Cahill od září poprvé v reprezentaci

15.05.2012, 23:22
Aktuality
Austrálie se připravuje na první dvě červnová utkání v rámci čtvrté fáze kvalifikace na MS a trenér Holger Osieck se po únorovém utkání se Saúdy, kdy velmi experimentoval, vrací k osvědčeným jménům. Tím je i definitivně uzdravený Tim Cahill, zpět v nominaci poprvé od září. Jediným debutantem se tak proti Ománu, respektive Japonsku může stát záložník Aston Villy Chris Herd. Pro zranění chybí Emerton.

Kromě 23letého Herda může leckoho překvapit ještě jedno jméno: prvně od loňského března totiž obdržel pozvánku do nároďáku Nikita Rukavytsa, který se Socceroos cestoval už na MS 2010. Po zmeškání závěrečného kvalifikačního klání se Saúdy, kdy už bylo o postupu Austrálie dávno rozhodnuto, se vracejí McKay, Wilkshire, Holman a Kennedy.

Jedinými dvěma zástupci domácí A-League jsou útočníci Kewell s Thompsonem, kteří spolu působí i v Melbourne Victory. Takových reprezentantů by ale bylo více, kdyby se nezranil Brett Emerton ze Sydney. Ten po operaci kotníku stále chodí pouze o berlích a platí tak za jediného významného absentéra.

Kompletní nominace Austrálie:
Mark Schwarzer, Adam Federici, Nathan Coe - Lucas Neill, David Carney, Michael Zullo, Jade North, Matt Spiranovic, Sasa Ognenovski, Mark Milligan, Rhys Williams - Chris Herd, Mile Jedinak, Matt McKay, Brett Holman, Carl Valeri, Neil Kilkenny, Luke Wilkshire, Mark Bresciano - Tim Cahill, Harry Kewell, Archie Thompson, Alex Brosque, Joshua Kennedy, Robbie Kruse, Nikita Rukavytsa.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kewell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele