Capel prožívá nejlepší období kariéry, do reprezentace nespěchá

18.02.2008, 12:30
Aktuality
Skvělé období prožívá Diego Capel. 20letý mladíček je hnacím motorem spousty útočných akcí Sevilly a ve Španělsku na něho pějí jenom chválu. Není proto divu, že se o něm stále hlasitěji mluví v souvislosti s nominací do národního týmu...

"Toto je moje nejlepší období, věci jdou skvěle. Dobrá série vás uklidní a nyní je Sevilla blízko k postupu do pohárové Evropy. To ještě zvýší naše sebevědomí," pochvaluje si Capel.

Capel byl před týdnem nejlepším hráčem ligového utkání s Barcelonou a dobrý výkon podal i v sobotu na hřišti Espanyolu. 20letý fotbalista se opět trefil do černého a i díky němu tak Sevilla zvítězila 4:2. Celek z Andalusie po nepovedeném startu do sezony ožil, z posledních čtyřech zápasů získal deset bodů a v tabulce se posunul již na šestou příčku.

"To je jenom spekulace. Každopádně budu i nadále pracovat a jednoho dne možná budu povolán," odpovídá Capel na narůstající informace o jeho povolání do reprezentace.

Sevilla sice již vypadla z Copa del Rey, přesto bude i nadále nahánět dva zajíce. Již ve středu svěřenci Manola Jimeneze cestují do Istanbulu, kde se v úvodním utkání osmifinále Ligy mistrů střetnou s Fenerbahce. "Bude to těžké, na vlastním hřišti jsou silní. Ale snad se nám podaří uhrát pro odvetu příznivý výsledek," věří Capel.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak se mi zdá , že tak trochu přebral úlohu Navase , který se v poslední době trochu vytrácí

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel no...první opojení vyprchává!! škoda navas měl našlápnuto dobře,možná se sebe uspokojil,a tak to bohužel dopadá,je to škoda

Reagovat
smazaný uživatel

nepřebral, hrají každý na jiné straně, a Navas se vytratí tak možná když odejde Alves, pak bude ohrožen, ale ěřím mu že to zvládne je to opravdu výjimečný hráč

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím na postu , ale v úloze co má v týmu , dřív chodili všechny akce přes pravou stranu

Reagovat
smazaný uživatel

ale teď je to lepší ne? těch akcí přes pravou stranu je pořád většina, ale s Diegem nalevo jsou nebezpečnější

Reagovat
smazaný uživatel

jenže po pravé straně je teď navas trochu utopenej na úkor alvése ... Nemůžeš popřít , že o většinu akcí do předu se teď stará alvés a to možná navasovi škodí - můj názor

Reagovat
smazaný uživatel

když hráli naši na MS 20,tak to byl nejlepší hráč španělů a pěkně na levy straně motal hlavu našim klukům naštěstí se neprosadil gólově

Reagovat
smazaný uživatel

Na ME 19 to bylo ještě lepší, tam dokonce i vyhráli

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobře že se také objevil článek o Diegovi, nejlepší hráč ligy. No dobře tak jeden z... Ale docela mě překvapuje že tohle Messiho dvojče si vede v posledních zápasech lépe než sám Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zareaguj prosím slovně

Reagovat
smazaný uživatel

¨messi není ještě po zranění asi dost v pohodě no...otázka času

Reagovat
smazaný uživatel

to je samozřejmě pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Capel je jinej typ hráče než Messi. Capel je jezdič, kterej vezme míč a peláší s ním přímo k brance a většina jeho akcí končí centrem do vápna. Messi je techničtější hráč, kterej volí místo "sjezdu" "slalom". Největší rozdíl je v tom, že akce se snaží zakončit většínou sám střelou či minimálně průnikem do vápna a finální přihrávkou do gólu.

Nezdá se mi, že by měl být Capel nástupcem nebo dokonce kopií Messiho.

Ale aby to nevyznělo tak, že Capela nějak zhazuju. To vůbec ne, je to absolutně skvělej hráč, ale hraje o rozdílně než Leo

Reagovat
smazaný uživatel

podívej se na jejich běh s míčem, i jak si posunují míč, oba často procházejí 1 na1 a při tom nedělají žádné finesy jen uhýbají do stran, to je téměř totožné, oba často stejně začínají akci když se rozbíhají, pak ta klička do strany. Pak si vem detaily jako leváci, podobná postava, vlasy myslím je toho dost. Jejich úloha v týmu je jiná, ale tak jsem to nemyslel, že by Capel se snažil kopírovat Messiho, jeho vzorem byl prý Reyes, ale ten jejich pohyb na hřišti je když né stejný tak hodně podobný, stejně tak mi připadají Quaresma a Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

jsou si podobní fyzicky, ale herně mě přijdou odlišní

Reagovat
smazaný uživatel

Ale společnýho toho mají fakt hodně. Messi je zatím elegantnější a hlavně má mnohem větší přehled.

Reagovat
smazaný uživatel

Leo sází spíše na dribling, Capel spíše na rychlost svojích nohou a přímočarost. Leo se daleko více pokouší o koncovku. Capel naproti tomu spíše míče centruje. Ale asi je to dáno stylem hry dotyčných týmů

Reagovat
smazaný uživatel

Capelo technika je silova, Messiho ac obcas to tiez tlaci pred sebou, tak ma tu technicku prirodzenu. Rozdiel je i v tom, ze Messi docela dost vypomaha zalohe s rozohravkou, Capel je kridlo, ktore si nabehne a odcentruje.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych byl radši, aby se Messi pro míče nestahoval a hrál to, co má. I když s tou naší zálohou tam nic nedostane...

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně zajímavej hráč. U nás ho pořádně známe teprve od loňskýho léta, a přesto už vzbuzuje nevídanej zájem. Snad není fanoušek, se kterým bych se o něm nebavil. Každej ho vidí jinak, někdo mu věří, jiní zase ne, a já někde uprostřed těchto dvou skupin jenom pozorně naslouchám. A jsem moc zvědavej, co z něho nakonec (ne)bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já sledoval Španělsko na ME U19 v roce 2006 jak tam váleli, sestava Mata, Bueno, Calvo, Pique,Javi Garcia, Granero, Adán a tak a Diega jsem si hned všiml protože své vrstevníky si dost vodil, říkal jsem si že ten se jednou určitě prosadí, ale nečekal jsem že tak brzy.

Jinak má předpověď z loňského roku: Španělsko vyhraje MS 2010 pod vedením Diega Capela, tak schválně

Reagovat
smazaný uživatel

No to se bohužel nevyplní...

Reagovat
smazaný uživatel

Bueno tam tehdy řádil a dneska se ani pořádně neprosadí ve třetí lize .

Reagovat
smazaný uživatel

Víte že španělsky znamená Ano prdel?

Reagovat
smazaný uživatel

a Kaka znamená lejno. "Ale to on není" (komentář Rivalda na Kaká)

Reagovat
Laneey

je prostě borec

Reagovat
smazaný uživatel

je to piča jenom rychle běhá a dělá pořád jednu kličku

Reagovat
-Kopy-

ach jo.

Reagovat
Laneey

a ty si I.diot jestli tohle myslíš vážně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele