Capello chce úzce spolupracovat s U21

07.01.2008, 19:16
Aktuality
Dnešním dnem začalo nové angažmá trenéra Fabia Capella. Italský kouč převzal anglický národní tým po neúspěšném Steveu McClarenovi a jeho nejbližším úkolem je dostat Albion na světový šampionát. Capello zároveň prozradil, že ve své práci bude často využívat reprezentaci do 21 let.

Proto si již na toto téma sjednal schůzku s jejím koučem Stuartem Pearcem, na které probírali budoucí spolupráci ze všech stran.

"Měli jsme vynikající schůzku a chceme blíže spolupracovat," potvrdil italský kouč Capello pro oficiální stránky FA. "Jednadvacítka hraje důležitou roli ve vývoji seniorského týmu."

Capello by do svého celku chtěl postupně zapracovat mladíky, mezi něž s jistotou patří tahouni U21 Theo Walcott (Arsenal), Tom Huddlestone (Tottenham) či Gabriel Agbonlahor (Aston Villa).

O nevydařené kvalifikaci na Euro 2008 se již Angličané nechtějí bavit. Samotný Capello po svém nástupu okamžitě vypracoval časový plán, díky němuž se připraví na kvalifikační boje o postup na mistrovství světa 2010.

Dnes proto ze všech stran probíral rozlosování a příští pondělí se v Záhřebu sejde s chorvatským soupeřem. "Zabývali jsme se také nejbližším duelem se Švýcarskem a zároveň debatovali o uspořádání přátelských zápasů v květnu a srpnu," prozradil Capello.

Bývalý trenér Realu Madrid si ale uvědomuje, že jeho práce nebude brnkačka. "Angličtí fanoušci jsou báječní, umějí tým pořádně vyburcovat. Ale s podporou přichází očekávání," uvedl Capello. "Ale je to pro mě obrovská čest. Dlouho jsem o tento post stál."

Autor: Pavel Janega / BBC

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak tenhle chlápek to je úplný spalovač mrtvol.. něco mi říká, že bude úspěšný.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, je to jasné! sežehne slávu Lampardů a dalších, kterým to v repre nešlo a všem bude dobře. Ne, fakt je ten, že by to noví hráči jako Agbonlahor či Bentley mohli trošku rozhýbat, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Fabio ví co dělá...

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

capello je borec

Reagovat
smazaný uživatel

Dan Fabio teda borec je je to spravny clovek pre anglicko.. na MS sa dostanu o tom ani nepochybujem skor som zvedavi ci dokaze divy urobit aj priamo na MS... Tipol by som to ze to dotiahne aspon do stvrtfinale ale to je este velmi daleko takze uvidime..

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím, i s tím čtvrtfinále.

Reagovat
smazaný uživatel

capello je proste stroj na uspech, pocitam, ze priste bude minimalne semifinale a ne ende v kvalifikaci...

Reagovat
smazaný uživatel

to si zas nemyslím.. ale postup na MS je podle mne hodně reálný. a pak se uvdidí.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby nepostoupili na druhou akci v řadě,tak by anglickou reprezentaci rozpustili

Reagovat
smazaný uživatel

ale jo,je to proste caesar - veni, vidi, vici...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím na to jde dobře a přeji mu,ať se mu daří.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=tVisYWkEDy0

No teda doktore, shlédl jsem teď znovu Clássico, ale Sergio něco takového nepředvedl, narážím na to, jak jsi tady po Clássicu pošpiňoval Ramose jak strašně simuloval, ale když jsem se na to zaměřil, tak R10 na tom nebyl o mnoho lépe a to co předvedl v tom odkazu výše...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele