CARLOSOVA STOVKA

12.09.2006, 12:26
Aktuality
Až tuto středu vyběhne Roberto Carlos v dresu Realu Madrid na hrací plochu v Lyonu, jistě se dočká potlesku od všech fanoušků tohoto klubu. Bude se jednat o jeho stý start v Lize mistrů. A to je bezesporu okamžik ve fotbalovém životě hodný zaznamenání. Tu stovku totiž zatím překonal jen jediný hráč. Raúl Gonzáles! A kdo patří do oné "Dvacítky" s nejvyšším počtem startů v LM?

Carlos začínal v brazilském klubu Palmeiras, s kterým v roce 1993 vyhrál tamní ligovou soutěž. Přestoupil do Interu Milán, sehrál v jeho dresu sezónu 1995/96 a odešel do Realu Madrid. První zápas, z oněch 99 sehraných, hrál 17. září 1997 proti norskému Rosenborgu (4:1). Devět let je hráčem základu, všichni trenéři, kteří za tuto dobu přišli a odešli, s ním počítali jako s oporou. Je tomu tak i u Fabio Capella, kterého nezajímá Carlosův věk (33), ale především jeho stále dobrý výkon a zejména nezměrná bojovnost.

Když hrál Roberto Carlos v Realu první sezónu, byl trenér stejný, Fabio Capello. Tým pod jeho vedením vyhrál španělskou ligu. O rok později již merengues trénoval Jupp Heynckes, ale také s ním Real slavil obrovský úspěch. Sedmé vítězství v Lize mistrů! Od roku 1966 se tento Pohár objevil na Santiago Bernabéu poprvé. Heynckes zmizel a po něm tak učinili mnozí další. Jen Roberto Carlos zůstával věrný a podařilo se mu získat ještě další dvě finálová vítězství v LM, v letech 2001 a 2003. Mezi největší mezinárodní úspěchy tohoto fotbalisty patří rovněž zisk dvou Mezikontinetálních pohárů (1998 a 2002) a titul Mistra světa 2002 v dresu národního týmu Brazílie.

Na prvním místě tabulky, tedy hráčem, který oblékl dres svého klubu v LM v největším množství zápasů, je Raúl Gonzáles. Nastoupil 101x. Následuje Roberto Carlos (99). Víc než 90 utkání sehráli také David Beckham z Realu Madrid (97), Paolo Maldini z AC Milán (96), Oliver Khan z Bayernu Mnichov (94), Gary Neville z Manchesteru United (92) a Luis Figo z milánského Interu, který nastoupil do 90 zápasů.

Ryan Giggs (87) a Paul Scholes (84) z Manchesteru United zahajují krátký seznam těch s 80 a více starty. Doplňují je pouze Clarence Seedorf z AC Milán, ten hrál 82x a Zinedine Zidane z Realu Madrid, který v minulé sezóně zaokrouhlil počet startů na rovnou osmdesátku.

Na 12. - 14. místě najdeme hned trojici fotbalistů, kteří si oblékli dres do utkání LM 79x! Dva z nich počet startů jistě rozšíří a tomu třetímu snadno uniknou. Jedná se o Thierry Henryho z Arsenalu a jeho londýnského protivníka Andrije Ševčenka z Chelsea. Tím smutným, který bude nejméně dva roky jen přihlížet, je Alessandro del Piero z druholigového Juventusu Turín.

O jedno utkání méně než Del Piero má, a po této sezóně stále bude mít, Alessio Tacchinardi z Villarrealu. Se 77 starty následuje Michel Salgado, 76x hrál Iván Helguera, oba v dresu Realu Madrid. Do 75 zápasů nastoupili Fernando Morientes z Valencie a Hasan Salihamidžič z Bayernu Mnichov. Tabulku dvaceti hráčů s nejvyšším počtem startů v LM uzavírá José María Gutiérrez "Guti" z Realu Madrid, který má na svém kontě 74 utkání.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Není tam chyba? Real vyhrál LM v letech 2000 a 2002 a né 2001 a 2003.

Reagovat
Il Principino

2001 to vyhrál Bayern

2003 Milán

Reagovat
smazaný uživatel

"Aj majster tesar" sa utne

Reagovat
smazaný uživatel

Stovkaři i vředy, škoda, chtěl bych je vidět v Realu v jejich největší formě, ale čas ani prd nezastavíš...

Reagovat
smazaný uživatel

Pomatuju si Raula, když už v osumnácti z něj byla hvězda. Je to můj nejoblýbenější hráč, přestože to neni co to bývalo. Stabylně osm let podával naprosto vynikající výkony a proto mě moc mrzí, že nedostal ocenění zlatý míč. Každý z těch osmi ročníků byl jedním z největších aspirantů, ale vždy mu to o kousek uteklo.

Klaním mu poklonu. To co pro real udělal mu penězi nemohou vrátit, "ani kdyby kvůli tomu zkrachovali".

Reagovat
smazaný uživatel

nejoblÝbenější, stabYlně. Chlape vzchop se...

Reagovat
smazaný uživatel

to uz je moc

Reagovat
smazaný uživatel

Robinho je kouzelník číslo 2.

Reagovat
HOST*Pepíček

REAL jsou dementi!!! myslej si ze jsou IN a hrajou hovno no proste real madrid normalne se mi z nich chce zvracet zadluzeny dementi!!! jooo dluhy jooo!!! a pak si ztezujou kdyz hrac odmitne jejich nabidku a placou a placou

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Pepíčku, vrať se zpátky na nočník, a nepapouškuj tatínkovy názory, OK?

Reagovat
smazaný uživatel

k tomu co jsi napsal je ztráta času nějak reagovat

Reagovat
HOST*xx

o akych dlhoch trepes????

Reagovat
HOST*Pepíček

sorac to melo byt k tomu ze AC - beckem realu!! a mam svuj nazor tak dete do p..i a jeste rekni ze real nema dluhy!

Reagovat
HOST*alegre

Mistr tesař má právo se utnout, přijde o jeden, dva, tři prsty. Já se tedy "utnul" také, dokonce o jeden rok, prstů mám pořád všech deset, budu tedy pokračovat v psaní a snažit se vyvarovat podobných chyb... Omlouvám se!

Reagovat
smazaný uživatel

v pohode

Reagovat
HOST*alegre

Mistr tesař má právo se utnout, přijde o jeden, dva, tři prsty. Já se tedy "utnul" také, dokonce o jeden rok, prstů mám pořád všech deset, budu tedy pokračovat v psaní a snažit se vyvarovat podobných chyb... Omlouvám se!

Reagovat
HOST*

Nevíte někdo kde všude bude tenhle zápas.

Reagovat
HOST*9

no tak sorac sem se troch sekl trochu ukvapeny nazory prominte

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele