CAPELLO, RIJKAARD, DIARRA...

21.08.2006, 11:55
Aktuality
Přes porážky v posledních dvou přípravných zápasech a ne právě přesvědčivé výkony hráčů Realu, je Fabio Capello v klidu. Vysvětlení je snadné: věří, že do zahájení ligy bude vše o.k.! Zejména, když v pondělí bude moci před novináři obejmout další z celé řady posil, Mahamadoua Diarru. O tom, že se jedná o mimořádného fotbalistu, je přesvědčen dokonce i trenér Barcelony!

"Po páteční porážce na penalty s Betisem jsem nechal v sobotu proti Villarrealu hrát ty, kteří to před zahájením ligy potřebují nejvíce. Musím uznat, že páteční zápas se mi líbil mnohem více, ale nesmíme zapomenout, že Villarreal vyměnil osm hráčů a my hráli prakticky se stejným kádrem. Villarreal je v tuto chvíli na tom herně lépe, začal hrát Intertoto ve chvílích, kdy my jsme se věnovali jen fyzické přípravě. Uznávám, že nejsme na 100%, ale intenzívně hledáme formu, která by měla přijít závěrem nadcházejícího týdne. Jsem v klidu, vím dobře, že odveta s Villarrealem, již ne pohárová ale ligová, dopadne dobře a my zvítězíme."

Tato slova zazněla s Capellových úst po druhém zápase na turnaji v Cadizu, tedy v sobotním podvečeru. Na dotaz, co říká o zatím do konce nedotaženém přestupu Diarry odpověděl: "Pedja Mijatovič mi volal, že je vše na nejlepší cestě, poslední problémy se vyřeší, v pondělí ho oficiálně představíme a zapojí se ihned do tréninkového procesu. Jedná se o hráče, kterého jsem nutně potřeboval, poslední díl do stavebnice!" Manuel Pellegrini, trenér Villarrealu, po zápase ihned opustil stadión a na otázky novinářů odmítl odpovídat.

Mahamadou Diarra, reprezentant Mali a dnes již bývalý hráč Olympique Lyon, je očekáván s otevřenou náručí. V pondělí ho čeká v Madridu vstupní lékařská prohlídka, která by měla být jen nezbytnou formalitou, a pak se již oblékne do bílého. Jako nevěsta, na kterou netrpělivě čeká roztoužený ženich... Podle "předmanželské" smlouvy by to tito dva měli spolu vydržet celých 5 let!

Ramón Calderón se po skončeném jednání nechal slyšet: "Diarra byl pro Capella posilou téměř nepostradatelnou. Jsem spokojený a šťastný zároveň, že se nám podařilo tohoto hráče přivést do kádru Realu Madrid!" A prezident Realu pokračoval, používajíc slova skalního fandy klubu, jehož je nejvyšším šéfem: "Diarru chtělo mnoho klubů v Evropě. Je to velký fotbalista! Mimořádný talent! Rozhodl se pro Real Madrid, protože jméno tohoto klubu je snem pro každého hráče, je velice atraktivní hrát v dresu merengues! My jsme ho dokázali přesvědčit, že právě u nás mu bude nejlépe!"

Calderón pokračoval: "Myslím si, že jsme v tomto přestupovém období udělali radost všem příznivcům Realu. Ale chybí ještě pár dní, věřím, že tento týden uzavřeme jednání o další 'radosti', kádr bude po podepsání nového přestupu, nebo nových přestupů, definitivní a velice silný! Pedja Mijatovič intenzívně pracuje na posledních detailech, jména se dozvíte v průběhu příštích dnů!"

Tým snů je tedy na světě. Dá se dokonce mluvit o "světovém" týmu. Otázkou je, zda tento tým bude opravdu světový, nenechá nás při pohledu na jeho hru spát, nebo budeme v 15. minutě zápasu nudou usínat?

Calderón, Capello, příznivci Realu Madrid, ti všichni jsou přesvědčeni, že se galacticos vrátili na zem, přistání patřilo k těm tvrdším, ale dnes se již postavili pevně na nohy a uvidíme znovu klasický "bílý balet". Abych pravdu řekl, toto pojmenování Realu Madrid je mi mnohem sympatičtější...

"Espléndido!" Tak přesně toto slovo použil trenér největšího soupeře Realu, Frank Rijkaard, když byl dotázán na Diarru. Slovník, který slouží k překladům z jazyka španělského do toho našeho, mateřského, říká: nádherný, úchvatný, velkolepý! Rijkaard tohoto fotbalistu zná ještě z dob, kdy hrál v nizozemském klubu Vitesse a má tedy právo toto přirovnání použít. "Pamatuji si na něj velice dobře, již ve Vitesse se jevil jako velký talent, silný a důrazný fotbalista. Dnes se jasně ukazuje, že jsem se tenkrát nemýlil!" Vypadá to vypadá, že Rijkaard tak trochu Capellovi závidí...

Kdo je Mahamadou Diarra? Narodil se 18. května 1981 v malijském Bamaku. Měří 183 cm a váží 76 kg. V sezóně 1998/99 hrál v OFI Kréta, ve 21 zápasech dokázal vstřelit 2 branky. Přestup do Vitesse Arnhem pro něj znamenal přiblížení se Evropě, sice ne té "pohárové", ale byl více na očích. Hrál zde až do roku 2002, nastoupil v 69 utkáních a do "černého" se trefil 9x.

Čtyři následující sezóny se objevoval v barvách Olympique Lyon a zahrál si nejen francouzskou ligu, ale také Pohár UEFA a především famózní Ligu mistrů. Celkem 119x vyběhl na ligové trávníky ve Francii, sehrál dva zápasy Poháru UEFA a 28 Ligy mistrů. V lize francouzské dal 7 branek, v té evropské zamířil přesně 4x. Spolu s Lyonem je čtyrnásobným mistrem Francie.

Nelze pochybovat, že Real fotbalistu jeho třídy opravdu potřeboval. Capello se v pondělí zcela jistě přestane mračit a na jeho tváři se na pár okamžiků objeví úsměv. Jak se budou tvářit ti, kteří pomalu, ale jistě, přicházejí o teplé místečko v základní jedenáctce? Jejich problém, musí se snažit, bojovat. Dres nejslavnějšího klubu fotbalové historie, nejlepšího týmu XX. století, si musí vybojovat. Zasloužit si ho. Jen tak se Real Madrid znovu vrátí na výsluní světové kopané!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (93)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na rozdiel asi od väčšiny fanúšikov Realu vôbec neoplývam nadšením nad posilami , keď ich chápeme ako skupinu alebo jeden celok. Ani príchod Diarru ma nejako nedojal, nerozumiem totiž základnej veci : každému muselo byť po poslednej sezóne jasné, že čo Realu chýba najviac, je tvorivosť a tvorivé, pohyblivé typy hlavne do zálohy. A túto záležitosť sme vôbec nevyriešili!!! V tomto sme tam, kde sme boli !! Veď si to zhrňme tie naj nákupy :

Cannavaro - skvelý stopér

RVN - útočník, OK, ale hrot, čiže nie tvorca

Emerson, Diarra - skvelí záložníci, ale predsa len, nie tvorci hry, skôr defenzívnejšie ladení

A keď sme kúpili Emersona aj Diarru a predpokladáme, že budú obaja hrať, to ako chceme hrať potom 4-3-3 alebo aj 4-4-2. To vôbec nevypadá na nejaký ofenzívny futbal

A to ešte Fabio povedal, že Diarra je už poslednou skladačkou so stavebnice. Tak ja hovorím, no zbohom typický Real - atraktívny, útočný. To znamená teda, že už nikoho viac nepotrebuje, som zvedavý na to ako budeme tvoriť smerom dopredu.

Capello je veľký stratég, možno aj niečo vyhráme, len aby cena za to nebola privysoká. Posledné, čo by som chcel je, aby ma kamoši po víkende zdravili : " nazdar betonár."

Reagovat
Xavi

No s tím defenzivním stylem jsem to říkal hned, jak se začalo spekulovat o příchodu Capella do Realu. Narozdíl od Vás co jste se nad tím rozplývali. Chtěli jste Capella alá beton? Máte co jste chtěli!

Reagovat
smazaný uživatel

Capella chcel akurát merengues...

Reagovat
Xavi

Vím, že zrovna Ty jsi z toho nebyl 2x nejšťastnější...

Reagovat
Xavi

Teď už jen čekám, kdy tady naběhne Merengues a začne se ohánět kazetama z doby, kdy Real trénoval Capello a bude tomu říkat ofenzivní hra...

Reagovat
smazaný uživatel

Máš smůlu, fakta hovoří pro mě. Dávali jsme víc gólů než pod Luxemburgem, Carem, Camachem, Queirozem...

Kazety nepotřebuju, na RMTV toho teď dávali docela dost. Problém je v tom, že teď máme Diarru s Emersonem, kteří nejsou tak kreativní jako Seedorf s Redondem.

Reagovat
Xavi

Chytl se. Mere, je úplně jedno jaké tady uvedeš statistiky! Za tu dobu co tu chodím, jsem "narazil" na pár lidí, co mě chtěli přesvědčit o skutečnosti, že jejich tým hraje ofenzivní fotbal na základě statistik (vstřelených brankách daného týmu). Což je ale úplně irelevantní. Chcete mi říct, že Chelsea hraje ofenzivní fotbal, tím že mi tu uvedete kolik vsítili branek? Marná snaha! Mám oči a ofenzivní fotbal neposuzuji na základě vstřelených branek, ale podle stylu hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik jsi viděl zápasů z té sezony?

Reagovat
Xavi

Tak na přesný počet si určitě nevzpomenu, ale můžu ti garantovat, že Esp. ligu sleduji dlouho a né jenom na oko. Prostě o každé sezóně mám přehled.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OK, já ho chtěl taky, už kvůli jeho úspěchům a tvrdému přístupu vůči hráčům, který prostě předchozí trenéři celkem neměli... A (evidentně bláhově) si myslel, že sice vyztuží obranu, ale přijde i s nějakým organizátorem hry... Tak uvidíme...

Reagovat
Xavi

Podle mě jsou dvě možnosti:

1. Real dejme tomu, že bude vyhrávat, vyhraje třeba titul nebo LM, ale hra na španělské poměry nebude atraktivní. Potom namlsaným fanouškum Realu budou výhry už málo a budou požadovat atraktivní hru, což dříve či později (podle toho jakou s ním budou mít trpělivost) Capellovi setne hlavu...

2. Real vyhrávat nebude a Capello poletí...

Reagovat
smazaný uživatel

Imho si je Caello vědom faktu, že vy už musíte něco vyhrát a to za každou cenu. Kdybyste v příští sezóně hráli pěkně, ale zase zůstali s prázdnejma rukama, tak by to fanoušci nějak vzali ( my si tak půl roku po "velkym třesku" tzv. sedali, pak se to rozjelo, ale stejně byla další sezóna bez vítězství ), jenže by to mohla bejt katastrofa pro klubovou pokladnu, ono si přiznejma, že váš kredit za ty tři roky spadnul...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s tím souhlas...bohužel (ne nad tebou ale nad situací)...

Reagovat
smazaný uživatel

No dobre, niečo vyhrať, však to chceme aj my, ale nerozumiem, prečo tak podcenil ofenzívnu zložku. Veď povedzme si pravdu, dopredu kúpil iba RVN, a to je hrotový hráč. Súhlasím s yardom. Vystužiť obranu - to bolo výborné, ale takisto to chcelo aj niečo smerom dopredu.

No, možno nás predsa len ešte prekvapí.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba chtěli, ale brzo poznali, že neni reálné přivézt Cesca nebo Kaká ( samozřejmě, že to nepřiznali a dávali najevo takovej ten rádoby zájem ), tak změnili strategii, aby z tý sezóny něco mělo.

Když se nad tim tak zamyslíš, tak možná fakt už nemáte v podladně tolik prachů, vždyť co dáváte na platy je něco ohromnýho a když to najednou nevyvažujou příjmy spojené s vítězstvími, tak si nemůžete dovolit tolik cálovat ( i ti dva maj svou cenu, každej ji má ). Vždyť o Diarru ste tolik stáli a přesto jste se o něm přes měsíc hádali s Lyonem kvůli 9 mega. Stalo by se vám něco takovýho před 3 rokama?

Reagovat
smazaný uživatel

O Vieiru se handrkovalo podobně, takže asi jo...

Reagovat
HOST*

Ty asi nerozumis fotbalu 1. Real potrebuje defenzivniho zaloznika jako sul, 2. Neni zadny tvorivy hrac a co Guti a Baptista

Reagovat
smazaný uživatel

1. veď to mohol hrať Emerson

2. videli sme minulú sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme jak dopadne konfrontace tvořivé kombinační Barcelony s tvrdým defenzivním Realem.

Reagovat
smazaný uživatel

Pšššt, to Madridistům nemůžeš říkat, takhle nahlas. Oni přece nebudou hrát beton ale okulahodící zdrcující attack

Reagovat
smazaný uživatel

nejde to bez posmeškov?

Reagovat
smazaný uživatel

To nebylo na tebe. Ty už jsi realitu prohlídl. Jsou zde ovšem tací, kteří tomu attacku stále věří a nedají si říct a nedají

Reagovat
smazaný uživatel

To si stěžuje ten pravý.

Reagovat
smazaný uživatel

back-attack?

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to tak

Reagovat
smazaný uživatel

Abych použil repliky tvého nicku z filmu: "Su título me huele a una cagada!" Katalánské flamenco? Co je to za blbost?

Každopádně s tím betonem se uvidí, sám jsem první, kterému se Capellova taktika vážně nelíbí. Takhle se hraje v Itálii a Anglii a nikoli ve Španělsku. Když nebude klasický CM a dva DM, pak musí odpovědnost za tvorbu hry převzít někdo z útočných záložníků, jiná možnost mě při stávající konstelaci nenapadá. A přesto si myslím, že dvojblok Diarra - Emerson obstojí proti záloze Barcelony lépe než Gravesen/García - Guti...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak do obrany to bude šlapat. O tom žádná. Do obranné fáze jste nemohli přivést lepší hráče. Sice jste teď v obraně hodně staří, ale tak 2 sezony to bude fungovat. Ale ten útok je hrozný, hlavně tvorba hry bude katastrofa. Ale možná ... Ale spíš ne ...

Reagovat
smazaný uživatel

To je presne ono, dva roky to bude vzadu šľapať a možno niečo aj vyhráme. Predsa len , Capello je víťazný typ. No a po 2 rokoch už bude Fabiovi pomaly končiť zmluva a potom len povie : však čo ste chceli. Capello hraje evidentne na seba v tomto angažmá. Hraje na svoj úspech a je mu jedno, čo bude s Realom ďalej.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Něco podobného píšu dole.

Reagovat
smazaný uživatel

No bude to zajímavé,jestli budou hrát Emerson i Diarra.Ale stále si myslím,že v rozestavení 4-3-3,popř. 4-5-1 může hrát Real útočný a a hlavně pohledný fotbal.Myslím,že nejvíce bude záležet na Robinhovi,jestliže bude hrát of.zálložníka,měl by také tvořit hru.Když se Robinhovi bude dařit,mohla by to být skvělá sézona pro Real.PS: Skvěý článek.

Reagovat
HOST*paxo

Gutti a Baptista su tvoriví hrači???? jeden je povodne hrot, druhý je bývalý krajný záložník! vazquez ma uplnu pravdu - chýba vám tvorca.... s najväčšou pravdepodobnosťou to vidím na 4-4-2 s dvomi defenzívnymi stredopoliarmi. no predsa mate na lavičke itala

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně, Alegre, pěkný článek. Jen píchnu do jedné hnidy: Vím, že španělština používá daleko víc než čeština přechodové vazby, ale bacha na jejich překlad (v čj jsou životné)... Takže "A prezident Realu pokračoval, používajE slova..."

Reagovat
smazaný uživatel

Capello se prostě chová extreme alibisticky. Ví, že nebude déle jak tři roky (osobně tipuju dva) a tak si natahá hráče přesně pro tohle období, vyhraje hnusným fotbalem nějaké trofeje a odejde jako velký hrdina. Zůstane po něm paseka jak v roce 1997. Real sice dokázal vyhrál Lm, ale následovali tři roky bez vítězství v lize...

Reagovat
jenage

podle meho nazoru je real uplne v prdeli, nevim jaky bude mit defenzivni styl, kdyz jeho obrana odjakziva derava jak cednik a pochybuju ze cannavaro bude delat zazraky, real to vzdy zachranoval skvelym utokem ale kdyz ted nemaji tvurce, tak pochybuju ze neco vyhrajou

Reagovat
HOST*

Ať už sestava Realu bude jakákoliv, ať už defenzivní se dvěmi obrannými štíty, nebo ofenzivnější s jedním štítem, jeden hráč musí hrát určitě a to je Robinho. Tento hráč má obrovský potenciál a už je na čase aby ho Real plně rozvinul, určitě to prospěje oběma stranám. Takovou kvalitu jako má Robinho nemá žádný s ofenzivních hráčů Realu, dokáže do hry vnést kreativitu, techniku a rychlost, takový hráč musí hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Tipnu si sestavu na 1.kolo, už teď mi z toho naskakuje vyrážka

López - Salgado Cannavaro Ramos R.Carlos - Beckham Diarra Emerson - Raúl Nistelrooy Cassano

Reagovat
HOST*

To je fakt ale slabota, když to čtu... Tipuji 3. místo na konci sezóny...

Reagovat
smazaný uživatel

Prečítal som si pozorne celú diskusiu a napadla mi ešte jedna vec ako to má možno Fabio vymyslené. Väčšinou to funguje tak, že dajme tomu jedna formácia je kvalitnejšia a ťahá aj tú druhú a tretiu. U nás bol vždy priorita útok a každý prezident to vedel. Vedel to aj Calderon, keď chcel silou-mocou angažovať Kaká, čím by naše ofenzívne problémy vyriešil priam dokonale, a to iba jedným kupom!! Tréner však pravdepodobne správne vycítil, že tadiaľ cesta nepovedie / čo sa aj potvrdilo - získali sme iba 1 útočného hráča, aj keď záujem bol o viacerých / a tak scela v duchu svojho trénerského gusta vsadil na obranu / on by to možno spravil aj tak /. Zatiaľ to je logické.

A teraz tá vec z nadpisu - niektorí tréneri dokážu v závislosti na skladbe mužstva namiešať takú taktickú paletu, že aj zdanlivo slabšia formácia nakoniec predvádza zcela nečakané, dobré výkony. Možno trochu vsádza aj na to, že naši útočiaci hráči s vedomím, že zozadu budú mať max. podporu a istotu / čo doteraz nebolo / , dokážu zo seba dostať nateraz zablokovaný potenciál, ktorý v sebe určite majú / Robinho, Baptista, Cassano hlavne /. A keď k tomu, priradíme, že by RVN plnil streleckú rolu, zas až taký betón by to byť nemusel.

Ale to už asi moc filozofujem...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, nefilozofuješ, má to hlavu a patu a jen dodám, že doufám, že to nebude pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je v tom, že ta maximální jistota nebude existovat. R.Carlos se Salgadem na krajích obrany, to zavání průserem.

Reagovat
smazaný uživatel

No ty kraje nejsou zrovna moc pěkný...

Než Salgado je lepší Cicinho, ale to je taky obránce na dvě věci... jinak hráč excelentní.

A R.Carlos. To už bude lepší Raúl Bravo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsmějte se Robertovi, už má nato roky, to nezastavíš.... Spolu s Robinhem je můj nejoblíbenější hráč Realu a to je co říct....

Reagovat
smazaný uživatel

Ti hráči, kteří by mohli přijít do Realu, jsou prý Reyes a Gallas. Raději bych Gaga

A pokud AC postoupí do LM, tak koupí Ronalda a Buffona.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale, ale , ale... něco mi mere vysvětli.

Na co dalšího defenzivního záložníka, prosim tě??

Máte Emersona, Diarru a dál Gutiho a počítat bych moh' Baptistu a Helgueru.

Reagovat
smazaný uživatel

Gago je tvůrce, který nám chybí. Guti, Gago, Emerson, Diarra. Baptista hraje v útoku, Javi García potřebuje pravidelně hrát (takže Castilla), Helguera odchází...

Reagovat
smazaný uživatel

Fernando Gago sice není úplně klasickým defenzivním štítem třeba jako Flavio Conceicao, Claude Makelele nebo Gilberto Silva, ale defenzivní záložník to každopádně je.

Je o dost defenzivnější než třeba Fabregas a ten hraje v Arsenalu... ale to urřitě víš.

Typově co se postu a funkce týče bych ho přirovnal k Partiku Vieirovi.

Takže záloha Diarra, Emerson, Gago, Beckham... to by teprve byla tragédie.

Reagovat
smazaný uživatel

S Beckhamom je kazda zaloha tragedia.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Becks je problém, Gago je ten úzkoprofilovaný anchor, ale ve třech DM by si snad nedovolil hrát ani Capello, navíc Gago nemá pas, takže ... otro aňo será...

Reagovat
HOST*Jáša

"Tým snů je tedy na světě" v tom případě je Barca nejlepší tým historie (možná je) léta 50.sátá v podání realu se s současným fotbalem nedají srovnávat REAL-propadák jako vzdy.soustřeďte se na ty vaše reklamy a kupování "HVĚZD" mimochodem Ruuuuud mě velmi zklamal.přestup z menčestru do realu .FUCK REAL!! BARCA FOREVER

Reagovat
HOST*xx

nezavid tomu, co dosiahol Real a co nema Barcelona ani s polovice ty katalansky blbecku

Reagovat
HOST*xx

z menčestru

Reagovat
smazaný uživatel

"s polovice" . . . . S sa dava len s instrumentalom. V ostatnych pripadoch maximalne Z. Ty blbecku.

Pochopim, ked niekto spravi chybu, ale nepochopim, ked ju robi niekto sustavne aj napriek tomu, ze som ho nato uz upozornoval na profutbale.

Reagovat
HOST*xx

teba mam na haku tak presne, ako ta tu maju na haku viaceri. A chyby si robil aj ty a nerob sa, ze o tom nevies. Ty katalansky uboziak

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nehovorim, ze chyby nerobim. Rychlost pisania a obcasny stres tomu napomahaju. Avsak v tvojom pripade je to jasna nevedomost.

Reagovat
HOST*xx

ked to napises zrovna ty, tak sa mozem len zasmiat, pretoze mna moze urazit len normalny a inteligentny clovek, takze sa tvojmu prispevku smejem.. a nasledne ignorujem

Reagovat
smazaný uživatel

1. "teba mam na haku tak presne, ako ta tu maju na haku viaceri" . . . Skvele, ze odpisujes. Asi ma az tak na haku nemas. . . loool

2. Miesto toho, aby si si zobral ucebnicu gramatiky, tak chodis na ef sa hadat, pritom si sa zasluzene stal hlavnou hviezdou tohto fora. Gratulujem.

Reagovat
HOST*xx

Dakujem

Reagovat
HOST*Maxim

rominho. tvoje nesmysly sou tady známe a sou k smíchu na tvím místě bych se odtud i z profotbalu nadobro vypařil

Reagovat
smazaný uživatel

tvím??

Reagovat
HOST*Maxim

hele rominho. zas tady děláš ze sebe šaška?

Reagovat
HOST*Real

Ty jsi ale zoufalec.

Reagovat
smazaný uživatel

Čím to je, že vždycky, když se objeví xx s ňákou debilitou musí se hned připojit Maxim??

Že jste oba primitivové a hovada nebudu řešit, ale proč se pořád objevujete jenom spolu?

To bez sebe nemůžete být?

Zajděte si spolu radši na pivko a nepruďte tady.

Reagovat
smazaný uživatel

? "vrana k vrane sada,rovny rovneho si hlada" ?

Reagovat
HOST*Maxim

my jsme hovada jenom u culos a když xx, já či někdo další řekneme tvrdou pravdu na Barcu tak to samozřejmě neni bez odozvy ze strany culos. FUCK BARCA

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že nejste oblíbení ani u fans Realu, takže si tady nic nenamlouvejte.. Tvrdou pravdu..?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejenom hovada ale hlavně ubohý primitivové.

O fotbale nevíš vůbec nic, jseš jenom místní provokatér.

O xx to platí dvojnásob.

Trochu mi připomínáš vymletý ultras jádro Sparty a Baníku...

Prostě retard.

Reagovat
HOST*Maxim

Nelíbi se vám pravda kterou tady obhajujeme. Tá je taková, že Real byl, je a bude největší tým na svetě a culos na tomhle nic nezmění

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem u tebe ještě nezaznamenal jediný pravdivý slovo...

Jsou to jenom bezcenný kecy, který maj absolutně nulou úroveň.

Jejich význam má hodnotu asi jako ten příspěvek od neznámýho borce, kterej dal Caňizarese na pravýho beka, Morientese do brány a Villu na tvůrce hry.

Prostě a jednoduše jenom tlachy, který vůbec nikoho nezajímaj, ale dokážou nasrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Největším klubem světa je se svými takřka 150 tisíci platícími členy Barcelona. Real je s ani ne plovinou dopst vzadu, ty tvrdá pravdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě se ho zeptej, zda si vykládá adjektivum "největší" stejně jako ty...

Reagovat
smazaný uživatel

Ať si ho vykládá jak chce, pokud to blíže neupřesní, platí to v tom smyslu, v jakém to bylo podáno. Pokud to upřesní, tak dodám, ať si zjistí, proč za něj nechtěl nikdy Johan Cruijff hrát...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže zase se snažíš vytahovat Franca, hmm, fajn, ale o tom jsme mluvili už tolikrát a tolikrát si nebyl schopen řadu věcí uznat, že v tomto směru je tvůj odkaz na Cruyffa mírně bezpředmětný. Real nebyl velký díky Francovi, to opravdu ne... Že se on z pozice diktátora snažil skrze svůj klub zviditelnit, je věc jiná, že se od něj Bernabéu snažil, marně, distancovat, zase věc druhá. Pokud si odmyslíme historické pozadí, tak totéž dělají dnes katalánští politici skrze Barcelonu...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, já mám co přiznávat. Asi zapomínáš,l že ve španlěsku to madristi uznávají, takže jsi jako obv kl trošku mimo.

Se snažil distancovat. Ale poslat do kabiny soupeře policii, to mu prolbémy nedělalo, stejěn tak hrát za takové podpory, aby se vyhrálo 11:1. Ještě nezapomeň napsat, že ty mi to věřít nemusíš, protože znamenáš více než ti fanošuci v madridu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde jsem ti napsal, že to neuznávám? Ono je rozdíl neuznat něco a neuznat nic, v tom se my dva dost lišíme. Že ty sekáš patky, že jsi ve Španělsku? Co je mi po tom? Byl jsem tam taky...rozhodně víckrát než ty... Bernabéu poslal SÁM do šatny policii? To je z toho dokumentu? Jak může poslat policii do šatny soupeře někdo, kdo ji nevelí? Takže to pověření přišlo zřejmě odjinud než od klubu, hm? Prostě ty pořád omíláš dvě tři události a děláš z toho TOTÁLNÍ podporu Realu Francem, což jen svědčí o tvém černobílém a eklektickém výkladu historie. To že jsi zrovna náhodou ve Španělsku na tom nic moc nemění...

Reagovat
smazaný uživatel

FC BARCELONA je bezesporu nejúspěšnější, nejkrásnější, nejopěvovanější, největší, nejznámější a nejnavštěvovanější klub na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělé, konečně, z tebe ještě něco bude

Reagovat
Potty

Reagovat
smazaný uživatel

Teď by se hodně hodil ten blicí smajlík... Hodil bych jich hned víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si jak Don Quijote ceé súvetie sedí, až na to, že tam máš FC Barcelona namiesto Real Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

fakt? no vidíš, ale s tím Realem to snad nemyslel vážně, ne?....

Reagovat
smazaný uživatel

si to snad.

Reagovat
HOST*

Real podle smajlíku.

------------------------------ -------------------------------------

--------- ::ee:: --- ----------------------

---------------------- ----- -----------------------------

------------------------ --------------------------

-------------------------------- -------------------------------

Reagovat
smazaný uživatel

Niekto tu písal, že pravá strana obrany je prúser, s čím teda vôbec nesúhlasím. Míchel je spoľahlivý bek, navyše veľmi skúsený a vynikajúci dopredu, vie však rýchlo sa vrátiť a svoje si zastane. Cicinho je asi lepší smerom dopredu, ale zabúda sa vracať na svoje miesto, navyše skúsenosti s ťažkých zápasov mu voči Míchelovi ešte chýbajú. Takže nemyslím, že pravá strana je prúser, ale myslím, že pravá strana v riešení Michel a pred ním Cicinho je výborná varianta. A dokonca sa v tom zhodnem aj s Fabiom.

Len treba nájsť miesto Davidovi, alebo budú alternovať. Nakoniec nebudeme naivní, musíme počítať aj s nejakými zraneniami alebo stratou formy.

Reagovat
smazaný uživatel

Má to jednu vadu. Calderón jasně řekl, že Beckham je pro vás velmi důležitým hráčem, takže hrát MUSÍ

Reagovat
smazaný uživatel

Salgado je v přípravě jeden velkej průser... Cicinho by mohl alternovat s Beckhamem a pokud by na druhé křídlo přišel Reyes, nebylo by to špatné, Cicinho sice není Joaquín, ale tah má... A na RB půjde spíš Ramos, který spojuje charakteristiky Cicinha i Salgada. Ale dokud bude Beckham OK, tak na nějaká rychlá křídla můžeme zapomenout.... A ještě Raúl a R.Carlos, ach jo...

Reagovat
smazaný uživatel

Odstavenie Ramosa napravo je pre mňa veľké sklamanie. OK, hraje tam aj v repre, ale keď som ho videl hrať u nás stopéra, hneď som vedel, že to bude minimálne Hierro. Má podľa mňa úžasný talent, snáď najväčší v Španielsku, skvelý by to bol stopér. Napravo ho zašijú a nedovolia mu byť lídrom obrany...

Reagovat
smazaný uživatel

Však Hierro hrál taky dlouho v záloze, ať Sergio nastupuje tam, kde ho zrovna budeme potřebovat. Vzhledem k tomu, že možná odejdou Pavón, Helguera a Woodgate, tak asi zůstane uprostřed.

Reagovat
smazaný uživatel

Woodyho ne kurva, když už je fit, tak Wenger natahuje svou prašivou pracku... Ať si vezme Mejíu...

Reagovat
smazaný uživatel

Mejíu mám rád, aj keď teda zatiaľ to tam kazí vcelku kvalitne Ale on sa zlepší..

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele