Camarda je nejmladším hráčem historie Serie A. Čerstvou krev potřebujeme, říká Pioli

26.11.2023, 13:18
Aktuality
Francesco Camarda (© AFP)

AC Milán udolal Fiorentinu a středem pozornosti se stal teprve patnáctiletý Francesco Camarda. Talentovaný útočník se zapsal do historie italské nejvyšší soutěže, nikdo mladší se v rámci Serii A na trávníku ještě nikdy neproháněl.

Rossoneri se před reprezentační pauzou na ligové scéně nedařilo a před sobotním večerním duelem navíc počítali ofenzivní ztráty. Disciplinární trest si odpykával Olivier Giroud, mimo hru byli i Rafael Leão a Noah Okafor a do základní sestavy tak naskočil Luka Jović. Velkou pozornost vedle toho vzbudilo, když se v nominaci objevil Camarda, jeho chvíle pak přišla v 83. minutě.

Camarda dominuje v mládežnických týmech, za které nastřádal už přes 400 branek a od včerejška je nejmladším debutantem v Serii A. V sobotu mu bylo 15 let a 260 dní, o rekord v tomto ohledu přišel Wisdom Amey (15 let a 274 dní).

Přepisovány byly i záznamy AC Milán a v klubové historii přišel o primát Gianluigi Donnarumma.

"Je to skvělý kluk, velmi dobře přistupuje k tréninkům a my čerstvou krev potřebujeme," naznačil trenér Stefano Pioli, že by se Camarda mohl v dohledné době dočkat další šance.

"Je velmi mladý, na tento věk ale zároveň neskutečně vyspělý. Máme z něho velkou radost. Já sám bych vlastně mohl být jeho dědečkem..." dodal holohlavý kouč.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (12)

Přidat komentář
ACSeRw!n

to je ten, co ma uz pres tisic golu ?

Reagovat
Mönchengladbach

Takže už nám v TOP4 lize nastupuje ročník 2008. Letí to.

Reagovat
1899-1995

Aby neskončil jak Mastour.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
vlasy

Reagovat
Mass

Co by k tomu řekl uživatel ef Hachim Mastour?

Reagovat
Hachim Mastour

Hachim bol veľký hype od začiatku

Reagovat
Mass

Reagovat
Hachim Mastour

len tak medzi nami, môj pôvodný nick bol ôžyl, neskor som sa premenoval na Mastour Mascarelli a súčasný nick mám povedzme dva roky.

Reagovat
eder

Ric pic, Camrda, každý si rád zamrdá...

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele