ČECH: TERRY JE ŽELEZNÝ MUŽ

26.02.2007, 14:24
Aktuality
Všem aktérům včerejšího finálového utkáná Carling Cupu nebylo několik minut moc dobře po těle. Za všechno mohl nešťastný zásah Diabyho kopačky do obličeje Johna Terryho, po němž se kapitán Chelsea bezvládně skácel na zem. Asi nejvíce ze všech přítomných si možné následky tohoto momentu uvědomoval Petr Čech...

"Během těch pěti minut, než ho uložili na nosítka, mi nebylo vůbec dobře. Připomnělo mi to moje zranění a se zraněními hlavy nikdy nevíte. Naštěstí u něho byli rychle doktoři a teď je v pořádku. Nebylo to ale hezké," říká český reprezentant, který v říjnovém utkání Premier League proti Readingu utrpěl zlomeninu lebeční kosti a chíli mu dokonce hrozil konec kariéry.

K osudnému momentu došlo těsně před završením hodiny hry. Diaby při snaze odvrátit nebezpečí po rohovém kopu trefil vši silou jenom hlavu dorážejícího Terryho a bylo zle. 26letý obránce padl na zem a rozhodčí Howard Webb okamžitě přivolal zdravotní tým. Terry upadl do bezvědomí, měl zapadlý jazyk a na chvíli přestal dýchat. Po několikaminutovém ošetření na hřišti následoval rychlý převoz do nemocnice, z níž byl hráč po několika hodinách propuštěn.

"Snažil jsem se vypnout, ale jako brankář musím být stále ve střehu. Chodil jsem dokola a snažil jsem se myslet jenom na svůj zápas, ne na to, co se dělo na druhé straně hřiště," vzpomíná Čech. "Kdyby to bylo stejné zranění, jaké jsem prodělal já, pak byste viděli, jak těžké je vrátit se zpět. Proto tam byly velké emoce, když ale měl vstoupit do tunelu, byl při vědomí. Když jsem viděl, jak se pohybuje, cítil jsem se hned lépe," popisuje dále jeden z nejlepších brankářů světa.

Terry po propuštění z nemocnice odcestoval se svými spoluhráči zpět do Londýna a od Petra Čecha se mu dokonce dostalo jedné pochvaly. "Řekl jsem mu, že pokud existuje nějaká trofej pro železného hráče roku, tak je jeho," prozradil s úsměvem.

Terry si toho v letošní sezóně vytrpěl již dost. Na přelomu roku měl problémy se zády a musel se podrobit operaci, v úterním utkání Ligy mistrů proti Portu si zase poranil kotník a do včerejšího zápasu s Arsenalem se dohromady dal jenom zázrakem. Teď je tu další zranění, to by však nemělo ohrozit jeho další působení v sezóně a 26letý obránce by měl být k dispozici již za týden v duelu proti Portsmouthu.

Chelsea nakonec zásluhou dvou branek kanonýra Didiera Drogba porazila Arsenal a v letošní sezóně získala svou první trofej. Zápas samotný ale bude mít disciplinární dohru. V nastevaném čase se totiž na hřišti strhla potyčka, jejímž výsledkem byly také tři červené karty. Předčasně do sprch museli jít "Kanonýři" Adebayor s Tourem a jejich africký kolega z řad soupeře Mikel. Všichni zainteresovaní se za své chování již omluvili, i tak je pravděpodobně čekají tresty. Ten nejvyšší by měl dostat Tožan Adebayor, který pěkně od plic vynadal rozhodčímu Webbovi a jeho asistentovi a k neudržení byl i během odchodu ze hřiště. Tožského útočníka nakonec uklidnil až Thierry Henry.

Autor: Tomáš Pavlík / football365.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dúfam že Terry na konci sezóny zdvihne pohár pre víťaza Premier League

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze ne ...ale tak radsi CHelsea nez MU!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ja kdyz sem koukal na ten zapas a vydel sem jak se skacel tak sem myslel ze je po nem....dostal ji dobrou na tu palici,je videt ze neni zadny maslo..i kdyz sem fanousek arsenalu tak sem se o nej bal a sem rad ze je vse vpoho...

Reagovat
HOST*

To by mě zajímalo kde byl Čech při tý potyčce...asi stal u tyče a modlil se aby to násilí skončilo

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
HOST*Arsenal

Terry je machr...

Reagovat
HOST*Tavo

Terry je železný muž, bez pochyb. Ale v Gaúdího městě běhá ještě železnější muž...

Reagovat
HOST*

To by mě zajímalo kde byl Čech při tý potyčce...asi stal u tyče a modlil se aby to násilí skončilo

Reagovat
HOST*Mari

Třeba to nikomu vtipné nepřišlo, tak proto na to nikdo nereagoval, změna nadpisu asi nepomůže, takže už to sem víckrát dávat nemusíš.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*Heretic

Fuck you!

Reagovat
HOST*Heretic

Aspon vidite, ze jsou v Chelsea srdcari! A pokud jde o to kartovani...jak sem Lamparduv fanda, tak se divim ze taky nevyfasoval cervenou...kdyz sem videl jeho rozzureny xicht a jak se sape na Toureho...sem mel celkem strach

Reagovat
HOST*Arsenal04

Mel jit taky ven curak....bylo to nezpravdlivy....

Reagovat
HOST*

ty seš čurák

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

taky jsem býval sprostý..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele