Carroll si přetrhal vazy v kotníku, mimo hru bude čtyři měsíce

24.07.2014, 21:59
Aktuality
Anglický útočník Andy Carroll opět ulehne na marodku. 25letý fotbalista West Hamu United si na novozélandském turné svého klubu přetrhal vazy v kotníku a po zítřejší operaci propásne začátek nadcházející sezóny. Podle vyjádření vedení klubu přijde zhruba o čtyři měsíce.

Carroll si zranění přivodil při středečním tréninku, dnes večer pak získal klub od lékařského týmu přesnou diagnózu. "Zprávy jsou velmi špatné. Vazy v kotníku jsou přetržené, zítra podstoupí operaci v USA. Znovu hrát by mohl asi za čtyři měsíce," uvedl syn spolumajitele klubu Jack Sullivan na svém twitteru.

Anglický reprezentant tak oslabil svůj tým stejně jako v minulé sezóně. Kvůli velice záludnému zranění paty nehrál od konce května až do začátku letošního roku. I v novém ročníku Premier League se tak West Ham ve většině své podzimní části bude muset obejít bez něj.

O to větší tíha zodpovědnosti tak padá na bedra dvou nově příchozích ofenzivních opor. Za 12 milionů liber se ke Kladivářům připojil objev mistrovství světa v Brazílii Enner Valencia, jehož tři góly ve skupinové fázi za Ekvádor očarovaly celé fotbalové veřejnosti. Valencia přestoupil z mexické Pachucy, kde stihl během první poloviny roku 2014 nastřílet osmnáct branek.

Dalším hráčem, jenž za Carrolla patrně převezme otěže útoku, je argentinský forvard Mauro Zárate. Ten se k West Hamu připojil z klubu, jenž jej pro velký fotbal také vychoval, Vélezu Sarsfield. Zárate už ostatně skóroval při prvním zápase Hammers na tour, který prohráli 1:2 s Wellingtonem Phoenix.

Autor: Marek Ustohal / bbc.co.uk

Komentáře (604)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele