třeba o bod víc, než United. Většína lidí si řekne, ta Chelsea vlastně vyhrála kvůli dvoum neregulerním gólům. Video by se mělo okamžitě začít používat! Všude jinde je a říkat, že fotbal je tím vyjímečný? Já teda nevím, ale podle mě se nezavedlo video ve všech sportech zároveň.

Reagovat
smazaný uživatel

Všude jinde v hokeji...?

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak!

Reagovat
smazaný uživatel

takový posouzení by netrvalo ani půl minuty, každej rozhodčí má v uchu sluchátka tak by stačilo aby pátej rozhodčí seděl někde u televize a dal hlavnímu echo hned jak by se podíval na záznam.. jednoznačně jsem pro video protože takovejch minel rozhodčích je v poslední době plno a ovlivňuje to důležitý zápasy..

Reagovat
smazaný uživatel

A neustále se budou důležité zápasy takovýmhle způsobem! Anglie na MS 2010 proti Německu a teď Chelsea! A to nebudu vytahovat další zápasy z historie! Blatter je opravdu vůl s velkým V!

Reagovat
smazaný uživatel

*rozhodovat

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo, aby sir něco podobného neřekl. "Vlastně se ta rozhodnutí vyvážila, nicméně si myslím, že Vidičovu ruku bylo těžké vidět. Na druhé straně ale Clichy věděl, že fauloval. Vždyť ještě ve strachu zvedal ruce."

Reagovat
smazaný uživatel

Čech to řekl dobře, Ferguson si podle mě tak trochu dělá alibi, kdyby to náhodou příští víkend nevyšlo.

Reagovat
Arbiter

vytváří tlak, nic nového

Reagovat
smazaný uživatel

video tu malo byť už dávno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
jazzmaster

nemá prosím někdo odkaz na highligts k tomuhle zápasu?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

S videem by to byla nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně na straně Barcy:)

Reagovat
SuperFrankie

Ts by ste ani nepostoupili proti CFC bez toho plešouna Norskýho

Reagovat
smazaný uživatel

mlč

Reagovat
SuperFrankie

Máš ty vůbec někdy nějaké argumenty nebo jen prázdné kecy?

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

nadržují vám stejně jako barceloně či nám

Reagovat
homeles8

Barceloně nadržujou nejvíc

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
homeles8

ne, nechce se mi sem dávat milion videí jako proti argument. Jebat. Todle video na tom nic nemění.

Reagovat
homeles8

navíc kdyby furt nesimulovali, tak jim většinu z toho pískknou, je to to samý, jako třeba s Krasičem.na podzim simuloval a na jaře se na něj nic nepískalo.

Reagovat
smazaný uživatel

on si někdo dal tu práci, aby našel všechno co se trochu podobá jejich zaříznutí? kdyby zkusil udělat sestřih toho, jak pomohli rozhodčí Barceloně, tak to je na celovečerní film.

Reagovat
Infi

Jde vidět že nedokážeš uznat, že se píská i PROTI Barceloně, né jen pro ní.

Reagovat
Biozdenda

pointa toho videa je, se to stava kazdemu, akorat kdo kdy slysel Guardiolu stezovat si na rozhodciho.. A klidne by mohl po duelu s Interem, ktery sice herne dominoval, ale spatne posouzene momenty vzaly Barce postup, byt bychom ho citili jako nezaslouzeny..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

už by je měl za to někdo zpeskovat pod SAF by si to nedovolili ti by chodily pod trávníkem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SuperFrankie

To je pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyš myslíš

Pamatuješ si jen to chceš, Barça hrala pulhodiny bez vyloučeného Abidala, protože Anelka zakopl o svoji nohu, v prvním zápase mohla kopat penaltu po faulu na Henryho, byl špatně odpískaný ofsajd - Etoo by šel naprosto sám na Čecha, mohla se taky kopat penalta po ruce Ballacka...

Reagovat
SuperFrankie

To beru,ale nemyslíš si přes tohle všechno,že tu odvetu ovlinil X krát víc ? Nehledě na tu situaci?

Reagovat
smazaný uživatel

Ta situace ten zápas ovlivnila hodně, plus ta ruka Ballacka myslim taky byla už v odvetě, a ty výmysly jako že měla Chelsea kopat 4 penalty to neberu vážně, jasná byla pouze ta po ruce Piqueho, jinak to všechno bylo sporné, Chelsea si to posrala sama, Drogba mohl rozhoudnout, když byl sám před Valdésem atd...

Reagovat
SuperFrankie

Nebudeme to řešit to je začarovanej kruh mělo byt finále FCB vs CFC bez špinavých United

Reagovat
smazaný uživatel

Špinavý United, čistá Chelsea - promiň, ale jsi s tím trapnej... Běž si ty názory říct mamce při kojení a nešpiň EF...

Pro spekulanty: Jsem fanouškem Sunderlandu, ale s NORMÁLNÍM fanouškem jakéhokoli klubu nemám problém, s BLBCI ,jako je tento, bych vytřel podlahu

Reagovat
SuperFrankie

Já to nemyslel vážně nejsem nějakej United hater nebo tak,ale prostě sem to hodil jako vtip proto za tím je smajlík,protože ted evidentně dělal,že Barca je bez viny tak sem nahodil tohle,což je samozřejmě blbost u UNITED v LM nikdy nejsou moc problémy ohledně golu možná ten co dal Scholes v Lille,ale na nic víc si nevzpomenu.

Reagovat
SuperFrankie

Nebudeme to řešit to je začarovanej kruh mělo byt finále FCB vs CFC bez špinavých United

Reagovat
smazaný uživatel

Video by bejt rozhodně mělo. Nechápu jak ho někdo nemůže, vždyt se kvůli tomu stalo tolik kontroverzí a dnes je doba takovej vymožeností, že by tohle měla bejt nusnost. Nebo to říkáte jen, protože to řekl Čech? Jinak jak řekl Ancelotti nebo Wenger, už nevím, tak rozhodčí budou dělat chyby vždycky. Dělají je hráči, dělají je trenéři....

Reagovat
Filip12

Čech Ferguson: jako trenér řečník

Reagovat
smazaný uživatel

Filip12 řečník pisatel uživatel trenér

Reagovat
-Pato-

Reagovat
Didier Drogba

pro video

Reagovat
r.mrazik

na ten zapas se tesim...modraci musi vyhrat...mohl by to byt fajn fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Nechte nám ten titul, to by byla sezóna jako svině získat mistra po takovém průběhu, kdy jsme se báli vůbec o kvalifikaci LM a čtvrté místo

Reagovat
smazaný uživatel

abysme poslouchali camry? ani náhodou

Reagovat
smazaný uživatel

Ty já mám jenom na Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

osobne se tesim na pekny fotbal...ten titul vam vubec nepreju...to uz radeji ten arsenal...

Reagovat
mesyas

nehci videa

jinak ten obrázek ještě nějakej fanda spurs který je proti golu?

a ten ferguson vidičova ruka prej těžko posoudit šašek opravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Pato-

nejsem fanda spurs ae ten gol platit neměl viz. http://www.youtube.com/watch?v=Nbns9b8LuyQ&feature=aso , nebyl celym objemem za čárou takže tady nechytrač

Reagovat
smazaný uživatel

Jak já se těším, až tenhle Alex Ferguson (titul vynechán záměrně) zmizí ze světa fotbalu... Většího šaška těžko pohledat...

Reagovat
Tomanatura

Ten těžko zmizí, když už se zapsal do historie jako nejlepší manažer všech dob Holt si budeš muset zvyknout, že tě bude doprovázet celý život, pokud zůstaneš u sledováné fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

Nechtěl bych být manažérem po SAFovi, to bude ubíjející, zvlášť když se třeba nebude hned dařit...

Reagovat
Tomanatura

Taky proto si každý přeje, ať se lektvar věčného mládí vynalezne co nejdříve.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by jsi se zamyslet na svou závislost na mém nicku, protože plácáš naprosté kraviny!! Nejsem fanoušek United ani SAF, ale to co dokázal on, už nikdo asi nepřekoná...

Reagovat
r.mrazik

ty jsi proste trouba...

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

nebol si ty este minulu sezonu jeden z tych normalnejsich?

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslim si že by se to vyrovnalo pač vidič bz měl zřejmě dostat i červenou. Zasloužené vítězství pro Arsenal

Reagovat
Rssa

Podle obrázku to vypadá na gól...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
terry

To je snad ale první fotka, kde to vypadá jasně na gól, většina spíš ukazovala opak.

Reagovat
Rssa

Pokud by to byla fotka z Marcy, tak bych se nedivil photoshopu, ale v Anglii se toto neděje, tak to vypadá regulérní branku (aspoň tak z 87 %)

Reagovat
terry

Reagovat
terry

Ale viděl jsem těch záběrů hodně a až když jsem teď hledal na webu Chelsea obrázek pro EF, tak jsem našel tohle. Doposud to vypadalo hodně na hraně, ale spíš ne. Tady to je obráceně. Ale zkresluje to.

Reagovat
Rssa

No já vidím jasně míč za oběma tyčemi (a 1. tyč zakrývá druhou = v podstatě fotka z čáry). Podle mne regulérní

Reagovat
Arbiter

musis brat v uvahu, ze pravidla rikaji o celem objemu balonu za brankovou carou ;)

Reagovat
Rssa

To je možné, ale pocitově je to spíš gól než negól.

Mělo by to být stejné jak s ofsajdem - sporné situace pouštět, pro dobro fotbalu.

Reagovat
Arbiter

tak pravidla jsou pravidla, ze jo a tam je jasne psane, ze gol plati, kdyz se mic nachazi celym objemem za brankovou carou, takze kdyz pujdem ad absurdum, i kdyby milimetr objemu za brankovou carou nebyl, gol proste neplati:) To neni to same jako pousteni spornych ofsajdu (viz Kalou a jeho postaveni pri druhem gole)...

Reagovat
Rssa

Ale je, podle obrázku dotyková plocha míče se dotýká trávníku za brankovou čarou. To při veškeré technice nebo vůli můžeme dokázat. Že ale část míče se "dotýká" (pravda je, že ale nedotýká, protože je tam vzduch) brankové čáry, to ti nikdo dokázat nemůže. Toto je docela jasná branka a vůbec se nedivím rozhodčímu, že ji uznal - uznal by ji skoro každý (kromě toho týpka na MS)

Reagovat
Arbiter

tady ale nejde o dotyk, tady jde o cely objem balonu;) nachazet se a dotykat se, to jsou dve rozdilne veci:)

Reagovat
Rssa

To ti nikdo nezajistí, třeba se míč díky Gomesove ruce zdeformoval a byl celý za čárou. Prostě je pochopitelné, že to uznal, protože není v lidských možnostech určit jestli byl celým objemem za čárou, může jen určit, jestli tam většinou "těla" byl nebo nebyl...a tento byl.

Reagovat
Arbiter

jinak ja se taky nedivim,ze ji uznal ;)

Reagovat
smazaný uživatel

lenze toto sa pustilo pre zlo futbalu

Reagovat
vodka

tady to ale není fotka z brankové čáry, zadní tyčka jde vidět docela dobře...

Reagovat
Arbiter

kdyz si ale vezmes natoceni te fotky, tak kdyby tam byl ten balon z mensi casti, mel by byt videt mene nez je, protoze zadni tycka jde videt pred predni...

Reagovat
Rssa

"v podstatě"...milimetry nehrají roli, míč je za brankovou čárou většinou svého objemu a proto se zdál rozhočímu (a správně) regulérně vstřelenou brankou, asi

Reagovat
fantomas

Přesně to je ten pohled kamery, podle kterýho sem tvrdil, že to vůbec nebylo tak jasný, jak se řiká...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem pro video !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Jsem pro Blu-ray!

Reagovat
kubys

Říše to zvládla

Reagovat
SunFells

"Na druhé straně ale Clichy věděl, že fauloval. Vždyť ještě ve strachu zvedal ruce."

Naprosto nepřirozené, když se před tebou někdo skácí a dožaduje se faulu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Video mělo být už dávno! Už když se to mohlo vůbec zprovoznit, tak mělo být! Aspoň by se předešlo všem těm neregulerním gólům, simulacím a atd.!

Reagovat
j_mrazik

Ve Španělsku by to byla úspora času, v Anglii neskutečný zkrácení čistého herního času.

Reagovat
Godwinson

Německo ... skvěléé!

Video už mělo být používáno dávno.

Reagovat
herbage
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
SunFells

Reagovat
Arbiter

je to to, co si myslim, ze je? :-D

Reagovat
herbage

Reagovat
Arbiter

provokace?:)

Reagovat
herbage

Ne, jen ti odpovídám na otázku

Reagovat
Arbiter

ja myslel ten odkaz:-)

Reagovat
herbage

No, trošku, ale původní záměr to nebyl. Jen mi to přišlo jako pěkná oslava našeho velkého vítězsví

Reagovat
smazaný uživatel

Co jiného můžeme očekávat.

Reagovat
smazaný uživatel

duła di duła

Reagovat
herbage

duba di duba

Reagovat
smazaný uživatel

oblíbená

Reagovat
SunFells

Cesc Fabregas, 23, has assisted 80 times for #Arsenal in the #PL in total. He is the third all time assister in the #PL.

Jestli je to pravda, tak respekt

Reagovat
herbage

zřejmě v krátkodobé historii PL a stejně ze starších ročníků nebudou statistiky. Ale i tak úspěch

Reagovat
SunFells

Asi ano, protože údajně jsou před ním stále hrající Giggs (97) s Lampardem, na něhož Cescovi chybí jen 4 asistence.

Reagovat
SuperFrankie

Kolik asistencí má Frank?

Reagovat
SunFells

84

Reagovat
SuperFrankie

Reagovat
smazaný uživatel

Cesc ho hravě překoná, pokud zůstane.

Reagovat
Counter

Chybí mu jen 4 asistence na Lampardovo druhé místo a pak 17 na Giggse :) Záleží, jak dlouho v Arsenalu ještě vydrží, je tak jednu až dvě sezony od prvního místa...

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona už dlouho neotravovala, jsem zvědavý na léto

Reagovat
smazaný uživatel

Jen ať jde. Bez něj je hra Arsenalu koukatelnější.

Reagovat
j_mrazik

Je pravda, že se mi to dneska líbilo, ale Fabregas dokáže vykouzlit super uličku, ale přijde mi, že je čím dál pomalejší. Nebo se mu moc nechce běhat.

Reagovat
smazaný uživatel

Trucuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš se mu nechce. Pamatuju ( nevim teda co to bylo za zápas, asi LM) jak rozehrával od vlastního vápna míč a nakonec dostal přihrávku na druhý straně před prázdnou branku. Dal gól a padl vyčerpánim, jak sprintoval přes celý hřiště.

Reagovat
j_mrazik

Padl vyčerpáním? Sakra, ten kluk vůbec nemá naběháno.

Reagovat
smazaný uživatel

Popravdě nevim jestli přímo padl, ale měl dost

Reagovat
herbage

Nebo proti Spurs sólo hned po rozehrávce Slepic, legendární

Reagovat
SunFells

V nějakém tom Team mates Arshavin zmiňoval, že si z jeho rychlosti občas dělá srandu

Reagovat
herbage

Co jsem viděl 75 minut, tak hra Aaron mi přišla málo tvořivá, Cesc pořád přeci jen někde jinde

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt, tento rok má Cesc v PL 14 asistencí za nějakých 1900 minut a to se mu moc teda tento ročník nepovedl.

Reagovat
smazaný uživatel

On Cesc má skvělej nákop za obranu a tvořivějších hráčů v současnosti moc neni, ale mě hrozně otravuje to jeho typicky španělský zadrbání akce, kdy místo rizika a rychlosti volí otočku a zpomalí celou hru.

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
herbage

Mě štve Ramsey, že nedává rovné přihrávky jako Cesc. mám rád, když míč elegantně plave po trávníku než když skáče jak hopík. Dnes jsme kvůli tomu zadrbali děsně moc akcí

Reagovat
fantomas

Reagovat
Counter

Tak to záleží na situaci, nikdo z našeho týmu nedokáže tak neskutečně zrychlit hru jako Cesc. Mimo těch 13 asistencí v PL se mu určitě dá připočítat spousta druhých asistencí, kdy poslal z jednoho dotyku míč za obranu a Theo dával Robinovi míč před poloprázdnou bránu. Z hlavy si vybavuju nedávné góly doma proti Wolves nebo na Blackpoolu.

Reagovat
fantomas

Zrychlit hru nákopem, to jo, ale jakmile se rozhodne rozeběhnout s míčem, tak to je brejk tentam...

Reagovat
fantomas

To je hovadina, že málo tvořivá. Tvoří holt jinačim způsobem, na kterej nejseš zvyklej.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě se musím dodívat na dnešní 1. poločas Ale co jsem viděl, tak Rambo se dostává do formy. A asi by jsme nemuseli hledat za Cesca přímo náhradu, posiloval/doplnil bych kádr na jiných postech....

Reagovat
SunFells

Ale podstatně horší. Herně je na tom letos hrozně, ale stejně za zápas vyšle 3-4 gólové přihrávky. Loni, když měl hodně dobrou sezónu, tak ho byla radost sledovat, tak snad se do příštího ročníku vzpamatuje.

Reagovat
herbage

Jj, letos je to bída, ale během ledna/února jsem měl pocit, že se do toho zase dostane, ale od toho utkání s Barcelonou je zase poloviční. Po pořádné přípravě čekám starého dobrého Cesca

Reagovat
SunFells

Hlavně, aby si odpustil dovolenou s Piquém a těma ostatníma tamějšíma mamlasama.

Reagovat
herbage

Ten jede v létě někam se Shakirou a Cesca opustila přítelkyně, pochybuji že budou chtít křena

Reagovat
SunFells

Reagovat
herbage

I když mohli by ject spolu ve třech a Cesc by mu jí mohl přebrat. Alespoň by byl konec spekulací o přestupu do Barcelony a byl konečně pokoj. Jen by asi místo mého oblíbeného Clubbed to death hráli o přestávce na Emirates Waka Waka, ale to je cena kterou jsem ochoten podstoupit

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
fantomas

Reagovat
SuperFrankie

Reagovat
Rssa

křenem bude Shakira

Reagovat
herbage

Reagovat
herbage

Poořád je to o parník nejlepší střední záložník ligy

Reagovat
SunFells

Letos spíše jen nejtvořivější.

Reagovat
Counter

Když si konečně po (kolika, čtyřech?) letech bude moci přes léto řádně odpočinout, určitě od něj můžeme v příští sezoně čekat velké věci. Pokud tedy neodejde :)

Reagovat
SunFells

Taky fakt. Štěstí, že Španělsko nepřijalo pozvánku na ten "jihoamerický" turnaj místo Japonska.

Letos ho snad ještě Arséne nedá ...ale příští léto už mu cena půjde trochu dolů, pokud neprodlouží.

Reagovat
smazaný uživatel

"nicméně si myslím, že Vidičovu ruku bylo těžké vidět. Na druhé straně ale Clichy věděl, že fauloval. Vždyť ještě ve strachu zvedal ruce."

Ferguson

Reagovat
forrest

Já jsem pro zavedení videa. Vždyť může být videorozhočí vždy ve střehu. Rozhodčí stejně mezi sebou komunikují pomocí mikrofonů, stačí aby mu prostě řekl: Tohle bylo za čárou. Gól platí. Hlavní zapíská a uzná branku. Jedná se o několik sekund. Takže kde se ubere ta "krása" fotbalu? Krása fotbalu by měla být především také ve spravedlnosti. Vždyť na MS neměla být Francie, spousta dalších týmů bylo kvůli chybám vyřazeno. Chyby v Lize mistrů... Je toho už moc, mělo by se to video nějak zavést.

Reagovat
smazaný uživatel

Spousta hadačů tady by video asi nerozdýchala,ale s tím o jaké prachy ve fotbale jde je to fakt na pováženou No jsem zvědav jestli se toho někdy dočkáme...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale stejně je na pováženou, že si to ten čárový vzal na triko když vezmu v úvahu kde stál. To mu mohlo být jasné, že to zkresluje.Z jeho pozice mu to ale muselo připadat docela jasné, když i na z té fotky u článku bych hádal, že tam je...

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se zdálo, že to prvně ten pomezní neuznal a pak že jo Bylo to hodně nepřehledné no, taky bych byl nasraný, ale zase to na první pohled vypadalo na gól Jsem zvědavý jestli neschopná FIFA a Blatter někdy něco vymyslí, to bude strašně na dlouho, pak se to bude ještě testovat, atd atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně se nechci dožít toho, že někdo bude během zápasu zkoumat video a pak hlasatel oznámí, že branka neplatí, protože hráč byl 2,5mm v ofsajdu, že míči chyběl 1mm, aby přešel brankovou čáru. Tohle prostě k fotbalu patří, dlouhodobě je to stejně jen o kvalitě.

To by pak museli zkoumat i jakoukoliv jinou situaci, protože když hráč simuluje a válí se po zemi, soupeř může dostat žlutou/červenou neoprávněně, což může zápas ovlivnit i víc, než kdyby padla jedna nefér branka. To samé simulace ve vápně kvůli penaltě, jakákoliv pochybnost, jestli někdo nedal ruku... 5s to nebude ani náhodou, za takovou chvíli rozhodčí ani nesvolá hráče, aby se znovu rozehrálo. A těch situací může být během zápas 10+, které můžou něco ovlivňovat a kdy se bude pořád zastavovat zápas.

Spíš bych dával zpětně stop na x zápasů v případě, že hráč nasimuluje penaltu, že hráč simuluje faul a soupeř za to dostane kartu a podobně. Pokud to rozhodčí vidí v zápase, tak hned dávat simulantovi takovou kartu, jakou by jinak dostal "faulující" hráč.

Reagovat
SuperFrankie

Reagovat
smazaný uživatel

ale ty pletes hrusky z jabkama.. samozrejme, ze video by nevychytalo vsechny nesvary fotbalu.. ale bylo by to proste spravedlivejsi.. video vychyta ne/regulerni gol.. kouskovani se da vyresit spoustu pravidlama.. jako priklad bych uvedl jestrabi oko v tenise.. taky ho muzou pouzit tusim 3x kazdy.. kdyby se tohole zavedlo, stacilo by to.. a simulovani bych resil uplne jinak.. vysoke pokutu zpetne po zapase.. myslim, ze by si to pak hrisnici rozmysleli jestli letat nebo ne..

Reagovat
smazaný uživatel

Lehké OT: v PL při rovnosti bodů a rozdílu vstřelených-obdržených branek rozhoduje vyšší počet vstřelených branek nebo nějakým způsobem vzájemné zápasy? Děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že první kritérium je počet vstřelenejch golů. Až pak rozdíl vstřelených-obdržených.

Reagovat
terry

Obráceně.

Reagovat
fantomas

To jakože tým se skóre 98:85 by šel před tým se skóre 76:15? To ti přijde logický?

Reagovat
smazaný uživatel

Já to napsal blbě a blbě jsem i četl... Myslel jsem to tak, jak jsi napsal ty.

Reagovat
terry

Vstřelený góly.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem si to myslel. Škoda, že to nejsou v první řadě vzájemné zápasy, to by bylo hned veselejší

Reagovat
j_mrazik

+/- branky. Ne vstřelený, ale rozdíl vstřelených a obdržených.

Reagovat
terry

Na to se neptal.

Reagovat
fantomas

Reagovat
j_mrazik

Něco špatně?

Reagovat
fantomas

No na to se neptal. On navozoval situace, podle níž by ten rozdíl byl stejnej u obou týmů.

Reagovat
j_mrazik

Máš pravdu. Nečetl jsem to pozorně.

Reagovat
smazaný uživatel

Blatter Yanek

Nechápu jak někdo může říkat že s videem to bude nuda, duležitý je bavit se samotnou hrou a ne se snad až vyžívat v techhle chybach rozhodcich, simulacich hracu, trapnym prosenim a hadanim se s rozhodcim( to podle mě do fotbalu nepatří, driv to tady nebylo, urcite ne v takovy mire, je to trend moderni doby tak by se na to taky melo moderni technikou zareagovat), to mi teda moc zábavný nepříde a jestli někomu jo tak to poteš prdel. A že bude hra rozkouskovaná? Hovno. Ta je rozkouskovana uz ted prave kvuli tem simulacim(oni si to ty hraci rozmyslej kdyz jim to typek u videa nebude zrat a simulaci ubyde) a hádánim. Tyhle všechny hnusy by zmizely nebo aspon ubyli, ale jasne, chápu že tohle jeste muze bejt diskutabilní ale jestli někdo jestě řekne něco proti videu na brankovy čáře tak to uz musi bejt poradnej idiot nebo Blatter.

Reagovat
Yanek

Já bych na tebe i reagoval a vedl s tebou jistě dlooouhou diskuzi, ale svoje sem už řekl a už je docela pozdě.

Reagovat
smazaný uživatel

No já sem moc komentama nepřispívam, za poslední dobu jenom na Filipa12 a jeho "Beneficu" a ted na tebe protoze si me svejma komentama normalne vytocil ale uz sem se vypsal a sem klidnej, hlavně že sis to přečet. A je pozdě to je fakt, tak dobrou.

Ale stejně tebe a Blattera v tomhle nikdy nepochopim.

Reagovat
smazaný uživatel

Video ano-ke spravedlivějšímu posouzení exaktně vyhodnotitelných situací,zejm.ofsajdů a míčů za čárou(příp.např. také zda k faulu došlo uvnitř či mimo pokutové území).

Reagovat
smazaný uživatel

Ale samozřejmě že video bude zdržovat.

Fotbalové hřiště má cirka 7 000 metrů čtverečních, pobíhá po něm 22 hráčů.Když se podíváte do pravidel fotbalu, tak spousta přestupků se dá udělat i když hráč nedrží míč.Nesportovní chování, protesty slovem i jednáním, fauly, bránění v pohybu, a spousta dalšího.Doteďka platí-co rozhodčí (který sleduje aktuální boj o míč) nevidí, to se nepočítá.Jestli budou teď celý prostor hřiště a všech 22 hráčů pokrývat TV kamery, trenéři a funkcionáři obou stran je budou sledovat, a požadovat, aby se každý přestupek prošetřoval a přerušovala se hra.

Jo jasně, že se navrhuje, že by se na video dívalo jenom při "důležitých sporech" , třeba když padne sporný gól je sporný ofsajd. Jenomže, pravidla fotbalu přece nehovoří nic o tom, že by se "menší přestupky" mohly odpouštět, když už o nich rozhodčí ví a mohl by si je ověřit.V tom se liší třeba od hokeje, který je víc silový a dotykový,takže rozhodčí opravdu může něco odpustit aby nekouskoval hru, čili se na video podívá až když rozhoduje o uznání gólu.

Reagovat
homeles8

OT: David Beckham má dnes narozeniny

Reagovat
homeles8

*36. narozeniny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ferguson si môže s prepáčením nasrať, lebo jeho MU zvýhodňujú stále...to je proste tak, ked sa niečo urobí zle proti MU tak je celý vesmír zlý ale ked proti tomu druhému týmu, tak to už sú len vety typu "Sme radi že sme dnes vyhrali....."...video by malo byť zavedené, aj ked si myslím že Lampardov gól mal platiť kedže bol väčšinou objemu za čiarou...ale to je len mal mal mal...isto si každý pamätá na MS kedy takýto gĺ neuznali...takže tu je tá spravodlivosť a krivda voči každému, kto je v ten daný okamih zvýhodnený...ja osobne som prestal veriť vo futbalovú resp. rozhodcovskú spravodlivosť po zápase Chelsea-Barcelona, lebo to nebol zápas ale divadlo, takže je jasné že video by malo byť zavedené, aj keď by to bol velký "skok" alebo "novinka" tak by sa to rýchlo uchytilo a išlo to, to je snáď každému jasné, lenže to nie je na každom fanúšikovi ale na tých kompetentných pánoch čo sa technológiam vyhýbajú a sú radi že vedia kde sa im zapína počítač prípadne vedia naťukať pin na mobile (ak ho teda pre istotu nevypínajú)...za chyby sa ospravedlňujem, bolo vela hodín a klipkali mi oči

Reagovat
smazaný uživatel

Ferguson: Mohli jsme zvítězit

Manažer Manchesteru United Sir Alex Ferguson je názoru, že jeho tým mohl vyhrát, pokud by rozhodčí odpískal penaltu za zákrok Gaela Clichyho na útočníka Michaela Owena. Zároveň však připustil, že penaltu mohl kopat i Arsenal, jelikož Nemanja Vidič zahrál v pokutovém území rukou. „Byl to příliž důležitý zápas, aby zazněly nějaké nesprávné rozhodnutí. Samozřejmě to dává Chelsea velkou šanci a to se stane, když v zápase zaznívají takováto rozhodnutí.“ No do háje a já , že bude normální pro rozhovore

Reagovat
smazaný uživatel

Ví tady někdo, jak přesně hovoří pravidla v PL při rovnosti bodů dvou týmů na čele tabulky?? Předpokládám, že jako první kritérium jsou vzájemné zápasy, pak vzájemné skóre a pak celkové skóre, nebo vyšší počet vstřelených branek, či rozdíl mezi vstřelenými a obdrženými góly?? Kdo to ví, ať napoví..

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud je rovnost bodů ,tak rozhoduje větší skóre týmu.

Reagovat
forrest

To by bylo zajímavý, kdyby o titulu nakonec rozhodlo jen to, kdo vstřelil více branek, když vezmu v potaz to, že Chelsea i Man Utd mají momentálně ve skóre oba 38+, ale to není moc pravděpodobný. Každopádně to bude zajímavý do posledního kola. V tom je ta Anglie skvělá, tři týmy můžou vyhrát titul a další tři můžou ještě bojovat teoreticky o 4. místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně se tedy domnívám, že na prvním místě jsou vzájemné zápasy, nicméně ruku do ohně bych za to nedal.. Nevíte třeba o nějaké stránce na netu, kde jsou tato pravidla jasně napsaná??

Reagovat
mike.84

ja bych ani neřekl že postranní rozhodčí nic nevyřešili.... rozhodčí co by stal vedle brány jak v LM by tu lampsovu střelu viděl. a dal by signal že to nebyl gol... ja zase nechapu proč se pořad řeší to aby se to video zavedlo když blater asi 17x řekl že video nebude....

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusi tam byt video, to uz nebude ono ked tam bude technika. Nech tam je ale do ...i 4. a 5. rozhodca hned pri brane a dava pozor na brankovu ciaru a fauly v pokutovom uzemi. Ved to uz by sledovalo 5 ludi (rozhodcov), tak to uz by im nic neuniklo. Ten lampardov gol na MS to JE ZALOSTNE!!!!!!!!!!!!!!!! Anglicko by vyrovnalo.

A kto ma viac strelenych golov? United alebo Chelsea?

Reagovat
SunFells

http://bit.ly/lE9e7D

Domácí kit teda oficiálně potvrzen, ale je tam i dosud nezveřejněný (teda myslím) dres brankáře.

Reagovat
Arbiter

brankářský dres

Reagovat
j_mrazik

Ten pro brankáře je divnej. Ale zvykneme si, když v něm bude dobrej golman.

Reagovat
Arbiter

Nike ty dresy podělal už druhým rokem. I letos jsou k zblití Zlatý Adidas v tomhle

Reagovat
j_mrazik

Dres pro hráče se mi líbí. Jenom pro golmana je takovej nic moc. Volil bych jednodušší prvky, než ten motiv pod rukama.

Reagovat
Arbiter

já teď mluvím o brankářských dresech Na těch mě nejvíc štve i to, že prostě vydají jeden design a pak jen pro každý klub změní barvičky Ty hráčské jsou docela v pohodě, takové jednoduché, nic se jim nedá vytknout asi...Možná ten znak mohli udělat barevný a ne jen jako nátisk

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
j_mrazik

Je to možný, ale ty sady bývají 3. Řekl bych, že 1. jsou jasný, 2. jsou bílý, 3. ty tmavý. Tedy dřív to takhle bylo.

Reagovat
SunFells

Ty budou ofic. zveřejněny až později, ale doufejme, že tyhle to nebudou.

Reagovat
herbage

Až na ten znak dobrý, ty zlaté vavříny zkrátka vypadají 100x lépe

Reagovat
mike.84

hlavně že v něm pózoval cesc

Reagovat
smazaný uživatel

sem asi dement, ale jak z normálního odkazu uděláte ten bit.ly?

Reagovat
mike.84

tak by mě to zajímalo

Reagovat
smazaný uživatel

si dement otevřeš bit.ly, do toho pole nakopčíš tu adresu co chceš zkrátit a dáš SHORTEN a pak ti to vyhodí např. http://bit.ly/mOojrS

Reagovat
smazaný uživatel

a ti sikovnejsi si v opere alebo vo FF stiahnu addon/extension

Reagovat
smazaný uživatel

jo takhle bit.ly je přímo nějaká stránka ok, díky

Reagovat
smazaný uživatel

Obránce Milan Jurčina byl krátce po zápase hodně roztrpčený. "Musíme zlepšit defenzivu. Nemůže se nám stát, abychom dostali čtyři góly od nějakých Němců,"

A pak se divte, že jim nefandím ...

Reagovat
smazaný uživatel

můžou bejt rádi, že je nenazval frickové

Reagovat
smazaný uživatel

tak on by toho byl nejspíš schopný, ale jde o to, že "nějací" Němci hráli loni semifinále MS, kde mimochodem právě Slovákům taky naplácali na zadek a Slováci na tom turnaji skončili na 12. fleku.

Chtělo by to trochu pokory z jeho strany.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dyť to je u nich normální... stačej ty jejich kecy vždycky před a po našich zápasech. Navíc s touhle obranou mi bylo jasný, že slováci to nikam nedotáhnou, útok dobrej, obrana průměrná, a to je letos i náš problém možná, i když zlepšilo se to Židlí a Michálkem.

Reagovat
smazaný uživatel

povedal to dobre

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm ...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Jurčina je pohoďák, ale toto trochu nepremyslel. Napr. Gáboríka nemám rád, to je baletka...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gáboríkovi držím palce, vážim si ho ako skvelého a talentovaného hokejistu, ale je to baletka... Najlepší je aj tak Chára s Lučičom.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší je Krejčí s Kaberlem, ale tyhle 2 taky dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Krejčího mám rád, sympaťák... Kaberleho ani nie, ale nesympatický mi nie je...

Reagovat
vodka

stejně tak... navíc když si porovnáš vytěžovanost cháry a kaberleho, je jasné, kdo je lepší...

akorát sem teda netušil, že je chára bezpohlavní...

http://img.aktuality.sk/stories/2005/Ludia/Sportovci/zdeno_chara_espn_4.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

historický moment - jirko, plně s tebou souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

to nepovedal jirka, ale Jurcina

Reagovat
Counter

Reagovat
noustres

Já bych byl pro video na brankovou čáru

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že o ničem jiném se tu nebavíme. Teda aspoň já určitě nejsem pro aby se řešil každý faul a offside na videu. Branková čára by pro začátek úplně stačila.

Reagovat
Arbiter
Reagovat
smazaný uživatel

hmm tak nějak to asi viděl pomezní

Reagovat
smazaný uživatel

já už jsem ze Španělska na podobný obrázky a videa den nebo dva po zápase trochu imunní, ale POKUD by tohle měla být reálná fotka, tak to gól být neměl, protože míč není za brankovou čarou.

Ale nebojte, nejste v tom sami. Real podobným "gólem" postoupil v Copě přes Sevillu a pak celou Copu vyhrál.

Reagovat
Arbiter

No právě z téhle fotky to vypadá, že za čárou už je...A není to Španělsko, takže žádné fake fotky

Reagovat
vodka

za čarou nevypadá celý ani tady...

Reagovat
smazaný uživatel

ne, právěže na téhle fotce za čárou CELÝ není.

Reagovat
smazaný uživatel

Dyť ten míč stojí přesně na hraně čáry,takže všechno co je ve vzduchu je ještě na lajně...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

I tato fotka vypadá jako regulérní branka. Jistě, 5 % míče je na čáře, jenže to rozhodčí postřehnout nemůže a v té rychlosti to prostě vypadá jako branka. Správné rozhodnutí

Reagovat
PJ

Trochu si protiřečíš, ne? Pokud je 5% míče na čáře, pak to nemůže bejt REGULÉRNÍ branka, protože ta je jen pokud je za čarou celej míč, ne 95%. Ale že to rozhodčí nemůže postřehnout a že je blbost ho za to jakkoli obviňovat, to je samozřejmě fakt. Neni to správný rozhodnutí, je to chyba, ale je to taková chyba, za kterou rozhodčí určitě nemůže, stejně jako často za centimetrový ofsajdy nebo "dobře" nafilmovaný penalty...

Reagovat
Rssa

Blbý slovo no, spíš by se tam hodilo něco jako "morálně správná" branka Toto nemůže rozhodčímu nikdo vyčítat, není to robot, kór když ani technika nedikáže správně odpovědět, jestli to byla branka nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"morální" branka nic neznamená. Podle pravidel i těch 5 % na čáře prostě branka není a tady to tak prostě evidentně je.

POKUD to je neupravená fotka, tak to gól nebyl.

Ale souhlasím s tím, že sudí není schopen v té rychlosti rozeznat, zda už byl nebo ještě ne. Proto je jednoznačně potřeba video, které by ze sudích sňalo jistou tíhu odpovědnosti. Sudí by mohl přestat sledovat brankovou čáru a mohl by koukat, zda se někde neděje něco proti pravidlům.

Reagovat
smazaný uživatel

z pozice blattera bych zavedl video pro sporne goly, cipy do kopacek k vuli offsideum a hlavne vysoke pokuty za diving..

Reagovat
mike.84

utopie všechno...

Reagovat
smazaný uživatel

raci pohod duvod..

Reagovat
mike.84

do EL jde z anglie pouze pátej a vítěz FA ne ? teda pokud vyhraje stoke. pokud vyhrajou city tak jde tottenham ?

díky

Reagovat
Chazy

Stoke už to má jistý :((

Reagovat
smazaný uživatel

aj birmingham je isty

Reagovat
smazaný uživatel

Plně mu rozumím, největší chybou by bylo, kdyby ManU prohrálo doma. A takovou chybu nesmí rozhodčí dopustit. Je to nad slunce jasnější vzkaz - on toto do tisku dát může, když něco řekne Mourinho, tak je to lump a darebák :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Sir Alex na sudí takovýma prohlášeníma nesmyslně tlačí a můžou si s Fňukýnem podat ruce. Jsou to stejní darebáci a lumpové.

Ale cením si vyjádření Čecha. Sudí jim pomohl a on přesto prohlásí, že by se mělo zavést video. Tohle je prohlášení člověka, kterýmu jde o zlepšení systému a není to jen brekot po (případně) prohraném zápase.

Čechýno

Reagovat
smazaný uživatel

"nesmyslně"

Reagovat
smazaný uživatel

pravda. Smysl to má. Ten smysl je proti duchu fair play a škodí fotbalu, ale smysl v tom jednoznačně je.

Takže měním slovo "nesmyslně" za "nesportovně".

Reagovat
smazaný uživatel

ale na druhej strane, ak ta v zapase rozhodca vyslovene poskodi, preco by si nemohol povedat co si o tom myslis?

Reagovat
smazaný uživatel

protože příště mi zase sudí svojí chybou pravděpodobně zase pomůže. A že by zrovna MU patřil mezi ty nejmlácenější kluby, co se rozhodcovských chyb týče, to bych neřekl. Zrovna všera vám sudí odpustil pentli a červenou kartu ...

Uvědom si, že sudí jsou touhle kritikou prostě ovlivňováni. Oni mají taky svoje životy a žijí v nějaký společnosti. Chodí mezi lidi a ti lidi jsou něčí fandové, že jo ...

A čím víc faktorů na sudí působí, tím pod větším tlakem rozhodují. A to není nic, co by fotbal potřeboval.

Reagovat
smazaný uživatel

co sa tyka vcerajska tak penalta mala byt aj na nasej strane, celkom jasna

ja si tie veci uvedomujem, ale ty si uvedom to, ze manazer sa snad moze vyjadrit k veci ktora ovplyvnuje aj jeho poziciu...uvedomujes si ze kolko krat padne manazer kvoli chybe rozhodcu? Nie je to zrovna Fergieho alebo Wengerov pripad ale stava sa to...

v prvom rade hadzem za vsetko vinu na futbalove a rozhodcovske asociacie, pretoze je nemyslitelne, aby rozhodca, ktory vyslovene pokazi zapas, piska hned v nasledujucom kole ako keby sa nic nestalo

btw. som ten co sa v 90% zastava rozhodcov, ale niekedy sa uz fakt neda a zasluzia si skritizovat aj oni a aj verejne

Reagovat
smazaný uživatel

AŽ bude MU řezán sudími jako žito a nebudou vidět jiné východisko, tak ať to řeknou do novin. Ale stěžovat si po KAŽDÉM rozhodnutí proti a přehlížet, že mi sudí v ostatních zápasech občas připísknout, tomu říkám pokrytectví a regulérní snaha ovlivnit sudí tak, aby foukali pro mě. Tak to vidím já.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale zrovna v tomto ma Fergie pravdu, pretoze sa blizi klucovy zapas s Chelseou, ktoru vo vzajomnych konfrontaciach rozhodcovia potlacili riadne...tam proste musi byt nasadeny rozhodca ktory neurobi ziadnu vaznejsiu chybu, osobne by som tam dal cudzieho rozhodcu

Reagovat
PJ

Třeba Ovrebo, by modráky kleplo ještě před zápasem

Reagovat
smazaný uživatel

ale osobne by som tam nasadil Rosettiho alebo Busaccu

Reagovat
Arbiter

Tebe by to ale také kleplo, kdyby vám provedl to, co nám

Reagovat
PJ

Tak to každopádně

Reagovat
smazaný uživatel

A to třeba nejde vyřešit tak, že by se Fergie spojil s Carlettem a navrhl mu možnost, že by utkání řídil nějaký zahraniční sudí. Kdyby se spolu domluvili (jako že by se nejspíš domluvili), tak by to navrhli Asociaci a ta by zahraničního rozhodčího delegovala. Řešit to přes média je největší hloupost.

Reagovat
M0rb1D4S

Oni si nestěžují v každém zápase kdy je něco proti nim, oni si stěžují jenom v zápasech, které prohrají! Ať rozhodčí píská jak chce, když Manchester pohraje, vždycky je to špatně

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak vyhrat neumej...trapaci modry...OFSIDE A NEGOL a 3 boby doma..f fakt uz trapny...

Reagovat
Rssa

300. pro Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

to je podvod, ja som tu uz daval 300. pre, ale admini tu vymazali nejake prispevky a s nimi aj ten moj

Reagovat
Rssa

300. padla do správných rukou, no

Reagovat
smazaný uživatel

jak vies comu som tu 300. daval

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodne sa v nedelu ale nemyslim ze vyhrame titul vidim to takto 80% Man U 19,5%Chelsea 0,5% Arsenal my máme ešte vonku zápas s Evertonom v poslednom kole ale to je jedno ked na Old Trafford nevyhráme tak to je už rozhodnuté v každom zápase na 150% aby vyhrali ale inak stále im verím aj ked čo ja viem ...

Reagovat
smazaný uživatel

inak pekný obrázok že lopta bola 85% za čiarou :)

Reagovat
smazaný uživatel

ukazuje :)

Reagovat
smazaný uživatel

A to znamená že měl platit? Možná to jen blbě chápu,ale od nicku chelsea family nevím jak si to jinak vyložit...

Reagovat
smazaný uživatel

blbý chápu blbe

Reagovat
-Pato-

a to znamená že paltit neměl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele